Cara Remove Timeline Facebook

Gadis Kidal Berceloteh...
28/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Tadi , memang cuak habislah Lyssa masa log in facebook Lyssa . Buka-2 terkejut beruk .
Apsal tetiba bertukar jadi Timelime ni ? Demam kus~kus ke hape fesbuk haku ni .
Seriusly , tak paham + pening kepala . Kejap kanan . Kejap kiri . haha . Kepala pusing dah :)

Saja post dekat fanpage tanya kot ada yang tahu nak remove . Err . Nasib baik ada jugak yang bagi link untuk remove . Before ni , Lyssa guna cara lain . Tapi , kali ni cara dia lain pulak . Seriusly , memang nak cuba . Cuba-cuba alhamdulillah . Menjadi ! kehkeh .
Tersenyum lebor lah muka Lyssa ni haa . 

Tak terucap kata-kata di bibir . Hanya mampu tersenyum dah ucap thanks pada tuan empunya yang bagi link tersebut . Korang nak try juga ? Boleh KLIK SINI . Try lah . 
Baca basmallah dulu . InsyaAllah akan menjadi facebook korang seperti sedia kala :)  

Peace ^^v

 Tak tahu lah korang menjadi ke tak  . Harap-2 cara ni dapat bantu korang .
Opss* Sebelum tu , memang ramai yang cakap , kita je nampak perubahannya kan . Alah , Biar je lah . Asal kan mata kita puas tak nampak benda serabut . Ye dokk ?
Orang lain , kalau tak nak nampak timeline tu jugak  , boleh install what ..

Lyssa bagi cara ni sebab nak memudahkan korang je daripada serabut tengok timeline dekat wall facebook kita . huhu . Kalau tiba-tiba tukar laptop yang lain , install lah lagi . Tak susah aihh . huwahuwahuwa :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

83 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
miss syaniera
AUTHOR
February 28, 2012 at 2:39 AM delete

naseb lha saia punye oke saje ... ;)

avatar
Jed Kastard
AUTHOR
February 28, 2012 at 2:40 AM delete

dah try dah.. cuma kita yg x nmpk timeline.. org lain masih nmpk =.=

avatar
nur_za
AUTHOR
February 28, 2012 at 2:45 AM delete

haha..nampak tdi lyssa tny2 kat orang..dapat juga dia

avatar
February 28, 2012 at 2:46 AM delete

kak lisa : tu extension je la .. t pada mate akak yg nampak bende tu macam fb lame .tapi try test kt lappy laen,still not remove ..try yaw!

avatar
February 28, 2012 at 2:48 AM delete

kak lisa : act tu just extension kt google chrome akak ..try akak on9 kt lappy laen or suh org laen tgok wall akak..it just the same

avatar
Eryati
AUTHOR
February 28, 2012 at 3:54 AM delete

terus nak remove timeline...tq lysssa

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
February 28, 2012 at 6:53 AM delete

haha..awal dia update entry ek..haha

avatar
NIZAM
AUTHOR
February 28, 2012 at 7:41 AM delete

Taku suke timeline tu. hodoh sgt. entah le Mark Zuckerberg tu takde sense ke kat well designed n friendly user.

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
February 28, 2012 at 8:25 AM delete

dh lah timeline besor gedabak..hehe

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
February 28, 2012 at 8:34 AM delete

naseb baek tak pernah wat timeline

avatar
Mira Amirah
AUTHOR
February 28, 2012 at 8:46 AM delete

sedih ~
tak mjadi p0n...
uaawwwaaaa

avatar
EYFAalias
AUTHOR
February 28, 2012 at 8:57 AM delete

yang ni hanya remove bagi pihak kita aje. tapi bila orang lain yang tgk page kite timeline tu masih ada. Err paham x? maksudnya kita sahaja yang tengok timeline tu dah xde tapi sebenarnya ada lagi.

avatar
February 28, 2012 at 9:57 AM delete

takot kan..dah lar dgr citer timeline nie ssah nak handle..huhu..
alhamdulillah dah ok..

avatar
Huda Diaz
AUTHOR
February 28, 2012 at 12:12 PM delete

Timeline is the best. hahaha

avatar
uncHa
AUTHOR
February 28, 2012 at 1:30 PM delete

hehe cuma kita je yang nmpak..hehe :) sekurangnya saya tak nmpak dah time line hehe :p

avatar
Zati Izzati
AUTHOR
February 28, 2012 at 3:34 PM delete

Arghh , tq kak LYSSA ! menjadi juge akhirnye .. sayang kak lyssa :* hehe

avatar
Zati Izzati
AUTHOR
February 28, 2012 at 3:35 PM delete

Arghh , tq kak lyssa ! timeline dah hancor ! ) hehe , syg kak lyssa . :*

avatar
Myr Myr
AUTHOR
February 28, 2012 at 3:36 PM delete

kak lyssa,, myr share leyh ta ?? nk tlOng mmber lh kak , ,klO bleyh , ,time kasih aw .. syg akak . . <3

avatar
faryza laryza
AUTHOR
February 28, 2012 at 8:24 PM delete

cmne nak get timeline blk?

avatar
zatul shyaa
AUTHOR
February 29, 2012 at 2:52 PM delete

kak lysa, nape pulak bila sye dah tukar timeline tu kepada yg asal sye tak dapat pulak nak tukar profile picture sye ekk?? boleh tlg tak kak lysa. tak tau laa.

avatar
SyuHaDa SuE
AUTHOR
February 29, 2012 at 8:01 PM delete

kak lyssa .. thanx sgt-2 eypp .. luv u :*

avatar
bujang sempit
AUTHOR
March 4, 2012 at 7:45 AM delete

wawwawa......best je dpt remove time line.....trma kasig bebanyak ya...... :)

avatar
Dyyna
AUTHOR
March 4, 2012 at 9:36 AM delete

thanx kak lisa and who that give the link too ;)

avatar
Dyyna
AUTHOR
March 4, 2012 at 9:37 AM delete

thanx kak lisa and who that give the link too ;)

avatar
March 5, 2012 at 5:26 PM delete

Thanks, Kak Lyssa. Berjaya jugak :)

avatar
March 7, 2012 at 4:02 AM delete

adik pun x suka timeline ni...1st time pakai, ok. 2nd time pakai, dah kurang sikit oknya tu...3 4 kali pakai, langsung x ok...

avatar
March 7, 2012 at 11:19 PM delete

homaigodd kak lisa...thanks alot la.....yay..finally dapat gak...yes......happy tahap gabhan nih...sampai menjerit then kena marah ngan parents..tu x kisahla asalkan dapat fb yang lama...wuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuthanks kak lisa.......

avatar
March 13, 2012 at 2:18 PM delete

thanx kak lyssa sebab sudi share bende ni kt kitaorg.. :)

avatar
March 15, 2012 at 11:55 PM delete

Dah Try..Cume Kite jerk yang tgk Takde Timeline Tapi org lain tgk ade jugak.. -.-

avatar
Si Gadis_FB
AUTHOR
March 16, 2012 at 12:10 PM delete

tapi..still timeline gakk laa..org len tngk kitanya FB pon..still timeline gakk

avatar
pQah_syafiQah
AUTHOR
March 16, 2012 at 12:52 PM delete

salam kak lyssa...saya tlng share kan utk kwn2 saya bleh tak?..harap kak lyssa sudi laa..sbb ramai sgt dah kwn2 saya kat fb nak tuka timeline tuu...thank you kak lyssa..^^

avatar
March 25, 2012 at 2:33 AM delete

kak lisa , macam mana ? tak jadi pon . orang lain tengok wall kita tak ada time line . tp kalau kita tgok profile wall kita sendiri , ada pulakk . macam mana yaaa :(

avatar
Money Maker
AUTHOR
March 25, 2012 at 8:58 AM delete

Sorry. Just The Owner Can See It.

avatar
SitiWapey
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:40 PM delete

Saya sudah try tp xdapat ni .. still timeline fb sy ..

avatar
nur syeraz
AUTHOR
April 3, 2012 at 11:02 PM delete

Tak boleh pun padam timeline . Knp tak jadi .

avatar
einaiskma
AUTHOR
April 8, 2012 at 5:02 PM delete

salam...tq lyssa...dh ok pun...sukanyer....

avatar
April 10, 2012 at 3:45 PM delete

wahhh jdikk laaa kak lysaa thanx sngat2 >_<

avatar
April 10, 2012 at 3:46 PM delete

jdik leaa kak lysaa thanx sngat2..>_<

avatar
yumie chan
AUTHOR
May 2, 2012 at 1:40 PM delete

betol lahh ! kat lappy sendiri jea nampak . kat lappy laen nampak jugak timeline nyea >.<

avatar
yumie chan
AUTHOR
May 2, 2012 at 1:40 PM delete

betol lahh ! kat lappy sendiri jea nampak . kat lappy laen nampak jugak timeline nyea >.<

avatar
yumie chan
AUTHOR
May 2, 2012 at 1:41 PM delete

betol lahh ! kat lappy sendiri jea nampak . kat lappy laen nampak jugak timeline nyea >.<

avatar
faiza miss
AUTHOR
May 4, 2012 at 2:25 PM delete

gune software ny pn bolela
http://www.mediafire.com/?0qw2rkp8wflsj8r

avatar
faiza miss
AUTHOR
May 4, 2012 at 2:26 PM delete

pakai ny pn bolela
http://www.mediafire.com/?0qw2rkp8wflsj8r

avatar
riduanmacor
AUTHOR
May 6, 2012 at 4:12 PM delete

mcm mne nk buat ha.. x reti pun ,, tolong ajar kan bole ?

avatar
riduanmacor
AUTHOR
May 6, 2012 at 4:12 PM delete

mcm mne nk buat tolong ajar kan sye..

avatar
riduanmacor
AUTHOR
May 6, 2012 at 4:12 PM delete

mcm mne nk buat tolong ajar kan sye..

avatar
cabie
AUTHOR
May 12, 2012 at 5:19 PM delete

thanks..akhirnya berjaya jugak remove timeline ni..heheh

avatar
♥ Shima ♥
AUTHOR
May 18, 2012 at 2:23 PM delete

thksss akk. cyunk akk

avatar
efa fahana
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:49 PM delete

kte tgk tadek tp org lain still nmpak. alahh. lysaaa, awk buat mcm mane?

avatar
May 25, 2012 at 8:50 PM delete

mcm mne .. sye buat jadi tpi org len bole tgk .. :(

avatar
atikah
AUTHOR
May 29, 2012 at 6:57 PM delete

thanks.....dh jdi

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 3, 2012 at 5:01 PM delete

salam kak lisa , sya download internet explorer .. dh siap download .. tp x jd pun ... ",

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 5, 2012 at 8:37 PM delete

knape tak dapat....cuba beri sedikit contoh...mcm mane nak remove timeline syer...syer tak pandai...

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 5, 2012 at 8:57 PM delete

sbb tu lah kena baca bismillah dulu...

avatar
tykah♥
AUTHOR
June 5, 2012 at 10:41 PM delete

tak jadi arw .. tlg bls !

avatar
syifa inhere
AUTHOR
June 7, 2012 at 4:40 AM delete

kak lisa..xjdy pown still lgy timeline :( pliz help me kak..

avatar
June 8, 2012 at 9:56 AM delete

Akk .. Tlong ajar sye camne nak edit blog ? ..

avatar
EnieMontel
AUTHOR
June 9, 2012 at 5:28 PM delete

thx kak lyssa sbb wt tuto nie.
timeline sy da ilang.
<3
love you sis :D

avatar
eyrna meyhh
AUTHOR
July 6, 2012 at 11:04 PM delete

heyy syss :)

membe kita nie haa dok tanya-2 , macamne plak nk get timeline balek ??
tolong yee syss :( hehehe ..

avatar
July 7, 2012 at 3:31 PM delete

Thanks yea kak Lyssa .:)

avatar
July 8, 2012 at 11:23 AM delete

Ee... Jadi lah kak Lyssa.. Thanks for the tutorial :) Its works..

avatar
nurul fasihah
AUTHOR
August 9, 2012 at 10:16 AM delete

http://cihahfasihah.blogspot.com/2012/08/timeline-remover.html

bagi sesapa yang nak hilangkan extension tuh

avatar
August 18, 2012 at 9:02 AM delete

Memang tak seronok le timeline ni.

avatar
ayip areyip
AUTHOR
August 25, 2012 at 1:14 AM delete

tima kasih..
tp timeline lenyap selamnya kan

avatar
atiqah hisham
AUTHOR
August 29, 2012 at 5:58 PM delete

K.lyssa , timeline takkan hilnag laaa.....kekadang kita bkk fb , timeline kita tade tp lau org lain tgk profile kita , timeline ade je . acano tu kak ??

avatar
fazil endra
AUTHOR
November 16, 2012 at 4:47 PM delete

thanks.........dpt jg sy remove tl nie.....

avatar
WeAkenmanhack
AUTHOR
November 21, 2012 at 3:37 AM delete

slm.. ini mmg work tapi hanye script pade komputer korang... timeline 100% xkan deleted/removed

avatar
April 22, 2013 at 5:35 PM delete

Okey saya dah buat “Timeline Remover” so sekarang saya nak jadi kan dia “Timeline” balik macam mane eh ??

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
March 8, 2014 at 11:22 PM delete

kak lyssa . sy dah try nak remove timeline tu , and nak click apa yg kak lyssa kata tu. tp tak boleh pun :(

avatar
Link Exchange
AUTHOR
July 2, 2014 at 1:22 AM delete

Nice share, Thanks :D

avatar

Google+ Followers