Tutorial : Letak Copyright

Assalamualaikum :)
Tutorial lagi ^_^

Ehh, tahu ker , macam mana nak letak copyright tuh?Yg macam kat bawah ni ler :*


Haa , mudah saja ! Ikot step Lyssa ney ^_^

  1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html
  2. Cari kod ini .( Nak cari tekan Ctrl + F)
</body>   
    3. Then , paste kod kat bawah ni kat bahagian atas kod yang korang cari tadi ok?

 <script type='text/javascript'>
    window.setTimeout(function() {
        document.body.className = document.body.className.replace(&#39;loading&#39;, &#39;&#39;);
      }, 10);
  </script>

<center>TULIS AYAT COPYRIGHT KORANG KAT SINI</center>
   4. Before tuh ,preview dulu , jadi or tak .?
   5. If dah jadi , SAVE terus ok :)


Selamat Mencuba :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

105 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
February 9, 2011 at 9:21 PM delete

umm.kak, kalau bwh code head tu dh ade code cmne?

avatar
February 9, 2011 at 10:19 PM delete

@hanis blogspot

ohh . bia je code tuh . juz paste tros bawah head tuh ;)) heheXD

avatar
Ana admi
AUTHOR
March 19, 2011 at 7:34 PM delete

LYSSA nape dia ckp..more than widget idwe find..mantb times i try..:( nape ye

avatar
March 19, 2011 at 8:01 PM delete

@Ana admi

ehh .btol ker .? mcm mana boleh kuar cm tuh lak .?? Lyssa tk thu lah pulak .~~

avatar
Shekyn Xevera
AUTHOR
April 8, 2011 at 2:17 PM delete

; thx lyssa . sis da cube and jadi :)

avatar
April 17, 2011 at 1:22 AM delete

hye lyssa..tq..jd sumenye..tanx sgt2..

avatar
yunie ;) !
AUTHOR
April 19, 2011 at 5:10 PM delete

Tengs for the tuto :) !

avatar
Cik Dania
AUTHOR
May 16, 2011 at 2:29 AM delete

lyssa, honey cmna nak buat copyright mcm lyssa kat bwh tu..plz ajar...tengs!

avatar
MrsSyaifuls
AUTHOR
May 22, 2011 at 3:19 PM delete

akk lyssa... nak buat copyright tulisan besar n cantik cam akk tu camane ?

avatar
May 30, 2011 at 3:39 PM delete

yayy !! jadii ~ thanks akakk <3

avatar
Azwa
AUTHOR
May 31, 2011 at 10:56 AM delete

yeay...jadi la..thx

avatar
Sunshine
AUTHOR
June 1, 2011 at 5:16 PM delete

Kak Lyssa , camne naa wat tlisan yg cntik mcm kak lyssa wat tu ?

avatar
June 6, 2011 at 6:04 PM delete

dear cmner lak nk letak copyrigt bergambar eyh??

avatar
June 8, 2011 at 2:06 PM delete

assalamualaikum kak lyssa ,

nak tnye leyh ?

mcm ne kak lyssa buat copyright tu kan jadi tulisan besar .. mcm ne nk buat ? tulum ajar sye leyh ?

temkiu .. ^_^

avatar
June 9, 2011 at 4:33 PM delete

lyssa, ape function coding
javascript tu ??

bkn letak ayt kt ats </body tu da ckup ke? pn da cukup ke?

avatar
tushii
AUTHOR
June 12, 2011 at 10:28 AM delete

lyssa,dah jadi.thanks :)

avatar
June 13, 2011 at 10:44 PM delete

SYS LYSA , macam mane nak tulis gune tulisan comel2 eh ? mcm sys punye copyright,

avatar
lyna (:
AUTHOR
June 19, 2011 at 3:27 PM delete

kak,ap function crtl+f tuh?bla kluar box tuh,ap yg kna buad?

avatar
June 22, 2011 at 11:27 PM delete

Kak , Lysaa !
Mcm mna nak buat COPYRIGHT Mcm kakLysaa ? Yang Tulisan dya laen ?

avatar
Aiman-RaffaLi
AUTHOR
June 24, 2011 at 1:21 AM delete

how to make like urs ?

avatar
Ika fyqah
AUTHOR
July 5, 2011 at 7:50 PM delete

hai sys...nper dyer x jmper kodnyer?
'

avatar
IewRa KimORa
AUTHOR
July 19, 2011 at 9:56 PM delete

Kak lyssa ... X jmpea lhaa phrases ,/body. tue ... Canea ekk ?? TOLONG sngt2x TY :)

avatar
Cik Ema
AUTHOR
July 20, 2011 at 10:02 PM delete

hyee lyssa..nak tnya..camna ek nak wat shoutbox cam awk punyer???sy ske tgok shoutbox awk..so kiut..
anwy, thanks 4 all tutorial ..bguna wat sya yg bru berblogging..:)

avatar
ShalleyanNa
AUTHOR
August 1, 2011 at 7:09 PM delete

akhirnya berjaya wat mcam lisa punya,,selama nie mncarik idea baru dapat hari nie,waa,,berkat hari pertama pose agaknyer,,hehe,,thanks lysa,,

avatar
Dunia Aku'
AUTHOR
August 5, 2011 at 5:57 AM delete

akak , mcm mane nak buad mcm akak punye ?
saya pnye kecik jer ,

avatar
August 5, 2011 at 8:13 PM delete

lysa, asal ek sy bwtcopyright nehh tapi jadi kecik jelaa. pastu macam mana nak hilangkan yang ads by google tuh hunn? please help me. jelous tgok blog lysa. cute sangat2 laa :)hope lysa dapat tolong okay?

avatar
gadis misteri
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:46 PM delete

AKAK LYSSA MMG HEBAT!!! thanx XD

avatar
August 6, 2011 at 12:25 PM delete

dh bt n jdi.. thankz a lot..
tpi nk tnya, klw nk edit tlisan copyright 2 kasi bsar skit ker, nk bt mcm mna??? tkut2 org x nmpak plak klw kcik2 2...=)

avatar
August 20, 2011 at 5:09 PM delete

salam lssa xjd pn larh...mcm new erk???die kuar B jewp....tlong lyssa

avatar
Cik D
AUTHOR
August 20, 2011 at 8:34 PM delete

kak lyssa~ mcm mne kite nak besar kan gmbar copyright kite tu ?? yg dayah punye kecik je :/

* harap kak lyssa dpt tolong :')

avatar
fara.anem
AUTHOR
August 23, 2011 at 10:10 PM delete

lyssa..tanx..dh buat n jdik...tqvm

avatar
August 26, 2011 at 12:38 PM delete

suke sgt2 ngan tutorial Lyssa nie..peace ('_____')v

avatar
Fi Fah
AUTHOR
August 27, 2011 at 11:30 AM delete

sys , klau mau letak gmbar cm ner ?

avatar
IppyBerry
AUTHOR
September 3, 2011 at 3:31 AM delete

tk boleh la lysa .. :( dy kte NAVBAR1 i ade lebeyh .. :( cmne nk hlgkn eh ?

avatar
October 15, 2011 at 8:24 PM delete

sis lysa macam mana nak buat copyright yg macam sis punya ek? tolong ^^

avatar
camellia
AUTHOR
October 19, 2011 at 9:45 PM delete

hye lissa..mcm mn klu nk tuka warna tulisan ayat copyright kita tu?
neway thanks :)

avatar
October 26, 2011 at 6:23 PM delete

dah kata dah...mesti menjadi punya...thanx lyssa

avatar
BellaIezatie
AUTHOR
October 31, 2011 at 11:25 PM delete

hye lyssa :) nak tanya ni . kenapa ek mase cari code kat EDIT HTML tu takde pulak . tak boleh nak buat huhu :(

avatar
Cheesymeezy
AUTHOR
November 5, 2011 at 2:55 PM delete

kak Lyssa thanks. Alyn punya dah jadi (:

avatar
mumtaz aini
AUTHOR
November 9, 2011 at 5:18 AM delete

da buad..thanks...blog lyssa look nice and cantik..suka sgt..

avatar
November 15, 2011 at 9:41 AM delete

kenapa dy tak jadi mcm kak lyssa punya ? nak mcm kak lyssa . saya punya kecik je .

avatar
PeRmaTa~haTi
AUTHOR
November 30, 2011 at 1:10 AM delete

lyssa..knp copyrite ikot scroll ke atas eh...

avatar
December 3, 2011 at 3:46 AM delete

Jdi lahh sys lyssa! hihi . Thanks sbb share tut0 nihh akak lyssa comel !

avatar
arien
AUTHOR
December 19, 2011 at 12:03 PM delete

xde yg body tue ponn .. :'(

avatar
BIL
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:22 PM delete

dah jadi!
thnks k.lyssa.

avatar
Captain
AUTHOR
December 22, 2011 at 11:41 PM delete

sALAM,

Copyright tak muncul kat gambar..bagaimana ya?

avatar
December 23, 2011 at 1:31 PM delete

Salam..Kak Lyssa,cmna tuto atas ne??xmnjadi r copyright ne...

avatar
December 28, 2011 at 10:40 PM delete

Kak lyssa , cmne nk tukr FONT tlisn copyright ?

avatar
January 14, 2012 at 11:26 PM delete

mcm mna nak bg tulisan dye besar sikit erk?
n
mcm mna nk tkar tulisan?

avatar
nuraliyazamri
AUTHOR
January 22, 2012 at 3:23 PM delete

kak,saya dah guna copyright yg akak buat,macam mana nak buang..

avatar
January 24, 2012 at 10:39 AM delete

lyssa,,,,,naper copyright saye warne itam ????camner nak tukar warna dier???/?tolonggggg

avatar
cik fatyn
AUTHOR
January 27, 2012 at 1:33 AM delete

thanx awak^^
dah jadi :)

avatar
PynadLeena
AUTHOR
February 10, 2012 at 8:14 PM delete

kak lisa , macam mana nak buat copyright tu tulisan lain .. tulisan ikut citarasa sendiri .

avatar
shidah sNa
AUTHOR
March 1, 2012 at 2:32 PM delete

thanks... dah jadi..

avatar
miurahani
AUTHOR
April 2, 2012 at 6:25 PM delete

tutorial u byk membantu...thnaks adik..

avatar
Fara Tasya
AUTHOR
May 1, 2012 at 11:01 PM delete

owkeyh, kak lyssa. macm mana nak buat copyright tu berwarna mcm kak lyssa punyer erk?

avatar
Anis Shahira
AUTHOR
May 13, 2012 at 10:29 PM delete

Kak Lyssa,boleh tolong x?
dkat blog saya yg kat atas copyright tu ade kotak pnjg yg putih...knape jd cam tu ye...cam ne nk buang...try tgok blog sya..

avatar
aLya
AUTHOR
May 14, 2012 at 12:12 PM delete

lyssa.. kalau saya nak tukar ayat tu jd gmbar, boleh ke sye trus msukkn link gmr sye je trus? atau ada tuto lain?.

avatar
gadis purple
AUTHOR
May 27, 2012 at 6:54 PM delete

tq kakn lisa .. jadi larh .. lev u !

avatar
Sakinah ♥
AUTHOR
May 29, 2012 at 10:16 AM delete

Akak, mcm mane klu nk wat copyright mcm yg akak punye tu (yg ade warne) ?

avatar
dayana jojo
AUTHOR
May 30, 2012 at 8:51 PM delete

akak,Lyssa..mcm mne nk pdm attribution tu?sbb klu x pdm ad 2...

avatar
anis syazwani
AUTHOR
June 4, 2012 at 1:07 AM delete

tak jadi.... tapi saya dah jumpa cara baru.(bereskperimen)

avatar
Aiza Vagonxy
AUTHOR
June 10, 2012 at 1:01 AM delete

thankyou , kakLyssa :)

avatar
June 14, 2012 at 9:16 PM delete

Wa'slm, biso la wk tutorial.. apo secret nyo ?? haha

avatar
blogger ilham
AUTHOR
July 23, 2012 at 11:48 PM delete

SY SYG LYSSA..BYK MEMBANTU..

avatar
Anonymous
AUTHOR
July 25, 2012 at 10:42 AM delete

mcm mne nak buang "powered By Blogger" ??

avatar
July 30, 2012 at 4:03 AM delete

sis lyssa.. sy nak tnye nie .. dekad blog sy kan ad mcam ruang2 hitam taw.. ruang tu tempat HTML .. such as music cussor or some one else.. so how to hide that this my link to my blog -------> http://misszieyra.blogspot.com/
help me sis.. :)

avatar
Yaya Sa'ari
AUTHOR
August 6, 2012 at 11:49 PM delete

lyssa. if you don't mind, i nak share you punya tutor dekat my blog :)

avatar
~didiey~
AUTHOR
August 7, 2012 at 1:17 AM delete

tq lisa....jadi!!!!

avatar
September 29, 2012 at 8:16 PM delete

tq lyssa...nak terus tgk tuto yg lain yer lyssa...

avatar
October 2, 2012 at 5:36 PM delete

Wah , menjadi . Thanks for tuto

avatar
Myza Romli
AUTHOR
November 12, 2012 at 4:00 PM delete

pertama kali buat tuto ni dan menjadi hasilnya :)

avatar
zaliza amrol
AUTHOR
November 24, 2012 at 10:34 PM delete

OK..MCM BIASA JADIK LAGIK...TQ!!!

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 4, 2013 at 1:01 PM delete

Sye suke TUto Yang ni .. :D

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 4, 2013 at 1:01 PM delete

Sye suke TUto Yang ni .. :D

avatar
Zira Diana
AUTHOR
July 9, 2013 at 9:42 PM delete

kalau untuk pengguna blogskin mcm mana ek?

avatar
Ann Azreen
AUTHOR
July 19, 2013 at 4:37 PM delete

TERIMA KSIH DIATS INFO YG BNYAK MNBNTU BG BLOGGER YG BRU SPT SY

avatar
ZAILINA BASIT
AUTHOR
July 23, 2013 at 9:48 PM delete

thanks memang menjadi . tapi kenapa dia ada kat atas ? mcm mane nak bgi dia kat bawah ? :)

avatar
ZAILINA BASIT
AUTHOR
July 23, 2013 at 9:50 PM delete

thanks memang menjadi . tapi kenapa dia ada kat atas ? mcm mane nak bgi dia kat bawah ? :)

avatar
El Arifah
AUTHOR
November 20, 2013 at 1:26 PM delete

salam kak , macam mana nak buat macam akak yang penat menaip tu ?

avatar
Nurul Atiqah
AUTHOR
April 16, 2014 at 2:46 PM delete

Thanks, da jdi..
tpi kt atas pulak...

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
August 27, 2015 at 9:50 AM delete

adik..mcm mana nak tukaq warna tulisan ni..

avatar

Google+ Followers