Tutorial : Jumlah Pengunjung Blog

Gadis Kidal Berceloteh...


.Assalamualaikum! :)

Hee . Lama takk buat tutorial lah ..
Banyak orang dah request , tapi Lyssa baru nak buat sekarang..
Sorry taw. Tak de masa =.=

Hari ni , nak ajar korang macam mana nak tahu jumlah orang yang berkunjung ke blog kita . Ada yang dah tahu . Tapi , mungkin juga ramai yang tak tahu .
Contoh , macam kat bawah ni ..


116 orang tuh , menunjukkan orang yang sedang berapa dalam blog Lyssa waktu itu . Korang nak tahu jugak ? Jom ikut Step ! :)


1. Korang KLIK SINI untuk Sign Up !

2. Tekan Sign Up . Akan keluar macam ini :


3. Fill in . Then tekan Register . Lepas tekan register , akan keluar macam ini.


4. Itu makna nye , korang kena verify dulu . Korang pergi lah dekat emel korang tuh , nanti freeonlineusers akan hantar message kat inbox korang .

5. Dah dapat message tuh , korang just tekan link warna biru ok ?

6. Terus keluar mcm ni :


7. Lepas tuh , korang fill lah emel korang dengan password korang kat bahagian atas.

8. Bila dah log in , tekan Link Codes . Buat Macam ni . Letak URL BLOG korang.



9. Tekan ADD . Automatik akan keluar macam ni . Isi kotak merah kat bawah :


10 . Lepas tekan generate code , korang copy kod yang diberi ! :)


TAK TAHU MACAM MANA NAK MASUKKAN ?
Senang je :)

1. Log in > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html / Javascript

2. Paste di ruangan tersebut .

3. Save ! Kan senang tuh ! =)


Selamat Mencuba ok ? :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

115 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Stabilo GIRL
AUTHOR
August 6, 2011 at 3:18 PM delete

kak lyssa macam mana nak buat keluar tab cara copy tuh? tenkiu. :)

avatar
aziah ajran
AUTHOR
August 6, 2011 at 3:28 PM delete

lyssa, akak nak minta tlg editkan blog akak..pless..

avatar
kusyi
AUTHOR
August 6, 2011 at 4:21 PM delete

menjadi! tq! :))))

avatar
August 6, 2011 at 5:07 PM delete

kak lyssa! =)
5. Dah dapat message tuh , korang just tekan link warna biru ok ?
kt mne? xjmpe pon???

avatar
August 6, 2011 at 5:08 PM delete

@fatini athirah

tak semestinya link biru . ada link panjang2.. ada kan ?

avatar
mieya
AUTHOR
August 6, 2011 at 5:54 PM delete

da jdi , thax lyssa .

avatar
rysa farysa
AUTHOR
August 6, 2011 at 6:01 PM delete

sys lyssa daa jadik !! huhuhu !! tengs help eycha yar !! ^^

avatar
~tRah~
AUTHOR
August 6, 2011 at 8:05 PM delete

yes!!berhasil...tQ kak..^^

avatar
ohh lia
AUTHOR
August 7, 2011 at 12:31 AM delete

wahh! kaka lyssa,dah menjadi adek buad...tq,,4 your tuto...

avatar
fsyakirah =b
AUTHOR
August 7, 2011 at 4:41 AM delete

waa...jadilah..tengkiu2..da lme da sye crik bnde nie..:)

avatar
_CikHoneyz_
AUTHOR
August 7, 2011 at 7:36 AM delete

kak lyssa....step 4 tak bape paham..
nak pegi balik kat kita punya emel tu camna??=.=''

avatar
August 7, 2011 at 7:38 AM delete

@_CikHoneyz_

ye lah . kamu daftar melalui ape yer ? kalau yahoo mail pergi dekat yahoo mail .. kalau gmail , g kat gmail .ok ??

avatar
August 8, 2011 at 5:51 PM delete

nak verify mcm mna tu ???
x faham oh :(

avatar
August 10, 2011 at 6:47 PM delete

TQ kk lyssa dh jdi tpi yg wt ade online ke x online 2 akk wt sndri or die mmg ade kt situ sye pnye ade total org msk blog jew yg online 2 x dek mcm mne akk wt yeee ajr sye bleh kk ..... ^_^

avatar
vera girl
AUTHOR
August 11, 2011 at 4:48 PM delete

awk..sy xdpt nk copy 2..cam new yek???

avatar
syazwani
AUTHOR
August 12, 2011 at 1:54 AM delete

kak lyssa..x jadi lah..tlg buat kn bleh x???hehehe

avatar
August 13, 2011 at 4:57 PM delete

kak lyssa ,.
mtk tlong bule ? mcm ner itew nuc kekal kn box follower itew ,.
follower fiqah asik ilang jea ,.jp adew jp xdew ,. mcm ner ek ?
nape dea jdik mcm tuhh ?
cube tgok blog fiqah ,. follower tuhh jp ad jp xdew ,.(nape aa asik ulang ayat yg same jea neii?hehe)
http://secretofnurulshafiqah.blogspot.com

avatar
Nur Haziqah
AUTHOR
August 14, 2011 at 4:17 PM delete

nak mnte t0l0ng ny , cam ne nak verify . help me plez .

avatar
August 16, 2011 at 10:33 PM delete

akk lyssa,, skenyer! jdik2,, tpi kn,, mcm akk dtk '116 orng sdang mnerjah blog lyssa' ? heeee,, mlu plak,, bnyk tnye,, ^^

avatar
Eyra Nadhirah
AUTHOR
August 19, 2011 at 9:32 PM delete

adoyaii dear ,,, cmne lorxhh .. semputt laaa ... bleww paste enn dyy kuaqq 2lisan jeww .. cmne naak edit 2lisan tohh ? ?

avatar
Nasihah
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:39 PM delete

akak , takk jadik pun . macam mane nieyh ? macam mane nak pergi ke EMAIL kite ? nak tekan apaa ? haish ! susaa nyeeeee =,='

avatar
dinda azman
AUTHOR
August 20, 2011 at 11:20 PM delete

xjdi pown..copy paste,ble nak save xbole :(

avatar
MieRa EvanS
AUTHOR
August 22, 2011 at 7:33 AM delete

suda jadi :))
tengs yahh kaka lisa yg chumeel-2

avatar
August 22, 2011 at 9:47 AM delete

salam...akak,yg step 2 tuh x paham laa..cm ne tuh ??

avatar
August 27, 2011 at 8:43 PM delete

hyepp kak lyssa ! cam ne ea nux buadd facebook badge ?! nux taw sgt ! thanxs 4 a l0t !

avatar
September 14, 2011 at 8:49 AM delete

-sys lyssa jadi lah thanx kak yang comel :)

avatar
adeek
AUTHOR
September 16, 2011 at 1:38 PM delete

seronok nye da jadi senang je tq lysssa...

avatar
September 26, 2011 at 5:03 PM delete

hehe..thanks ea kongsi tutorial nie..:)

avatar
Mimie Meow
AUTHOR
October 9, 2011 at 5:04 PM delete

Tq kak lisa..memang menjadi lah..:)

avatar
Dayang ♥
AUTHOR
October 12, 2011 at 5:27 PM delete

Thanks kak lyssa . Akak memang terbaek !

avatar
Anna Dania
AUTHOR
October 22, 2011 at 6:20 PM delete

thanks Lyssa..menjadi... :)

avatar
ryzna sha
AUTHOR
October 25, 2011 at 1:30 AM delete

@kusyi
eh tu tarihk bday sy la..hehe

avatar
October 25, 2011 at 12:54 PM delete

k.lyssa , tak jadi lah :'( huwaaa

avatar
Feeqa_Yuka
AUTHOR
October 28, 2011 at 11:39 AM delete

kak lyssa, dah jadi dh sya buat, tpi, camna nak kasi center benda tu??

avatar
amalia husna
AUTHOR
October 31, 2011 at 4:29 PM delete

akak , terimass , dah jadi . . tp kan mcm mana akak letak gambar kartun tuu erk ?

avatar
syazanaRazak
AUTHOR
November 10, 2011 at 12:02 PM delete

lyssa..thanks dah jadi....:)

avatar
faqiyah amran
AUTHOR
November 13, 2011 at 8:52 PM delete

kakak comei , sye buat tak jadik larh,pswod sye da bnyk kali ubah..hehe,,ta mnjadi lah..

avatar
Aina Fatihah
AUTHOR
November 18, 2011 at 8:54 PM delete

kak lyssa , thanks . jadi :)
follow blog kite ek .
http://thegurlfulloflove.blogspot.com/

avatar
November 18, 2011 at 10:01 PM delete

kak lyssa..npe x tmbh2 p0wn jumlah pgunjung kt blog sye..
padahal..ade byk yg tgk..plez help..

avatar
minmeen :)
AUTHOR
November 24, 2011 at 12:30 PM delete

tengs kak lyssa :) menjadi !

avatar
fiza :)
AUTHOR
November 28, 2011 at 8:41 PM delete

hye kaka comeyy <3
nak tnye nh ..
nak pilih wrne fone kat mne ek ?

avatar
rAra
AUTHOR
November 29, 2011 at 2:24 AM delete

dah jd dah .
thankx kak lyssa .

avatar
siti ^^
AUTHOR
December 1, 2011 at 6:12 PM delete

akak lyssa . camane nak cantek kan lg mende ni ye ?? tak lawa lh sebab just ade tulesan je . aja kan please :(

avatar
byti husna
AUTHOR
December 8, 2011 at 4:41 PM delete

sis lyssa , mcm mne nak besarkan tulisan tu eh ?

avatar
Jieyy
AUTHOR
December 9, 2011 at 4:25 PM delete

Kak lyssa, mesg tu dkt mana? Yg tu takfhm sgt lah

avatar
Kyla.Domo
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:21 AM delete

Heee, kak lyssa nak tanye, kalau yang pakai template tak bolehh lah eh? i mean, blogskins ?

avatar
Afiqa Oky
AUTHOR
December 13, 2011 at 4:24 PM delete

Kak lyssa , FREE ONLINE USER ni KENE BAYAR ke ?

avatar
Iela
AUTHOR
December 16, 2011 at 2:39 PM delete

Kak Lyssa, tak jadik pon. Mcm mana nk pegi email kita ?

avatar
Iela
AUTHOR
December 16, 2011 at 2:48 PM delete

Dah jadik dah. Hee. :) Thanks kakak comel :)

avatar
Ayien Arshad
AUTHOR
December 21, 2011 at 12:42 PM delete

ayien : lyssa , ayien nk buat yg silent reader(s) tu , tak bole pun nk verify email tu , tak reti , tolong ajar bole ?

avatar
Fatin Umaira
AUTHOR
December 21, 2011 at 10:20 PM delete

kak lyssa , kenape tak keluar cth kite tulis orang skodeng , dy just kelua jumlah

avatar
miss-oren
AUTHOR
December 30, 2011 at 11:24 PM delete

terima kasih kak lisa .

avatar
January 2, 2012 at 12:59 PM delete

yeyeahh! suda menjadi!! thanks Kak Lyssa!! hihih!

avatar
Dian
AUTHOR
January 9, 2012 at 12:43 AM delete

thanks again sis lysaa :))

avatar
pqah syafiqah
AUTHOR
February 4, 2012 at 9:45 PM delete

kak lyssa kotak warna merah tuu...taip sbijik mcm tu ker??

avatar
Camy Alya
AUTHOR
March 15, 2012 at 8:46 PM delete

Lyssa, I add dah link blog I tapi dia cakap :

"The domain http://lyakamelia.blogspot.com could not be added to your account."

Just untuk mereka yang ada domain sendiri je ke atau??

avatar
reen simpson
AUTHOR
March 23, 2012 at 2:26 PM delete

hye lyssa.. sy gne blogskin so cane ek nk bg silent readers tu floats means dye jdik cm lyssa pnye tu ble kte scroll dye ikut skalik.. sy dh try byk kali edit kod lyssa tpy xleh.. help me ?? tq

avatar
March 27, 2012 at 3:28 PM delete

comel la blogg awak!!

jmput dtg ke blog sy

http://pelangibahagia.blogspot.com/

avatar
Asilah Syiela
AUTHOR
April 1, 2012 at 9:28 PM delete

macam mana nk jadikan ia floating ?

avatar
Azlina
AUTHOR
May 24, 2012 at 4:17 PM delete

Berjaya!! TQ lyssa.. Love U..Mmuahhh!!

avatar
BeBy dOmO IiI
AUTHOR
July 23, 2012 at 5:17 PM delete

jadikk :D thanks kak lyssa :D

avatar
Izzati Robani
AUTHOR
August 4, 2012 at 7:17 AM delete

thanks lysa jadi pn online usernye =)

avatar
September 23, 2012 at 9:51 PM delete

Waaa,..terima kasih sbb bnyk bantu saya utk buat blog,. :D

avatar
Aina Cuttez
AUTHOR
December 6, 2012 at 11:20 AM delete

Akak,macam mana nak tahu kat mana kita nak verify emel tuh??

avatar
December 8, 2012 at 1:05 PM delete

yeay ! menjadik :D thanks akak

avatar
Athilah Omar
AUTHOR
December 31, 2012 at 11:13 PM delete

kak lisa knp sya punya jumlah pengujung still satu. sdgkn dh 4 org tgok blog sya..apa msalhnye ye.

avatar
mass-naim
AUTHOR
January 21, 2013 at 1:02 PM delete

hai lyssa..tuto u menjadi lah....thanks ye... =)

avatar
Ana Myhusna
AUTHOR
February 19, 2013 at 9:09 PM delete

Kak, ader cra laen tak nak tau brapa rmai tngok blog kita?? Yng tak perlu register??

avatar
April 4, 2013 at 5:54 PM delete

Dah boleh, yeayy.. follow my blog =)

avatar
aimie yusof
AUTHOR
June 24, 2013 at 12:21 PM delete

thanks lisa.... its work.. :)lol

avatar
iffah zahar
AUTHOR
August 6, 2013 at 12:02 PM delete

yayay!!! jadi thanks kak :***

avatar
Nurul Bee
AUTHOR
October 11, 2013 at 7:50 AM delete

thanx lyssa..really appreaciate it

avatar
MAN RAHMAN
AUTHOR
October 31, 2013 at 8:59 PM delete

letih.nak edit blog.masih lagi tak siap campur tak pandai.....huhuhu
@Stabilo GIRL

avatar
Zaty Zulkifli
AUTHOR
December 13, 2013 at 10:11 PM delete

Thanks for your all tutorials. Really love it! :)

avatar
ernie nonie
AUTHOR
December 20, 2013 at 12:23 AM delete

@Ummikak lysa boleh taak tolong edit kan blog saya saya dah buat dah tutorial yang akak ajar tapi asik taak jadi je please kak

avatar
December 29, 2013 at 8:21 PM delete

Akak kenapa tak jadi?? .. pening ah cmnie..

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 19, 2014 at 1:27 PM delete

terima kasih awak

avatar
September 6, 2014 at 11:09 PM delete

dia tak hantar pon kat email .-. macam mana nihh kak lysaa ?

avatar
Moon Luna
AUTHOR
October 12, 2014 at 11:02 PM delete

tqvm dear.. i've followed the step the step u've given. It worked.. Lawat blog sy jg.. an amatuer blogger.. ;)

avatar
nikalani88
AUTHOR
May 3, 2015 at 7:54 PM delete

tnx lyssa.. dah menjadi. hehe :)

avatar
October 1, 2015 at 9:52 AM delete

nak masukkan dalm blog sendiri

Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

avatar

Google+ Followers