Tutorial : Pop-up Window

Tuto ini direquest oleh :



Oke , anis nak tahu yea , macam mana nak buat kotak komen tuh?
Oke . oke . Meh sini sys ajarkan ! ^_^

1. Log in > Dashboard > Setting 

2. Then , Clik pada tab comment .

3. Cari Title yang ini . (Comment Form Placement )

4. Tick kan pada 

5. Save Settings .

6. Siap . And Lihat hasilnya ^_^


=SELAMAT MENCUBA=

 Dah jadi ? 
Let me know * huhu~

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

145 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
NaNa GuRlZ
AUTHOR
February 15, 2011 at 12:56 PM delete

akk....
cmne nak uat background shoutmix....
p2 sorokkan comment n nak cntkkan tajuk about me n mcm2 uh...
da buad ta jdi...bole tlg?

avatar
February 15, 2011 at 1:35 PM delete

@NaNa GuRlZ


bckground shoutmix kaka tk reti . kalau nak sorok kan . g kat tutorial : hide shoutbox . tajuk2 semua tuh , guna photoshop . susah ciket lol ;)

avatar
Sofie Ezzaty
AUTHOR
March 12, 2011 at 1:36 AM delete

yerr . nak acam akak . klaw nk komen tkan post a comment . acam mane erk?

avatar
Scha Akma
AUTHOR
March 13, 2011 at 3:35 PM delete

kaka , scha dh bt . why mcm tkde jeaa ehh ?

avatar
March 13, 2011 at 5:23 PM delete

@Scha Akma

loll . tak jadi .? npe lak tk jadi yunkk .?

avatar
March 20, 2011 at 8:59 PM delete

lysa..tlg niko jap...humm....tolng buat....edit pic mcm..kak lyssa..please..pic cartoon..kew...ok....

avatar
March 20, 2011 at 9:05 PM delete

kak....knpe..top kmi..x mcm kak..nk mcm kak

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
May 14, 2011 at 10:35 AM delete

Dah buat da...thanx lyssa!

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
May 14, 2011 at 10:35 AM delete

Dah buat da...thanx lyssa!

avatar
Ainaa
AUTHOR
May 31, 2011 at 12:07 PM delete

dah jadi! thnks Lyssa :)

avatar
atyra
AUTHOR
June 6, 2011 at 4:39 PM delete

akak... mcm mne nk buat header yg cntik mcm akak punyee tue?

avatar
June 9, 2011 at 11:22 AM delete

thnks kak.. dh buat pop up window..

avatar
June 9, 2011 at 11:22 AM delete

thnks kak.. dh buat pop up window..

avatar
Qasheh Suchi
AUTHOR
July 6, 2011 at 2:32 PM delete

camner nak hilangkan iklan yang ada kat blog sayer(http://qasheh-suchi.blogspot.com/)

avatar
Nyna ana ♥
AUTHOR
July 17, 2011 at 1:20 AM delete

akak tak de perubahan pon?? :)

avatar
ainny
AUTHOR
July 18, 2011 at 6:18 PM delete

akak! saya buad jadi xD
thankss ..

avatar
stfzn
AUTHOR
July 30, 2011 at 5:23 PM delete

sys , dah jadi ! thank youuuuuuuuuuu ^^

avatar
RaIhAn MaHzAn
AUTHOR
August 7, 2011 at 11:33 PM delete

haha..dah buat, tenQ..tp xbapa paham kt mane pekdahnyer pop up window nih..explain plis??hehehe..

avatar
mAy Lee
AUTHOR
August 20, 2011 at 8:29 AM delete

very easy.. aha.. thanks awak.. :D

avatar
Azzalea Aryan
AUTHOR
August 21, 2011 at 9:18 AM delete

senangnyer..hihi tq ye...

avatar
izzie izzam
AUTHOR
September 6, 2011 at 4:41 PM delete

yey! da wat..& jdik!! grasias lyssa..:)

avatar
fAnIeY(SCHA)
AUTHOR
September 20, 2011 at 5:10 PM delete

salam..kak lyssa blh tlg scha bt kn blog yg cntq mcm akak ??plezz..

avatar
Nadia
AUTHOR
October 5, 2011 at 12:22 AM delete

x jdi pown..pelik3..

avatar
October 13, 2011 at 7:10 PM delete

akk yg first tuto yg macam youtube tu kalo kite tak nak wat macam tuhh kite nk letak yg lain tapi tak yah reka sendry macam mner erk ??

avatar
October 13, 2011 at 7:11 PM delete

akk yg first tuto yg macam youtube tu kalo kite tak nak wat macam tuhh kite nk letak yg lain tapi tak yah reka sendry macam mner erk ??

avatar
October 17, 2011 at 2:02 PM delete

leen guna tutor ini juga :) thanx :)

avatar
farra farhana
AUTHOR
October 24, 2011 at 12:01 AM delete

hye lyssa , asal saya try tuto nih x menjadi erk ?? :(

avatar
October 25, 2011 at 9:38 AM delete

thanks a lot .coz akk lyssa blog kite da cntek .

avatar
miszvr
AUTHOR
October 26, 2011 at 2:26 PM delete

thanks lyssa..! sangat berguna bagi new blogger. Benda2 kecil mcmni lah yg kureng tahu hehe..

avatar
October 26, 2011 at 11:16 PM delete

Kak , macammana nak buat yang bila kita nak copy kat blog orang tak boleh ? Mesti keluar ayat macam 'Apa copy-2 ni ?' Nak buat macam mana erk ?

avatar
Feeqa_Yuka
AUTHOR
October 28, 2011 at 8:03 AM delete

kak lyssa, sya nak tanya, cemana nak buat kan komen2 tu, visible kat bawah post kta tnpa perlu tekan brapa org yang komen tue...?? mcm kak lyssa punya skrng nie..

avatar
October 28, 2011 at 9:15 AM delete

tima kacih daun keladi.... XDDD
sye slalu bwat tutorial dr kak lyssa...tp banyaknye yg xjadikk.. XDDDD
tp,post kak lyssa yg baru2 nie,bru faham knp x jadikk......

avatar
October 29, 2011 at 5:35 PM delete

alhamdulillah menjadi dah la akak lyssa terima kasih

avatar
Nadzyra
AUTHOR
October 30, 2011 at 2:39 PM delete

Dah jdi...
makasih Kak Lyssa....=)

avatar
November 4, 2011 at 5:01 PM delete

salam,akak lysa..nak crik dekat mne comment form placement tuhh?ta jumpa pown..

avatar
~Miss Cherry~
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:26 PM delete

akak lyssa.. cam mna akak buat kotak comment bwh post ni?

avatar
fakhrisyahmi
AUTHOR
November 9, 2011 at 2:55 PM delete

akq..blog sy tak bleyh org komen tak taw na wt cm new akq bleyh tlg sy tak?

avatar
Mas Farah (=
AUTHOR
November 9, 2011 at 3:20 PM delete

lyssa .. jadii meyh .. trime kasih :D hehehe :DD

avatar
arenis
AUTHOR
November 13, 2011 at 11:37 PM delete

kak lyssa x jdi pon :(

avatar
November 15, 2011 at 2:55 AM delete

knape waniey da buad pop up window..tpi,xde kotak komen..mcamne ni?ade x setting untuk comment lain yg waniey terbuat smpai kotak komen x ditunjukkan kat bwah post?

avatar
farah@engoys
AUTHOR
November 17, 2011 at 2:36 PM delete

Assalamualaikum... Thank you for tutorial yang sangat mudah diikuti.... Dah lama tinggalkan dunia blog, sekarang baru nak bermula balik.. Dalam process nak mengubah suai Blog... XD

avatar
November 20, 2011 at 10:16 PM delete

Yeay,dah jadi.. Tapi x lah secantik lyssa punya.. However,Thanks!!

avatar
November 20, 2011 at 10:16 PM delete

Yeay,dah jadi.. Tapi x lah secantik lyssa punya.. However,Thanks!!

avatar
che kepeng
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:32 PM delete

kak , serius takk jadii ! haha , macam mane niee kakk ? tolongg sayaaaaaaaa -.-

avatar
waL
AUTHOR
November 30, 2011 at 7:21 AM delete

adek xjd jgk larh kan adek daa bg link niey kan?
abg dah try tp tetp xboleyh

avatar
November 30, 2011 at 1:09 PM delete

thanks kak lyssa ! akhirnya jdi jugk ! :))

avatar
December 1, 2011 at 9:28 AM delete

akak camne akak buat yg leave ur comment tu kat bwh tu ader assalamualaikum,dan dll 2???

avatar
Chris_Greyson
AUTHOR
December 7, 2011 at 8:23 PM delete

@Lyssa Dollixious

akak, cam ne nak wat shoutMix cam akak? maksud sya nak cantikkan..cam ne ye?

avatar
lala_qiLa
AUTHOR
December 10, 2011 at 10:12 PM delete

akak, knpe sya bt kotak komen nie x boleh pun eh. tlg lah :(

avatar
Hanisa
AUTHOR
December 11, 2011 at 10:49 PM delete

awak nak macam lyssa leh

avatar
December 12, 2011 at 12:06 PM delete

hai kak lyssa , adekk dah follow blog akak :)

avatar
mira addini
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:23 PM delete

akk..knape mira wt ta jadi..?? dye ta kluar pn box cmmnt tu..

avatar
mira addini
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:29 PM delete

ok dh jdi dh tq^_^. tpi cmne nk cntek kn cmmnt box tu.. nk cm kak lyssa pnye.. tlg ajr kn.. plss

avatar
December 14, 2011 at 5:14 PM delete

akak..xde un dy tlis comment form 2..nk crik at ane?

avatar
kechik tango
AUTHOR
December 15, 2011 at 6:01 PM delete

na hilangkan navbar mcm mane ?
ta reti lha .

avatar
December 15, 2011 at 6:12 PM delete

thx kak lyssa....
mnjd dah ^_____^ hehehe

avatar
ZaNa SaFwAn
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:59 PM delete

nak mcm akak tp saye buat x jadi .. sedih nye :(

avatar
Nur Liyanz
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:10 PM delete

Versi Malay x da ke ? orng nak cary Setting pon susah ..

avatar
December 19, 2011 at 5:57 PM delete

uikkk da buat da... thankss alott <3

avatar
Amanda Larh
AUTHOR
December 19, 2011 at 6:18 PM delete

this is a cute blog! i luve it !
Amandacimple.blogspot.com..klaw akq tgk ny confirm akq kenal sbb smua ni dri tuto akq!

avatar
ICESS
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:44 PM delete

thanks sis...dah jadi!

avatar
Fatin Fitri
AUTHOR
December 21, 2011 at 10:47 PM delete

Assalam,Akak..
Adik Ada Masalah Dgn Blog Adik Ni.
Adik Ada Add Gadget Kat Ats Attribution,Skrip java cursor adik ltk kt situ,masalahnya,ada url dia kt situ,camne nk padam ye?
Harap Kak Lyssa Dpt Tolong..
Ini Blognya:
www.fatinfitri.blogspot.com
Cuba akk tgk bwh skali ya..

avatar
December 22, 2011 at 10:10 PM delete

mekasih kak lyssa.. da jadik!!

avatar
Naeiza Aizawa
AUTHOR
December 26, 2011 at 2:35 PM delete

slm .. cik lyssa.. kenape ta jadii ?? hmm :(

avatar
Ana Boutique
AUTHOR
January 10, 2012 at 10:25 AM delete

thanks lisa.. saya banyak manfaat dari pada tutorial lisa.

avatar
LieSa
AUTHOR
January 13, 2012 at 6:09 PM delete

da siap !! yea. thanx akak .. f0llow la saye... :(( http://nikliesa.blogspot.com

avatar
DEAR DIARY
AUTHOR
January 14, 2012 at 5:28 PM delete

mcm mne na buat yg kotak komen nie? tak jd pon?

avatar
green apple
AUTHOR
January 18, 2012 at 4:15 PM delete

tak jadi lahh lyssa :'|

avatar
ShahLiza
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:57 PM delete

Thanks Lyssa..
nak explore yg lain pulak.. he3

avatar
Nadzirah
AUTHOR
January 27, 2012 at 4:04 PM delete

kak lyssa , kalau saye punye nie yang baru mcm mane pulak ?

avatar
busy atul
AUTHOR
February 2, 2012 at 10:50 PM delete

akak lyssa..nak yang macam akak punyer nie..please...

avatar
Cik Isya
AUTHOR
February 4, 2012 at 8:04 AM delete

sys , sy buat pon xjadi.. :(

avatar
ct nyssa
AUTHOR
February 14, 2012 at 1:17 AM delete

akak,, nk tanya.. knp bila orang komen kt blog sya, xnaik pn komen tu kt ruang komen mcm akak ni. . dy just tulis " 1 comment " bleh akk tolong?? ^__^

avatar
steffany daph
AUTHOR
February 16, 2012 at 8:33 PM delete

my blog takda pula comment form placement ni..huhu..

avatar
steffany daph
AUTHOR
February 16, 2012 at 10:10 PM delete

thanks! mula2 tka jadi sebab my blof newinterface. change balik pgi old baru boleh buat pop up window ni :D thanksssss!!!

avatar
aina sofia
AUTHOR
February 24, 2012 at 9:01 PM delete

x jadi ..saya x jumpa tab comment

avatar
March 24, 2012 at 4:57 PM delete

ye ye menjady thnk kak Lyssa

avatar
April 1, 2012 at 8:55 PM delete

kak lisa, erna da click comment. tak ade pon kak. erna punya blogskin. sama ke cara die kak?

avatar
Miss Zaty
AUTHOR
April 3, 2012 at 3:05 PM delete

lyssa,cmane nak kuakan comment cm lyssa wat tuhh...??comment lyssa sumenye dtunjukkan..

avatar
April 16, 2012 at 11:13 PM delete

assalamualaikum kak lyssa. kenape takde pun kotak komen ni. tak jadi aa :( harap kak lyssa dpt membantu .

cer tengok, http://cadburydaim-snickers.blogspot.com/

avatar
innogurl
AUTHOR
April 21, 2012 at 7:31 PM delete

makasih Lyssa! dah jadi pon. hikhik :3

avatar
TYRAH
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:17 PM delete

akak , cmne nk buat ada nma mcm nama akak kat mouse dye tuhh . kat anak panah dia tu ??

avatar
May 17, 2012 at 10:41 PM delete

lama cari tuto nih. thanks sgt!

avatar
Shira Kitty
AUTHOR
June 9, 2012 at 8:57 PM delete

popup ape tu kak ??
tak paham maksud pop-up..

avatar
June 30, 2012 at 3:23 PM delete

dah jadi dah :) thengs lysaa .

avatar
Ella Teopard
AUTHOR
August 17, 2012 at 8:19 AM delete

Akq macam mane nak buat blog baru , ella guna blog lama , jadi susah nak ikut akq !

avatar
beloGIsam
AUTHOR
October 26, 2012 at 10:41 PM delete

got it,, sama mcm lyssa..tenq

avatar
November 9, 2012 at 5:03 PM delete

kak lyssa , tengs for this tuto . dah banyak guna tuto akak ni tapi tak sempat nak bagitahu mana yang jadi . so akak boleh la singgah blog sy , sy baru lg dlm dunia blog ni : http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/

avatar
November 9, 2012 at 5:03 PM delete

kak lyssa , tengs for this tuto . dah banyak guna tuto akak ni tapi tak sempat nak bagitahu mana yang jadi . so akak boleh la singgah blog sy , sy baru lg dlm dunia blog ni : http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/

avatar
sangbulan
AUTHOR
November 12, 2012 at 9:52 AM delete

xjd pons...
btw nice blog follow me ya http://kisahpija.blogspot.com/

avatar
December 2, 2012 at 9:13 PM delete

yey. Akak dah jadi dah. thax.

avatar
Naskiy Sonaly
AUTHOR
December 10, 2012 at 2:35 PM delete

akak , macam mane nak buat kotak komen mcam ak punye ni ? yg wane pink tu .

avatar
ainul iqa
AUTHOR
December 12, 2012 at 7:36 PM delete

Akak,xda pun? Mcm mana nk buat mcm akk punye?

avatar
December 21, 2012 at 11:43 AM delete

Akk, x da pun.. hehe..
acamne nk wat?
akk singgah blog saya ya.. saya baru lagi ni..huhu..

= miraesmile.blogspot.com

avatar
Zierah Chenta
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:32 AM delete

Tk paham lha kak....cm mne ea??

avatar
annisa virgo
AUTHOR
January 27, 2013 at 2:21 AM delete

sys huii ! sekrg ni blog dah lain ahh , acano nih ? tk reti :(

avatar
waniey
AUTHOR
May 28, 2013 at 9:40 AM delete

tak menjadi pun kak :(

avatar
August 5, 2013 at 11:04 AM delete

Akaq kenapa entry kat blog sy tk boleh orang komen? Bantu boleh?

avatar
Gee Rosli
AUTHOR
August 20, 2013 at 10:43 PM delete

Salam Kak Lisa, Akak kotak komen Gee yang bawah post tu hilang la. Mcm mana nak letak balik :(

avatar
Xu Lee Ka
AUTHOR
January 5, 2014 at 10:50 AM delete

Kak lyssa , comment saya hilang . saya tak tahu nak buat mcm mana . Guna new blogger interface..help me kak uuuuuu :(

avatar
January 13, 2014 at 4:06 PM delete

Kak Lyssa,mcm mana nak cari Comment Form Placement ? sy x jumpa

avatar
September 6, 2014 at 10:12 PM delete

akak , macam mana nak cari post id tuh ? komen box saya rosak lahh :'( Help me jeball

avatar
safira ismail
AUTHOR
February 16, 2016 at 4:29 AM delete

Tengs..ia menjadi..Tapi akak tau x nk hilangkan gambar anak panah kat blog saya?
blog saya==> mizzballpen.blogspot.com
tengs ^^

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers