Tutorial : Download Font Yang Comel-Comel Dalam PC

Gadis Kidal Berceloteh...
.Assalamualaikum! ^^
(Jawab ! Jangan Tak Jawab ! Dosa tu:) 

Helloww :) !

Okengg . Semua menanti Tutorial dari Lyssa lagii ke ? ^_^
Ok . Kali ni , Lyssa nak teach korang macam mana nak download Font Yang Comel - Comel Lote Dalam PC Korang tuh ^^

Font ni bukan lah apa . Kot - kot korang yang suka meng-edit segala bagai .
Kot - kot nak buat header ke , banner ke , apa - apa je lah kan ..
Kalau ada Font yang comel takk ke header korang nampak lebih menarikk ? 


Ikut Step Di Bawah .




1. Pergi ke Website Ini >> KLIK..KLIK

2. Yang ini , Lyssa ambil contoh je ok ? Click yang Lyssa bulat kan tuh. Mana2 je lah ok ?


3. Lepas dah tekan download , akan kelaur macam ni :


4. Save .Klik OK ! . Bagi pengguna Mozilla Firefox , bila dah tekan ok , akan keluar macam ni taww :


5. Double-Click pada anak panah yang Lyssa tunjukkan tuh , ok ?

6. Akan keluar macam ni dan doubl - click kotak merah kat bawah ni :)


7. Bila dah double - click , terus keluar mcm nih .. Tekan install ok ?

 
8 . Ok , dah siap di-install :) Boleh lah korang guna font comel2 tuh .

SIAPA YANG TAKK MENJADI NAK DOWNLOAD TU , APA KATA KOANG DOWNLOAD YANG INI DULU..
BARU DOWNLOAD FONT . MAYBE , KALAU TAK DE BENDA NIH  , TAK BOLEH NAK DOWNLOAD KOT ..




=SELAMAT MENCUBA=
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

119 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
August 20, 2011 at 11:00 AM delete

thanks for the tuto lyssa. zaty dah lame dah download font2 tu. tp tak tau nak install dlm computer. thanks again :D

Reply
avatar
jue eddy
AUTHOR
August 20, 2011 at 11:04 AM delete

kak lyssa. nnti kalau dah download dia boleh gune kat mne ? photoscape boleh ? hurm, tak boleh download lah. kalau crhome tk boleh ya ? tpi dh gune mozilla pon tk boleh :(

Reply
avatar
Farah GCK
AUTHOR
August 20, 2011 at 11:10 AM delete

kak, kenapa dia cakap ad error?? hurmmm

Reply
avatar
Khalilah
AUTHOR
August 20, 2011 at 11:22 AM delete

terima kasih kak lyssa sebab bagi tutor nie.... :D

Reply
avatar
August 20, 2011 at 11:23 AM delete

Kak Lyssa , Takbole nak download punn . Adek pakai mozilla jugak tapi takbole , dea kua simbol tanda seru kaler kuning tuu :(

Reply
avatar
August 20, 2011 at 11:25 AM delete

wahh , menarik2 , thanks akak :)

Reply
avatar
August 20, 2011 at 11:59 AM delete

Lyssa tak check shoutmix ke? Sy ade request tutorial.

Reply
avatar
August 20, 2011 at 11:59 AM delete

Lyssa tak check shoutmix ke? Sy ade request tutorial.

Reply
avatar
niyna | rara
AUTHOR
August 20, 2011 at 12:07 PM delete

thanks lyssa. cantik2 sumenye :)

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:18 PM delete

@jue eddy

download dulu , yg warna merah tuh ^^

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:18 PM delete

@Farah GCK

download dulu , yang warna merah tuh :)

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:19 PM delete

@MissHunnyBunny
mybe ader yg bolehh . ada yg tak bolehh .

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:20 PM delete

@Nurul Fatihah Arriffin

kalau yang tutorial untuk CLICKHERE tuh , sorry , Lyssa tk buat..

Reply
avatar
Farah GCK
AUTHOR
August 20, 2011 at 1:05 PM delete

okay kak...dah boleh..thanks kak ^^

Reply
avatar
udin
AUTHOR
August 20, 2011 at 1:15 PM delete

wahhhh.. maceh kongsi tip ni yer.. hehehe.. ;)

Reply
avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
August 20, 2011 at 1:31 PM delete

Macammana nk guna font tu ? Klau nk letak font tu dkt blog boleh tak ? :)

Reply
avatar
August 20, 2011 at 1:33 PM delete

kak lyssa , knape da download tp tak boleh install ..?

Reply
avatar
August 20, 2011 at 1:35 PM delete

alaa , hurm tkpee laaa :) Btw thanks akak :D

Reply
avatar
August 20, 2011 at 1:35 PM delete

kenape tak boleh install ?

Reply
avatar
amalia azhar
AUTHOR
August 20, 2011 at 2:07 PM delete

kak lyssa cre nk gune dye cm ne?

Reply
avatar
auni
AUTHOR
August 20, 2011 at 2:15 PM delete

wahh bestnya!! hehe thnx lyssa :)

Reply
avatar
August 20, 2011 at 3:04 PM delete

akq, konfem takde virus eahh?? kalau ade saye debik akak! hehehe~~ jk

Reply
avatar
Puteri
AUTHOR
August 20, 2011 at 3:52 PM delete

sys sys ! Tkde virus kehh ?

Reply
avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
August 20, 2011 at 3:53 PM delete

nice tuto lyssa..bgus2..

Reply
avatar
anderlina
AUTHOR
August 20, 2011 at 3:56 PM delete

lyssa, sy sudah donlod yg bawah tu tapi kenape still x boleh install yea ? dea asyik naik diagnostic msge . eror katenye .. ish3

Reply
avatar
ShalleyaNna
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:17 PM delete

share here tok mreka yg tak tahu n tok lyssa share pd blogie :
simpam local file at local disk C-->windows & documents--->fonts,,
da uh copy font2 uh,,
pergi ke program files-->fonts,,
paste kan,,

Reply
avatar
anderlina
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:23 PM delete

eh , lyssa . suda jadi pulak . tenkiuu a lot taw !! . suda lame nak buad tapi tak jadi . tuto lyssa sngat mmbntu . thanx again :)

Reply
avatar
aqmal.ar
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:35 PM delete

lyssa,akak dh install tp mne nk cari folder font tu?

Reply
avatar
aqmal.ar
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:35 PM delete

lyssa,akak dh install tp mne nk cari folder font tu?

Reply
avatar
blacky ;D
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:53 PM delete

Dis kata INVALID lah Lyssa. :(

Reply
avatar
August 20, 2011 at 6:40 PM delete

kak lyssa , bile dah double click tu , die takde install , just ade done dgn print je . cmne nie ?

Reply
avatar
Nurul Nafisah
AUTHOR
August 20, 2011 at 6:50 PM delete

ta boleh la kak lyssa . . =(

Reply
avatar
August 20, 2011 at 10:19 PM delete

terima kasih ~ terima kasih ~ terima kasih cik lyssa .. iloveyou lahh .. hehe ^_^

Reply
avatar
August 22, 2011 at 10:33 AM delete

kalaw nak tukar balik jadi font biasa balik mcm nerw?

Reply
avatar
Tasha98
AUTHOR
August 28, 2011 at 2:29 AM delete

Haha ! X jadik lah !

Reply
avatar
afina rahmat
AUTHOR
August 28, 2011 at 1:06 PM delete

@Zaidatul Shima

SAMA CAM ZAIDATUL SHIMA, just ade 2 tu jea..

Reply
avatar
Silver Sky
AUTHOR
September 1, 2011 at 8:02 AM delete

waalaikummusalam(refer salam dlm post tuh)

lisa/lysa/lysa(eh yg maner 1 nie???)
kalau x jawab x dose sbb kak lysa bgi salam tu umum...kalau dgr salam kt radio x wajib jawab walaupon mase tu kiter dgr sowang² jer...sbb orng len dlm studio tu bleh jwb...yg diwajibkan jawabnyer sowang jer..eh ceramah free plak aku nie...(sry x der duit nk bayo bdk lgi)

per pon thx 4 da help kekeke....
err...kalau nk tuka font copyright cmner?... nk buat banner cute...cmner lak?

soalan di aas xkait dgn ana k... cmer kongsi soalan jer..biar lysa ajar orng len bleh blajo...

Reply
avatar
Silver Sky
AUTHOR
September 1, 2011 at 8:09 AM delete

kak lyssa(baru btoi)
kak lysa luper ltk tut nk install font ke dlm font...
sbb tu ramai yg x jadi lgi kot...
mungkin atas tu ader tp x braper jelas sbb ader stgh tu kene manual install

nak install??:
start menu > Run > tulis "Fonts"> File(ader atas skali tuh[kiri])>install new font > lps tu cari font yg korang download

yg tu manual punyer...nk auto
sry i x taw lgi...

Reply
avatar
September 2, 2011 at 11:38 PM delete

kak lyssa...
sy da download font tuh..
but mcm mane na gune font tuh..
kak lyssa tlong sy!!!
thx..

Reply
avatar
Nur Atikah
AUTHOR
September 5, 2011 at 9:44 PM delete

yeaa jadi :D thanks kak lyssa .

Reply
avatar
Nur Mala
AUTHOR
September 7, 2011 at 1:47 AM delete

dah download tpi x jdi.. ni untk window 7 ke untk semua?? saye punye x de btg install..

Reply
avatar
AlIa AIsYah
AUTHOR
September 9, 2011 at 9:05 PM delete

kak lyssa , cm ner lau nk wat header tp gune photoscape ?
:)

Reply
avatar
azmira
AUTHOR
September 11, 2011 at 2:23 AM delete

@Lyssa Faizureen thanks for this tuto :)
. uitt.. kpd yg ta tao na gune tuh.. actually font tuh da automatik dalam software.. mira gune adobe photoshop, ade jep :) hee

Reply
avatar
September 12, 2011 at 8:46 AM delete

Tak jadi laa... Tak de button "install" pun..

Reply
avatar
eika zulaikha
AUTHOR
September 13, 2011 at 9:28 AM delete

kak lyssa...adk dan mnjadi...dah bole guna utk photosca;es dah pon..cuma nak tnya kan dah install suma siap dah kan n dah msuk dh font dya tue...then file2 dya yg ad dkat download folder boleh delete tak?

Reply
avatar
PikieLLe Lova
AUTHOR
September 14, 2011 at 2:07 PM delete

sy da install...then cmne nk guna font 2 kt photoshop???

Reply
avatar
September 17, 2011 at 3:51 AM delete

mcm mne kite nak thu font tu dah boleh digunekn ker belum . na carik font tu ktn mne ?

Reply
avatar
September 17, 2011 at 12:22 PM delete

Thanks sangat-2 ! menjadi la sys !

Reply
avatar
September 21, 2011 at 10:22 AM delete

font ni nak guna kat mana ? photoscape ke apa ?

Reply
avatar
Nurul Nazihah
AUTHOR
September 27, 2011 at 6:44 PM delete

kak lyssa, knpe xada pun button install . ?

Reply
avatar
Aja Azz
AUTHOR
September 28, 2011 at 10:17 PM delete

da download tp x jmpe "install" tu

Reply
avatar
Nyyna_Honeyy
AUTHOR
September 29, 2011 at 4:14 PM delete

A'ah kak Lysa .Dh download tpi tkde button install tu .Nina gne Google Chrome :OOO,macam mana ni :(,kak lysa?

Reply
avatar
reynny
AUTHOR
September 30, 2011 at 5:17 PM delete

xjadi pn.. dwload xkuaq cam icon buku2 2.. pastu xley install

Reply
avatar
ieyza
AUTHOR
October 18, 2011 at 3:37 PM delete

akk , ta bley install . da bukak tu , ade print je .

Reply
avatar
October 25, 2011 at 6:25 PM delete

thanks kak lyssa :)
menjadilah...

Reply
avatar
ayie_kecik
AUTHOR
November 3, 2011 at 6:48 PM delete

npew x bley ea ? asek error juk . dlu da wat jgk . tp ttap sme . error . :(

Reply
avatar
ayie_kecik
AUTHOR
November 3, 2011 at 7:00 PM delete

npew sye download xd kuar pop up yg kt step 3 tu ? hurm :(

Reply
avatar
mumtaz aini
AUTHOR
November 7, 2011 at 5:03 PM delete

da cuba download..thanks lyssa..

Reply
avatar
Miss Nadya
AUTHOR
November 11, 2011 at 6:36 PM delete

suka lah..:)

eh lyssa dah letak pengomen terhebat..:)

Reply
avatar
midot
AUTHOR
November 15, 2011 at 3:15 PM delete

kak lyssa, kalau chrome tak boleh ek? nanti boleh guna kat mana je, erm :(

Reply
avatar
HaNa eLm0
AUTHOR
November 18, 2011 at 2:55 PM delete

Kak Lyssa ,, Hana Da Download tpy dy ta kuaq install pon ?? dy kuaq dione sje !! pls help !!

Reply
avatar
November 24, 2011 at 3:15 PM delete

assalamualaikum..
tQ kak lyssa =))

Reply
avatar
November 29, 2011 at 1:25 PM delete

kak lyssa...thanks 4 the tuto......:)

Reply
avatar
November 30, 2011 at 8:12 PM delete

K.Lyssa , dh download tapi dye x de tulis install , dye cume tulis done dgn print jea.

Reply
avatar
December 1, 2011 at 10:19 AM delete

lyssa bleh kasi contoh-contoh font yang lyssa guna untuk wat header dan lain-lain x..

Reply
avatar
Arissa Choyy
AUTHOR
December 1, 2011 at 4:21 PM delete

mcm mana kalau kita guna google chrome ye? thanks akak, banyak tutorial akak sy guna untuk blog saya thankyouu :*

Reply
avatar
fara
AUTHOR
December 3, 2011 at 4:31 PM delete

kaka , klau da install nak gna cm na . tak jd lha ....

Reply
avatar
Eira
AUTHOR
December 13, 2011 at 4:25 AM delete

Thanks :) Berguna sesangat !!

Reply
avatar
cik cMa
AUTHOR
December 14, 2011 at 9:09 PM delete

kak lysa..knpe bile da bkak kan.. button install tu tade pun dlam kotak tu?? cmne yek?? ==" help me.......

Reply
avatar
Dya Milikku
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:26 AM delete

nak tnyelah... sye download yg kalau x bleh kann install font tu... so,, sy download,, pas2,, dy kluar CNET tech tracker... kne download tu dulu ke,, @ mmg download tu jea ..?

Reply
avatar
Dya Milikku
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:26 AM delete

nak tnyelah... sye download yg kalau x bleh kann install font tu... so,, sy download,, pas2,, dy kluar CNET tech tracker... kne download tu dulu ke,, @ mmg download tu jea ..?

Reply
avatar
oneyy no myza
AUTHOR
December 19, 2011 at 6:35 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
oneyy no myza
AUTHOR
December 19, 2011 at 6:36 PM delete

asslamlaikum...k.lyssa,knape font yg sye dnload takder btag install?

Reply
avatar
nur diyanah
AUTHOR
December 21, 2011 at 10:57 AM delete

kak . nape tak de button install erk ? dye ade done dgan print je . so nk buad macam mane erk ?

Reply
avatar
aisyah yusof
AUTHOR
December 21, 2011 at 2:53 PM delete

thanks sis lyssa . kalau nak guna font tu untuk photoscape and gimp bulehh tak ?

Reply
avatar
Sabrina Ghani
AUTHOR
December 21, 2011 at 10:34 PM delete

kak lyssa, nak tanya boleh? Kalau download font-font nie, rasa-rasa nya. ada virus tak dalam laptop nie nanti? Dah download tapi takott. Hee,

Reply
avatar
January 25, 2012 at 3:51 PM delete

saye dah download tp x jumpe lah button INSTALL.... nak cari dkat mner button2 n front nie boleh gne at photo scape x ??

hope u can help me...

Reply
avatar
fatin nasuha
AUTHOR
February 17, 2012 at 2:02 PM delete

kak lyssa saye dah dowload tapi tak jumpe butang install tuh...:(

Reply
avatar
fatin nasuha
AUTHOR
February 17, 2012 at 2:04 PM delete

kak lyssa,saye dah dowload tapi x de butang install..macam mne nak wat akak?

Reply
avatar
February 19, 2012 at 4:56 PM delete

Thanks Kak Lyssa <3 !Nanti senang Izzah nak buat edit2 gambarr :)

Reply
avatar
♥Arin Anis
AUTHOR
March 11, 2012 at 10:17 AM delete

thanks akak lyssa..
Sayangg akak!!pening kepala nak buat td..tp brhasil gak.

Reply
avatar
April 6, 2012 at 3:05 PM delete

kenapa tak dapat guna font tu kat microsoft word.Dah donlod,tapi tak dapat nak guna..macam mana tu..

Reply
avatar
kyuminpark99
AUTHOR
April 27, 2012 at 10:43 PM delete

da download nk click step 6 tu tak boleh... die kluar preview terus..kak lyssa tolong eh ???

Reply
avatar
Budak Bijak
AUTHOR
May 14, 2012 at 10:17 PM delete

ThankQ kakak Lyssa ! Dah banyak tutor kaq Lyssa yg Farra ikott.. Harap akak dpt buat lebih byk lgi tutor drpd skarang, okey! Semua tutor kaq Lyssa best-2 belake.. :)

Reply
avatar
noor syafinas
AUTHOR
June 1, 2012 at 6:44 PM delete

kak lysa nak tanye :> mcm mane nk tuka anak panah yang comel-2
then keluar salji or everything yg kak lysa tau <3

Reply
avatar
June 1, 2012 at 10:13 PM delete

Kak Lyssa , download font untuk chrome takde ke ? :)

Reply
avatar
YbbNblh ❤
AUTHOR
June 2, 2012 at 6:46 PM delete

Terimakasih kak lyssa

Reply
avatar
BeBy dOmO IiI
AUTHOR
June 5, 2012 at 11:50 AM delete

lpastu mcm mne nk pakai dye ???

Reply
avatar
Nur Asyiqin
AUTHOR
June 16, 2012 at 11:48 AM delete

Terima kasih , dh boleh huu

Reply
avatar
Nur Afiqah
AUTHOR
June 29, 2012 at 9:03 AM delete

terima kasih yer lyssa... =)

Reply
avatar
Ivy.Iyona
AUTHOR
July 3, 2012 at 4:12 PM delete

Thx Akak..:) Sye DAH dpat DOWNLOAD..:)

Reply
avatar
hairul hakimi
AUTHOR
July 4, 2012 at 6:28 PM delete

assalamualaikum <3 kak lyssa <3

cntik arrow kak, dengan ada nama akak... akak buat mcm mna ek~??

BUAH CEMPEDAK DILUAR PAGAR,
AMBIL GALAH TOLONG JOLOKKAN,
SAYA BUDAK BARU BELAJAR,
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN,

=D

Reply
avatar
Leya Eleya
AUTHOR
July 8, 2012 at 8:42 PM delete

akak..mcm mana akak buat saya dh download dh but tak tau mcm mana nak guna

Reply
avatar
Ila nabila
AUTHOR
July 27, 2012 at 10:59 PM delete

nape x keluar button install

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 12, 2012 at 1:12 AM delete

hahahahahx

Reply
avatar
Nekoarumi
AUTHOR
August 17, 2012 at 8:52 AM delete

Yeah, menjadi. trimas.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
November 19, 2012 at 5:38 PM delete

Kak Lyssa, kenapa saya punye takde butang Install? :(

Reply
avatar
NhArdha
AUTHOR
January 27, 2013 at 1:44 AM delete

Assalamualaikum , akak . nak tanya nie , kenapa un takboleh nak download apa2 software pun dalam pc nie ? err means , mcm nak download gimp ke photoshop ke , dia takboleh nak run . tp kalau lagu semua melalui 4shared boleh je . tp kalau software , dia takboleh nak run . kalau klik run je mesti akan keluar perkataan " ERROR " ! padahal dulu boleh je . tp lepas masuk virus pegi format dekat kedai terus takboleee . kalau akak tau , mintak tlog bagitau yeee ;)

Reply
avatar
NewBie :D
AUTHOR
April 6, 2013 at 7:09 PM delete

thanks .. senanglah nanti nak buat header ..

Reply
avatar
fika
AUTHOR
July 1, 2013 at 3:42 PM delete

xdpt puw ,haish! tipu jer

Reply
avatar
July 24, 2013 at 9:41 PM delete

kak lyssa..sye punye x der button install lha..camner nie..:(

Reply
avatar
July 24, 2013 at 9:41 PM delete

akak..sye punye x der button install lha..done dgn print jew ader..camner nie..tlg tau!

Reply
avatar
December 27, 2013 at 3:08 AM delete

salam akak.. font ni bley buat kat lappy x?

Reply
avatar
chEntA Aien
AUTHOR
December 29, 2014 at 1:10 AM delete

@Lyssa Faizureen lisa nape saya buat xboleh ea ...sy dah download pastu dah install n then sy pg kat compose nape font yg sy download tu x kluar pon...

Reply
avatar

Google+ Followers