Takkan Nak Kena Buat Tutorial Lain Kot ? :'(

Gadis Kidal Berceloteh...
30/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sedih je rasa title kali ni . Siap buat muka ala sedih gitu :'( wuuuuu T_T ~


Hari ni dah 30 April 2012 kan ? Last day for this month ! Errr . Cuba tengok benda kat bawah ni :


 


Pernah nampak benda ni ? Kalau dashboard korang guna style lama macam Lyssa .. Ala biru-biru gitu ada lah menatang ni keluar dekat bahagian atas sekali kan ? Ah ! Mencikkk -..-

Maknanya , start bulan depan .. Old Blogger Interface dah tak de dah ? Maknanya , dekat bahagian SETTING dalam ENTRI INI tak ada dah ler kan ? eeerrr . ye ke ? 

Susah ar macam ni . Kan semua tutorial Lyssa guna cara old blogger interface . Takkan nak kena buat lain kot tuto-tuto tu semua . Ishk ! Nak tukar satu-persatu pun malaih aih . Kalau tak tukar , mulalah orang tertanya itu ini ?

"Lyssa ! Mana nak cari design ni ? Tak de pun ! Mana nak cari edit html ni ? Tak de pun !"

Errhh .  Semenjak dah jadi new blogger interface ni , dah banyak soklan gini yang Lyssa dapat . Jenoh aih nak balas satu persatu suruh tukar balik old blogger interface ikut TUTORIAL INI . Lepas ni , dah tak boleh dah ler kan ?

Nak mintak pendapat korang ni .. Macam mana ...??? :'(

 
  
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

74 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
nurul tiya
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:49 PM delete

my dashboard da tertukar, sedih T___T

avatar
ary_lee
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:49 PM delete

tak ada obvious mana pun..
ary guna new interface..
but still guna tutorial lyssa..
xde masalah lah..
No worries^^

avatar
Fahda Azzahra
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:49 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Fienazzuki
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:50 PM delete

entahla lisa...sakit otak dah...dgn FB nya mcm tu...Blogger mcm nie...hadoi...sabar yer...

avatar
April 30, 2012 at 8:50 PM delete

ermm, <-- masih lagi berfikir --"

avatar
NinaaNinott
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:50 PM delete

Kak Lyssa, saya dah guna new blogger interface. Sama je benda tu cuma dia sorok sorokkan je. Hehe I think, tak payah lah. Sama je.

avatar
Puteri_ika
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:51 PM delete

ala..cmne yek..x bes la jugk..pening jadinye..huhu

avatar
Cik Arina
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:52 PM delete

takde masalah lah,, rasanya ok je kot mula2 memang kekok tp,bila da expert cmfirm xde masalah ,,:)

avatar
Luqman Hakim
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:52 PM delete

Tengok macam mana esok :]

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:53 PM delete

Kak Lyssa dye akan tukar new blogger tapi leh tukar balik dan setiap kali bukak kadang2 baru kadang2 lama pelik kan? TAPI LEH TUKAR ALHAMDULILAH :)

avatar
HAJAR
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:54 PM delete

Tak susahlah blogger baru nih...
Sehari jek dah boleh paham..hehe.>.<

avatar
anissyahirah
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:54 PM delete

agak menyusahkan lah . sbb dh biasa dgn old blogger interface kan . but tak payah buat tuto lain pun tak pe kot . :))

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:54 PM delete

Salam...owh k xpe..
Slame nie adek gne tuto akk gne new interface...

New ? On je...hewhewhew

avatar
Gee Najee
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:55 PM delete

bagi gee, dashboard baru ni quite easy nak faham..

avatar
April 30, 2012 at 8:55 PM delete

assalam lyssa... kalau nak wat tutorial pon wat cara nak guna yang baru je..kat mana template semua tue..kalau nak jadi blogger ni kena pandai2 gali sket la isi perut blog tue..tak beza sngt pon lyssa.. saya rasa tak payah la... susah je.. nak jadi blogger kena pandai berdikari gak..kan2?

avatar
Najwa95
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:55 PM delete

saya cadangkan apa kata kak lyssa tulis macamani dekat page tutorial akak
--> "Yang 'Design' dalam semua tutorial Lyssa dekat bawah ni, korang tengok kepada korang Layout yer.. "

Itu cadangan saya.. selebihnya akak tentukan.. :D

avatar
April 30, 2012 at 8:57 PM delete

blog dengan facebook sama je~ kena tukar yang baru .. susah la dashboard yang baru nih -,-

avatar
uncHa
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:58 PM delete

hee boleh guna deh..ada je..just dia sembunyikan je

avatar
April 30, 2012 at 8:58 PM delete

Tu lha , sabar jea lha . Nak buat mcm mane kan ? >.< betol takk ?

avatar
April 30, 2012 at 8:59 PM delete

yee...saye pon gune old intereface,,so..bile dah x boley gune...merana lah jawabnye...macam orang baru belajr nk berblogging la di katekan ;(

avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:59 PM delete

Nak tak nak, kena lah belajar balik macam mana nak gunakan dashboard blog yg baru nie.

avatar
Elih Japahar
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:00 PM delete

Memang pelik sikit yg baru ni, semua dia hide tapi mungkin kalau lama2 boleh terbiasa jugak..^_^

Erk, lama tak bkunjung sini..meriah hehe

avatar
Bella Cicak
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:03 PM delete

ohh ye lyssa.. sye pnah gune new pnye.. ermm.. ta de pe laa.. dye cume sorokkan jer.. tp still gne lyssa nye tuto..ok jer yunk.. ta pyah laa.. bella cdgkn.. law ade bnd betol2 baru... bru lh lyssa bwt tuto kot.. tp jgn laa sume.. yg btol2 BARU yunk.. oke x?? bella cume bg cdgan shj.. :)

avatar
April 30, 2012 at 9:06 PM delete

beza sikit je kot :) kena la pandai2 cari.. hehe :D

avatar
liyanadazlan
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:08 PM delete

Sis. Liyana pun tukar jadi yg baru. Tapi kita baro tukar yg lama la :D hihi

avatar
Aliah ramli
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:09 PM delete

Kak lyssa ....dashboard baru ni..tak de la susah sangat nak guna ,kak lyssa tak perlu tukar semua tutorial kak lyssa .sebab dashboard baru ni sama je dengan dashboard lama

avatar
April 30, 2012 at 9:12 PM delete

entah lh kak lyssa..cian pulak tengok kak lyssa...

avatar
Yana_Nana21
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:12 PM delete

Lyssa yg baru ni pun ada lah mcm old blogger , ada je html , ade je layout , template , dll :) Saya suka yg baru punye :)

avatar
Udinz.com
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:12 PM delete

x berubah pun dari degi kod html

avatar
April 30, 2012 at 9:12 PM delete

tak payah tukar la kak lysa,dah setahun saya berblog guna interface,dan ikut tuto kak lysa,tak ada msalah pun,smuanya ok...

avatar
Roslina Nana
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:12 PM delete

lyssa,oke je yg interface baru nih..still boleh pakai tutorial lyssa..:) tak pyh laa tukar tiap2 satu tutorial lyssa tu:)

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:13 PM delete

woo payah la if kna wat balik..xyah lyssa..rasa'y yg da gna tuto lyssa msti da paham cket2 kan ttg code..so kna try stdy sndiri la baru puas aty. heheh

Btw, thanks for sharing the tutorial key..Lyssasecret.com always on our mind ! ^^,

avatar
Yana_Nana21
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:13 PM delete

Dan yang penting , tuto lyssa masih berguna lah wlaupun yana guna yg new interface .. masih berhasil lahh . jangan padam tau tuto lyssa , sedih Yana nty , huugahugaa :') Nty semua org biasakan lah diri ngan new interface,,takkan nak yg dulu tnpa perubahan je ann ? HAAA ~

avatar
eyka
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:14 PM delete

lyssa ,, dont worry ... saya guna new interface ni dah lame ... and pakai tuto lyssa jugak ,, but still okay lg .. alhamdulillah .... lyssa rilex dulu ok ... insyaallah semua nye akan ok ... :)

avatar
April 30, 2012 at 9:22 PM delete

tu lah pasal,Solehah suka yang lama nya.. Yang baru punya agak susah nak cari kod dia tau..

maaf lama tak lawat sini,kakak comey^^

avatar
Aien Nia
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:22 PM delete

Saya rasa x susah mana dashboard yg baru nie kalau pandai cari..
Tapi saya dah selesa dengan yang lama

avatar
April 30, 2012 at 9:22 PM delete

Kak lyssa ,dulu sy pernah tukar yg baru .Sy tengok same aje....cume design tu hnya untuk design template kalau nak tambah gadget tuh kena pergi ke layout....

avatar
Hanya aku
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:22 PM delete

@agent platypus
betul kata dia. lgi pun design terbaru xsusah sgt . kena pandai selongkar la :D

avatar
BeibyYatie
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:23 PM delete

alahai .. selama nie saya abaikan je benda , tapi dah jadi isu la pulak :(

avatar
NazihahRazak
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:23 PM delete

kak lyssa kalau dh gne new punyer mana die punyer edit html? peninglah cari x jumpa pun =(

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:24 PM delete

aah kan...
gmbr jelah x sama..tp kalau org baca instruction tu..mesti boleh kot..tp kenalah belek2 dashboard baru tu...eeee.... x suke lah yg baru = =

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:24 PM delete

kak lyssa , sama jea dashboard baru dengan dashboard daru , takde beza pon :)
dont worry :)

avatar
awek retro
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:24 PM delete

lysaa..semua still same..cuba check betul2..edit html ade laaa
dekat Template...waktu i tukar backgroud..i ade try ur tutorial..it same..menjadi jugak...

good luck

avatar
sweet lolypop
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:28 PM delete

Mari kita buat perhimpuan supaya blog tidak akan berubah . -.-'

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:30 PM delete

nak tak nak kena gak pakai new interface ni lyssa.. edit hotmail tu ada kat template.

avatar
Az Meeda
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:31 PM delete

kak lyssa buat satu tuto khas utk tunjukkan di mana kewujudan setting/design pada new interface.. then yg lain ikut jelah tuto lame.. :DD

avatar
April 30, 2012 at 9:35 PM delete

Wawa pon tak tau yg baru ni :(

avatar
ayufarhana :D
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:42 PM delete

sye dah guna yg bru . sye kurang suka la :'(

avatar
April 30, 2012 at 9:42 PM delete

Sis Lyssa! Saya rasa sama je..Tadak effect pape pun InsyaAllah :)

avatar
April 30, 2012 at 9:44 PM delete

Lyssa, old ke new ke x jaoh beza pon. Kena pandai sendiri cari.. Rasanya sbgi blogger, kena amek tau application dan kena explore jugak, x leh nak terlalu berharap pd tutorial jee. Kita pya interface new punya, tp no problem pon guna tutorial Lyssa. Sooo rsanya tak perlu kot.. hehe =)

avatar
shera
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:58 PM delete

bukan ke yang berubah dashboard je . Yang lain pon berubah ke . haaaa ! tak nak . huuuuuuu ~~~

avatar
April 30, 2012 at 10:09 PM delete

blog baru nie rasanya lagi senang kot..sbb dari awlthn nie sye start guna n follow tuto lysaa ok je...sume ada..cuma kena rajin selongkar je(tu yg lemah tu..)

avatar
April 30, 2012 at 10:29 PM delete

Tak ada ubah pape sayam. Shag dah lama tukar ke yg baru tapi boleh je apply tuto yg Lyssa bagi ;)

avatar
April 30, 2012 at 10:35 PM delete

ekcelli da lme pon bertukar....sy prasan dah 3 minggu kot...biasa je...xde la susah sgt....still boleh paham tuto akk tu/....

avatar
Iswilma
AUTHOR
April 30, 2012 at 10:37 PM delete

isk3 , dahlah Facebook meragam jadi Timeline , ni Blogger plak meragam nak new interface .. hadoi ! Sabar sjalah

avatar
Cik Tie@Akak
AUTHOR
April 30, 2012 at 10:53 PM delete

samalah..akak nye pun jadi gitu gak..ingatkan akak sorang je..sedih r

avatar
April 30, 2012 at 11:46 PM delete

dik lyssa jangan risau. akak dah hampir 2 bulan guna yg baru then sejak akak follow tuto lyssa, takde masalah dengan setting html yang baru. everything just fine ! cuma icon dalam entry tu maybe tak leh guna dah :)

avatar
oh ekin
AUTHOR
April 30, 2012 at 11:46 PM delete

kak lyssa buad lah tuto just untok template pon jd lah.. blog sy dh mcm ape :'(

avatar
May 1, 2012 at 9:28 AM delete

Jangan risaulah Lyssa :)
Zati dah tekan pun 'Upgrade Now' tu..
Dia ubah ke bentuk baru..Bagi Zati yang baru ni lagi nampak cantik dan kemaslah..hewhew :D
But Zati still guna lagi tuto Lyssa..Takda masalah pun..Dia takda hilang apa2 pun..
Bagi yang baru upgrade tu, pandai2lah selongkar..Kalau dah tau, takda masalah punya :)

avatar
May 1, 2012 at 11:47 AM delete

alah cik lyssa..xyah la tukar...
yg beze ckit jer...sy gune new interface boleh jer gune sume tuto2 tue...tggl rajin ngn x jer nk explore sume tue..tgk lain ckit je mule kalut nk tnye itu ini...huhu

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
May 1, 2012 at 3:03 PM delete

asanya sama jer lah babyku.

avatar
Nimardhiah
AUTHOR
May 1, 2012 at 6:26 PM delete

sya ada wat tuto die:)
http://pinkpinkylicious.blogspot.com/2012/05/tutorial-tukar-kepada-dashboard-balik.html .. Jadi akak boleh teruskan tuto akak tue:)

avatar
May 1, 2012 at 9:50 PM delete

, salam akak , ekin ta nmpk dashboard pon . :'(

avatar
May 1, 2012 at 9:50 PM delete

, salam akak , ekin ta nmpk dashboard pon . :'(

avatar
May 2, 2012 at 4:26 PM delete

masih boleh guna lah cik lyssa..cuma dekat edit html tu xda pula kotak browse utk upload template..ke saya yg xjumpa..

avatar
Azreen Hanie
AUTHOR
May 2, 2012 at 5:38 PM delete

kak.lyssa..sy penah jdi...tp sy format blik jdi design yg lama

avatar
May 3, 2012 at 1:10 AM delete

oke je lyssa~~ Epu still gune tuto dr lyssa wlaupun dh lame tukar yg bru ney.... oke je...
nak seribu daya... tak hendak seribu dalih.....

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
May 7, 2012 at 7:05 PM delete

kata nak tukar old kepada new.. tak tukar pun.. berita bagoss!

avatar
NJihe.am
AUTHOR
July 19, 2014 at 2:48 PM delete

Salam singgah, thanks lissa. Org byk tolong org lain ini murah je rezeki, insyaAllah :) studioous.blogspot.com

avatar

Google+ Followers