Tutorial : Macamana Nak Cari Blog ID

Hii .  Ini Tutorial sangat simple !
Hari tuu , ada orang request tutorial ini ..
Tapi , Lyssa lupa lah pulak , apa nama dia ! (Sorry eh!)

Korang nak cari Blog Id kan ? 
Nak buat apa ?
Oh yea . kott kott lah ada koding yang memerlukan blog id ke..
Kan dah gelabah !! hehe . oke . oke. Now, ikut Lyssa :))

1. Log in > Design 

2. Tengok Pic kat Bawah niyh . korang follow je ok ? :)

 

 

3 . Haaa  . Dah dapat ? Senang kan ? Tepuk tangan untuk korang ! hehe :)

=SELAMAT MENCUBA=
Gud Luck ! >.<

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

75 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
afifa syuhada
AUTHOR
March 12, 2011 at 6:21 PM delete

terima kasih kak lysa.tutorial kak bergune gile kt sye.

avatar
April 21, 2011 at 7:02 PM delete

Dapat ! thanksyou sis lyssa (:

avatar
atiqa
AUTHOR
June 13, 2011 at 4:05 PM delete

sume tut0rial kak lyssa bgune sgt.wlupun agk png2 gak nak try :p .btw,thankx ^^

avatar
abielle adora
AUTHOR
June 17, 2011 at 9:51 AM delete

hye sis yg cute ^^,
nak minta tuto utk header tu ..
yg ada " gendang gendut " skali ngan nama 'cik lyssa tu' ..sgt cantik ..plz (n_n)

avatar
abielle adora
AUTHOR
June 17, 2011 at 9:51 AM delete

hye sis yg cute ^^,
nak minta tuto utk header tu ..
yg ada " gendang gendut " skali ngan nama 'cik lyssa tu' ..sgt cantik ..plz (n_n)

avatar
abielle adora
AUTHOR
June 17, 2011 at 9:51 AM delete

hye sis yg cute ^^,
nak minta tuto utk header tu ..
yg ada " gendang gendut " skali ngan nama 'cik lyssa tu' ..sgt cantik ..plz (n_n)

avatar
abielle adora
AUTHOR
June 17, 2011 at 9:51 AM delete

hye sis yg cute ^^,
nak minta tuto utk header tu ..
yg ada " gendang gendut " skali ngan nama 'cik lyssa tu' ..sgt cantik ..plz (n_n)

avatar
LOVELY15
AUTHOR
June 24, 2011 at 5:30 PM delete

kak lyysa mcmmnew nak wat tempat comment cam nie....kak lyssa mcm mna nak wat blog lebih dari 1 page mcm kak lyssa ada bnyak page..ajar tau...tolong sent kan di h.masran@yahoo.com tau...

avatar
LOVELY15
AUTHOR
June 24, 2011 at 5:31 PM delete

@afifa syuhada wei ko ada x no phone kak lyssa

avatar
miss bloss0m
AUTHOR
July 10, 2011 at 9:03 PM delete

lyssa , tengs again yeahh!

avatar
beLLa
AUTHOR
July 13, 2011 at 5:00 PM delete

lyssa2, nape kte click edit header tu tapi tak kua pun no id tu?takde no pun yang kua tau. cne ye?

avatar
beLLa
AUTHOR
July 13, 2011 at 5:10 PM delete

dah dpt dah dear. soryy ;p btw, thanx 4 d tuto ^^

avatar
July 23, 2011 at 1:28 AM delete

salam...minta maaf..nak minta tolong..akak nie budak baru dalam blog...akak nk minta tolong...blog akak dh hilang komen...xleh sapa yg leh komen blog akak...kwn2 pown ada tnya...jdi akak arap adek dpt bantu akak ye...tq....
http://kaammeeyy.blogspot.com/

avatar
Nana Fieyra
AUTHOR
July 26, 2011 at 12:35 PM delete

akak lyssa,nape kite buat takboleh :(
kite nie budak baru dalam blog niy...

avatar
aegyomeow
AUTHOR
August 3, 2011 at 2:43 AM delete

thx tuto^^ tp apsal gmbr yg sy ltk tu kecik..?ada cara x nk suh jd besar..?

avatar
NRN MJZ
AUTHOR
August 16, 2011 at 9:01 PM delete

salam :) . tuto lysa byk tolong saya la.. tq taw:)

avatar
e!sya bel0ved
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:42 PM delete

lyssa,, mcm mne nak ltk pic at ats skli tuh ye ? sya tgk kwn-2 sya wat ade pic dyorg kt ats tuh n tlis welcme,, sya da try buat,, tp jd besar sgt lah pic nye,, plezz help me,, :( nk sgt yg cm tuh

avatar
e!sya bel0ved
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:43 PM delete

lyssa,, cm ne nk letak pic at ats tuh,, ? sya da try wat,, tp bsr lah,, bsr sgt-2,, plez help me,, nak sgt yg mcm tuh :(

avatar
pQah
AUTHOR
December 14, 2011 at 5:14 PM delete

thanks kak lyssa..:D

avatar
nurul afiqah
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:24 PM delete

akak mcm mne nak buat gambar yang besar kat atas tuh ?

avatar
December 21, 2011 at 7:22 PM delete

timer kasih yer kak lisa sbb banyak membantu . mmg BEST tgk tutorial Kak Lisa . Kak Lisa belajar semua nie drpd saper ? hahaha . *bleh lg tanyer .

avatar
Anyss Raz
AUTHOR
December 22, 2011 at 4:47 PM delete

assalamualaikum..kal lisa ,, boleh x klu x nak letak tajuk kat blog ? klu boleh sile bg tuto ye ..

avatar
Cokelat Hacks
AUTHOR
December 24, 2011 at 6:22 PM delete

kak lysaa , kn ad gmba kt ctuh . hmm , yg ad tulis IMAGE tuh kn . cantek lah . cm na nk buat ?

avatar
Siti KhaDijah
AUTHOR
January 14, 2012 at 9:27 AM delete

kak lyssa navbar sy hilang nk buat camne ek?

avatar
ainna.asifa
AUTHOR
January 14, 2012 at 8:31 PM delete

kak lissa , nape blod sy takde design ?

avatar
VigeLee!!!
AUTHOR
January 14, 2012 at 9:07 PM delete

Hrm!!!Tk dapat buat!!=( sedihnya!!!

avatar
January 22, 2012 at 11:18 AM delete

ermm kak..time kasih ye???hihihi

avatar
xuanna
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:09 PM delete

@Rowze Rasmirza

asalamualaikum,,thanx utk smua tuto lyssa..stkat ne smua yg lyssa tunjuk ble hana wat.. tenkiu soo much!

avatar
ucupiza
AUTHOR
February 15, 2012 at 12:57 PM delete

thanks k.lysa..yus guna tutorial ni

avatar
February 16, 2012 at 2:08 PM delete

lyssa im new here....
sO nk tye cmne nk cr adress kter ek?

avatar
waniey20~
AUTHOR
March 12, 2012 at 1:20 PM delete

nak tanya laaa . blog ID nie untuk ape ekk ??

avatar
sunshine
AUTHOR
March 17, 2012 at 9:01 PM delete

salam kak lisa,,, knape saye pnye butang follower org x boley follow???

avatar
March 21, 2012 at 6:39 PM delete

Kak Lyssa , macam mane nak tukar url blog ?

avatar
March 21, 2012 at 6:39 PM delete

Kak lyssa , macam mane nak tukar url blogg ?

avatar
March 21, 2012 at 6:40 PM delete

Kal lyssa , macam mane nak tukar url blogg ?

avatar
March 21, 2012 at 6:43 PM delete

@nurainia23Kak lyssa, macam mane nak tukar url blog ?

avatar
Anis Hanani
AUTHOR
April 11, 2012 at 5:59 PM delete

maaf kak..sya msih x fham..sorry*

avatar
haifa
AUTHOR
April 12, 2012 at 1:22 AM delete

by the way, what's the blog ID for??

avatar
May 19, 2012 at 4:51 PM delete

thankyouuu very much , kak lisaaa !
iloveyouuuuu...
saye follow akk kat twitter ;)

avatar
razif kamal
AUTHOR
May 20, 2012 at 3:33 PM delete

mcm mne nk wt blog adress yg tetap mcm http://www.lyssasecret.com or razmal.blogspot.com??

avatar
wawastory's
AUTHOR
May 30, 2012 at 1:51 PM delete

alhamdulilahhh , thnks bnyk2 kak lyssa <3

avatar
Ct Nasuha
AUTHOR
June 5, 2012 at 2:09 PM delete

salam . cmne nk buat header ? bole tlong jarkn ?

avatar
Ct Nasuha
AUTHOR
June 5, 2012 at 2:10 PM delete

salam . cmne nk wt header ? bole tlong ajarkn ?

avatar
HELLO:
AUTHOR
June 11, 2012 at 7:36 PM delete

tak faham la kak lyssa..x jadi..kat mne nak cari kod dashboard 2?/

avatar
June 30, 2012 at 9:16 AM delete

Kak lyssa , cmne nak cari blog ID dalm blog yg new version skrg ni ,?
pelik la . Minta tolong :D . thankz .

avatar
nadia yusoff
AUTHOR
July 20, 2012 at 9:51 AM delete

kak lyssa..cmane nak dapatkan kembali blog header..sebab sye tersilap delete.

avatar
soozemii
AUTHOR
July 27, 2012 at 11:20 AM delete

thanks for the tip! :D

avatar
Nur Emily
AUTHOR
August 7, 2012 at 4:18 PM delete

nanti tahulah orang nk follow

avatar
ell octolady
AUTHOR
October 14, 2012 at 2:00 PM delete

hai lisa..im new in blogging..tp u punya guidance mmg best..thanx a lot fren

avatar
Ayuni Liyana
AUTHOR
December 6, 2012 at 12:19 AM delete

Thanks kak lysaa ! lebiu . nty lawat blog sy pulak ey . tp biase je blog sy <3

pandasepetpelik.blogspot.com

avatar
December 13, 2012 at 2:56 AM delete

blog saye biasa je


http://www.farsyawidodo.blogspot.co.uk/

avatar
αтнyzαyɴ
AUTHOR
December 29, 2012 at 11:31 PM delete

THANKS A LOT! SANGAT MEMBANTU! :* Do follow mine :)

avatar
May 4, 2013 at 11:24 AM delete

akak,suka APINK kan??lagu blog akak my my-Apink~

avatar
May 16, 2013 at 12:40 AM delete

kak Lyssa, mcm mana nak buat button follow tu jd comel/cantik? teringin la.

avatar
Emi Kpk
AUTHOR
September 14, 2013 at 6:30 PM delete

hye ,, nk mintax kebenaran ..
sye nak post tutorial awak dkat my blog .. tutorial2 yg simple sje .. x kesah kan ?? (sye masih baru dlm dunia blogger,blog yg kosong)

avatar
~missetiey~
AUTHOR
November 23, 2013 at 12:29 AM delete

salam saya budak baru dalam blogging ni ^_^ http://cik-ungu.blogspot.com/

avatar
sandal jepit
AUTHOR
January 14, 2014 at 3:49 PM delete

mantap mba tutornya... lanjutkan...

http://urbanshop1.blogspot.com

avatar
March 29, 2014 at 1:46 AM delete

thanks for helping ! it's work !

avatar
Hira Rawr
AUTHOR
May 22, 2014 at 8:11 AM delete

assalamualaikum, kak saya dah ambil dah id saya tapi kenapa tak boleh ye?

avatar
January 25, 2016 at 8:59 PM delete

Terima kasih sebab membantu saya mencari id blog ya. maklumlah newbie hehe

avatar
uL Nida
AUTHOR
February 17, 2016 at 12:08 PM delete

thanks untuk tutorial =)

avatar
ida muaniez
AUTHOR
February 24, 2016 at 7:07 PM delete

aku bingung sangak kakak, coba jelasin lagi...hehe

avatar

Google+ Followers