30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu !

Gadis Kidal Berceloteh...
11/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Okeyy . Perkara ni bukan Lyssa saja suka-suka je nak kongsikan . HEHE . Sedang leka Lyssa ber-blogwalking dalam satu blog tu . heh . Tiba-tiba terjumpa entry yang menarik and rasa macam nak kongsi saja kat korang . hekk . 


Entry mengenai :  30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu !


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 


So , you guys ! Dah tahuu ? hekhekk . Hebat kan ? lalala ~ 


Kredit to : Seniaku

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

58 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nina rihan
AUTHOR
February 11, 2012 at 2:42 PM delete

Sugoi! betul3...guys should read this! XD

avatar
Zaf98
AUTHOR
February 11, 2012 at 2:42 PM delete

hahaa! feveret sy n0 20, 24 dgn 27~ :D

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
February 11, 2012 at 2:47 PM delete

Seriously saya menangis . :'(

avatar
AzRi AtHiRaH
AUTHOR
February 11, 2012 at 2:48 PM delete

wah2.,bes lar.,mcm sy sikit.,bile renung mate lelaki yg sy suke.,tr0s cair mcm coklat.,haha

avatar
February 11, 2012 at 2:49 PM delete

@Nina rihan

yupp ! Read it , and understand it ! .Waahh..

avatar
February 11, 2012 at 2:49 PM delete

@Boyz_ed

ololorr . menangis ke . ta mo lah gituu ;'(

avatar
BudakBebal
AUTHOR
February 11, 2012 at 2:50 PM delete

wahh ! entry yang paling hebat !!!

avatar
February 11, 2012 at 2:50 PM delete

@AzRi AtHiRaH

hehe . melted like a chocolate XD

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 11, 2012 at 3:03 PM delete

nice... setiap manusia ada hati and perasaan. jgn sakit kan aty mereka

avatar
KatsumiNana
AUTHOR
February 11, 2012 at 3:04 PM delete

Betul3..tapi xsume laki sedar perkara ni.

avatar
steffany daph
AUTHOR
February 11, 2012 at 3:30 PM delete

hrm, ye lah. btol tu. kdg2 perempuan ni dia hide dia punya perasaan, tka nak bagitau sapa2.

avatar
Miss Sue
AUTHOR
February 11, 2012 at 3:31 PM delete

bagus ! pas ni harap kaum adam lebih memahami kaum hawa..

http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/02/ehhh-lysaa-secret-follow-kita-lad.html

avatar
February 11, 2012 at 3:36 PM delete

Owwhhh..Begitu Rupanya..Huhuhu

avatar
deno
AUTHOR
February 11, 2012 at 3:50 PM delete

thanks for sharing... lyssa... deno ada pergi kat tutor lyssa dan ia amat membantu deno! thanks sgt2! semua menjadi! deno folow lyssa lama dah,baru je jumpa balik... ok, thanks again lyssa :)

avatar
February 11, 2012 at 4:14 PM delete

huhu..luv this entri!!
seyesly..
5,12,13,22,25 n 30!!
<3 <3 <3

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 11, 2012 at 4:24 PM delete

Kak Lyssa leh jadi pakar motivasi nie,hek hek hek!

avatar
Nur Atiqah Chumell !
AUTHOR
February 11, 2012 at 6:08 PM delete

Hahahah... Saya suke n0. 1-30 ..

avatar
semutsengal
AUTHOR
February 11, 2012 at 6:18 PM delete

kalau lelaki tu still buat bodoh je, ok tak ?


AHHAHAHAHA

avatar
wan atie
AUTHOR
February 11, 2012 at 6:50 PM delete

should read it,to know more about ur partner...like2...

avatar
Pn. Sheila@CC
AUTHOR
February 11, 2012 at 7:13 PM delete

agak2... semua tu mesti ada kena ngn lyssa kan...hehe

avatar
Adila Saidi
AUTHOR
February 11, 2012 at 7:15 PM delete

senang je nak tackle perempuan nih kan. lg senang nak jaga perempuan tapi still ada laki yg tak pandai nak jaga hati perempuan sekelilingnya.

avatar
iyka zulaika
AUTHOR
February 11, 2012 at 7:17 PM delete

betul betul. btw blog lyssa dah baru. lawa! :D

avatar
ini nadzirah
AUTHOR
February 11, 2012 at 7:28 PM delete

serius setuju no 12.. tak sampai 5 minit pun kawan-kawan dah tau..HAHA

avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
February 11, 2012 at 8:32 PM delete

No.12 ehem3 betul tu hehe

avatar
Amri Dellan
AUTHOR
February 11, 2012 at 9:03 PM delete

ok, sy dah baca..haha..info yg berguna bila berhadapan dengan perempuan...hehe..

suka kfc tak? jom usha sini sat...:)

http://shinichiemre.blogspot.com/2012/02/pergi-kfc-kena-pukul-tak.html

avatar
AzRi AtHiRaH
AUTHOR
February 11, 2012 at 9:32 PM delete

hehe.,bt0l 2 akak.,cair~

avatar
February 11, 2012 at 9:34 PM delete

mmg betul pun yg no. 22

hehe..Cakap 'hi' pun sy dah gembira mcm org apa ntah apa. XD

avatar
maszull
AUTHOR
February 11, 2012 at 10:07 PM delete

assalamualaikum Lyssa...mama suka sangat ngan n3 ni...:)

p/s senang sikit nak komen blog Lyssa bila dah tukar petak komen ni...:)

avatar
February 12, 2012 at 2:02 AM delete

saya nak copy boleh ? i will credit you and senia :)

avatar
LidiaSuraya
AUTHOR
February 12, 2012 at 8:15 AM delete

Emmmmm byk betulnya fact ni kn??

avatar
Muna
AUTHOR
February 12, 2012 at 9:11 AM delete

Lyssa, emel Muna kat munamunie91@gmail.com boleh? Nak tanya something

avatar
February 12, 2012 at 9:33 AM delete

suruh semua laki kat dunia nie baca sure lebih faham perempuan..miahaha =)

avatar
plug mapuh
AUTHOR
February 12, 2012 at 9:54 AM delete

pasni wt sl laki lak,k..hahaha

avatar
cweet pinky
AUTHOR
February 12, 2012 at 10:24 AM delete

wah ~ ta sedar da ciri y ke 30 , hee , na copy jgk la ~

avatar
izuddinrahim
AUTHOR
February 13, 2012 at 8:52 AM delete

mmg susah lah nak paham. haha

avatar
NJihe.am
AUTHOR
February 19, 2012 at 9:41 AM delete

yup. lelaki n perempuan mmg x sama dari sudut pemikiran dan perbuatan.

avatar
izzati azman
AUTHOR
March 23, 2012 at 12:12 PM delete

wahh!best la akk nie.kte nak copy jgk lah :D

avatar
izzati azman
AUTHOR
March 23, 2012 at 12:12 PM delete

wahh!best la akk nie.kte nak copy jgk lah :D

avatar
izzati azman
AUTHOR
March 23, 2012 at 12:13 PM delete

best!kte nak copy jgk tau! :D

avatar
May 19, 2012 at 1:20 AM delete

akak.. entry neyh besh laa...! (^_^) sangat3 kena dengan mood sy time neyh.. :'( akak2.. kite nk mintak copy ea.. nnti kite credit to akak... jnji! :)

avatar
March 15, 2013 at 10:35 PM delete

Nak share boleh tak? I credit you.

avatar
Afiq ahamad
AUTHOR
November 4, 2014 at 11:24 PM delete

Akak ... Entry neyh besh laa .... ! (^_^)

avatar
Afiq ahamad
AUTHOR
November 4, 2014 at 11:24 PM delete

Akak ... Entry neyh besh laa .... ! (^_^)

avatar
Syed Syamsul
AUTHOR
April 16, 2015 at 3:39 PM delete

hehehe hmm mcm jadi je..inshaALLAH boleh ni.

avatar
September 3, 2015 at 8:50 PM delete

okay. sekarang baru saya tahu pasai perempuan..

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers