Tak Sukalah Orang Guna Chatbox (Cbox) ...

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualailum.

Heloww korangg. . hehe~
Makin lama rasa makin cepat pula masa berlalu kan ? Cepatnya..
Tup..Tup..Tup.. Dah 4 Jun .. Aduyy . Memang terasa cepatnya..
Mana tak nya.. asyik mengadap Blog...Blog...Blog...
Facebook..Facebook..Facebook.. kan ?
Mana tak rasa cepat nya..
24 jam online...online..online.. hehe..
Sampai mata pun dah naikk juling dah ni..
Nasib tak jadi juling macam "Fatimah Juling" tuh lagii..
Kalau takk , jenohh nak kena pergi buat operation pulakk .hehe.


Hari-hari kerja Lyssa..duduk depan laptop..
Taip .. taip.. taip.. sampai dah bengkak abis jari ni. huhu...

Kalau mai time nak ber-blogwalking tu haaa!
Jenuhh lah .. Laju-laju je tangan and jari-jari Lyssa bergerak ...
Mana tak nya.. kejap-kejap singgah blog orang.. kejap-kejap singgah blog orang tu pulakk . Terus follow lagii .
Kejap nak kena taip.. . Kejap2 nak kena pegang Si Tikus Comel tu..
Mana tak penat kan ?

Haa . Berkenaan dengan Title Lyssa kali ni..
"Lyssa tak suka orang guna Chatbox (Cbox)"!!

 

For sure ada di antara korang yang akan cakap macam ni :

"Eh , sukati mak bapak aku lah nak guna Cbox ke apa ?
Ada aku kacau hidup kau ke ?"

Aduhh . Lyssa tahu , ada jugak yang terasa bagi yang baca entry ini ..
And marah pun ada kan ? Tapi , ini hanya luahan hati Lyssa je :) =Sorry= >.<
Bukan apa .  Ada dua sebab Lyssa tak suka..


Lyssa tak suka sebab... :

Pertama
Warna nya , terlalu dull.
Macam pudar semacam je ! 
Rasa tak puas pulak nak chat kat situ..
Lyssa tahu, korang memang boleh ubah warna dekat setting tuh.
Tapi , Lyssa tengok kebanyakan pengguna chatbox.. Diorang kekalkan keaslian+ketulenan warna Cbox tuh. Tengok contoh Cbox yang dekat atas tu..
Warna biru je kan ? Wahh . Macam Bosan je Lyssa tengok.. Nak BW pun rasa macam tak de selera je. ehee~ Macam nak makan pula. Tak de selera konon..

Kedua
Lyssa tak suka nak taip Satu-Persatu balikk.
Kenapa Lyssa cakap macam ni . Ye lah .
Contoh kalau Lyssa nak BW ke hapee...
Nanti , kejap2 nak kena fill in balik ..
Name .. URL .. and Messange..
Takk ke bosan asyik kena taip benda yang sama jerr ? Waduhh.Waduhh.
Boleh bikin pusing kepala gue~ hehe~ Penat lah kalau macam ni..
Setiap kali nak BW dekat blog orang yang mggunakan Cbox , setiap kali itu lah kena taip back Name , URL and segala bagai tuh..


Haa. Itu lah antara faktor-faktornya Lyssa tak suka orang guna Chatbox.
(Wahh ! Skemanya ayat .. haha..poyo je lebihh..) 


Ok. Bagi Lyssa , Lyssa prefer lagi korang guna shoutmix. 
Nak tahu sebab apa ? Sebab shoutmix The Best lah ! hehe.
Nampak comel je :)  Lagi pun kalau shoutmix boleh letak Cute Icon Segala Bagai. kan ? kan ? Dengan cara mudah je :)
Kalau Cbox, rasanya boleh jugak .tapi , tak ramai yang tahu cara nak letaknya.


Ok , kalau korang dah abis baca.. 
Cepat-Cepat tinggalkan komen korang di bawah ini. 
Jangan lupa , LIKE juga kalau suka :)
~Trimass~

Jom Baca Sini nak :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 4, 2011 at 10:31 AM delete

kak..ape beza chatbox ngan shoutmix???

avatar
* Zaleta *
AUTHOR
June 4, 2011 at 10:31 AM delete

smlm akak pon nak testing power guna cbox tu..tp cam x bkenan la pulak...muahahaha

avatar
Wani
AUTHOR
June 4, 2011 at 10:34 AM delete

betul2 !
lepas tengok je chatbox tuu terus takde semangat nak BW . haha

avatar
June 4, 2011 at 10:40 AM delete

@Pwincess sarah

Macam akak nyatakan kat atas tuh.. Akak tak suka . sebab tak lawa and malas pulak nak taip bnyk kali .haha.

avatar
June 4, 2011 at 10:41 AM delete

@* Zaleta *

hehe . lebih baik jangan teruskan lah menesting power tuh. tak syiokk pu Cbox . hehe . shoutmix the BEST :)

avatar
June 4, 2011 at 10:42 AM delete

@Wani

waakaka . kita sama pendapat ! ^_^

avatar
June 4, 2011 at 10:48 AM delete

setuju dengan lyssa :) paling menyampah kena taip balik name, URL ngan message. tu suka betol ah.

avatar
June 4, 2011 at 10:58 AM delete

@ cik | ezatiee

betol ! betol . memang menyampah . Melambatkan jerk kan ? abis lah masa kita nak BW blog orang lain kan ? :(
Haiyaa~

avatar
Cik.Tedy
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:09 AM delete

btul2..sy setuju sama kamoo...

avatar
.fariza.
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:09 AM delete

tp kita dh buang shoutmix kat blog.

avatar
June 4, 2011 at 11:17 AM delete

@.fariza.

huhu.. tak per. terpulang . kalau tak nak guna shoutmix pun tak pe .terpulang kepada individu masing-masing ^^

avatar
Waniey Coco
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:44 AM delete

Ha'ah , setuju mehh same sys ! Bosan lhaa , asyik kena taip semula je . N for sure , SHOUTMIX memang THE BEST ! Hehehe , :D

avatar
June 4, 2011 at 11:46 AM delete

@Waniey Coco

hehehe . thnxx waniey . nampak nya . ramai jugak yer, yang setuju :)

avatar
June 4, 2011 at 12:02 PM delete

setuju :D haha *mentang-2 kite pngguna shoutmix xD

avatar
June 4, 2011 at 12:04 PM delete

@nurulsyaheera :)

hehehe . betul tuh . sapa pengguna Cbox . jangan terasa yerr ^^

avatar
key_taemin
AUTHOR
June 4, 2011 at 12:21 PM delete

btul tu kak..mls la nak tlis blik name,url bgai..:)

avatar
June 4, 2011 at 1:36 PM delete

lyssa, serius.. btul sgt.. cbox mcm tah pape.. sgt menyusahkan... buang tenago.. cehh! im shoumix style..

jom ke blog : http://imedianna.blogspot.com

thx lyssa, entry ni bgs... hope lps ni dorg tak segan utk tkt shoutmix :) lalala~

avatar
June 4, 2011 at 2:05 PM delete

lpas kes auto blogwalking dlu ada info mengatakan shoutmix lg selamat than cbox..

stuju ngan kaler cbox cm dull je.. ta ceria laa..

avatar
June 4, 2011 at 2:16 PM delete

yup.. btol 2 lyssa.. kdang2 ase bngang ja lau yg gne cbox.. huhu

avatar
June 4, 2011 at 2:29 PM delete

adiela stuju sangat..
nak blogwalking,paling malas la nak taip url blog..gune shoutmix lg senang :D

avatar
June 4, 2011 at 2:31 PM delete

haha..betul2..ida pun dr dlu memang x suke kt cbox..sbb kna fill in balik satu persatu..haih..gna jela shoutmix,kan senang.. =)

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
June 4, 2011 at 3:52 PM delete

hahaha..tersangat lah setuju!
pakat2 boikot cbox ka?? hahaha..
ada jugak letak dua2 trus..lg sempoi..kih3..

avatar
June 4, 2011 at 4:06 PM delete

owh...i see....hehe.. :D

avatar
littlemimiey
AUTHOR
June 4, 2011 at 5:11 PM delete

kak lyssa boleh tolong ajar kn acm boleh letak icon nama kita d shoutmix ?

avatar
June 4, 2011 at 6:16 PM delete

@AIMIE DIYANNA BENIGNANT

hehehehe . .thnxx sebab tinggalkan komen kat sini yer. hehe :))
i LOVE shoutmixx :))

avatar
June 4, 2011 at 6:17 PM delete

@IzwanNie Eynia

hehehe . btol2... cbox tak boleh buat setting utk auto blogwalking.. kaN ? hee~

avatar
June 4, 2011 at 6:18 PM delete

@aRa ❤ aFiq™

tahu tak pe. smpai tahuu tahapp rasa macam takk nak jer anta pape . malas nak type. ngengg~~

avatar
June 4, 2011 at 6:19 PM delete

@Hafizzi Aziz

hahhaa. yupp, , memang sempoii abiss sapew yg letakk dua2 sekali . haha . ntah pape jer~~

avatar
June 4, 2011 at 8:06 PM delete

mcm upin ipin....
bt0l...bt0l...bt0l....
shoutmix lagi best...hehehe

avatar
June 4, 2011 at 8:07 PM delete

pada saye... saye layan aje.. layannzzz

avatar
Achik Syida
AUTHOR
June 5, 2011 at 1:41 AM delete

betul,betul,betul..hee~ ^__^

avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
June 6, 2011 at 10:56 AM delete

mila pown xsuka..tapi nk wat cmner blog diaowg kan?kan?sabo jela

avatar
October 16, 2011 at 5:57 PM delete

Eeei!Tak baik tau!Terasa sis! ;) Sis teringin nak tukar tapi tak tau dan tak sempat nak cari macam mana.Bagi link atau tuto boleh? Gi shout kat chatbox sis yang dull colour tu.

avatar
Maisarah-Mai
AUTHOR
January 2, 2012 at 6:34 PM delete

Saye gune chatbox ok je kak ..

avatar
January 6, 2012 at 12:17 AM delete

wktu sy komen ni....shoutmix dah tak free...sadis betul...trpksa guna cbox...nak tukar yg busuk.org pnye mls la pulak...huhu

avatar
na_tasya
AUTHOR
January 10, 2012 at 5:10 PM delete

kak lyssa ! camne akak lyssa buat cursors ni ? comelss ! :) cm akk jugaaa ~ hehehe . tlong ajaa ann ...

avatar
chocolicious
AUTHOR
January 11, 2012 at 9:08 PM delete

shoutmix mmg the best ..heheee....
tp,,,, dah kene bayar....
urm.. :(
so,gne cbox lerr...
*terpaksaaaa

avatar
June 16, 2012 at 9:45 PM delete

sya tetaw dulu sya guna apha ,, mungkin shoutmix ,, tapy sekarang ,, hye Cbox .huwa3 ,, xbest langsung

avatar

Google+ Followers