Tutorial : Cara Nak Tukar Link Blog

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Haii korangg.. hihokk . Ada request lagi lah .
Ada budak cute tanya , macamana nak tukar link blog ?

Huk3! Nak tahu ? Senang GILA caranya :) hee ~
Tengok kat bawah yer ..

1. Dashboard > Design > Setting > Publishing

2. Then , akan keluar macam ini :


3. Yang blogspot address tu , korang tukar link blog korang yang baru !

4. Make sure link blog yang korang pilih tak sama dengan orang lain . Pilih yang unik ciket . Takut karang tak boleh pulakk nakk tukar ! hee .
** Yang link kat atas tu , link blog kedua Lyssa taw . Kalau rajin , follow lah . Itu pun kalau rajiinn . HAHA ! :) Thnxx a lot !

** Dalam entry ni nanti , mesti ada yang tanya . Macam mana pulak nak tukar .blogspot kepada .com ??
** Nanti kan entry lain yer . Nanti , Lyssa cerita kan ! ahuckss . adi0ss :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

90 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nurul Atikah
AUTHOR
August 7, 2011 at 5:47 PM delete

tq banyak kak lyssa :))

avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
August 7, 2011 at 6:28 PM delete

tp dia menyusahkn follower nk follow update kn..

avatar
Mashitah
AUTHOR
August 7, 2011 at 6:42 PM delete

agakny-agak lah kan lyssa , kalau nak tukar blogspot.com kepada com sahaja tu perlu bayar atau upgrade ke ?

avatar
Ayeem Jemain
AUTHOR
August 7, 2011 at 8:17 PM delete

jgn tukar url. byk masalah nanti D:

avatar
August 7, 2011 at 8:26 PM delete

btol tuh ! hope siapa yang tukar kena suruh org refollow balik . payah kalau ada yang tukar link blog .

avatar
ayuni
AUTHOR
August 7, 2011 at 8:49 PM delete

Buat lah tuto yg tukar .blogspot kpd .com tu lyssa!

avatar
pakjoe
AUTHOR
August 8, 2011 at 1:42 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa tima kasih byk2 sbb kak punya tuto la blog sy dh jadi lawa dh....sy bt blog sy dari tuto kak no1 sampai la abis tuto penat oooo bt nie....tpi 1 ja masalah sy org folow sya skt la nk wt cm mana nie blh tolong ajar x????hehehehe

avatar
pakjoe
AUTHOR
August 8, 2011 at 1:51 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa...sy nk berterima kasih la kt kak sbb sy bt blog semua sy tiru tuto dari 1 sampai abis....tpi 1 ja masalah sy org folow sy dlm blog nie skt la leh tolong ajar x mcm mana nk bg org folow byk hehehehe

avatar
Nurul Atikah
AUTHOR
August 8, 2011 at 3:15 PM delete

@Lyssa Faizureen
ohh ,yeke kak ? humm ,kalau cam tuh ,tak jadii lah tukar link blog .nak buad www.com tu mcm mane lak kak ?

avatar
August 8, 2011 at 3:55 PM delete

..tHx kaka Lyssa.. btw, lagu akk ney besh..ap tajok ea ?? haha, smpat2 aje..

avatar
minho
AUTHOR
August 8, 2011 at 4:32 PM delete

kak Lyssa...sayer nak requeat tutorial....camner kita nak wat bila ader owang bukak blog kita....depa akn lihat satu jew post entry kita...contohnyer kalu depa nak tngok entry post kita yang lepas....depa perlu tekan OLDER POST...kak Lyssa paham tak.hehehhehe.Hope kak lyssa paham k..thanks^^

avatar
kitty lovers
AUTHOR
August 8, 2011 at 8:38 PM delete

kak2. nk tukar ke .com cmne kak? adk tggu entri akk ek :)

avatar
August 8, 2011 at 8:44 PM delete

salam , saya buad tak boleyh pon ..
dia cakap tak available ..

avatar
cik aida
AUTHOR
August 9, 2011 at 3:16 AM delete

salam lissa...jjus nak tnyer jep//pe tajuk lagu di blog lisaa ni?

avatar
miss aiai
AUTHOR
August 9, 2011 at 10:30 AM delete

yeah..! dapat buat
sis, cepat2 buat tuto acane nak tuko ke .COM oke...

avatar
AM
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:41 PM delete

nk minta tolong vote saya .
http://syafiquekosong.blogspot.com/2011/08/help-me.html
http://syafiquekosong.blogspot.com/2011/08/help-me-2.html

avatar
misS Ai
AUTHOR
August 9, 2011 at 2:22 PM delete

erm.. lyssa mcm mne nak wt pic n word (home + tuto + eb + owner + tips) mcm kt lyssa punye blog nie..

avatar
August 10, 2011 at 5:36 PM delete

jadi dah . thanks kak lisa

avatar
Azirah
AUTHOR
August 11, 2011 at 3:40 PM delete

kak lyssa , cepat ye :)

avatar
Ana Ghazali
AUTHOR
August 12, 2011 at 2:16 PM delete

tengah tunggu tutur untuk tukar kepada .com... hehe

avatar
August 15, 2011 at 9:54 PM delete

lyssa..klu tukr link abes ilang follower kannnn??

avatar
saye ain
AUTHOR
August 19, 2011 at 10:24 AM delete

kak lyssa thanks for the tuto okeyh ?

avatar
August 25, 2011 at 9:26 PM delete

kak lysa , camne erk kite nak buat link baru yg b0leh g kat window len . cam nak g kt owner pixca , just klik . nanti keluar . n then nak tnye , kal0 nak wad owner pixca sume tuh , kena tulis kat post kew ? yang kita nak tekan tuh . paham x ?:(

avatar
zakizakirin
AUTHOR
September 21, 2011 at 7:14 PM delete

Salam, mahukan perkongsian link blog dengan blog tuan tanah, harap dapat diberi layanan...

http://zakizakirin.wordpress.com

avatar
Amiera Faten
AUTHOR
September 23, 2011 at 11:54 PM delete

tolong request tuto untuk tukar link kepada .com punye

avatar
Anis Farzana
AUTHOR
October 7, 2011 at 11:28 AM delete

Hehe~ Tima kase byk2 kak Lyssa ! sudah jadik !

avatar
October 8, 2011 at 7:21 PM delete

Sys lysaaa :)

Please sgt buat tuto macamane na tukar dari blogspot pd .com

Pleaseee coz page Rara dahh habis gune 20 :')

avatar
October 14, 2011 at 9:05 PM delete

cri yg ni..hehe..jdy..thx..XD

avatar
elin cute :D
AUTHOR
October 16, 2011 at 4:49 PM delete

askom, kaq...napew x jd lgsong?

avatar
MamaKaisah
AUTHOR
October 18, 2011 at 6:07 PM delete

assalam lyssa,

ajar la canner nak jdikan .com tu...hihihi.. tq

avatar
shasha
AUTHOR
October 29, 2011 at 3:30 PM delete

thanx akak , you helping me a lot !
visit lah www.missred29.blogspot.com

avatar
November 11, 2011 at 4:41 PM delete

kak mana entry yang nak tukar kan link ke .com??sory menyusahkan...^_^

avatar
M.O
AUTHOR
November 13, 2011 at 8:55 PM delete

lyssa , kalau link dh tukar , yg len2 memang tak automatic tukar gak ekk ? payah lerr nak tukar 1 1 .. :(

avatar
Siti Fatimah
AUTHOR
November 14, 2011 at 5:09 PM delete

Salam ..
Nk tnye.. mcm mne nk bt header ..? pstu.. camne nk buat blog spaya lbih mnarik..? harap kak lyssa dpt berkongsi dgn saya.. thnx..

avatar
nornabila
AUTHOR
November 15, 2011 at 8:51 PM delete

tima kasih.
sudah jadi=)

avatar
dEejA
AUTHOR
November 23, 2011 at 5:15 PM delete

Thank you sayang . Sharing is caring :)

avatar
Twilight
AUTHOR
November 26, 2011 at 10:12 AM delete

Thanks akak jadi pun :)

avatar
MalIqmal
AUTHOR
December 3, 2011 at 3:01 AM delete

Gothic betullah blog akak yang kidallixiouse tu. hehe.

avatar
December 6, 2011 at 10:18 AM delete

trima kasih lyssa...lyssa tak kedekut ilmu...harap tuhan akan tambah lg pengetahuan lyssa amin...

avatar
December 20, 2011 at 3:18 AM delete

SUMPAH akak lyssa the best !
Thanks for teaching everything kaka <3 !
HAHA xD .

avatar
lulul eirzhq
AUTHOR
December 20, 2011 at 10:42 PM delete

takretilah!!kat blog saye cde perkataan bertulis setting

avatar
waniey lahh
AUTHOR
December 21, 2011 at 9:42 PM delete

terima kasih daun keladii :)

avatar
faten sapian
AUTHOR
December 24, 2011 at 12:30 PM delete

blog sis yg terbaik , sy dapt belajar bnyk dri tutor akak nie , n akak pon cantik , geram . ! :)

avatar
liya fia
AUTHOR
December 31, 2011 at 8:38 PM delete

macam mana akak bubuh gambar akak kat muka depan tu

avatar
liya fia
AUTHOR
December 31, 2011 at 8:39 PM delete

macam mana akak bubuh gambar akak kat muka depan ye

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:37 AM delete

COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!~

avatar
hazirah
AUTHOR
January 7, 2012 at 12:45 PM delete

cantiknyer blog kak lyssa!!!!!
mcm mana nk tukar cursor eh???

avatar
shoutvoc
AUTHOR
January 25, 2012 at 7:38 PM delete

oh ingtkan bleh tukar-tukar link untuk dpt kengkwn..anyway good tutorial..

avatar
February 1, 2012 at 6:04 AM delete

lme cre smpi pning kple..mklum la br2 ag..hehehe...pape pon tq k...lwa blog kamu ye adk cute,

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 8, 2012 at 9:01 PM delete

Tq kak lyssa!!!!!^_^

avatar
Siti_btp
AUTHOR
February 14, 2012 at 10:54 PM delete

akak nak tukar2 link dgn adik boleh?
Blog akak masih baru....nak kongsi pengalaman.

http://suarahatidanceritaku.blogspot.com/

avatar
February 16, 2012 at 7:25 PM delete

lyssa...bile nk buat tuto tuk tukar blink blogspot kpda COM...huhu

avatar
hahafyza
AUTHOR
March 3, 2012 at 8:41 PM delete

akak lyssa ! jdii dohh . masehh bebanyak :) cepat-2 lorh buat tutorial yg lain . muehehe

avatar
Nadieya
AUTHOR
March 17, 2012 at 5:46 PM delete

Thanz kak lyssa...akak kalu akak free,akak follow la blog adek..

http://www.blogspot.com/nadiadeardiary.blogspot.com

avatar
Saepul Zaman
AUTHOR
March 22, 2012 at 7:06 AM delete

wah sungguh luar biasa tukar ling tentang tips dan trik diet di sini http://saifuzz.com/tips-diet-untuk-melangsingkan-badan.html

avatar
bluepearl
AUTHOR
April 26, 2012 at 6:43 PM delete

kenapa x jadi...huuu..plis replying...

avatar
nurul jannah
AUTHOR
May 9, 2012 at 2:57 PM delete

salam, ley tlg ajr kn x cm ne nk letk gmbr besr dlm blogger kta, hrp sgt ley tlg, :'(

avatar
myeaza story
AUTHOR
May 13, 2012 at 11:51 PM delete

assalammualaaikum,,
kaq lyssa,,,,akaq lyssa b0le tolong ajarkan saya x cm mne nk edit blogkin,,,saya berharap sgtII kaq,,,serabut kepale saya nk mengedit blogkin tuh,,

avatar
myeaza story
AUTHOR
May 13, 2012 at 11:53 PM delete

mek0m akaq,,tolong ajar saya bole x ,,,cm mne nk gne blogkin,,,pening kepale nk buat nyer,,
mintax tolong ajarkan ea kaq

avatar
mrspumpkin
AUTHOR
June 5, 2012 at 8:07 PM delete

Baik jgn tkar url (link) kalu da send url blog kat search engine. Blog mngkn tak dpt diindex semula search ole engine..

avatar
iskandar eyda
AUTHOR
July 2, 2012 at 2:40 PM delete

lah , engat kan ade tutorial dea tadi . adodoyy :D

avatar
Wahyu Suseno
AUTHOR
September 4, 2012 at 8:56 PM delete

makasih kak lisa. berkunjungkah ke blog orang indonesia di sini . terimakasih dan salam persahabatan indonesia malaysia

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 7, 2012 at 10:10 PM delete

@Lyssa Faizureen hai rupa u comellah

avatar
sHa AhM@d
AUTHOR
October 9, 2012 at 12:57 PM delete

salam..camna nak buat blog macam blog awak ni..leh asing2 kan tutorial..leh asing2kn tips..harap beri tunjuk ajar pada saya yang masih baru dalam dunia blog ni..

avatar
Nawi van
AUTHOR
November 2, 2012 at 5:50 PM delete

Okokk visit me here:
http://nawi-van.blogspot.com
Thanks

avatar
Syau
AUTHOR
November 8, 2012 at 11:00 AM delete

Thanks kak lyssa . Haritu saye buat sendiri tanpa tutorial kak lyssa, tapi xjadi . Then , baru teringat kak lyssa punye tutorial . Thx kak lyssa ;)

avatar
nanang eko
AUTHOR
December 6, 2012 at 5:54 PM delete

TY infonya Blogwalking.
visit http://supergatotkaca.blogspot.com

avatar
December 20, 2012 at 5:00 PM delete

Thanks Kak Lyssa .. Erm tapi kat mne plak bende tuh saya punya blog bukan yang mcam kak lyssa punya tu sy dh baca cara nk tukar kepada yang biasa .. tapu kebanyakan blog biasa X de bende tuh

avatar
Aiman Salleh
AUTHOR
December 28, 2012 at 11:19 PM delete

kalau untuk yg baru punya camana ?

avatar
February 20, 2013 at 1:54 AM delete

terima kasih infonya....

http://hkata-kata.blogspot.com/

avatar
March 15, 2013 at 11:16 AM delete

lyssa.. kalu tukar url, nuffnang pon kena tukar jugak ke? sebab url lama xle connect nuffnang la..

avatar
bustan
AUTHOR
April 21, 2013 at 4:55 PM delete

assalak kak lysa..
artikelnya sangat mudah di fahami,, trim yea kak tas ilmunya,,
smoga sukses slalu kak,,

salam knal yea kak,,
wasalam :)

avatar
pija salleh
AUTHOR
June 15, 2013 at 11:29 PM delete

salam lyssa tq untuk tutorial ni..

avatar
July 25, 2013 at 5:08 PM delete

akak macam mana nak tukaar .blogspot kepada .com ? tlong ajarkan boleh x ?

avatar
July 25, 2013 at 5:10 PM delete

akak macam mana nak tukar link blog .blogspot kepada .com ? tlong ajarkan boleh tak ?

avatar
August 28, 2013 at 6:12 PM delete

im waiting to the next tutorial "link ke .com" xDD

avatar
Myra Ouhh
AUTHOR
March 9, 2014 at 6:42 PM delete

yeay. thanks menjadi pun :))))

avatar
Ini Dunia Aku
AUTHOR
December 8, 2014 at 9:51 PM delete

Assalam.. akak.. knapa sy pnye lps je tkan design, pastu setting, tpi tkde jmpe perkataan publishing, cume ada perkataan basic je.. mcam mna????

avatar
addin kayyisa
AUTHOR
March 7, 2015 at 12:35 PM delete

Let me drop in to this web.
hope to be one of your friends.
Life for Worship

avatar
August 18, 2016 at 9:59 PM delete

Masih bisa tukar link gak gan ?

ane siap

avatar

Google+ Followers