Tutorial ; Dapatkan URL Image Sendiri Dengan Mudah

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ! ^^

Tutorial lagiii ! Ahaa :)

Dalam entry kali ni , Lyssa nak ajarkan korang macam mana nak dapatkan URLImage korang sendiri . Kalau nak harapkan dapatkan URL Imagge dari Fesbukk tuh , agakk merenyahkan lah .

Ok. Tuto ini , untuk korang dapatkan URL/Link.
Bila dah dapat tuh , nak buat apa ehh ?
Macam - macam boleh . Nak letak pic korang dekat About Me boleh ..
Nak letak Banner korang boleh .

Kalau korangg selama ini tertanya-tanya kan kat mana yang boleh dapatkan URL Image korang . Lyssa ada untuk bantu korangg ! :) 


Cara Pertama : (Template Designer)

1. Upload Gambar Korang Macam ni ...
*Pastikan dalam keadaan Compose . Then klik pada petak merah di atas :)

2. Lepas dah Choose File And Select Picture korang tuh . Akan jadi cm ni :

   *Akan terkeuar gambar tu , Bagi pengguna Mozilla . Tekan Right Click . 
Pilih "Copy Link Location" .
Bagi pengguna Google Chrome "Copy Image URL"

3. So , akan ter-copy lah URL Image korangg tuh :)


Cara Kedua : (Pengguna Old/Classic Template .)

1. Upload Image korang . Macam ini :
2. Time Upload akan keluar macam ni . Tekan Browse and upload .


 3. Dah tukar . Right Click Pada Gambar Yang Terkeluar . Copy Link Location atau Copy Image URL .Contoh macam bawah ni :



=DONE=
So , dapat lah URL Gambar yang korang nakkan tuh ^^ Chill Yeah :)



 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aimi adilah
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:25 PM delete

nty gamabr 2 blh link dr sumber yg kite dpt ye ??? hihiihih

tqvm

u so cute :)

avatar
♡ Yayah ♡
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:26 PM delete

dear! thanks taw. slama ni tak reti buat. hehe :)

avatar
Feza
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:29 PM delete

wah thanks a lot ye.

avatar
Hana Maru
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:44 PM delete

hoih , tengss kak lyssa :) dah lame cari mende neh . :D

avatar
Ummi Natrah
AUTHOR
August 18, 2011 at 12:21 AM delete

salam..sis...nk tnya..gmbar2 yg sis amek dri lman web apa2 pun kn..sis upload ka ? contoh yg mcm kat ats tu laa

avatar
Ummi
AUTHOR
August 18, 2011 at 12:27 AM delete

ohho~~~ umi memang duk buat macam nih..hihi~ thanks ya :D

avatar
Nurul Mazni
AUTHOR
August 18, 2011 at 1:11 AM delete

lorh.. tersangatlah senang.. baru tau ni haaaa.. tak derlah susah payah nak upload kat photobucket bagai.. tengs dear...

avatar
August 18, 2011 at 1:58 AM delete

tanx lyssa.. sblm ni tertanye2 g0k cmner nk dptnkan url pic .. da taw ni.. senang sikit .. tanx again ..:)

avatar
Cik Kasut
AUTHOR
August 18, 2011 at 3:06 AM delete

utk mozilla tutakkan copy to location jer pas tu nak buat apa lak?

avatar
miss Q
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:30 AM delete

owh....lg senang cmni...thanks :)

avatar
August 18, 2011 at 9:06 AM delete

chomell blog akak .. banyak tuto ^^

avatar
August 18, 2011 at 9:56 AM delete

Owh..baru tahu nih..TQ kak lyssa..rajin wat tutorial.. ;-)

avatar
athira hoho
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:43 PM delete

tq lyssa . lyssa . i nak tanye . mcm mane nak buang gambar spanar bagai tu kat blog i . nampak semak ngat . ni link i whenthestarshines.blogspot.com . tlg msj i through fb jeyh if u tau . thanx dear !

avatar
esyaown's
AUTHOR
September 9, 2011 at 4:37 PM delete

lau macam kita nak buat freebies, untuk dapatkan code dia pun buat cam tuh ek??

avatar
Ninie
AUTHOR
September 15, 2011 at 1:18 PM delete

Yeay!!! TQ Lyssa cayang...muah!

avatar
Cik Fatyn
AUTHOR
November 28, 2011 at 2:05 AM delete

nice INFO akak Lisa :)
thanks ?

avatar
December 15, 2011 at 11:32 PM delete

akk, nak tnye sket. akk guna template ape??

avatar
T0mlin$t3r
AUTHOR
December 23, 2011 at 11:09 PM delete

lyssa , nk letak lagu untuk pengguna template mcm mane ? tq

avatar
MyungSoohayla
AUTHOR
December 25, 2011 at 7:07 PM delete

kak lyssa! kalau internet explorer cam ner eh? saya nak msokkn image ni tpi tak taw cam ner.malas pulak nak download.

avatar
Amalin Afifah
AUTHOR
January 2, 2012 at 10:07 PM delete

kak lyssa..cne nk wt yang mouse tu gmbar lain eh??

avatar
February 21, 2012 at 3:37 PM delete

Hmmm... info yang menarik...

Terima kasih dan jangan lupa kunjungan balik ya Lys (",)

avatar
masyiFadz
AUTHOR
July 1, 2012 at 5:22 PM delete

lyssa tq cz bg tutorial nei.hee

avatar
Zierah Chenta
AUTHOR
December 21, 2012 at 4:17 PM delete

kak turtorial box buat box yg kat kanan tue yg mna???

avatar
Arelenasia
AUTHOR
December 19, 2014 at 12:41 PM delete

thanks awak.. sangat membantu untuk saya dalam dunia blogger

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers