Tutorial : Create Page Menu Tab Yang Comel

.Assalamualaikum.

Haii . Ok . Entry ini , adalah kisah atau sambungan daripada link yang ini :


Orait , seperti yang Lyssa janjikan , Lyssa akan buat tutorial untuk 
Menu Tab Yang Comel Macam Tab Lyssa itu . kan ?:) 
Oke.. Kalau nak tahu , teruskan mengikuti STEP yang Lyssa akan tunjuk kan dekat bawah ini .. FOCUS yea . 

Contoh Menu Tab kat bawah ini :


*Tapi , untuk pengetahuan korang , entry kali ini , bukan lah nak tunjuk kan cara nak buat icon tab comel tu . hehe . Yang ini , cara2 nak letak tab tu  , dekat blog ! hee~ Yang icon tu , pandai2 lah korang Reka Sendiri yer ;)
Kalau nak tempah kat Lyssa boleh je ..
RM 8 Sahaja.. maximum 4 or 5 Tab.(pomote sikit!hehe)

 
1. Sebelum nak buat macam icon TAB comel Lyssa tu , korang kena lah create page dulu . ok ? Cara nak create page , ada dekat link ini >>  Create Page

2. Tapi , dalam tutorial yang itu , Lyssa suruh TICK yang ini kan :


Untuk tutorial kali ini pulak , korang juz biarkan je step ini .. tak payah tekan publish ok ? Korang terus tekan balik "Edit Pages" itu ...

3. Lepas dah tekan edit pages itu , akan keluar macam ini kan ? Terus je , korang klik VIEW tu .. 



4. Then , Jangan lupa , COPY link page itu ..macam kat bawah ni haa :

5. Lepas itu , korang ikut je STEP dekat > Tutorial : Menu Tab Navigation Bar
6. Sudah SIAP ! Selamat Mencuba ! :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

75 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 30, 2011 at 8:24 AM delete

waaa... bagus la lysaa, awak dgn blog awak pun samer cumel

avatar
aryIn
AUTHOR
April 30, 2011 at 8:44 AM delete

wah..dah lame cari tuto ni..thanks ye..sys,,hope sis sudi follow blog sy yg xsbrpa..hehe..:)

avatar
April 30, 2011 at 2:28 PM delete

kak lyssa . lw na tempah y ny kan . na bayar mcm mne ?

avatar
April 30, 2011 at 2:30 PM delete

kak lyssa . lw na tempah y ny kan , na bayar mcm mne ?

avatar
April 30, 2011 at 8:09 PM delete

takde akaun bank laa akk .

avatar
aze said :
AUTHOR
May 2, 2011 at 1:23 AM delete

aze nak tye siket ,, kalo da buadd icon cute ni .. mcm mne nak letakk kat situ ? aze da buat icon tu ! tpy xtao nak ltak mcm mne , pasal page da settle . tu je aze nak tao ! sory kacao !

avatar
LoLyPoP MoMo
AUTHOR
May 21, 2011 at 3:38 PM delete

nape Menu Tab Yang Comel 2 brade kat bwh bkn atas??errmm~

avatar
Mischenta ima
AUTHOR
June 4, 2011 at 7:02 PM delete

akak, plisss tlg wat jup menu tab tuh... :) nk tmph leh ???

avatar
Ieqa
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:20 AM delete

macam mana nak centerkan menu tab ??

avatar
Mu$Um! k!N
AUTHOR
June 16, 2011 at 3:36 AM delete

kak camna nak tempah?

avatar
~ena kinang~
AUTHOR
June 21, 2011 at 7:51 PM delete

boleh tak byar guna kredit je..?

avatar
June 22, 2011 at 4:52 PM delete

sye xde pown bende atas cm2 . da tkn edit pages da . tpi xde yang blog tabs 2

avatar
otaimanik
AUTHOR
June 28, 2011 at 11:23 PM delete

Akak akak akak! Jap2. Mcam mne akak buat yg VOTE LYSSA tuhh? -Yaya-

avatar
irma imanie
AUTHOR
July 6, 2011 at 3:45 PM delete

akak,mm mne nk tempah erk?
tp kl0 nk bayar mcm mne erk?
sye x taw rumah akak la...

avatar
August 4, 2011 at 5:56 PM delete

cmne nak wat gamba yg comel atas die tu?

avatar
Ya Nong Farah
AUTHOR
August 4, 2011 at 11:15 PM delete

mcm mana nak link kan post saya ngan link pages tue... sbb pages da siap... tp kosongg... tak tau cam na nak post

avatar
August 11, 2011 at 12:43 AM delete

sys lysa , cemane nak letak icon tuhh ? ajar ken boleh ?

avatar
Bunga Cengkih
AUTHOR
August 26, 2011 at 1:28 AM delete

thank you dear ^_^
da lama cari tuto pasal ni..
suka sgt!

avatar
nurin cupcake
AUTHOR
September 5, 2011 at 11:38 AM delete

tolom buatkan menu bar yg comel tu,nanti saya bank in,okayy !

avatar
nornis dalina
AUTHOR
September 22, 2011 at 8:38 PM delete

akaqq cumel..please!! tolong ajar camner nk letak icon cute di tab..

avatar
September 23, 2011 at 7:35 PM delete

salam . tak jadi laa buad menu tab yang comel-2 tuu :(

avatar
jijah
AUTHOR
October 5, 2011 at 11:26 PM delete

lyssa bpew kak ad add fb lyssa tp lyssa xapprove lg..pas2 siap add kt fb page untk edit blog lg..untk order2..tp lyssa xapprove jugk..

avatar
Nia Oshin
AUTHOR
October 9, 2011 at 5:35 PM delete

bende nie dh lme sy cri ! thanks ! thanks a lot !!!!!!!

avatar
October 10, 2011 at 10:33 AM delete

Thank u kak lyssa utk tuto nie :)

avatar
October 11, 2011 at 12:33 PM delete

Tuto ni membantu lah sys ;DD

avatar
Fatin_Budin
AUTHOR
October 16, 2011 at 6:32 PM delete

Knp xblh larh bt kaq lyssa???
Sy xfhm...O.o

avatar
rara syara
AUTHOR
October 19, 2011 at 2:04 PM delete

salam.. ley x tolong tunjukkan cara yg paling mudah lagi nak wat tab menu ni..?? susah la... plezzz sy da tanya ramai blogger tp x de sorang pon yg balas??? sy harap cik lyssa ley bantu sy kali ni.. plezz tq.. :)

avatar
amalia husna
AUTHOR
October 24, 2011 at 12:58 PM delete

akak , mcm mana nak centerkan dia ?

avatar
Zatyy
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:08 PM delete

Kak lyssa . THANKS for the tutorial .
Zatyy nak tanya nih , page semua zaty dah buat dah . cuma , Gmbr je . Zaty dah ade gmbr sendiri dah . tapi , taktau nak paste mcm mana and dekat mana . Boleh tolong ajarkn tak ? hehe . sorry kalau menyusahkan

avatar
SayasukaPink
AUTHOR
November 28, 2011 at 10:27 AM delete

Akak Lyssa , mcm mne nk letak lebih page dari 20 ? tolong ajarkan boleh ? :)

avatar
SayasukaPink
AUTHOR
November 28, 2011 at 10:28 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Si Gadis Leo
AUTHOR
December 2, 2011 at 1:07 PM delete

assalam...hi lyssa...nice ur blog...actly blh tlg buatkan icon tab untuk blog sis ta?btw suke sgt tgk blog yg cntik2 tp ta berapa mahir nk buat...leyh ker?

avatar
December 9, 2011 at 10:04 PM delete

sys lyssa boleh tak Sofie tempah ??

avatar
December 13, 2011 at 10:36 PM delete

dah lama cari tutor ni . thanks kak Lyssa .

avatar
Lailatul
AUTHOR
December 14, 2011 at 6:18 PM delete

Akak macam mane nk ltk icon kt menu tab?

avatar
noorshukirrah
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:11 PM delete

thz buat tuto mcm ni...lme mencari..

avatar
.........
AUTHOR
December 24, 2011 at 7:02 PM delete

akak . tolong buatkn boleyy ta ? tak reti lah . da buat bnyk kali tp tak mnjd .

avatar
.........
AUTHOR
December 24, 2011 at 7:02 PM delete

akak . tolong buatkn boleyy ta ? tak reti lah . da buat bnyk kali tp tak mnjd .

avatar
December 25, 2011 at 12:32 PM delete

sy punyer kuar mcm nk post entry lr kak...

avatar
January 16, 2012 at 2:05 AM delete

hye lisa,blh xawk buat kt sy?rm 8 eh?ok2 nti sy bank in,buatkan skali header bleh x?brp caj?ssh nk berhubung dgn awk la..sy siyes ni..:(

avatar
sue boneca
AUTHOR
January 23, 2012 at 8:09 PM delete

@Lyssa Dollixious ta bole uad ponn , lysa bole tulunk ta ?

avatar
Nur Syafiqah
AUTHOR
January 28, 2012 at 5:21 PM delete

sys nape saye tak jumpe page to appear ? tolong ajar dengan lebih jelas n lau takde page to appear tu . camner nak buat ?

avatar
January 28, 2012 at 10:22 PM delete

as salam lyssa . nk mintak tlg ajarkan cmne nk wt menu tab ni .kurg fhm. sbb sy nk blja bt kne bt blog utk m'ajr knk2 . 2 yg perlukan utk bt menu tab ni . please . a.s.a.p thnk u .:D

avatar
yaya
AUTHOR
February 4, 2012 at 10:46 PM delete

macamna nak seperate pages untuk tuto tu?T.T

avatar
March 5, 2012 at 9:04 PM delete

as salam..
camne akak nk tempah ye?

avatar
Asilah Syiela
AUTHOR
March 13, 2012 at 10:40 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
marcherlow
AUTHOR
March 17, 2012 at 11:34 AM delete

x pham la...
sayer buat x jadi pown...
lyssa leh terangkan ngan lebih jelas lagi x...???
x menjadi pown pages tu...
kiter x pham yang bahagian link tu...
bile nak wat page baru tu kna wat new blog skali kew...?

avatar
April 13, 2012 at 9:27 AM delete

kak lyysa gimana cara bikin cute icon di sebelah kategori blog , and kalo bisa icon cursor cute nya di tambah lagi thanks :)

avatar
en. shafiQ
AUTHOR
April 28, 2012 at 12:39 PM delete

bapok, byknye komen c(:

avatar
cik nuraqim
AUTHOR
May 15, 2012 at 4:42 PM delete

sis lyssa,, kite dah penign ! sis tolong buad kan boleh tak ? :3 @Lyssa Dollixious

avatar
May 15, 2012 at 8:21 PM delete

create page tu tak jadi

avatar
Zayy Yanna
AUTHOR
May 19, 2012 at 5:23 PM delete

Hai,Kak Lyssa ,Yanna Dah pening La Nak Cari Create page tukat mana?Ka lyssa Buat kan Boleh tak?Kena bayar Rm 8 kan? Nnt Saya Bayar ,Please ^_^,Dah Give up la :(

avatar
manjenoorsam
AUTHOR
May 28, 2012 at 11:12 PM delete

nak icon akak macam nak tempah ?

avatar
nur shakiella
AUTHOR
June 19, 2012 at 4:15 AM delete

salam.. bole tlog buat kan?? plzz.. x pe la sye bayar.. harge rm8 awk 2 ok?? siezz?? da byk kali mte jdi blind..hope bole tlog..

avatar
July 13, 2012 at 1:54 PM delete

Aisyah nk tempah..byr top up boleh??

avatar
LuLa-
AUTHOR
July 21, 2012 at 4:56 PM delete

Thanks Lyssa.. ^_^

avatar
October 6, 2012 at 3:21 PM delete

kak lyssa. mcm mna mahu buat tutorial ni kalau guna new interface??

avatar
October 18, 2012 at 3:09 PM delete

kak lyssa ajarlah cara nak buat header macam ni plis
nanti dapat pahala

avatar
ros suraya
AUTHOR
October 20, 2012 at 5:19 PM delete

kak tk jdi lh gramnye tgk blog org cntik blog kita buruk.... :'( kak editkn bole????

avatar
November 16, 2012 at 1:40 AM delete

K.Lyssa ape alamat nnt saye kasi duit -,-
x la buat bende nie
boleh x lg jelas?





avatar
Anonymous
AUTHOR
November 24, 2012 at 3:05 PM delete

kak lyssa klau yg blog bru cm ne??x thulah kak.

avatar
Lazy Girl
AUTHOR
December 31, 2012 at 11:41 AM delete

akak dashboard akak len so takde pun gmbar2 kotak2 camtuh camner sbb blog adik yg baru atau yang lama so tak de cam tu x phm lah sbb x de..

avatar
nurul nasirah
AUTHOR
March 12, 2013 at 6:41 PM delete

@Lyssa Dollixious

akak , kite nak mintak tolong buat kan :( . menu tab . bank in kat bank mana? :) .

avatar
izzahcentse
AUTHOR
March 30, 2013 at 8:42 PM delete

Woah! thanks very much..
haha! saya selalu dtng sini kalau nk wt somthin dlm blog..i meant kalau nak tngk tutorial..
I like the way you edited your blog..
chumel sngt..cute... >_< bkn nk bodek ye..ikhlas dari hati...anyway THNKS!

avatar
April 4, 2013 at 4:33 PM delete

sya nak tanya musik yang dok dengar HTML ape year

avatar
May 26, 2013 at 2:59 PM delete

Akk ! Nak Tempah ? Adik bg kredit RM 5 :P lol ~ haha ! ^^ FREE xde ke kak ? haha ~

avatar
January 28, 2014 at 7:00 PM delete

Assalamualaikum...

Adik Lyssa, Kak Ct nak tempah hiaskan blog kak ct. boleh ? ni whasapp kak ct 01128544752 TQ....whsapp akak ya...nk mintak tolong sangat2 ni...

avatar
Siti Rohayu
AUTHOR
July 23, 2014 at 6:46 PM delete

Salam... thanks for the info... lets follow my blog..

avatar
jihah wan
AUTHOR
September 6, 2015 at 11:49 AM delete

salam kak lysa, jiha nak tempah buat kan icon tab tu boleh

avatar

Google+ Followers