Ouch ! Tersenyum Pabila Mengenangkan Saat Pertama Kali Aku Berblog !

Gadis Kidal Berceloteh...
19/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Maaf ! entry Panjang Berjeler . Habiskan masa 10 minit kejap !
Tapi ia nya bermanfaat jugak untuk korang! Harap sangat korang baca ye ?



Konon - konon dok terkenang lah ni . HEHE .


Err . Ok ! Tiba - Tiba terasa nak share dekat korang pertama kali Lyssa ber-blog . HAHA . Bagi yang dah lama ber-blog korang mesti rasa tersenyum jugak kan bila terkenang kan balik . Sama jugak lah macam Lyssa ney ha . hekhek . Memang betul - betul perkara yang bahagia kot time tuh  . Chewahh .




Ok . Lyssa teruskan lah ye . As u all know , Lyssa mula and start buat blog ni since 1 Disember 2010 kan ? Kalau tak percaya ? Pergilah cari entry pertama Lyssa . HAHA . Kalau percaya duduk situ diam - diam teruskan membaca . Jangan tersembul bijik mata korang baca entry kali ni sudah lah . HAHA .


Ok. Sebenar - benarnya , apa tujuan Lyssa buat blog heh ? Tahukah korang ? Jangan fikir lain pulak . Tak terlintas dekat hati Lyssa nak buat blog sebab $$ oke ? Time 1st time Lyssa buat blog . Pasal duit - duit ni Lyssa tak tahu apa langsung . Tak ada siapa pun yang guide Lyssa time tu . Tujuan Lyssa buat blog sebab Lyssa saja-saja je syok nak cerita perihal Lyssa dekat semua orang . Apa Lyssa buat . Apa Lyssa suka . Yang paling tak boleh belah lagi , Lyssa dok asyik cerita pasal boy lyssa . Ahh ! zaman kanak - kanak . Tak tahu apa !


Macam mana Lyssa boleh terjebak dalam dunia blog ? Haaa . Macam mana ehh ? Actually , Lyssa tak tahu satu apa pasal blog pun .  Pengetahuan Lyssa ZERO+ZERO=ZERO tau ? Dulu Lyssa terlalu AKTIF Myspace . Lyssa suka sangat edit Myspace Lyssa tu . Ramai yang suka dengan cara Lyssa mengedit . Sehinggakan friends Lyssa mencecah 10 000 orang . Wahh ! Banyak kah ? hehe . Satu hari , ada orang tanya Lyssa . "Lyssa , tak nak buat blog ke ??" .
Lyssa terpinga - pinga oo . "BLOG ? APAKAH ITU ?" . Hati Lyssa berbisik - bisik sambil jari jemari sibuk nak search dekat google , "Apa itu blog?" . hahaha . Memang tersangat lah kuno diriku ini . 


Bila dah dapat tahu menatang apa BLOG tu kan . Terus je ha gatai , SIGN UP blogspot . Ishk#Dengan tak tahu apa - apakan , semuanya Lyssa buat sendiri . Belum di-edit . Tapi , kira ok lah . Tapi , 1st time sign up tu , bukan blog ini tau . Before ni , Lyssa ada jugak buat blog . Tapi , buat setengah jalan . Tak berapa nak aktif . Tak de orang masuk pun . HAHA . Then , menggatai buat blog lagi satu iaitu blog inilah .. Nak tahu Lyssa guna link apa pertama dulu ? haha . http://lyssadollixiouse.blogspot.com . Tapi , sekarang dah bertukar menjadi www.lyssasecret.com .  Macam mana boleh bertukar . Baca sendiri lah . ENTRY INI .  


Haa . Sekarang korang dah tahu kan , macam mana Lyssa boleh dapat www.com tu ? HAHA . Okey . Sambung cerita . Time mula buat blog kan , serius ! Blog Lyssa memang agak serabut lah . Penuh dengan widget itu ini . Tapi , bersyukur jugak time tuh , sebab Lyssa dah ada asas masa edit dekat myspace dulu . Kira sama je . Lebih kurang . Tapi blog ni lebih complicated lah kan . Tapi seronok !! Sebab Lyssa SUKA SANGAT EXPLORE benda . Kalau tak puas hati , comfirm cari sampai dapat punya lah . kehkeh . Punya tak nak putus asa oo . Kira macam buat blog ni  , saja suka - suka tau ? Tak terfikir pun nak serius sampai tahap macam ni . Tak sangka pulak sampai tahap macam ni Lyssa boleh capai :D Alhamdulillah .



Dulu , waktu buat blog . Lyssa 24 jam asyik dok JOIN CONTEST je keje Lyssa . haha . Ye lah dah tak de idea sangat nak meng-hapdet kan ? Apa lagii . JOIN CONTEST lah . At least , dapat jugak hadiah FREE . haha . Memang banyak kali lah rezeki Lyssa . Banyak sangat hadiah Lyssa dapat kumpul dari hasil join contest dari blog . hikhik* 



Kalau korang tanya bila dan kenapa Lyssa buat tutorial , Lyssa akan jawab ! Okey , kalau korang nak tahu , 1st time Lyssa buat tutorial ialah pada 20 Disember 2010 . Kenapa tiba - tiba nak buat tuto kan ? Buat macam dah pakar habis . HAHA . Tak de lah . Kan Lyssa dah kata , Lyssa ni jenis yang suka EXPLORE . So , apa salahnya Lyssa berkongsi ilmu Lyssa dekat orang lain kan ? Tak salah kan ? hihi :D Mula dari situ lah , Lyssa bergiat aktif untuk buat tutorial .. sumbangkan ilmu Lyssa kepada new bloggers yang tak tahu apa - apa :) 



Gedebak - gedebuk .. Last-last , Lyssa dapat menghasilkan tutorial sebanyak ini . HAHA . Banyak kah ? Kira ok lah tu . Hati Lyssa yang ikhlas mengajar korang membuatkan korang selalu akan datang singgah blog Lyssa kan ? (Cehhhh..perasan jek). huhu . Haa . Kalau nak sentuh bab penulisan kan . Ishk . Kalau korang tengok penulisan Lyssa time dulu - dulu . Ada jugak Lyssa guna "short form" . Bahasa remaja lah katakan . Sampai banyak jugak Lyssa buat entry pasal kutuk - kutuk caci maki orang . Haiyaa . Bila teringatkan balik . Eeee . Seram bulu roma . Sampai terfikir . Adakah itu aku ? Kalau korang belek balik entry lama Lyssa . Korang jangan pandang apa pulak . And jangan cakap apa . Sebab itu cara penulisan masa budak - budak yang tak matang yang tak tau apa - apa . Okeyy ? :)


Sekarang ni , Lyssa dalam proses untuk memperbaiki penulisan Lyssa supaya lebih mantap dan ramai lagi yang akan terus masuk blog Lyssa ni . Lyssa tahu , ada yang tak suka cara Lyssa menulis . (ala~ala gedik gitu) . Eh , aku gedik ! Suka haku lah ! Kau sibuk pesal? . hehe . Ayat macam ni lah yang Lyssa buat dulu - dulu . Kasaq kemain . kehkeh :D


Dulu , time Lyssa tulis . Satu hape pun tak de orang nak baca tau ? Komen pun tak berapa sangat orang nak komen . Sedih . Hampa lah jugak Lyssa rasa dulu . Buat fenat je aku tulis . Tapi , tak de pulak yang baca . Rasa macam syok-syok sendiri pun hade . kahkah . Tapi , tak apa . Lyssa tetap tak berputus asa . Sebab Lyssa nak berjaya dalam dunia blogging ni . Itu imipan Lyssa . Lyssa jadi kan BEN ASHAARI sebagai idola Lyssa untuk terus berjaya dalam dunia blog . Sampai lah sekarang . huhu ~


Okey , bagi yang rasa sedih ke hape macam Lyssa . Kita taip , tak de pulak yang nak baca kan ? Tapi , lama - lama . Korang tak perlu risau . Bila follower korang dah banyak . Lyssa jamin , entry lama pun diorang tetap akan baca . So , tak de lah sia - sia je penulisan korang tu kan ? hehe :) Chill beb ~ Lyssa dah pernah lalui bermacam - macam dugaan dah sebelum ni . Dan insyaAllah , dengan pengalaman yang Lyssa ada  , akan Lyssa kongsi hari demi hari dekat korang .. Supaya korang pun boleh berjaya dalam dunia blogging :)


"Apa yang penting , korang jangan cepat berputus asa dan kena banyak bersabar!"


Sekian :)


**Hope sangat korang comment entry Lyssa kali ini" 
Give me some respond ! :) Tengss ~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

156 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 19, 2011 at 1:03 PM delete

best sangat entri Lyssa!My inspiration gitu!<3

avatar
hairy
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:04 PM delete

BERJELA PN TETAP BACA NK TAU KESUDHAN..HAKHAK... :P

avatar
NHY
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:04 PM delete

kenangan lalu buat kita lebih matang.akak pun memang rasa hampa sebab org x bc, tp lama2 juz take it easy..

btw, 20 disember 2010 kot. hehehe

avatar
nini
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:05 PM delete

hihi....kenangan lama tu wat kita tersenyum kan....=p

avatar
December 19, 2011 at 1:05 PM delete

hee~., tengss kq` Lisa for
sharing-2 :D .,
hope kq Lisa success slal0 :)

avatar
firdaus hilmy
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:06 PM delete

haha :) mula2 mg zero la
tp nie jd hbat

avatar
December 19, 2011 at 1:07 PM delete

wahh..thanks kongsi pengalaman..
walaupun saya follower baru, suka bace entry2 and tutorial lyssa...
huhu...:)))
teruskan blogging yea!!!

avatar
Nurul Dinni
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:07 PM delete

Wahhh, cayalah Kak Lyssa !
Nak jadi macam Kak Lyssa la jugak :)

avatar
Miss Xyz
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:08 PM delete

hakhak, mse first time sye berblogging n trjumpa blog kak Lyssa, sye terfkir "byk gila tutorials!" trus sye follow. Blog akk best! entry best, tutorial pun best! hihi ;D

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:08 PM delete

akak , akak start buat tutorials tu 20 disember 2010 eh ? bukan 2011 kn ?

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:09 PM delete

Betul cakap Lyssa .. Jangan putus asa :)

avatar
December 19, 2011 at 1:09 PM delete

bila fikir fikir balilk.bukan susahkan?tapi alhamdulilah you did it!

avatar
December 19, 2011 at 1:09 PM delete

kalau lyssa jadikan ben ashaari sebagai idola..and lyssa pulak akk jadikan idola akk...akak nak berjaya dalam dunia blogging cam lyssa... hiihih :) nice entry

avatar
NuraLyah
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:10 PM delete

camtu rupa nya akak mula terjebak dalam dunia blogging ni.. Tp camne pulak akak boleh knal dengan abang ben ashaari ?? hurmm.. :)

avatar
Hanani Souche
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:11 PM delete

kak lyssa,saya mula blogging tahun 2009.kire saya awal lagi la nie :p

avatar
December 19, 2011 at 1:11 PM delete

Best Baca Entry KAli Nii :))
Kak Lyssa , eakk ats semua tuto yg akk buatt tuu . mmg mnjadi laa :) Thxx sgtt :)Love You . hehe <3

avatar
December 19, 2011 at 1:12 PM delete

hehe. hebat nye kak lyssa. congratz2. selamat maju jaya.

avatar
December 19, 2011 at 1:12 PM delete

semoge terus terhebat yaa mcik lyysa...
sy pun stil new in blogging..p xpe kan..belajar n terus belajar..u will be my idol in blogging... ^^

avatar
December 19, 2011 at 1:13 PM delete

Perjalanan yang sangat mengkagumkan ^^

avatar
December 19, 2011 at 1:13 PM delete

hehe sekarang memang ramai sangat followers Kak Lyssa kan.

*setiap kali bukak blog, mesti bukak blog Kak Lyssa jugak. hehe ~

avatar
cikyanxyanx
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:13 PM delete

heheh terbaik lha kak Lysaa :)

avatar
Aina Syamira
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:14 PM delete

Hai kak Lyssa :)
Woahaa, ni first time Aina baca post yg boleh buat Aina touching gituu. Haha, na always visit blog akak laa lepas ni :D
Aina na sngat jadi mcm akak tau klau boleh? Haha, hope akak reply balik Aina pnya comment ni :*
lots of love xoxo :)

avatar
syikin halim
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:14 PM delete

terbaik lah kak lysaa , sekarang da berjaya dalam dunia blogging and jadi idola kepada semua :D

avatar
Detektif Ans
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:14 PM delete

Cayalah kak lisa. Saya setuju dgn ayat terakhir kak lisa. Orang yang sabar sentiasa dilindungi Allah kan. ^-^

avatar
cik nony
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:15 PM delete

wow ! dalam mase satu tahu , kaka da bole ramai follower kan . macam-2 tutorial kaka tunjuk kat kite . sampai ramai da puji blog kite , teng sgt , kaka . kite jadikan kaka idola kite ! ILIKEYOU . hihi

avatar
BIL
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:15 PM delete

usaha yang sangat berbaloi~
tahniah k.lyssa,n thnks untuk smua tutorial akak.

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:15 PM delete

oh Cik Lyssa.. tahniah sbb dh smpai ke tahap ni.. sgt suke blog anda! hee ^^

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:16 PM delete

I Njoy ur Blog Dear~keepBlogging Yaa~! (:

avatar
Aimi Nadia
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:17 PM delete

Asslamualaikum Lyssa.. tau tak, 11 Januari 2012 nanti, 1st anniversary blog aimi.. macam tu la blog aimi selama setahun.. jarang ade orang komen.. hihi.. jom datang ke blog aimi.. ade entry best tau.. hihi :)
http://aiminadiagilax.blogspot.com/2011/12/best-jadi-blogger.html

avatar
jue eddy
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:18 PM delete

haha biasa lah tu.
mula2 buat blog mcm tu :)
dulu bile orang tye jue ade blog tak ?
jawab ade. sebenrnye yg ade tu blog kat myspace jee. hihi

avatar
December 19, 2011 at 1:18 PM delete

lyssa wat blog da sethn..toi kn?
kiena wat blog da 4 thn..
simple jer..
tp lyssa ye blog nie..chantek sgt!


*selalu follow lyssa ye tuto tau!

avatar
Dalila Azeera
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:19 PM delete

HAHA . kelakar jugakk entryy kak lyssaa . sukkaaa <3

avatar
December 19, 2011 at 1:20 PM delete

hye sys Lissa :)

nak tanya , 1st tutorial sys buat tuto apa ?

avatar
Wanie
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:20 PM delete

sis Lyssa, mmg agk sedih lah jgak bile buat entry pnjg2, x rmai yg bce.. huhu .. Tapi x pe, mcm sis Lyssa ckp, kite kena brsabar :D

avatar
Az Meeda
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:20 PM delete

Mula - mula berblog.. Memang hampa.. Sedih je rasa macam tak ade orang baca blog kita... Sibuk buat itu ini nak tingkatkan followers.. Sekarang baru sedar.. Followers tak pnting.. Yang penting pembaca setia...

avatar
December 19, 2011 at 1:21 PM delete

selesai baca sampai habes :D. Semoga lebih berjaya lyssa. All the best!!

avatar
Sweet Vanilla
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:21 PM delete

Awesomes !!! nak jadi mcm kak lysaa jugakkkk

avatar
leya
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:21 PM delete

salam , dulu aktif ber'MYSPACE'? same laa dngan saya . skrang saya aktif berblogging plak . :D ske bce entry akak :D

avatar
Fatin Shahira
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:22 PM delete

suke dengan entry ni..
kak lyssa mmg the best :D

avatar
amyra haizam
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:22 PM delete

kak lyssa nie memberi semangat kepada saya , untuk menjadi seperti kak lyssa . berjaya di dunia blogg :)

avatar
Syaza Afiqah
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:22 PM delete

SYAZA:first! Syaza pown x tahu apew-apew pasal blog!tapi,sejak tahun 2010 Syaza bosan kerana asyik facebook jer jadi kwn Syaza...naseb baik ade Ben Ashaari n Kak Lyssa sbb ajar hias blog,mencantikkan blog dll... sehinggalah Syaza puas hati dgn tunjuk ajar Kak Lyssa nieyh...

avatar
Naimah lalala
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:23 PM delete

wow ! samelah mcm adik , dulu ade buat blog , then tinggal . bile cuti sekolah balik , buat blog lagi , dulu mmg x setiaa pd blog. Macam pakai buang je :D

avatar
cik nony
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:24 PM delete

wow ! act , kite teruja sangat dgn kaka . sbb dalam mase setahun follower kaka da ramai . btw , tengss kaka , sbb sediakan tutorial untuk kiteorg . blog saye da ramai puji , sejak saya ikut toturial kaka laa . saye jadikan kaka sebgai idola saye . ILIKEYOU (:

avatar
December 19, 2011 at 1:24 PM delete

Wahhh, saya suka semangat akak yg tak akan berputus asa. saya suka semangat akak. Ehh, saya jadi bersemangat la pulak nak berusaha lagi.

avatar
Ady Shakeyna
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:27 PM delete

Wsalam wbt ,

Pertama kali jumpa blog Lyssa, trus dtg selak berkali-kali, wpon entri yg pnjang, ttap nk baca smpai ke abes, penulisan Lyssa baik skali, tak d nafikan, hopefully AdyShakeyna blh jdi blogger mcm Lyssa, vry professional, tahniah dear, teruskan usaha mu dan usaha ku jua =)

avatar
December 19, 2011 at 1:28 PM delete

yeah...abg ben tetap jadi idola blogger

avatar
saIDa
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:29 PM delete

terbaeek lha kq lyssa~ chaiyok! :) keep bl0gging ye,, thx nt0k tut02 yg akq bg..

avatar
49
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:30 PM delete

Masa mula- mula bahasa memang tak boley paham lah! Betoi tak..Hhehe

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:33 PM delete

i like...akak lyssa idola saya tauw..
uissh..saya pon rasa macam saya syiook sendiri je dekat blog tu..HAHA..kesian gile..
entah bile la ornag nak komen & baca blog saya tu..

avatar
miss ekin
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:33 PM delete

sekarang saya jadi stalker setia kak lyssa :) rasa rugi kalau takbaca entry dan tutorial-2 menarik akk ^^V

avatar
December 19, 2011 at 1:34 PM delete

hee . tak smpai 10 minit pon bace , hu3 . . ape2 pon , kak lyssa terbaekk laa .

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:37 PM delete

suke bace entry lisa.. :)

avatar
CIK MAY
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:37 PM delete

gud job..lagipun,tak sume orang boleh buat mcm lyssa ni...;)

avatar
Cik Gee
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:38 PM delete

imma blogging just for express my feeling... that's all. money? just as a bonus.

keh keh..

3

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:41 PM delete

akak buat blog suka suki jer..lyssa jadi idol akak...

avatar
CikAnyss' :O
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:42 PM delete

amboi , baru 30minit , ingat boleh jadi orang ke belas2 komen , dah 50 komen rupanya , dashboard anys rosak ke hape ni , hehe


anys suka baca entry lisa , sebab nak korek rahsia kejayaan lisa , huuhuu ... betul22 , xde pon yang baca , apatah lagi komen , tp betul juga kata lisa ,..,.. huhu

avatar
December 19, 2011 at 1:46 PM delete

akak memang seornag yang tak mudah putus.tapi malangnye ummu bukan orang seperti kak Lyssa.. yelah bile kita buat entry kan tak ramai yang baca.bahkan bile selok-belok balik entry2 tu takde sape pon post komen..time tu ras sedih jadi ummu pon terasa cam nak buat like box..alhamdulillah ade orang like free header ummu.rasanya akak betol putus asa dan jenis tak bersabar tu memang tak menguntungkan diri..thanks sys lyssa..love you!

avatar
December 19, 2011 at 1:52 PM delete

mula2 nulis entry mmg kacau bilau..hahhaa

avatar
December 19, 2011 at 1:52 PM delete

oooh.. kalau camtu tira pun nak jadi cam kak lyssa

avatar
CikMokRe
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:53 PM delete

kalo akk bji kn BEN ASHAARI sbagai idola, now sy jdi kn akk sbgai idola sayaa!! thnx kak!

avatar
cik siput
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:57 PM delete

lyssa..nk tye..lyssa kata lyssa buat tutorial sbb suke explore kan??
lyssa buat tuto tu just credit to sumone ke lyssa yg reka sendiri?just nak tau and nak blaja..hee~~
sori kalau mengganggu :)

avatar
December 19, 2011 at 2:03 PM delete

salam lyssa...best r entry2 lyssa...:) even mude lagi ilmu...memg bnyk r..keep it up lyssa..:)

avatar
FiHa
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:07 PM delete

pengalaman yg bagus !

avatar
December 19, 2011 at 2:08 PM delete

tk penah rasa giv up berbelog.. rasa cm ada tmpat nk diluahkan.. hehe.. duit tu smpingan jek..ada rezki alhamdulillah..hehe.. eh lyssa..start wat tuto 10dis2011? bkn da lme ke?

avatar
starzieti
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:17 PM delete

sekarang nih saye banyak join segmen sbb takde idea nak update blog. baru lagik mula berblog. kene banyak belajar lagik pasal blog nih. hee. :)

avatar
Aris Budiman
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:22 PM delete

okok akak lisa.. sye akn bljr drpda pngalaman akk tu.. insyaAllah.. :)

avatar
December 19, 2011 at 2:38 PM delete

kalau lyssa tlis pnjg ke pndek ke owg ttap akan komen..:)

tbaik la..tahniah lg

avatar
December 19, 2011 at 2:47 PM delete

hoho..terbaekkk k.lyssa!..sye suke2.. pape pon sye boleh lah bljr sedikit sbnyk dr entry ni..gracias k.lyssa..:)

avatar
Eiqa ciK
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:53 PM delete

thanx Lyssa bg inspirasi utk Eiqa berblogging lagi.. :)
now nak psang impian utk jadi seperti Lyssa.. :D

avatar
fyka shafie
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:02 PM delete

suka baca entry kak lyssa ni. buatkan saya lebih bersemangat untuk berblogging. hihi;)

avatar
December 19, 2011 at 3:06 PM delete

20 disember 2011 start tutor? mm.. hri ni bru 19 desiember 2011 lah kak lysaa..

avatar
coklatberapi
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:21 PM delete

bukan senang kan nak jd blog popular mcm lyssa..taniah lyssa;))

avatar
Polskahackrew
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:21 PM delete

sama la kita.. suka explore dan kaji2 code.. sy kagum dengan blog ni.. memang terbaek.. tutorial mudah difahami.. dah tu owner pulak kiut.. hehe.. keep it up.. ('',)

avatar
coklatberapi
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:21 PM delete

bukan senang kan nak jd blog popular mcm lyssa..taniah lyssa;))

avatar
coklatberapi
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:21 PM delete

bukan senang kan nak jd blog popular mcm lyssa..taniah lyssa;))

avatar
syanie
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:30 PM delete

mesti gelak guling guling ken bila ingat balik kenangan lama . time mula mula buat blog , sepatah haram tk thu apa sekarang lyssa dh berjaya . wahh . tahniah :)

avatar
December 19, 2011 at 3:33 PM delete

23/12 ni genap setahun aunty berblog, buat blog atas permintaan customer yg nak order kek, hehe... lps tu melalut ke lain. Memang tak de asas lansung pasal blog, hemtam saje. tapi dr blog lyssa ada le belajar skt2. Thanks lyssa.

avatar
December 19, 2011 at 3:38 PM delete

suka baca blog kak lyssa ;)

avatar
December 19, 2011 at 3:53 PM delete

like like like like like!!! fuhh! mengancam! :D

avatar
xie_arf
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:56 PM delete

ieka da abeh baca..nice2..tp blog ieka still xamai yg bkk..sdeyh.. huhu..

avatar
Phat
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:58 PM delete

x tgk 1st entry phat lagi..malu gile haha

avatar
Sharmien
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:03 PM delete

Saya masih baru lagi dalam alam blog ni, jadi pengalaman pun tak seberapa. Same old same old jak, haha. Tapi bestlah dapat tahu experience kakak. Harap-harap tak lama lagi kehidupan blog saya ni pun akan b'tambah serinya. [wah, b'bunga-bunga ayat, haha xD]

avatar
Nabila_Aziz
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:07 PM delete

wahaha...entry lysaa yg kali niyh , bagus... ^___^

avatar
December 19, 2011 at 4:07 PM delete

berkat usaha lyssa...alhamdulillah & tahniah ye dik...semoga lebih berjaya seperti apa yang lyssa inginkan..^_^ Lyssa idola akak dalam berblog ni...boleh kan?...^_^ wish me luck too dear...:)

avatar
December 19, 2011 at 4:16 PM delete

salam adik Lyssa, akak ada tag adik untuk satu GA tau.. paksa ni.. hehe

http://cintauntukkita.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-me.html

avatar
December 19, 2011 at 4:19 PM delete

hai lyssa..nama sy mel..sy baru buat satu post smlm kat blog sy..sy ckp sy nak BENTI BLOGGING da..xtau la sbb apa sbnrnya..biasa la pmpn ni time emosi x stabil kita suka buat keputusan membabi buta kn.hehe..tp blog sy tu rasanya kita mula lebih kurang sama la..tp sy x update sgt pun..maybe sbb malas nk pk idea.hehe. tp bila baca balik kisah lyssa ni..rasa cam tersedar pulak..sygnye nak benti blogging..ada byk benda sbnrnya sy nak share kat blog sy, tp sy x brani.or maybe xda idea mcm mana nak sampaikan. terngiang2 ayat last lyssa tu..jgn cepat putus asa dan byk bersabar! thanks lyssa ntk entry yg best n mengharukan ni.:p

avatar
Nur Ezzati
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:22 PM delete

suke bce blog kak lyssa :)

avatar
hyna..
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:23 PM delete

salam lyssa..cantik sgt blog lyssa..u buat blog review tak? :)

avatar
era kecik
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:39 PM delete

cayalah kak lyssa.. terbaikkkkk!! :)

avatar
December 19, 2011 at 4:44 PM delete

belog sy pn agk dingin.. huhu~

avatar
nurul liyana
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:49 PM delete

kak lyssa buat blog lebih kurang sama macam saya...hehe tapi kak lyssa sudah berjaya!!!

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:54 PM delete

sy akan jadikan lyssa sebagai semangat saya..heh heh

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:58 PM delete

mesti best jadi macam kak lyssa kan...yelah blog saya pun tak de org nak baca...lagi teruk sejak saya letak benda WELCOME TO MY BLOG tu, bila saya buka template designer, mesti tak dpt tgk gmbr blog saya..huuuuu~ entah error apatah...smpai sekarang tak de siapa pun yang nak bgtau mcm mana nak selesaikan........rasa nak buat blog baru tp follower ada 68 pun sy rasa dah byk...susah nak dpt.. :( jadi kalau delete blog kena start dari mula lepastu mesti tak ada follower...rasa sedih...and saya syg blog saya skrang ni... :'( sedihnya....
AAAAHHHHHHH tapi geram betul! kenapa saya tak nampak blog saya dlm template designer??? yg ada dia tulis yg ada error bX-5hhskg..
apa benda pun saya tak tau...isk2.............

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:59 PM delete

BTW, best entry kak lyssa...

avatar
December 19, 2011 at 5:01 PM delete

TAHNIAH kaq lyssa... smOge brjaye pde mse akn dtg... blog niey sgt2 la best + menarik.. sggah byk kali pon x penah rasa jemu atau bosan nk dtg lg... blOg kAQ lyssa tebAaaeek...!!~

avatar
Adam
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:13 PM delete

wahhh , kesabaran tu yg pnting .

avatar
December 19, 2011 at 5:19 PM delete

dulu blog sye buruk sangat
sejak kenal blog kak Lyssa , blog sye berubah
TY kak Lyssa

avatar
hudahazwani
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:19 PM delete

salam,
hai lyysa. .salu jadi silent reader. .now for the first time huda komen. .

huda mula berblogging 2007. .haha. .lame kan ? but ta melonjak terus cm lyssa. .sebab mula2 berblog huda fikir blog mcm diari. .

sebab tu blog huda biase2. .ta macam lyssa. .drastik meningkat. .rezeki lyssa. .semoga terus berjaye ye ? :)

avatar
meyra ridzuan
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:24 PM delete

terbaiklah kak lyssa nie , haha , nasihat kak lyssa berguna laa :)

avatar
Uda.Syn
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:24 PM delete

wahh , best r pengalaman lyssa , buat pengetahuan lyssa kan , memang betol uda asyekk n selalusgt singgah kat blog lyssa ni , sbg rujukan lah , thanx sgt2 , bnyk bntuu woo =)

avatar
Nurul ain
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:27 PM delete

wowwww... lyssa memang hackers html kan... adore kamu sangat la dear

avatar
December 19, 2011 at 5:33 PM delete

huh!! sedang melalui nyer... :(

avatar
Anis
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:47 PM delete

haha.. etol la.. first time anis berblogger pnoh widget sane sini.. kira berat la blog tu.. lpas terjah blog kak lyssa, jadi kemas sket my blog.. haha.. u r my inspiration ! :)

avatar
December 19, 2011 at 6:17 PM delete

hahaha,, nak tergelak pon ade time bace entri2 lame kak lyssa ni....

avatar
cik auliya
AUTHOR
December 19, 2011 at 6:57 PM delete

hai lyssa.. seriosly, ske sgt bce entry lyssa.. boleh d katakn tiap2 hari belek2 blog lyssa.. byk info.. lyssa da jd idola utk sy trus berblogging... mcm lyssa gk,tak tw ape2 pon... thanks utk tuto yg lyssa buat.. smoga lyssa akn trus berjaya.. :)

avatar
December 19, 2011 at 7:13 PM delete

Best la baca entri ni. Memberi smngat kat saya :)

avatar
December 19, 2011 at 8:02 PM delete

Firstly , tahniah lysa sebab dah smapi ke tahap ney . Teruja dengan lysa . Semua entry lysa berjaya buat orang tertarik .
Tak tipu . HEHE .
Semoga lysa terus berblog yeah !

avatar
Ain Nur ;)
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:06 PM delete

panjang menjela pun,tetap nak bace..best.. <3

avatar
IBU GEBU
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:22 PM delete

bertuah lyssa diberikan bakat oleh Allah & tak keberatan juga untuk dikongsikan bersama...

kakak suka dengan cara lyssa yang bersahaja, teruskan berkongsi dengan pembaca anda & semoga terus maju!

avatar
dear yayah
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:27 PM delete

untunglaa.. haha.. tp senanye buat blog just sbb suka ngan emoticons y comel.. ala2 diary..

avatar
Pirate giRl
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:13 PM delete

Kak Lyssa blajar mana eh edit-edit blog ni?

avatar
ICESS
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:38 PM delete

entry sis lyssa nie seolah2 bag inspirasi kat saya....
lepas nei,saya akan terus usaha supaya blog saya terus maju!

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:42 PM delete

alamak 117 org dah komen,komen ni dipandang x?hihihi

kagum dengan lyssa ni.semangat lyssa tak berputus asa.sedikit sebanyak entry ni dapat build semangat new blogger untuk lebih maju..include me..hihih

yeahh!majulah sukan utk negara..

eh silap.semoga lyssa sentiasa SUCCESS !chayok3!

avatar
eiqa azra
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:44 PM delete

wah! penuh dgn rintangan dan halangan.. terharu pon ada..huhu..
apa2 pon lyssa skarang dah jd idola pada ramai remaja..:)

avatar
weird alien
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:55 PM delete

skarang kak lyssa jd idola sy pulak.. xD

avatar
Nur Izzah ZR
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:33 AM delete

Izzah suka cara kak Lyssa menulis .. Kak Lyssa la Idola Izzah =) Nanti Izzah nak jadi macam kak Lyssa jugak .. Insyaallah amin <3

avatar
Nur Izzah ZR
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:33 AM delete

Izzah suka cara kak Lyssa menulis .. Kak Lyssa la Idola Izzah =) Nanti Izzah nak jadi macam kak Lyssa jugak .. Insyaallah amin <3

avatar
siti
AUTHOR
December 20, 2011 at 6:41 AM delete

u know what k.lysaa..??sye x penah miss bce blog k.lyssa walaupun kdng2 lmbt bce...kdg2 sedih gak sbb xde org pun bce blog kita..thnks okeyh..:D rasa bersemangat bila bce entry kali nie :DD

avatar
lily's
AUTHOR
December 20, 2011 at 10:05 AM delete

saya suka sgt entri nie... suka tutorial dari lyssa.. terbaek.. mcm sifu saya.. Lyssa bleh ler singgah blog saya yg baru pandai berblog nie... heheheh so many thxs to Lyssa....

avatar
belog189
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:50 PM delete

best la blog kak lyssa ni. cute and banyak tuto. bnyak m'bntu . thanks a lot! :)

avatar
December 20, 2011 at 1:01 PM delete

takde la , ape yg lyssa tulis sng di bace & mudah d pahami :) sbb tu sye suke dtg blog lyssa :) semoge trus berjaye .

avatar
LidiaSuraya
AUTHOR
December 20, 2011 at 1:19 PM delete

nice blog. x kisah pun baca. nice experience too

avatar
December 20, 2011 at 3:32 PM delete

: best apa kak :) saya yg tersenyum2x depan nhe lappy bca post kakak :)

avatar
December 25, 2011 at 8:38 PM delete

assalamualaikum..kak lyssa...saya nie baru nk menceburkan diri dalam dunia blogging..boleh x kak lyssa ajar mcm mana nk amik template yang cntik2 masuk dlam blog kita??

avatar
fieyka97
AUTHOR
December 25, 2011 at 10:52 PM delete

bLog kak Lyssa mmg cantik .

avatar
una imana
AUTHOR
January 12, 2012 at 7:39 AM delete

first time sy terlibat dgn blog dan time tu 0 zero gak psl blog..tapi bila knal dgn blog lysa trus asa WOW...chantek menarik dan tertarik...so bnyak yg sy perbaiki mlalui pgtahuan yg ada di blog nie...:)

avatar
Ziera Ieyah
AUTHOR
January 16, 2012 at 3:45 PM delete

klu inspirasi lyssa tu ben, inspirasi zira ialah lyssa..hehehe suke sgt cre lyssa smpaikan cite dlm blog, xpnh bosn. blog kamu mmg best. hehe

avatar
January 22, 2012 at 2:45 AM delete

O.K Dila takkan putus asa untuk promote blog Dila.. Dila pun baru berjinak-jinak dalam blog ni.. Baru seminggu je.. Sekarang ni tak da keje lain, asyik mgan blog ja.. Tengah meramaikan follower.. Biasa la budak baru.. tak da orang nak follow.. sedih ni.. tapi Dila tak putus asa.. Usaha tangga kejayaan.. haha..

avatar
Noor
AUTHOR
March 18, 2012 at 1:12 PM delete

suka sangat singgah kat blog lyssa,sy baru je nak mula bjinak2 dlm blog ni.blog lyssa cantik dan bnyk ilmu yg bleh sy pelajari..so la ni kira blog lyssa dah jd sekolah sy utk sy mahirkan diri dlm dunia blogger ni.tq bnyk2.smoga lyssa sukses slalu.

avatar
April 19, 2012 at 6:43 PM delete

wah...penuh penghayata membaca entry ni tu...loike sesangat n bersetuju dgn apa yg telah diperkatakan...semoga sukses selalu kpd lyssa n diri ini

avatar
April 20, 2012 at 8:42 PM delete

Sudi ke orang nak baca entry saya? Entah-entah, masuk blog saya pun diorang tak nak.. Buat apa diorang masuk blog budak yang bengap macam saya ni? Saya ni bukannya budak popular~ Diorang semua budak popular.

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
April 21, 2012 at 11:06 AM delete

Nice lah kak.. Sekarang nie susah nak dapatkan readers kan. Semuanya sudah sombong sombong. urhh .. XD

avatar
Yana Aina
AUTHOR
September 13, 2012 at 1:51 PM delete

thnxx lyssa .. mcm dpt semangat baru jerk bila yana dah baca n3 lyssa nie. semoga blog yana tak sepi dari follower .. aamiin ^^

avatar
September 13, 2012 at 1:52 PM delete

BeSt La bACE eNtRi aDeK NiE,,,aKK mCm bErMiNaT PlAk nAk bErBlOggEr,,,,, aPe2x pUn SeMoGa berjayA,,,, :)

avatar
September 13, 2012 at 1:53 PM delete

bEsT lEw bAcA EntRI aDeK,,,,TrInGin PlAk nAk JAdI BERjAyA Mcm AdEX,,, :)

avatar
nurdani
AUTHOR
September 13, 2012 at 2:01 PM delete

lyssa berjaya, popular dalam masa singkat. tahniah. satu pencapaian yang sangat bagus. rajin buat tutor. saya sendiri ada belek2 tutor lyssa masa mula2 buat blog.hehe terima kasih tau

avatar
September 13, 2012 at 2:33 PM delete

Best pulak baca entry panjang lebar macam ni.. Hehe ^_^

avatar
September 13, 2012 at 2:35 PM delete

Lia akan jadikan kak Lyssa inspirasi Lia. Lia pon cm tu, ade jugaklah sikit tuto, tkde pon nk koemn ke, gune, memang sedih la. Hrp jdi mcm kak Lyssa. ;D

avatar
September 13, 2012 at 4:04 PM delete

terharu kott.membaca entry nie. ^^'

avatar
September 13, 2012 at 4:24 PM delete

akak pun kena belajar lyssa jugak ni mcm mn nak jd blogger terkenal...hehe

avatar
Miss Fyqah
AUTHOR
September 13, 2012 at 7:27 PM delete

Wah..bestlah jadi kak lyssa.kalau dulu kak lyssa jadikan ben ashaari sebgai idola untuk berblogging,sekrang fyqah pula nk jadikan akak idoala fyqah.hee

avatar
September 13, 2012 at 9:37 PM delete

WOW ..

(tu je mampu .. serius suke entry ni smpai xterkate .. pandai erk dik wat tuto)

avatar
misspurple
AUTHOR
September 14, 2012 at 12:16 AM delete

haha...mmg rmai la yg komen...jenuh nak scroll ke bwh nih!!

avatar
Cik Zaniff
AUTHOR
September 14, 2012 at 1:58 PM delete

gud job lyssa..teruskan usaha 2 ye..!..:)

avatar
September 14, 2012 at 2:17 PM delete

Hihik..betul jugak apa yang kak Lyssa cakap mcam yg Syara rasa sekarang lah betul3 bila Syara dh naik skit followers dalam 2 hingga 3 orang komen hehek..:) tapi,kalau ramai2 pun sampai tak sempat nk balas..

avatar
che dai
AUTHOR
September 19, 2012 at 8:27 PM delete

assalamualaikum,
makcik pon tumpang sekaki payung baca dan belajar daripada blog cek mek molek ni...

avatar
Qilah
AUTHOR
September 20, 2012 at 7:07 PM delete

wah terbaik la kak lyssa~ qilah still baru dlm dunia bl0gging nie.. qilah akan jdikn kak lyssa sbgai my id0la dlm dunia bl0gging.. entry kak lyssa kali ni bgi inspirasi kt qilah unt0k tr0skn bl0gging.. hehe~ h0pe kak lyssa bntu qilah 0ke!

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 4, 2015 at 9:20 AM delete

sama mcm akak..dulu buat blog sebab suka baca blog orang lain..pastu stop sat..sebab rasa tak tau nak update menatang apa..pastu baca blog senior yg top ..baru tau...apa yg boleh diupdate..apa yg tak boleh diupdate...tahap kesabaran tu kena tinggi kan

avatar

Google+ Followers