Anda Pengguna BlackBerry ?

Gadis Kidal Berceloteh...
09/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 



Hee . Ok ! Dalam entry ini , Lyssa saje nak share dekat korang info yang Lyssa terima daripada rakan Blackberry (BB) . Senang cerita , ini merupakan salah satu tips penjagaan blackberry jugak lah . 


Mungkin ramai yang dah tahu , bagi yang belum tahu .. Boleh amalkannya juga . HEHE . Ok , mulai sekarang korang dah tak perlu susah-susah nak naik-turunkan TrackBall @ TouchPad ke atas dan ke bawah kerana ada cara yang lebih cepat dan mudah untuk membacanya .

Kelebihan yang lain , cara ini juga tidak membuatkan trackball kita jadi cepat rosak !

Ini lah cara-caranya :

  •    Ingin baca cerita langsung dari yang paling atas : Tekan Huruf T
  •    Kalau nak ke cerita paling bawah/terakhir : Tekan Huruf B
  •    Kalau ceritanya panjang dan boleh dibaca baris ke baris : Tekan SPACE jee.
  •    Jika ingin scroll-down per-baris : Tekan ENTER di baris yang sedang dibaca 

Yang penting , tak payah susah-susah pakai TrackBall/Touchpad . Jadi , tak lah cepat rosakkan ? HEHE .

Just info , Sharing is Caring !


Terima kasih kerana sudi singgah dan baca . Nak No Pin ! haha . #Kidding :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
iz
AUTHOR
February 9, 2012 at 3:29 PM delete

pastu button pulak yg rosak..hehe

avatar
February 9, 2012 at 3:36 PM delete

@iz

kehkehh . tahuu tk pe . daripada trackball rosakk . boleh lah cuba2 test guna button pulak . wkwkw :D

avatar
Maliha ♥
AUTHOR
February 9, 2012 at 3:37 PM delete

huhu, yesh ! takpyh memenatkan jari jari d tgn dah !

avatar
NurMisnan
AUTHOR
February 9, 2012 at 3:38 PM delete

kita guna henpon murah jer.. takder blackberry...

avatar
February 9, 2012 at 3:43 PM delete

saya pengguna samsung. huhuhu. best ke pakai BB?

avatar
February 9, 2012 at 3:44 PM delete

@Maliha ♥

kann .. ? Tak payah penat jejari jemari ni dahh uhuhk .

avatar
February 9, 2012 at 3:44 PM delete

@NurMisnan

ololorr . nah Lyssa kasiikk BB Lyssa nak ? :D

avatar
February 9, 2012 at 3:45 PM delete

@puteяi ʓαняα

mesti ler best! Cer pakai BB pulakk ? :D

avatar
February 9, 2012 at 3:45 PM delete

xde BB..sobs sobs..btw good info

avatar
February 9, 2012 at 3:55 PM delete

oh!! bile pulakk miza nk gne BB...ermm tunggu 10 tahun akan datang le jwbnye :P

avatar
aLyN_zAhAn
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:05 PM delete

hye sis ( umo kita sama !) hahha,, sy xgne bb punnnss,, tp sy background lyssa.. love PURPLE <3 HEHEH

avatar
Afiq Yassin
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:10 PM delete

afiq x pakai BB lak sbb tu tak tahu sgt problemnya.

avatar
aLyN_zAhAn
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:11 PM delete

suka tgok background lysaa,, sejuk mate memandang,, weewwwiitt :) heheh

avatar
Hafiza Izati
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:12 PM delete

Takde duit lagi nak beli BB :p

avatar
February 9, 2012 at 4:15 PM delete

tade wit na pkai BB .. huhu . sedeyh an? hihi :P

avatar
February 9, 2012 at 4:17 PM delete

@aLyN_zAhAn

HEHE. Love purple jugakk sygg :D

avatar
niNA aDELise
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:28 PM delete

thanks kak lyssa!!
sangat2 membantu sbb trackball sye mmg dah rosak..
tips ni really helpfull..
thanks dear..=D

avatar
February 9, 2012 at 4:29 PM delete

@niNA aDELise
Waaaaaa . Sama-sama . Sharing is caring :D

avatar
Citra NaniZam
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:35 PM delete

kak pakai torch dah setahun lebih.. alhamdulillah masih baik.. thanks for the info ya Lyssa..

avatar
Ah Long
AUTHOR
February 9, 2012 at 4:43 PM delete

tq info ~ saya guna Blackcherry je , berry x dpt ag :( haha

avatar
Az Meeda
AUTHOR
February 9, 2012 at 5:13 PM delete

kite x pkai blackberry .. :(


tapi still bace entri nie :D

avatar
Miss Sue
AUTHOR
February 9, 2012 at 5:14 PM delete

bagus info ni....bila la nak merasa blekberi ni ? -..- . asyik iphone je...ekekeke

avatar
Chik Xiera
AUTHOR
February 9, 2012 at 5:24 PM delete

nak share info boleh ? nnti saya credit kan kat awak tau :)

avatar
February 9, 2012 at 5:47 PM delete

Kak lyssa , nak tanyaa . Harap dijawab . Saya guna blackberry curve baru 1 minggu lebihh. But , saya tak tahu lahh nk connect to wifi . Dann sy dh connect dahh ke wifi rumah saya tapiy , whyy bila tekan browser ada tertulis "cannot connect to server" hehe . Harapp dijawabb lahh ;D thank youu

avatar
Jamalina
AUTHOR
February 9, 2012 at 8:30 PM delete

Wahh , akak pakai blackberry . Ye la , akak kan kaya :D Kita pakai handfhone cap ayam je . Lalala ~

avatar
February 9, 2012 at 8:35 PM delete

kak lyssa , sy guna bb , emm nk call die putus2 laa . kak lyssa tau punce tk ?

avatar
Shah
AUTHOR
February 9, 2012 at 9:17 PM delete

lyssa belikan saya satu bb.. nak jgak! x kira!

avatar
AsMaH
AUTHOR
February 10, 2012 at 9:35 AM delete

PING!!! PING!!! :D thnx 4 sharing :)

avatar
February 10, 2012 at 4:06 PM delete

thanks share info . lepas ni boleh nabila try untuk nabila punya BB .

avatar
February 10, 2012 at 4:06 PM delete

thanks share info . lepas ni boleh nabila try untuk nabila punya BB .

avatar
iena
AUTHOR
February 10, 2012 at 9:01 PM delete

sye guna yg touch punyer........

avatar
fyfy ieyra
AUTHOR
March 4, 2012 at 4:42 PM delete

akak nak pin bb akak ?
bb pin saye 316A89C3

avatar
cik abbit
AUTHOR
April 19, 2012 at 3:59 PM delete

lysa nk bb pin boleh

avatar
July 12, 2012 at 3:29 AM delete

Lysa , ni bb pin saya .. 2946FBB7 .. Add tauu .. Tengku Kamal :)

avatar
Mohd Izwan Hafizi
AUTHOR
August 19, 2012 at 5:41 AM delete

28BCAEC7 add my bb pin.. Leh borak2 tok sape2 yg nk berkawan.. Izwan hafizi

avatar
boyroy
AUTHOR
August 25, 2012 at 5:38 PM delete

add my bb pin 21E1E288 PING

avatar
September 4, 2015 at 10:44 AM delete

pernah guna bb. agak lembab sedikit. tak sebest smartfon yg lain

avatar
September 4, 2015 at 10:44 AM delete

tpi skg dah takdee. bateri kembung huuhuhuuhu. mayb dah lama sgt .

avatar

Google+ Followers