ENTRI TERBARU!

Tutorial ; Dapatkan URL Image Sendiri Dengan Mudah

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ! ^^

Tutorial lagiii ! Ahaa :)

Dalam entry kali ni , Lyssa nak ajarkan korang macam mana nak dapatkan URLImage korang sendiri . Kalau nak harapkan dapatkan URL Imagge dari Fesbukk tuh , agakk merenyahkan lah .

Ok. Tuto ini , untuk korang dapatkan URL/Link.
Bila dah dapat tuh , nak buat apa ehh ?
Macam - macam boleh . Nak letak pic korang dekat About Me boleh ..
Nak letak Banner korang boleh .

Kalau korangg selama ini tertanya-tanya kan kat mana yang boleh dapatkan URL Image korang . Lyssa ada untuk bantu korangg ! :) 


Cara Pertama : (Template Designer)

1. Upload Gambar Korang Macam ni ...
*Pastikan dalam keadaan Compose . Then klik pada petak merah di atas :)

2. Lepas dah Choose File And Select Picture korang tuh . Akan jadi cm ni :

   *Akan terkeuar gambar tu , Bagi pengguna Mozilla . Tekan Right Click . 
Pilih "Copy Link Location" .
Bagi pengguna Google Chrome "Copy Image URL"

3. So , akan ter-copy lah URL Image korangg tuh :)


Cara Kedua : (Pengguna Old/Classic Template .)

1. Upload Image korang . Macam ini :
2. Time Upload akan keluar macam ni . Tekan Browse and upload .


 3. Dah tukar . Right Click Pada Gambar Yang Terkeluar . Copy Link Location atau Copy Image URL .Contoh macam bawah ni :



=DONE=
So , dapat lah URL Gambar yang korang nakkan tuh ^^ Chill Yeah :)



 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

32 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Unknown
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:25 PM delete

nty gamabr 2 blh link dr sumber yg kite dpt ye ??? hihiihih

tqvm

u so cute :)

avatar
Hidayah Rusli
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:26 PM delete

dear! thanks taw. slama ni tak reti buat. hehe :)

avatar
Ika Halim
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:44 PM delete

hoih , tengss kak lyssa :) dah lame cari mende neh . :D

avatar
Ummi Natrah
AUTHOR
August 18, 2011 at 12:21 AM delete

salam..sis...nk tnya..gmbar2 yg sis amek dri lman web apa2 pun kn..sis upload ka ? contoh yg mcm kat ats tu laa

avatar
August 18, 2011 at 12:27 AM delete

ohho~~~ umi memang duk buat macam nih..hihi~ thanks ya :D

avatar
August 18, 2011 at 1:11 AM delete

lorh.. tersangatlah senang.. baru tau ni haaaa.. tak derlah susah payah nak upload kat photobucket bagai.. tengs dear...

avatar
August 18, 2011 at 1:58 AM delete

tanx lyssa.. sblm ni tertanye2 g0k cmner nk dptnkan url pic .. da taw ni.. senang sikit .. tanx again ..:)

avatar
Cik Kasut
AUTHOR
August 18, 2011 at 3:06 AM delete

utk mozilla tutakkan copy to location jer pas tu nak buat apa lak?

avatar
Miss Q
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:30 AM delete

owh....lg senang cmni...thanks :)

avatar
tomatokering
AUTHOR
August 18, 2011 at 9:06 AM delete

chomell blog akak .. banyak tuto ^^

avatar
UpProfits FX
AUTHOR
August 18, 2011 at 9:56 AM delete

Owh..baru tahu nih..TQ kak lyssa..rajin wat tutorial.. ;-)

avatar
athira azmi
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:43 PM delete

tq lyssa . lyssa . i nak tanye . mcm mane nak buang gambar spanar bagai tu kat blog i . nampak semak ngat . ni link i whenthestarshines.blogspot.com . tlg msj i through fb jeyh if u tau . thanx dear !

avatar
September 9, 2011 at 4:37 PM delete

lau macam kita nak buat freebies, untuk dapatkan code dia pun buat cam tuh ek??

avatar
Ninie
AUTHOR
September 15, 2011 at 1:18 PM delete

Yeay!!! TQ Lyssa cayang...muah!

avatar
Unknown
AUTHOR
November 28, 2011 at 2:05 AM delete

nice INFO akak Lisa :)
thanks ?

avatar
fizahsaa :D
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:32 PM delete

akk, nak tnye sket. akk guna template ape??

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 23, 2011 at 11:09 PM delete

lyssa , nk letak lagu untuk pengguna template mcm mane ? tq

avatar
Ilys
AUTHOR
December 25, 2011 at 7:07 PM delete

kak lyssa! kalau internet explorer cam ner eh? saya nak msokkn image ni tpi tak taw cam ner.malas pulak nak download.

avatar
January 2, 2012 at 10:07 PM delete

kak lyssa..cne nk wt yang mouse tu gmbar lain eh??

avatar
tutor26
AUTHOR
February 21, 2012 at 3:37 PM delete

Hmmm... info yang menarik...

Terima kasih dan jangan lupa kunjungan balik ya Lys (",)

avatar
masyi
AUTHOR
July 1, 2012 at 5:22 PM delete

lyssa tq cz bg tutorial nei.hee

avatar
Zierah Chenta
AUTHOR
December 21, 2012 at 4:17 PM delete

kak turtorial box buat box yg kat kanan tue yg mna???

avatar
arelenasia
AUTHOR
December 19, 2014 at 12:41 PM delete

thanks awak.. sangat membantu untuk saya dalam dunia blogger

avatar
ArielTriton
AUTHOR
April 10, 2017 at 9:56 AM delete

Lyssa, gmbr tu isn't necessarily posted ke apa???

avatar
QueYun Tuhau
AUTHOR
February 12, 2020 at 4:17 PM delete

terima kasih atas tutoril ini. sy dah berjaya buat.
Mohon izin letak link ke blog sy ya.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon