Tutorial : Letak Youtube Tanpa Meletakkan Video

Gadis Kidal Berceloteh..

Maaf !!

Lyssa syor kan korang guna TUTORIAL INI <<< tekan !

.Assalamualaikum.
hehehe . Aduihh. Lama betul kan Lyssa tak update dengan buat tutorial ?
HUHU . Tak lah . Lyssa busy sangat haa.. sekarang ni , cuti 2 minggu relax lah ciket . mungkin minggu ni ,Lyssa banyak update ciket . huhu :) oke..
Tanpa membuang masa , Lyssa nak ajarkan korang , macam mana nak letak youtube tanpa menampakkan video.
huhu . nak tahu kan ? Ikot step di bawah ;)

1. First sekali , korang pergi bukak youtube . KLIK SINI
2. Search lah lagu yang korang nak kan .. Then . Ambik embed code dia .Contoh di bawah :
Klik untuk nampak lebih besar.
Tak tahu nak cari dekat mana kod tuh ? Ikot ini .
1. Tekan Share (ada bawah video)
2. Klik Embed .
3. Tick pada "Use old embed code".
4. Copy Kod seperti yang ditunjukkan di atas. 

Macam mana pulak nak letak dekat blog ?

1. Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste kod korang di ruangan html/javascript. 
Contoh Kod di bawah ini . (Lagu Aishiteru)

<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/D3-dvCXE-6E?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/D3-dvCXE-6E?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

**Sila tukar.. kepada saiz 60 untuk width dan 25 untuk height.
Itu contoh saiz je . kalau korang nak sesuai dengan blog korang juz tukar saiz untuk width je . Tapi ,ingat , yang saiz 25 tuh , tetap kan ye :)

3. Then, SAVE !

Ok , kepada sesiapa yang nak buat autoplay tuh , korang boleh ikot step di bawah ye :)

1. Korang copy kod ini dulu..
&autoplay=1

2. Paste kan kod tadi di kod lagu korang. macam ini :

<object width="60" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/D3-dvCXE-6E?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/D3-dvCXE-6E?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="60" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

3. Then , korang SAVE ok !
4. Selamat Mendengar Lagu Di Blog Korang erkk :) Adiosss~ 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

86 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
nur shafida
AUTHOR
May 28, 2011 at 10:00 AM delete

kak lisa ! :) ni untk yang warna pink kt bawah 2 ea ??

avatar
May 28, 2011 at 10:07 AM delete

@nur shafida

ehh . bukan yang kat bawah warna pin tuh . yang ini untuk yang youtube punya . yang kt bawah ni . lain . hehe ;)

avatar
May 28, 2011 at 3:53 PM delete

kak,wt la tutor mcm yg pink kat bwh tu

avatar
May 29, 2011 at 12:34 PM delete

Dah jdy , tpy knpe autoplay ta jdy cik lisa ?

avatar
June 1, 2011 at 10:22 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
kusyi
AUTHOR
June 2, 2011 at 10:24 AM delete

kak lysa! kusyi amek eyh.. huhu..jadi!!! tq!

avatar
Bebby NoLurb
AUTHOR
June 2, 2011 at 4:16 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Syafeyka
AUTHOR
June 4, 2011 at 1:57 PM delete

kak lysaa , jd lh . thankss yea :))

avatar
er fan
AUTHOR
June 6, 2011 at 2:27 PM delete

autoplay x jdi pown !

avatar
muhammad azri
AUTHOR
June 7, 2011 at 2:19 PM delete

lissa nk wat muzik mcm lisa tu cmna??x dak video..nie ada video..x best laa..ihhih

avatar
muhammad azri
AUTHOR
June 7, 2011 at 2:28 PM delete

tema kaseh lisa..dh jadi dh ponnn...buat bnyak kali gak niee..ihihi

avatar
fatinfadzil20
AUTHOR
June 11, 2011 at 12:12 PM delete

Terima kasih kak lyssa :)

avatar
Farah Wahidah
AUTHOR
June 11, 2011 at 11:18 PM delete

thanks k.lyssa....love you..so much

avatar
short story
AUTHOR
June 21, 2011 at 5:27 PM delete

da jadi ,tpy knp ade video skali?

avatar
nur adibah
AUTHOR
June 27, 2011 at 3:00 PM delete

akak cmne x leh save kt blog??

avatar
otaimanik
AUTHOR
July 3, 2011 at 12:31 PM delete

Yey! JADI! Thank you kak Lysaa <3

avatar
eyzasyahirah
AUTHOR
July 8, 2011 at 11:49 AM delete

jadiii ! terimakasih :)

avatar
eqah azmi
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:15 PM delete

kak lyssa,,nape yg autoplay xjadi???

avatar
July 11, 2011 at 5:11 PM delete

cmne ea nk continuous play ? :(

avatar
July 12, 2011 at 3:18 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
July 12, 2011 at 9:53 AM delete

Erk, delete.. clap tekan.. ad0i la.. huhu... Lyssa, dtg bl0g kte jap.. knpe kte pnye xjd mcm lyssa? cdeynye.. :(

avatar
faiz...
AUTHOR
July 12, 2011 at 9:39 PM delete

nape...ade video.??

avatar
July 15, 2011 at 3:04 PM delete

kak lyssa :(
kenapa kita punya youtube tu ta jdi ?

avatar
July 16, 2011 at 1:46 PM delete

kak lyssa..
nape x jdi??

avatar
July 16, 2011 at 5:22 PM delete

kak lisa :( myra buat tak jadi pon .

avatar
July 17, 2011 at 10:35 PM delete

kak lyssa, video tu kuar gak la??
nape ekk

avatar
Mowmoy
AUTHOR
July 18, 2011 at 10:46 AM delete

tenkiuk akak lyssa ! menjadi lah !! kembang hidung nie !!!!

avatar
July 23, 2011 at 12:16 PM delete

tq 4 the toturial.. bnyk membantu!

avatar
ena
AUTHOR
July 23, 2011 at 6:49 PM delete

kak lisa , nape saye pnye x jadi ye ? ;'(

avatar
lovers :)
AUTHOR
July 27, 2011 at 1:08 AM delete

Assalammualaikum lyssa :)
thanks for the tutorial okayy.
it's realy worth it <3
thank you so much.

avatar
lovers :)
AUTHOR
July 27, 2011 at 1:08 AM delete

Assalammualaikum lyssa :)
thanks for the tutorial okayy.
it's realy worth it <3
thank you so much.

avatar
mis lavender
AUTHOR
July 31, 2011 at 9:44 AM delete

hye,kak lyssa faizureen yg comel!!..akak,kte dah buat vid nye..tpi kenapa die jadi ketepi?bukan ketengah mcm akak punye?pelik la..klw x phm jugak,akak g usha blog saye ni..http://effahabdullah.blogspot.com/

avatar
July 31, 2011 at 12:54 PM delete

salam,akk nak tnye..lagu nie lagu pew??

avatar
AmEr EymAn
AUTHOR
August 2, 2011 at 2:42 PM delete

kakak awt adex buad tk bleyh pun try tulis html/javascript dia tdk pon .:(

avatar
AmEr EymAn
AUTHOR
August 2, 2011 at 2:42 PM delete

kakak awt adex buad tk bleyh pun try tulis html/javascript dia tdk pon .:(

avatar
August 5, 2011 at 2:50 PM delete

salam kak lyssa thanx da jdik da...
snng tuto akk...yg laen ssh gk...
thanx sgt2...

avatar
August 6, 2011 at 11:16 PM delete

Sys lyssa , thanks for tuto ..
i like it ...
saya da pn follow sys .. :)
^_^ ..

avatar
E.F.N.A.E.M
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:26 PM delete

yeayy...thanks kk lyssa!da jadi;)

avatar
August 11, 2011 at 9:33 AM delete

SaLam, kak lyssa knp x jadi..????

avatar
Elda Zaiman
AUTHOR
August 13, 2011 at 1:41 AM delete

dear..lagu jadi tapi knpa ade video skali?ade yg tertinggal ke?plz reply..

avatar
Eryn Comey
AUTHOR
August 13, 2011 at 1:40 PM delete

kak lyssa .. kenape ta jadik ek youtube tuh macam akak nye ?? adoii ~ susah lahh kak ~ tolong reply ~ :'(

avatar
Fara Aina
AUTHOR
August 13, 2011 at 9:58 PM delete

kak lyssa..jadi mmg jadi..tapi video ada sekali...nak mcm kak lyssa..x nak ada video..reply plisssssssssssssss!-_______-

avatar
saadah
AUTHOR
August 23, 2011 at 4:09 PM delete

kak lyssa,x leyh 2ka dye punye tggi ke slain 60 ?

avatar
September 26, 2011 at 8:19 PM delete

Kak lisa :)
I nak letak lagu je dekat blog tapi kenapa tak boleh ? :(

avatar
Mrs Simple.
AUTHOR
October 16, 2011 at 3:24 PM delete

kak lissa saya daa letakk daa tapi x berbunyi mcm mnae eh?

avatar
October 26, 2011 at 6:55 PM delete

kak lyssa..saya da buat..da jdi da..tapi knpe ade dua??

avatar
eiylla
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:02 AM delete

hhehhe ..! da jdi p0n ,, tqq

avatar
November 27, 2011 at 5:46 PM delete

akakk. Nape sye wat x jadiii?
Dia jadi camnihh : http://faqihahforeverkpop.blogspot.com . ( tengokk kat belog sye )

avatar
December 2, 2011 at 4:16 PM delete

Kak Lyssa , Ernie buat tak jadi pun . Dia kluar lagu ja , pastu yg dia boars ja kecik . Macam mana tu ?

avatar
December 16, 2011 at 7:38 PM delete

kak lisa .. knp sya copy kod yg kat utube 2 xde pown highlight ..da 2 plak..kuar video..huhu .. sya nie x reti gna blog..almaklumlarh .. baru wat blog..ehehe ..hope akak bole tlg oke..

avatar
c.virtuoso
AUTHOR
December 28, 2011 at 6:15 PM delete

ehhmm, macam mana kalo lepas tekan gadget x de tulis html/JavaScript?

avatar
Fatin Nabilah
AUTHOR
January 2, 2012 at 2:53 PM delete

terima kasih kak lyssa ianya menjadi

avatar
January 20, 2012 at 1:26 PM delete

lysaa , kenapa still ada video lagi ea ? nak buat yang tak ada vid camne ?

avatar
Nur ' Ayna
AUTHOR
January 27, 2012 at 7:10 PM delete

Akak Lyssa , tk jd ponn autoplay tuu :(

avatar
February 7, 2012 at 9:16 PM delete

menjadi Kak Lyssa . Thanks sangat sangat >.<

avatar
Lia Smiley
AUTHOR
February 15, 2012 at 7:17 PM delete

akak saya x faham tentang.......
Log in>Dashboard>Add Gadget>Html/JavaScript

avatar
Gadis Lolipop
AUTHOR
March 7, 2012 at 7:08 PM delete

Thx kak lyssa , jadilah :)

avatar
Sofea Fatehah
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:53 PM delete

kak lyssa cam ne nak letak video youtube, pastu dia play sendiri?

avatar
Sofea Fatehah
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:54 PM delete

kak lyssa cam ne nak letak video youtube pastu, dia play sendiri?
tolong ajar kan please kak lyssa!

avatar
F.A.Jefferson
AUTHOR
March 13, 2012 at 11:10 PM delete

Youtube music player ni hanya untuk satu lagu jah eh ?

avatar
blue_muffin96
AUTHOR
March 16, 2012 at 1:52 PM delete

thanks sesangat kak lyssa <3

avatar
Nadia Pauzi
AUTHOR
March 23, 2012 at 12:39 AM delete

Salam kak Lysaa,kat mana kak lysaa cari lagu yang sedap didengar contohya, macam lagu kak lysaa nie cuma ada melodi saja??

avatar
May 1, 2012 at 9:51 PM delete

salam hai lisa! thank taw :D
menjadik! thumbs up..keep follow you lah :)

avatar
May 30, 2012 at 9:43 AM delete

kak lisa macam mana nak save? tak de tulis save pon?

avatar
June 3, 2012 at 9:56 AM delete

kak lyssa kenapa keluar videonya sekali ?

avatar
#apisudin
AUTHOR
June 4, 2012 at 6:09 PM delete

kak lisa, nak tanya sikit, kenapa kan, bila kita letak youtube player, dia tak dapat main, dia kata this player is too small . nak buat ape eh ?

avatar
#apisudin
AUTHOR
June 4, 2012 at 6:18 PM delete

kak lisa nak tanya, kenapa player is too small ? saya ikut je arahan tuto ni ,

avatar
Bibi Ahmoyy
AUTHOR
June 5, 2012 at 10:51 AM delete

aikkk ? ade video laa -.-'

avatar
Princess Zua
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:01 AM delete

sy pown x jd...ade solution x

avatar
July 28, 2012 at 11:13 AM delete

kan nak buang nie camne/

avatar
July 28, 2012 at 11:18 AM delete

uddkdjmj hdnduhdjmndj ./,dijdjngnghbhuwerhgh23
'p

avatar
kira jiman
AUTHOR
August 20, 2012 at 12:25 AM delete

kak lysaa video nyer kuar gak :(

avatar
August 21, 2012 at 11:21 PM delete

sye dah bukak design kt dashboard...tp kt mne "ADD GAGDET"..??
xjumpe pon...

avatar
Aiin Sakinah
AUTHOR
October 25, 2012 at 7:46 PM delete

thank a lot kak Lyssa! sbb bg tutorial ltak youtube lm blog :)

avatar
fathin yahaya
AUTHOR
November 3, 2012 at 12:38 AM delete

kak lyssa xkeluar bunyi pown :( camne nie

avatar
fathin yahaya
AUTHOR
November 3, 2012 at 12:41 AM delete

kak knape xde bunyi pown :( xtahu nie

avatar
Sofea Ku
AUTHOR
November 13, 2012 at 12:27 PM delete

kak lyssa , bnd ni boleh pakai utk yg latest youtube version ke ? sbb saya buat tak keluar music pun ?

avatar
Cty Alieyna
AUTHOR
November 29, 2012 at 11:56 PM delete

kak lisa . mcm mana nk letak video kita sendiri dalam blog ? i need your help. thank :)

avatar
Faurhante
AUTHOR
March 19, 2013 at 9:05 PM delete

Urm...tq sbb share =)

avatar
ika b0yish
AUTHOR
November 7, 2013 at 4:38 PM delete

yeahhh! jadi =) ..thnx kak lisa ..ngeheee XD

avatar
myro afif
AUTHOR
November 18, 2013 at 12:10 PM delete

thank bnyk bnyk..best blog ever :)

avatar

Google+ Followers