Tak Sukalah Orang Guna Chatbox (Cbox) ...

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualailum.

Heloww korangg. . hehe~
Makin lama rasa makin cepat pula masa berlalu kan ? Cepatnya..
Tup..Tup..Tup.. Dah 4 Jun .. Aduyy . Memang terasa cepatnya..
Mana tak nya.. asyik mengadap Blog...Blog...Blog...
Facebook..Facebook..Facebook.. kan ?
Mana tak rasa cepat nya..
24 jam online...online..online.. hehe..
Sampai mata pun dah naikk juling dah ni..
Nasib tak jadi juling macam "Fatimah Juling" tuh lagii..
Kalau takk , jenohh nak kena pergi buat operation pulakk .hehe.


Hari-hari kerja Lyssa..duduk depan laptop..
Taip .. taip.. taip.. sampai dah bengkak abis jari ni. huhu...

Kalau mai time nak ber-blogwalking tu haaa!
Jenuhh lah .. Laju-laju je tangan and jari-jari Lyssa bergerak ...
Mana tak nya.. kejap-kejap singgah blog orang.. kejap-kejap singgah blog orang tu pulakk . Terus follow lagii .
Kejap nak kena taip.. . Kejap2 nak kena pegang Si Tikus Comel tu..
Mana tak penat kan ?

Haa . Berkenaan dengan Title Lyssa kali ni..
"Lyssa tak suka orang guna Chatbox (Cbox)"!!

 

For sure ada di antara korang yang akan cakap macam ni :

"Eh , sukati mak bapak aku lah nak guna Cbox ke apa ?
Ada aku kacau hidup kau ke ?"

Aduhh . Lyssa tahu , ada jugak yang terasa bagi yang baca entry ini ..
And marah pun ada kan ? Tapi , ini hanya luahan hati Lyssa je :) =Sorry= >.<
Bukan apa .  Ada dua sebab Lyssa tak suka..


Lyssa tak suka sebab... :

Pertama
Warna nya , terlalu dull.
Macam pudar semacam je ! 
Rasa tak puas pulak nak chat kat situ..
Lyssa tahu, korang memang boleh ubah warna dekat setting tuh.
Tapi , Lyssa tengok kebanyakan pengguna chatbox.. Diorang kekalkan keaslian+ketulenan warna Cbox tuh. Tengok contoh Cbox yang dekat atas tu..
Warna biru je kan ? Wahh . Macam Bosan je Lyssa tengok.. Nak BW pun rasa macam tak de selera je. ehee~ Macam nak makan pula. Tak de selera konon..

Kedua
Lyssa tak suka nak taip Satu-Persatu balikk.
Kenapa Lyssa cakap macam ni . Ye lah .
Contoh kalau Lyssa nak BW ke hapee...
Nanti , kejap2 nak kena fill in balik ..
Name .. URL .. and Messange..
Takk ke bosan asyik kena taip benda yang sama jerr ? Waduhh.Waduhh.
Boleh bikin pusing kepala gue~ hehe~ Penat lah kalau macam ni..
Setiap kali nak BW dekat blog orang yang mggunakan Cbox , setiap kali itu lah kena taip back Name , URL and segala bagai tuh..


Haa. Itu lah antara faktor-faktornya Lyssa tak suka orang guna Chatbox.
(Wahh ! Skemanya ayat .. haha..poyo je lebihh..) 


Ok. Bagi Lyssa , Lyssa prefer lagi korang guna shoutmix. 
Nak tahu sebab apa ? Sebab shoutmix The Best lah ! hehe.
Nampak comel je :)  Lagi pun kalau shoutmix boleh letak Cute Icon Segala Bagai. kan ? kan ? Dengan cara mudah je :)
Kalau Cbox, rasanya boleh jugak .tapi , tak ramai yang tahu cara nak letaknya.


Ok , kalau korang dah abis baca.. 
Cepat-Cepat tinggalkan komen korang di bawah ini. 
Jangan lupa , LIKE juga kalau suka :)
~Trimass~

Jom Baca Sini nak :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 4, 2011 at 10:31 AM delete

kak..ape beza chatbox ngan shoutmix???

avatar
* Zaleta *
AUTHOR
June 4, 2011 at 10:31 AM delete

smlm akak pon nak testing power guna cbox tu..tp cam x bkenan la pulak...muahahaha

avatar
Wani
AUTHOR
June 4, 2011 at 10:34 AM delete

betul2 !
lepas tengok je chatbox tuu terus takde semangat nak BW . haha

avatar
June 4, 2011 at 10:40 AM delete

@Pwincess sarah

Macam akak nyatakan kat atas tuh.. Akak tak suka . sebab tak lawa and malas pulak nak taip bnyk kali .haha.

avatar
June 4, 2011 at 10:41 AM delete

@* Zaleta *

hehe . lebih baik jangan teruskan lah menesting power tuh. tak syiokk pu Cbox . hehe . shoutmix the BEST :)

avatar
June 4, 2011 at 10:42 AM delete

@Wani

waakaka . kita sama pendapat ! ^_^

avatar
June 4, 2011 at 10:48 AM delete

setuju dengan lyssa :) paling menyampah kena taip balik name, URL ngan message. tu suka betol ah.

avatar
June 4, 2011 at 10:58 AM delete

@ cik | ezatiee

betol ! betol . memang menyampah . Melambatkan jerk kan ? abis lah masa kita nak BW blog orang lain kan ? :(
Haiyaa~

avatar
Cik.Tedy
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:09 AM delete

btul2..sy setuju sama kamoo...

avatar
.fariza.
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:09 AM delete

tp kita dh buang shoutmix kat blog.

avatar
June 4, 2011 at 11:17 AM delete

@.fariza.

huhu.. tak per. terpulang . kalau tak nak guna shoutmix pun tak pe .terpulang kepada individu masing-masing ^^

avatar
Waniey Coco
AUTHOR
June 4, 2011 at 11:44 AM delete

Ha'ah , setuju mehh same sys ! Bosan lhaa , asyik kena taip semula je . N for sure , SHOUTMIX memang THE BEST ! Hehehe , :D

avatar
June 4, 2011 at 11:46 AM delete

@Waniey Coco

hehehe . thnxx waniey . nampak nya . ramai jugak yer, yang setuju :)

avatar
June 4, 2011 at 12:02 PM delete

setuju :D haha *mentang-2 kite pngguna shoutmix xD

avatar
June 4, 2011 at 12:04 PM delete

@nurulsyaheera :)

hehehe . betul tuh . sapa pengguna Cbox . jangan terasa yerr ^^

avatar
key_taemin
AUTHOR
June 4, 2011 at 12:21 PM delete

btul tu kak..mls la nak tlis blik name,url bgai..:)

avatar
June 4, 2011 at 1:36 PM delete

lyssa, serius.. btul sgt.. cbox mcm tah pape.. sgt menyusahkan... buang tenago.. cehh! im shoumix style..

jom ke blog : http://imedianna.blogspot.com

thx lyssa, entry ni bgs... hope lps ni dorg tak segan utk tkt shoutmix :) lalala~

avatar
June 4, 2011 at 2:05 PM delete

lpas kes auto blogwalking dlu ada info mengatakan shoutmix lg selamat than cbox..

stuju ngan kaler cbox cm dull je.. ta ceria laa..

avatar
June 4, 2011 at 2:16 PM delete

yup.. btol 2 lyssa.. kdang2 ase bngang ja lau yg gne cbox.. huhu

avatar
June 4, 2011 at 2:29 PM delete

adiela stuju sangat..
nak blogwalking,paling malas la nak taip url blog..gune shoutmix lg senang :D

avatar
June 4, 2011 at 2:31 PM delete

haha..betul2..ida pun dr dlu memang x suke kt cbox..sbb kna fill in balik satu persatu..haih..gna jela shoutmix,kan senang.. =)

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
June 4, 2011 at 3:52 PM delete

hahaha..tersangat lah setuju!
pakat2 boikot cbox ka?? hahaha..
ada jugak letak dua2 trus..lg sempoi..kih3..

avatar
June 4, 2011 at 4:06 PM delete

owh...i see....hehe.. :D

avatar
littlemimiey
AUTHOR
June 4, 2011 at 5:11 PM delete

kak lyssa boleh tolong ajar kn acm boleh letak icon nama kita d shoutmix ?

avatar
June 4, 2011 at 6:16 PM delete

@AIMIE DIYANNA BENIGNANT

hehehehe . .thnxx sebab tinggalkan komen kat sini yer. hehe :))
i LOVE shoutmixx :))

avatar
June 4, 2011 at 6:17 PM delete

@IzwanNie Eynia

hehehe . btol2... cbox tak boleh buat setting utk auto blogwalking.. kaN ? hee~

avatar
June 4, 2011 at 6:18 PM delete

@aRa ❤ aFiq™

tahu tak pe. smpai tahuu tahapp rasa macam takk nak jer anta pape . malas nak type. ngengg~~

avatar
June 4, 2011 at 6:19 PM delete

@Hafizzi Aziz

hahhaa. yupp, , memang sempoii abiss sapew yg letakk dua2 sekali . haha . ntah pape jer~~

avatar
June 4, 2011 at 8:06 PM delete

mcm upin ipin....
bt0l...bt0l...bt0l....
shoutmix lagi best...hehehe

avatar
June 4, 2011 at 8:07 PM delete

pada saye... saye layan aje.. layannzzz

avatar
Achik Syida
AUTHOR
June 5, 2011 at 1:41 AM delete

betul,betul,betul..hee~ ^__^

avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
June 6, 2011 at 10:56 AM delete

mila pown xsuka..tapi nk wat cmner blog diaowg kan?kan?sabo jela

avatar
October 16, 2011 at 5:57 PM delete

Eeei!Tak baik tau!Terasa sis! ;) Sis teringin nak tukar tapi tak tau dan tak sempat nak cari macam mana.Bagi link atau tuto boleh? Gi shout kat chatbox sis yang dull colour tu.

avatar
Maisarah-Mai
AUTHOR
January 2, 2012 at 6:34 PM delete

Saye gune chatbox ok je kak ..

avatar
January 6, 2012 at 12:17 AM delete

wktu sy komen ni....shoutmix dah tak free...sadis betul...trpksa guna cbox...nak tukar yg busuk.org pnye mls la pulak...huhu

avatar
na_tasya
AUTHOR
January 10, 2012 at 5:10 PM delete

kak lyssa ! camne akak lyssa buat cursors ni ? comelss ! :) cm akk jugaaa ~ hehehe . tlong ajaa ann ...

avatar
chocolicious
AUTHOR
January 11, 2012 at 9:08 PM delete

shoutmix mmg the best ..heheee....
tp,,,, dah kene bayar....
urm.. :(
so,gne cbox lerr...
*terpaksaaaa

avatar
June 16, 2012 at 9:45 PM delete

sya tetaw dulu sya guna apha ,, mungkin shoutmix ,, tapy sekarang ,, hye Cbox .huwa3 ,, xbest langsung

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers