FREE Template Washed Denim (Ini Blog Gua !)

Gadis Kidal Berceloteh...
02/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hey , hello ! I'm coming . Bring a FREE Template for you guys out there . Hope u like it ! Lyssa gunakan template washed denim and Lyssa edit sikit-sikit . I think , this template sesuai untuk lelaki kot . Sebab header dia , agak kasar . wkwkwkw . "Ini Blog Gua !" But if ada ge-gurl yang nak guna template ini pun apa salahnya. hekhek :) Tengok ni ? Ada yang suka?

Klik untuk tumbesaran ya !


Ada ke yang berkenan ? Simple je pun , tapi kemas ! Kalau nak , ikut step di bawah .

1. Pastikan , blog korang dalam keadaan Template Designer . Means Dashbord korang ada perkataan "Design"

2. Jika korang ke dahsboard , jadi macam yang Lyssa bulatkan tu  (Ada perkaaan Template)


3. Korang tekan template > Customize Design > Upgrade Blog > Pilih Template Simple > Save


*Bagi yang dah tersedia gunakan Template Designer . Ikut sini . Semua sekali :


4. Selepas itu , korang hanya copy kod yang akan Lyssa berikan ini . Kod ini lah kod Template Washed Denim yang sudah Lyssa editkan . Macam mana caranya ?

5. Korang KLIK SINI dulu .

6. Tekan DOWLOAD dan Open

7. Copy semua kod tersebut .

8. Pergi ke Edit Html delete semua kod di situ , then korang paste je kod-kod tadi .

9. Preview dulu . Kalau jadi sama macam gambar yang Lyssa tunjukkan dekat atas terus SAVE! HEHE :)


Nota : Kalau korang nak buat penambahan ke , korang ikut je tutorial Lyssa ye :)


=Selamat Mencuba ! Kalau dah jadi , korang inform Lyssa tau :)=

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

86 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
tiaLAURENN
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:28 PM delete

waalaikumsalam!

nice2 . buts its comfortable for boy-boys c:

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:32 PM delete

mcm lyssa pyer jer template nie :)

avatar
February 2, 2012 at 12:47 PM delete

hadoi nape untuk boy je ? ishhh nak try tapi nanti takut pulak orangg nak singgah ~ganas tuhh ayat ^_^ ..btw nice template :)

avatar
eB ezrin
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:52 PM delete

nak mtk tlg skit leh x deq?
1. akak nk wat kotak sidebar comel g2 (dotted lines)... siap title pn leh letak color :)
2.camner nak letakkan header rapat ngan post n3 yer?
tq... xoxo dari jauh :)

avatar
Citra NaniZam
AUTHOR
February 2, 2012 at 1:10 PM delete

hai lyssa..
kak citra nak tanya kalo tulisan atas tu (ini blog gua) boleh ditukar tak dengan nama blog kita.. sebab mang nampak ganas kalo gegurlz nak pakai template tu.. tapi templatenya mang kemas

avatar
Adila Saidi
AUTHOR
February 2, 2012 at 1:42 PM delete

rajin nya lyssa buat template :)

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
February 2, 2012 at 2:36 PM delete

ngeheh..kak lyssa dah xde kerja lah ni eh...dah 2 kali buat template je..template kan namanya? heheeheheh

avatar
February 2, 2012 at 2:41 PM delete

Salam K.Lyssa... Saye nak minatak tolong sesangat ni... Tolong promote kan blog saye ni dekat blog k.Lyssa bleh x? Please... Please follow my blog!

avatar
Syafiq Rashid
AUTHOR
February 2, 2012 at 2:44 PM delete

cantik template tu kak lyssa :)

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 2, 2012 at 3:06 PM delete

Macam best jew,cantik ka lisa buat!Tapi saya lebih suka design sendiri~

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
February 2, 2012 at 5:17 PM delete

template ni mesra SEO tak??

mungkin lepas ni si cantik lyssa boleh buat yang mesra SEO cam blog aku .. hehe??

muazfaris.com

avatar
February 2, 2012 at 9:42 PM delete

ermm..cntek gak tue..cm nk gune plak..haha..nak satu..bley??..hehe :)

avatar
February 2, 2012 at 9:42 PM delete

ermm..cntek gak tue..cm nk gune plak..haha..nak satu..bley??..hehe :)

avatar
Hafiedzu Rockafella
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:44 PM delete

ermm..tergerak plak hati nk gune haha..nk satu bley??..hehe :)

avatar
Hafiedzul Rockafella
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:46 PM delete

ermm..tergerak hati nk gune haha..nk satu bley??..hehe :)

avatar
AinNadhirah
AUTHOR
February 3, 2012 at 9:40 AM delete

kak lysa, nak bole??? huhuhu..

avatar
VampireDian
AUTHOR
February 3, 2012 at 3:03 PM delete

akak, saya ambil yerk.. arigatou !^^

avatar
Miss Dee Laa
AUTHOR
February 3, 2012 at 5:25 PM delete

dah try!! cun jugak!! :)

avatar
pinky
AUTHOR
February 3, 2012 at 9:37 PM delete

xblh nak copy lh...

avatar
February 4, 2012 at 2:41 AM delete

(ini blog gua)tu kalau nak tukar ke nama blog kita maca mana ek?

avatar
February 4, 2012 at 2:47 PM delete

Salam kaq lyssa,Fieqa gune kaq lyssa nyer template and fieqa tukar header eh? Hope akaq jngn marah

avatar
February 5, 2012 at 10:37 AM delete

salam lyssa, syida amek taw..tp lau syida edit ckit2 blh kn?? huhu... btw, it so nice dear..

avatar
February 5, 2012 at 12:43 PM delete

akak , kite amek nie ., akak , camne nak hilangkan border post and nak besarkan side untuk post tu ?

avatar
February 5, 2012 at 6:11 PM delete

bOleyh apew !! cume tekan ctrl+f pstu cary larh tajuk die

avatar
Nur Liyana
AUTHOR
February 6, 2012 at 5:54 PM delete

Sesuai bagi peminat hitam !

avatar
maxsky
AUTHOR
February 7, 2012 at 12:18 AM delete

salam ... akak.... code yg tu tk ilang yg mane2 ke?
nk keep or delete widget?

avatar
Hazim Zikri
AUTHOR
February 7, 2012 at 10:17 AM delete

Akak..saya guna template ni skarang..thanxx akak..

avatar
Danial Awey
AUTHOR
February 7, 2012 at 1:58 PM delete

akak..kite amik aw ! bOy kite mntak ...dye nk amik sndiri mlu kte nye ! !hihix .. .arp akk tk kesah. . :)

avatar
February 8, 2012 at 6:57 PM delete

lawalah template , macam orangnye , ngegegeh , pinjam erk :)

avatar
February 10, 2012 at 8:35 PM delete

Assalamualaikum... nk tanye bolehh akak Lyssa ... nk macam mane sye nk tukar yg INI BLOG GUA ?

avatar
Dyla Rahmat
AUTHOR
February 13, 2012 at 10:04 PM delete

tengs lyssa..nice blog n besh tutor:)

avatar
nuR EasYaNn
AUTHOR
February 14, 2012 at 3:40 PM delete

nice kak lyssa :)
tengss

avatar
eyjat
AUTHOR
February 17, 2012 at 4:39 PM delete

lyssa... cantik iz amik n bwat kt blog iz dh thanx yeewrrr ahahahah

avatar
suhazwani
AUTHOR
February 17, 2012 at 6:26 PM delete

kak lyssa, wani ambik freebis ni ea.buat kat blog kawan.

avatar
Nina
AUTHOR
February 18, 2012 at 3:57 PM delete

sesuai untuk jiwa Nina tq kak lyssa!

avatar
Wan@admin
AUTHOR
February 24, 2012 at 12:43 AM delete

nice template lysaa :-) buat agy bnyk2 template :-) jadi koleksi pun xpe :-)...

avatar
AzyahCullen
AUTHOR
March 1, 2012 at 4:56 PM delete

kak lyssa boleh tolong tak ? saya x dapat lah nak wat templete tuh x taw kenapa , hmm boleh tak kak lyssa tolong saya kalau boleh saya bagi email n password saya , boleh tak kak lyssa ? :) pertolongan kak lyssa amat d perlukan :)

avatar
Alan Zailan
AUTHOR
March 3, 2012 at 4:20 PM delete

saya nak guna eh , kak . saya baru start berblogging . tq

avatar
March 8, 2012 at 4:53 PM delete

Nice lahh kak Lyssa , Nak ambek ney tauu :)

avatar
Ety
AUTHOR
March 13, 2012 at 4:59 PM delete

Lyssa. Ety ambil yaa :D

avatar
Firsha Rusdi
AUTHOR
March 14, 2012 at 3:40 PM delete

mau nanya kalau udah di save terus mau kembali pakai template yang dulu gimana cara hapus templatenya.please

avatar
miss not lolz
AUTHOR
April 3, 2012 at 8:09 PM delete

Salam kak lyssa,
nak jadi copycat beleyh :p

avatar
Hana Humaira
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:58 PM delete

Saye pon gne , tp ade akk tu buadd !! TQ for teaching me teacher Lyssa ! :D

avatar
Azielah Rahim
AUTHOR
April 14, 2012 at 8:48 AM delete

TQ kak lyssa...Sayabu guna

avatar
zila/aien
AUTHOR
April 17, 2012 at 10:41 PM delete

sis,,kite amek yg inio okey,,hee,,tq..

avatar
Abuzz
AUTHOR
April 28, 2012 at 1:56 AM delete

Assallamualaikum, macam mana nk edit huruf dan warna laen?!

avatar
Najwa Rahman
AUTHOR
May 19, 2012 at 9:46 PM delete

awesome lah tmplate ni. sy nak try ye. :)) tapi dia boleh wat tmbhn cam blog biase kan?

avatar
May 22, 2012 at 3:29 AM delete

saya ambil ya template ini.. :)

avatar
amir ganu
AUTHOR
May 27, 2012 at 10:48 PM delete

saya amik template ni

avatar
nurfarah aini
AUTHOR
May 31, 2012 at 3:20 PM delete

tengs ye .. kak lyssa

avatar
June 7, 2012 at 10:42 PM delete

This template smart!!I like!!

avatar
June 16, 2012 at 10:26 PM delete

akk knapa blog saia x dk Template tu ??

avatar
gadis Brutal
AUTHOR
June 28, 2012 at 5:18 PM delete

lyssa , boleh ajar cam mana nak buat template sndri ?

avatar
miz sunsHine
AUTHOR
June 29, 2012 at 3:03 PM delete

k.lisa knp xjadi pon....

avatar
June 30, 2012 at 4:37 PM delete

nak one DIRECTION tolong!

avatar
Dotdot
AUTHOR
August 6, 2012 at 7:03 PM delete

akak kalau blog yang sekarang ni kn yang baru so mcm mne nk buat???

avatar
Fazrin Arissa
AUTHOR
August 9, 2012 at 7:58 PM delete

Eh, Jadi lah. Terima Kasih kak Lyssa :D

avatar
September 6, 2012 at 8:41 PM delete

lyssa nina pakai template awak ni untuk blog member ye :) thanks

avatar
eiqa afieyqa
AUTHOR
September 16, 2012 at 4:38 PM delete

eiqa pakai template lyssa =)

avatar
October 3, 2012 at 11:40 PM delete

walaupun saya perempuan..ambil je lha...haha..cun jugak

avatar
AhMaSa
AUTHOR
October 22, 2012 at 6:14 PM delete

salam kak ! saya amik yer kak walaupun saya ne perempuan , hheehee

avatar
Faiz Phaiz
AUTHOR
November 7, 2012 at 7:42 PM delete

Kak , Sekarang Blog Dah Bru , So ? Mcm mna Nak Pergy Tempt Template Tu ? Bloog Skrng Makin Susah :'(

avatar
ayuharlina
AUTHOR
December 1, 2012 at 4:09 PM delete

sis .. dah jady ... hhehee ... btw thank ye buat tutorial ni ... :) /... mintak tolong boleyh x ??
hehe ..
please follow blog saye http://cintakamuu.blogspot.com/

thank ... :) <3

avatar
Azrah Azlan
AUTHOR
December 19, 2012 at 10:46 AM delete

kk Lyssa mcam mna nak buat header rapat dengan postt ? mcam kk Lyssa pnya ? Pleaseeee :')

avatar
Azrah Azlan
AUTHOR
December 19, 2012 at 10:46 AM delete

kk Lyssa mcam mna nak buat header rapat dengan postt ? mcam kk Lyssa pnya ? Pleaseeee :')

avatar
Azrah Azlan
AUTHOR
December 19, 2012 at 10:46 AM delete

kk Lyssa mcam mna nak buat header rapat dengan postt ? mcam kk Lyssa pnya ? Pleaseeee :')

avatar
airun_nysa
AUTHOR
December 23, 2012 at 6:35 PM delete

kak lyssa kita amik satu tapi kita tukar backgr0und dye ~ herm mcm mne nak tukar header dye ????

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 13, 2013 at 10:02 PM delete

kak lyssa pnye ke ni template ??

avatar
budakkecik
AUTHOR
February 1, 2013 at 11:39 AM delete

cantik..saya ambik tau :)

avatar
February 15, 2013 at 4:11 PM delete

kak lyssa!!,sye nak culik template nie .. babai !! :D

avatar
ena mo'az
AUTHOR
March 14, 2013 at 9:59 PM delete

assalamualaikum, kak lyssa .. nk tnya sikitt. mcm mna plakk for pngguna blog skin ?. dh pkai blog skin tp bilaa tuliss entri tk prnahnyaa nk kluar kt blog . kosong ja.

avatar
April 10, 2013 at 11:37 AM delete

kak , saya nak guna yaa :)

avatar
Rafieq Roslan
AUTHOR
May 10, 2013 at 11:42 AM delete

Terima kasih kak.. :D

Nak tutorial tukar "INI BLOG GUA" tu///?? :D

avatar
Aiman Aisar
AUTHOR
June 8, 2013 at 6:42 PM delete

ah'ah..macam mana nak tukar ini blog gua tuu ?
lagy satu..kalau nak tukar dia punya facebook fanpages like mcm mne>

avatar
December 11, 2013 at 12:56 PM delete

Sy dah amik.. cantik :D thank you :)

avatar
February 8, 2014 at 12:46 AM delete

kenapa dekat blog sya xdak expand widget template???

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers