10 Hadiah Yang Sering Dilupakan Untuk Orang Tersayang

Gadis Kidal Berceloteh...
17/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ehemm . Bunga , cincin , perfume , kasut atau apa saja material yang boleh dijadikan hadiah sudah tentu pernah korang terima sebagai hadiah pemberian daripada si dia yang tersayang kan . *Opps ! Nampak semua tu tak memadai . Sebenarnya , ada beberapa hadiah lagi yang si dia lupa untuk bagi kat korang . Apa benda tu ? Jom terjahhhh ...


:heart:  Hadiah Mendengar
Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan dan korang hendaklah benar-2 mendengar apa yang dikatakan . Jangan mencelah , jangan berangan dan jangan merancang bagaimana korang nak membalasnya . Jika selama ni , si dia banyak bercerita dan kamu seorang pendengar yang setia , si dia terlupa untuk memberikan korang hadiah tu .


:heart:  Hadiah Sehelai Nota
Ia mungkin ringkas seperti 'Saya Sayang Awak' atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi .  Letakkan nota-nota ini ditempat yang tak disangka oleh orang yang dikasihi .


:heart:  Hadiah Ketawa
Berikan sesuatu yang melucuka seperti gambar kartun atau artikel . Mesejnya ialah , " saya suka ketawa bersama awak !"


:heart:  Hadiah Puji-pujian
Sesuatu yang ringkas seperti " warna pink memang sesuai dengan awak"  atau "Sedap betul masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia kurang keyakinan diri . Oleh itu , jangan hanya mahu dipuji . Cubalah puji si dia juga :)


:heart:  Hadiah Bantuan
Siapa yang akan datang menolong jika korang ditimpa masalah ? Siapakah ang bermain diminda korang saat korang memerlukan pertolongan ? Pertolongan seperti membaiki kereta korang di saat sedang rosak , bawa ke klinik saat korang sakit , hulurkan wang ringgit saat korang susah , sangat membantu dalam sesebuah perhubungan . Jika tiada semua tu , si dia nampaknya sudah terlupa .


:heart:  Hadiah Bersendirian
Ada pasangan yang sentiasa mahu berkepit 24jam . Ada pula yang sering mahu berada di sisi walaupun tidak memintanya . Ada ketika kita hanya mahu bersendirian . Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendirian .


:heart:  Hadiah Keceriaan
Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria bersama orang-orang yang dikasihi . Berikan dia senyumana yang boleh diukir dengan ikhlas dan buatlah si dia ketawa dengan sikap 'sense of humor' korang..


:heart:  Hadiah Doa
Hadiah inilah yang sering dilupakan . Selalulah berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu si dia yang dirinya sentiasa berada di dalam doa kita . Pasti sejuk hati si dia mendengarnya . Biar pun tiada harta bernilai ratusan ringgit namun dengan bingkisan doa ini segala urusan harian dapat dipermudahkan ;)



** Huhu . Suka hadiah yang terakhir :)



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

33 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 17, 2012 at 1:41 PM delete

wah! bole praktikkan slalu ni .hehek

avatar
azam
AUTHOR
April 17, 2012 at 1:42 PM delete

:) nak hadiah jugak

avatar
April 17, 2012 at 1:43 PM delete

hadiah terakhir tu bleh mgharukan kita :')

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
April 17, 2012 at 1:43 PM delete

betul lyssa..rasa2 semua yg diatas ni hadiah yg lebih bermakna..bukan wang ringgit jd ukuran;-)

avatar
AmierahAmani
AUTHOR
April 17, 2012 at 1:47 PM delete

Myra pon suka hadiah last tuh :0 Nice info lahhh :)

avatar
MISS BLOGGER
AUTHOR
April 17, 2012 at 2:21 PM delete

suka hadiah puji-pujian;p
just kidding;]

avatar
MISS BLOGGER
AUTHOR
April 17, 2012 at 2:40 PM delete

suka hadiah puji-pujian;p
just kidding;]

avatar
April 17, 2012 at 3:09 PM delete

hadiah doa tu paling penting kn..kalau kita sygkn dia, kita haruslah doakan dia tak kira jauh atau dekat..hee..singgah sini lyssa! =))

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
April 17, 2012 at 3:17 PM delete

DOA melebihi segalanya ~ Nice sharing !

avatar
Spudin
AUTHOR
April 17, 2012 at 3:25 PM delete

uihh ! malu la ..hahaha

avatar
April 17, 2012 at 3:29 PM delete

NAK TANYA KAT CIK LYSAA NI..

http://budakcomelbuatblog.blogspot.com/2012/04/tanya-cik-lysaa-faizureen-lahh.html

avatar
April 17, 2012 at 4:00 PM delete

hadiah yg memang tidak akan terfikir langsung...hadiah ni yg paling bermakna sekali..=)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 17, 2012 at 4:15 PM delete

saya nak bagi hadiah sekeping nota kepada lyssa. yang bertulis, 'lyssa..jom belanja saya minum'

avatar
Keyra Fifiey
AUTHOR
April 17, 2012 at 4:27 PM delete

Suka sangat hadiah terakhir . Alangkah bahagianya kalau dia selalu memberi kan kite hadiah yang terakhir tuuu :D

avatar
AISYA@AISHA
AUTHOR
April 17, 2012 at 4:30 PM delete

hadiah yg paling berharga.. doa.. (^.^) like!

avatar
April 17, 2012 at 4:35 PM delete

memang sangat.... nak hadiah2 tue.. ade sape sudi bg? hehe

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
April 17, 2012 at 5:10 PM delete

amboii kemain :3

nice sharing akak :)

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
April 17, 2012 at 5:43 PM delete

wah2..bestnye klau dapat semua hadiah2 tu :))

avatar
NAL
AUTHOR
April 17, 2012 at 7:20 PM delete

kena TAKE NOTE ni..tQ for sharing..
nak tahu pasal langkawi? terjah entri NAL.. ^^

avatar
Cik Anis
AUTHOR
April 17, 2012 at 8:37 PM delete

ingatan buat yg lupa

avatar
dear yayah
AUTHOR
April 18, 2012 at 1:46 AM delete

love the last part :)

avatar
April 18, 2012 at 1:51 AM delete

thanx lyssa. sharing is caring :)

Aqma rajin nak buat CONTEST : I LOVE MY FRIENDS
JOM JOIN CONTEST NIE. HADIAH MENANTI ANDA :)
http://aqmadawilyz.blogspot.com/2012/04/jom-join-contest-i-love-my-friends.html

avatar
yana halim
AUTHOR
April 18, 2012 at 7:37 AM delete

yang susah dapat adalah doa. makanya ia adalah paling berharga.

lyssa comel....thanx sudi singgah, komen dan follow blog akak ye. nanti kalau pi Penang nak jumpa Lyssa boleh? :)

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
April 18, 2012 at 10:21 AM delete

suka haduah yg last jgk :)

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
April 18, 2012 at 10:22 AM delete

suka jgk hadiah yg last tu :)

avatar
! Ayna !
AUTHOR
April 20, 2012 at 9:11 PM delete

Huhuh..Kak,akak nye boyfiee wat ke cam gitu kat akk?KALAU buat,mesti sonok akak...Huhuhu

avatar
September 3, 2015 at 8:54 PM delete

serius memang hadiah kat atas tu jarang2 orang je menghargai.

avatar

Google+ Followers