Sejak Aku Ada Blog , Aku ..............

Gadis Kidal Berceloteh...
19/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 

KLIK ONE 1ST ! Ok . Kali ni dalam entry ini , Lyssa nak menceritakan dekat korang sejak Lyssa ada blog , apa terjadi dekat Lyssa . hehe . Nak tahu tak ? Kalau nak , duduk diam-diam depan PC @ Laptop korang jojolkan mata besar-besar fokus ! Tapi , jangan sampai meleleh pula air liur basi korang tu ye . Bagi yang tak nak tau , bye~bye~ Sila tekan pangkah laju-laju !


Ok . Lyssa nak sambungkan ayat di title entry ini ye . Sejak aku ada blog , aku .... ehem . Aku ? Tak nak lah . Rasa kasar pula bila bahasakan diri 'aku' . Nak bahasakan nama je lah . Okey . "Lyssa" . Sejak Lyssa ada blog , apa yang berlaku dan terjadi ke atas diri Lyssa ni ye . hmm . Banyak juga perkara baru dan pengalaman baru bila Lyssa terjebak dalam dunia blogging ni .


Salah satunya .. Lyssa dapat tambahkan pengetahuan Lyssa di samping dapat mengetahui isu-isu semasa yang terjadi di dunia ini . Kenapa Lyssa cakap macam tu ye ? Ye lah . Before Lyssa ada blog , Lyssa ni dah macam katak di bawah tempurung jugak lah . Selalu dapat informasi lambat , kadang tu terpinga-pinga apa yang kawan-kawan dok ceritakan . Rasa malu pun ada masa dulu-dulu tu . Tapi sekarang bila dah terjebak masuk dalam dunia blogging , info terkini dan terbaru cepat je sampai ke telinga dan mata Lyssa sendiri .


Kalau korang nak tahu , dulu Lyssa ni seorang yang "PEMALAS" ! Pemalas macam mana ? Yup ! Seorang pemalas untuk membaca sesuatu artikel atau teks-2 . Tapi sejak ada blog , mata kemain ketagih lagi nak baca itu ini  . Tak kira lah panjang atau pendek . Asal menarik , Lyssa akan tatap laptop untuk membacanya dan menambahkan ilmu pengetahuan Lyssa . Ye lah . Usia pun sudah meningkat . Kena lah tambahkan ilmu kan ? hehewww . Konon nak jadi lebih matured lah konon . Tapi , hakikatnya ? Still berperangai seperti budakss-budaksss ! HAHA .   


Sejak ada blog , otak Lyssa kemain kencang dia berputar,bergerak,berpusing, ber segala ber lah kan . Betul weh ! Kenapa ? Sebab bila dah ada blog .. Aktif pulak tu .. Mulalah 360 jam asyik nak fikir je benda apa yang aku nk update harini eh . Otak sentiasa berjalan memikirkan apa yang perlu diupdate hari ini . Dan semakin banyak kita berfikir , semakan cergas lah otak kita . Tak da lah lembab macam siput baaaa je . Keje makan , tidur , makan , tidur . Bila masanye nak cergas otak tu kan ? hihi . Ini juga dinamakan 'senaman otak' ! (memandai je aku bagi tajuk senaman otak ! haha )


Lagi .. Lagi .. Apa ? Yer . Dan yang penting sekali . Sejak Lyssa ada blog , Lyssa dapat tambahkan kawan Lyssa di alam maya ni . Walaupun tak pernah jumpa  , Lyssa dah anggap semua followers Lyssa seperti sahabat yang selalu menyokong dan support Lyssa dalam apa jua keadaan . Thanks sangat tau korang . Terhaaaru sangat ! (sambil lap-lap air mata yang tengah mengalir ni ) . Lyssa juga dapat mengenali bermacam-macam ragam manusia tak kira dari segi positif ataupun negatif . Bagi yang selalu singgah blog Lyssa  , teruskan . Bagi ada yang membenci Lyssa ,  Lyssa minta maaf awal-2 lah ye bagi yang terasa atau apa-apa je lah . Maafkan saya ~


Eh..Eh.. Tetiba nak tacing tak tentu pasal pulak . Dah ! Dah ! Nak teruskan lagi ke tak nak ek . Panjang dah Lyssa rasa Lyssa taip entry kali ini . Kang ada pulak yang tersengguk mengantuk baca entry merapu Lyssa ni haa . heheeww . Tak ngantuk lagi kan ? Ok . Lyssa sambung ye ! Rasanya , ini perkara yang terakhit kot . Dan sejak Lyssa ada blog Lyssa dapat menjana pendapatan sendiri . yey . Tak perlu nak susahkan mama and papa Lyssa dah beli macam-macam kan ? Dah ada duit sendiri .. Nak beli apa pun tak de batas . Bebas membuat pilihan ! haha . Macam tu pulak . Ye lah . Mana tak nya , kalau dulu sikit-sikit .. Mama , nak duit .. Nak beli inilah .. Nak beli itulah . Now , dah ada duit sendiri kuranglah minta duit dari parents . Mesti dorang macam , " Haaa .. Lega duit aku tak luak sejak anak perempuan aku sorang ni aktif berblog !" HAHA . Betul ke ? Ehemm . Baik ngaku , papa oit ! hehe .


Hehew . Amacam ? Lyssa rasa , hidup korang pun mesti akan berubah selepas korang ada blogkan ? Daripada keburukan menjadi kebaikan . Tak semua . Tapi , kebanyakan ! Apa yang penting , ketulusan dan keikhlasan korang menyampaikan sesuatu kepada para pembaca  . Itu lebih bermakna daripada menulis blog dalam keadaan terpaksa ! :)


Chill beb . Kalau suka entry ni like dan komen . Terima Kasih semua ~


Bagi yang belum baca macam mana Lyssa boleh terjebak dalam dunia blogging ni boleh pergi ke ENTRI INI ! :) 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

69 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 19, 2012 at 6:22 PM delete

HAHA, yeker? yg last tu best! Masyukk

avatar
April 19, 2012 at 6:24 PM delete

Wah akak Lyssa.Akak buat Tutorial boleh?

avatar
AqeelaJessica
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:25 PM delete

Kak Lyssa memang bertuah ! Followers ramai,muka cute huhu !

avatar
April 19, 2012 at 6:26 PM delete

betul tu.. sejak aktif blogging ni cepat betul tau info semasa.. x mcm dulu :)

avatar
AqeelaJessica
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:26 PM delete

Wah ! Betuah betul kak Lyssa ! muka cute,banyak followers!

avatar
Nisak Alwayz
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:26 PM delete

suke bce entri kak lyssa yg ni~

avatar
April 19, 2012 at 6:27 PM delete

wah..nice,,,mang setuju sgt ngn entry lyssa nie..rase lebih bersemangat sikit lepas membacanya.hehehe...=)

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:30 PM delete

wa.seronokla kak lyssa dapat menjana pendapatan sendiri dengan blog je.. yang saya ni, churp-churp pon macam ape je.. setiap kalai join contest x pernah menang..HAHAHA.. sedih tpi still semangat masa berblog.. cume sedih je sebab xdpt nak jana pendapatan sendiri... :D

avatar
April 19, 2012 at 6:31 PM delete

wahh, mcm tu ye ceritenye kak lyssa.. best laa kn.. betul ckp akk, sjk ade blog, slalu pker nak updates ape dekat blog fara nie.. hehe..

avatar
MizS chLa
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:33 PM delete

suke bace entry ni :) nice. kalaulah sy ade byak mse utk diluangkan dpn lappy (bz asgnment..waaaa!) dan post entry2 mcm lyssa kn syok~ hehehe.

avatar
dear yayah
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:35 PM delete

btol2.. kdg2 rse terhibur sgt bila ada org komen2 kt blog..

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:39 PM delete

betol tuh ! hehehehe . asek duk pk jee nak update ap lagiii ..

avatar
faizulosman
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:42 PM delete

nak tnye bole tak?? mcm mana lyssa boleh menjana pendapatan dlm berbloging??? lepas tru mcm mana lyssa boleh buat buttuon donate churp2 kat blog lyssa??? klu tak de masalah boleh tnjuk ajar tak??? spnjg sy berblog tak pernah dpt mana2 income pun...

avatar
Atirah ★
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:45 PM delete

Waaa !
Saya pun lebih kurang cam sys . :)

avatar
Nur Ayeen
AUTHOR
April 19, 2012 at 6:52 PM delete

wow,,! suke saye bace !

avatar
April 19, 2012 at 6:58 PM delete

: nice la lyssa.. same like me.. tapi dh jarang nk berbelog nie... hurm.. :(

avatar
! Ayna !
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:02 PM delete

Suddaaaa bace.Kekeke/

avatar
CiK FizA
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:05 PM delete

Congrats Lyssa sbb dh b'jya hgga ke thap skrg nie. Best baca blog Lyssa. Banyak tips. Tutorial pon banyak. Hee. Macam2 ada. :DD

**Btw, hepy blogging n moga sukses selalu ^____*

avatar
MuaR
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:07 PM delete

berputar otak takpe jgn kepala ,,haha nice kak Lyssa :D

avatar
shahrazali
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:09 PM delete

sejak aku ada blog, aku jatuh cinta pada lyssa.....hahaha....bleh cmtu.. (gurau jek yek)...

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:14 PM delete

Samalah macam saya . sejak berblog , makin lama makin cergas otak saya . hehe ;)

avatar
steffany daph
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:30 PM delete

paling best tu dpt menjana pendapatan, kekeke. :D kira lisaa lucky la kan. sya pun sma gak. best sngt dpt pi dunia blog nih. tambah ilmu pengetahuan dan kawan2. :D

avatar
April 19, 2012 at 7:32 PM delete

wahhh bguslah ade feedback yg baik setelah berblog.... ^.^..menjadi pembakar semangat pd diri ena utk terus berblog

avatar
April 19, 2012 at 7:36 PM delete

Lyssa layak utk dpt semua ni sebab slalu bantu org.balasan baik dibalas baik:) wish one day lisa melawat n drop comments kt my blog . good luck lisa :)

avatar
Miss Rosnaini
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:37 PM delete

Salam enjoy baca entry lyssa. ;)
Manatau satu hari bole jadi blogger tegar macam lyssa kan. hehe .. ;D best la!

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:43 PM delete

wah...sama la kita..tak tau kenapa semuanya sama.mungkin sebab kita dijodohkan bersama agaknya. hahahahahahaha :P

avatar
NinaaNinott
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:45 PM delete

Blog Kak Lyssa penuh iklan and banner kan? Hehe

avatar
damia nealofa
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:45 PM delete

suka tgk blog lyssa .. btw , sya tgk tutorial yg lyssa buat tu utk buat blog sya . thx .. tutorial yg tersgt-II berguna .. :)

avatar
gdsbnga
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:53 PM delete

kite pung mcm kak lyssaaaa jugakk . dahla mls nk bace paper . klu bukan sebab blog takdelah nak tahu isu - isu semasa niii . hehe

avatar
April 19, 2012 at 8:08 PM delete

sy sejak ada blog sume bnde nk cter kat blog...hehe

avatar
etuza
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:18 PM delete

Tahniah ya..kepada yg lebih positif, itulah keadaan yang kita nak ya..
Lyssa ada kelebihan tersendiri ya dalam berblog..so like it'

avatar
April 19, 2012 at 8:22 PM delete

masuk dunia blogging boleh buatkan kita kenal macam2 benda baru..=)

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:26 PM delete

Hehe~ keep Blogging Dear..always support !

avatar
Yayah Nasake
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:32 PM delete

same as me Lyssa.. sejak ada blog... 24 jam dok pikir nak update story pe yng menarik perhatian oerng ramai untuk jenguk2 blog saya... :)

avatar
hazdnul
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:41 PM delete

salam..hye kak lyssa.. btol apa akak cakp tu..like3...hihi...

avatar
ANISA
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:45 PM delete

entry yg terbaik....suka2...

avatar
April 19, 2012 at 8:49 PM delete

q nk request lahh,, mcam mne nk buat menu melayang macam ini blog ----> http://liriklagulife.blogspot.com/p/tutorial_11.html

avatar
dyabunga
AUTHOR
April 19, 2012 at 8:49 PM delete

sejak dya ada blog selalu singgah sini walaupun jarang tinggalkan komen..haha

avatar
April 19, 2012 at 8:50 PM delete

sejak iera ade blog , iera kekadang terlupa yg masa berlalu dengan pantasnya itu ialah keburukan kebaikannya pulak ialah iera dapat berhubung dgn orang ramai dan dapat maklumat luar atau dalam negara dengan lebih cepat dan pantas ! !

tu je . . k.lyssa visit la blog iera

>> http://cokelatsayasuka.blogspot.com

avatar
April 19, 2012 at 8:54 PM delete

@Qaireen Erlysa

amboih-2 . suka saje yang last tuh ek ? ehee~~

avatar
April 19, 2012 at 8:55 PM delete

@MizS chLa

tuh lahh . kalau dah banyak assigment tuh , nak update pun kadang terbantut ...

avatar
April 19, 2012 at 8:56 PM delete

@faizulosman


huhu . menjana pendapatan macam mana ? Kan sekarang dah bnyk medium untuk kita dapat sumber pendapatan . Contoh seperti iklan-iklan nuffnang , innity , churp-2 dan bnyk lagi ..

Kalau nak buat button donate tengok sahaja di bahagian list tutorial Lyssa okeyy ? ;:P tengs~

avatar
April 19, 2012 at 8:57 PM delete

@♔Lady Ainaa♔


chaiyokkk2 ena ! teruskan berblog !

avatar
April 19, 2012 at 8:57 PM delete

@Miss Rosnaini

ehh# InsyaAllah . Usaha perlu ada . Apa yang penting , jangan cepat putus asa =)

avatar
April 19, 2012 at 8:58 PM delete

@Boni JLL3

Amboihhhhh . Sama erkkk . banyak org macam niii =))

avatar
ANISA
AUTHOR
April 19, 2012 at 9:33 PM delete

lepas baca entry ni,terus buat entry tajuk lebih kurang..hehehe

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/04/sejak-ada-blog.html

=) with lots of love and share,nisa..

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
April 19, 2012 at 9:52 PM delete

ahaha...kak lyssa...
ushar2 la jugak blog saya

address baru:

kisah-timfahid.blogspot.com

avatar
April 19, 2012 at 9:59 PM delete

Sama lah kecuali part jana duit tu. Shag punya Nuff susah benar nak dpt BE ke iklan ke. Aiyok~

avatar
Arra Ahmad
AUTHOR
April 19, 2012 at 10:37 PM delete

sama juga..:P
macam2 yang dapat bila berblog:)

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
April 20, 2012 at 1:49 AM delete

DAN kak lyssa menjadi famousssssssssssssssssssssssssssssshhh haha

avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
April 20, 2012 at 5:48 AM delete

hehehehe..semua itu kita hampir sama dik tapi tidak serupa cuma yang tidak samanya lagi bab kenapa yang last tu ada duit sendiri..mmg tak sama langsung..


uwwwwwaaaa..nak jana pendapatan gak.huhuhu.bagilah tips sayang..huhu

avatar
Sue Echan
AUTHOR
April 20, 2012 at 7:41 AM delete

byk info yg kita x tahu jd tahu,, blog mmg tsgtla bguna... :)

avatar
April 20, 2012 at 1:16 PM delete

That's true Kak Lyssa tapi yang menjana pendapatan tu tak sama dengan saya.. :) Anyway keep on blogging.. I'll always support you..

avatar
April 20, 2012 at 1:39 PM delete

kak lyssa , thnx sgt2 , i dapat belaja byk dr blog akk , hehe >..< malu ~

avatar
ichie-spide
AUTHOR
April 20, 2012 at 2:15 PM delete

kak lyssa . maaf ye komen saya nie tak berkaitan dengan entri kak lyssa . saya nak tanya pasal google account . herm, buleh ke kita bagi no phone kita pada google untuk blog kita? kalau kita delete google account tersebut, adakah google akan delete no phone kita sekali? sekian, tu saje soalan saya . hara kak lyssa dapat membantu . :)

avatar
April 20, 2012 at 2:36 PM delete

sjak atie ad blog....msuk jamban pn fkir bnda ap nk update..hehe

avatar
syikin
AUTHOR
April 20, 2012 at 3:39 PM delete

@Eiqa Nur same ahh kite . churpchurp ? haha .jangan harap ade orang yg tekan . ye ah , blog sy x feymes cam blog sys LYSSA !!! jeyles ni jeyles

avatar
Ziera Ieyah
AUTHOR
April 21, 2012 at 12:58 AM delete

sme la. sejak de blog nie asyik pikir2 je nk update ape. kdg giveup jugak + mls nk hapdet sbb byk keje kan. huhu tp tetap gagahkan dri jugak. sebab nk jdik cm lyssa 1 day t :)

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
April 21, 2012 at 11:05 AM delete

Hampir nak sama lah kak.. huhu.. BTW nice !! ^^

avatar
April 21, 2012 at 5:05 PM delete

Style lha kak lyssa . I like bnyk-II . Hee :D

avatar
April 21, 2012 at 5:12 PM delete

Style lha kak lyssa . I like bnyk-II . Hee :D

avatar
April 24, 2012 at 4:40 PM delete

kalau orang teror berbloging mcm kak lyssa bole lah . macam saya ni ., duit pun tak bole dapat mlalui blog . hehe . takpelah .rezeki masing2 .:D

avatar
NadyaBubble
AUTHOR
April 25, 2012 at 8:16 PM delete

Ada blog ni best kan :D

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers