Tutorial : Cara Nak Uninstall Meituxiuxiu

Gadis Kidal Berceloteh...
12/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Haaa . Korang ada ingat lagi tak TUTORIAL INI ! Tekan lah .. Cara Lyssa edit guna xiuxiu tu . Ada yang suka dengan software tu . Ada jugak yang tak nak guna dah software tu dan tanya dekat shoutbox Lyssa...  :


 


Ehh . Boleh je , tak de masalah . Kenapa nak uninstall ? Tak best ekk . Ehem :P
Oke.. Oke.. Meh sini Lyssa ajarkan ..


1. Pergi ke Start > Control Panel



 


2. Then Click pada Program/Uninstall

 


3. Then cari , software meitu tu , klik dan tekan pada uninstall ...


 


4 . Then , nanti akan ter-uninstall ler . Kalau dia ada bagi arahan apa-2 . tekan-2 next atau ok je ...


** Untuk pengetahuan korang , Lyssa guna Window 7 . Korang punya view tak tahu pulak sama atau pun tak macam lyssa . Kalau tak sama , korang pandai2 lah cari yang lebih kurang ok ?


p/s : Bagi sesetengah pengguna yang telah install software Xiuxiu ni , dan tiba-tiba desktop semua jadi tulisan China tu , Sorry sangat . Tak dapat Lyssa nak tolong .. Sebab Lyssa tak pernah pulak jadi macam tu . I'm so sorry~ 
   
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

41 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 12, 2012 at 2:20 PM delete

SAya kena kak Lyssa, sampai satu desktop bahasa cina.. Nasib baik ayah saya tahu cara nak keluarkan semua tu..

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
April 12, 2012 at 2:22 PM delete

saya nye destop abes jd cina. haha, never mind lah, btw kat list program unnistal lyssa tu, ada x tersenarai program 360? err lyssa paham ke ? kalo bole bls kat shoutbox, kalo lyssa busy, never mind :)

avatar
April 12, 2012 at 2:30 PM delete

@priya darshini


wwaaa . best nyerr . cm ner ? Ceciterrr :))

avatar
April 12, 2012 at 2:30 PM delete

Kite pun kene gak kaka Lyssa. Siap bahasa Cina kuar. Huuhu. APTB ==' Tapi, nasib baik ade tutorial kaka nie. Nanti Eqin creditkan tuto nie pada kaka ae. :D

avatar
April 12, 2012 at 2:30 PM delete

@Hanis Afiqah

ohhh . tk de pulakkk yang 360 tuuu ...

avatar
April 12, 2012 at 2:41 PM delete

Ayah saya pergi kat control panel> uninstall program lepas tu dia kaji satu per satu program kat situ.. Semua program bahasa cina dia uninstall, lepas tu, desktop jadi biasa.. Tak de lagi bahasa cina..

avatar
cik wieda
AUTHOR
April 12, 2012 at 2:55 PM delete

kak lyssa , nak tnya sikit :)
erm , cam na erk nak buang terus meixiuxiu nieyh ?
THANKS !

avatar
April 12, 2012 at 3:02 PM delete

@cik wieda

lahh . tnya pulakk . tuto ni memang untuk buang ler cik kak oiyy~~

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 12, 2012 at 5:27 PM delete

sis! sekali lagi nama akak di-mantioned-kan.. hehe.. peace^^

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 12, 2012 at 5:28 PM delete

http://hayatirosdi.blogspot.com/2012/04/serius.html

avatar
ZaRa
AUTHOR
April 12, 2012 at 5:35 PM delete

Lyssa punye bahase cina Meixiuxiu boleh la gak dibaca
Zara punye bhs cina Meixiuxiu kuar kotak je. ape pon tak faham
(-_-")

avatar
sha-finaz
AUTHOR
April 12, 2012 at 5:38 PM delete

thanks!! kak lyssa..akhirnya blh jgk uninstall benda nie..
tq..

avatar
anissyahirah
AUTHOR
April 12, 2012 at 6:40 PM delete

kak lyssa , akak reti tak buat word cursor ? tapi yg tak bergerakk ? sbb saya tak berapa suka yg bergerak ..

avatar
April 12, 2012 at 8:04 PM delete

ek ? rugilah sapa2 uninstall photo editor tu ^^ ..

avatar
Nurain-naen-
AUTHOR
April 12, 2012 at 8:10 PM delete

wahh naseb baik ain x kene smua jd t.cina . and x de virus pon . Alhamdulilahh la kk

avatar
AMNA
AUTHOR
April 12, 2012 at 8:26 PM delete

Kak Lyssa , Tumpang jap ^^

Seramai 67 Orang dah JOINNNNNN ..

Anda Bila Lagi? ^^

http://cerita-amna.blogspot.com/2012/03/1st-giveaway-by-amna.html

avatar
Nurul Izzah
AUTHOR
April 12, 2012 at 8:51 PM delete

Ada yang software anti-virus yg come with XiuXiu tu kena tick macam2 kalau nak download . *Note : Icon dia kaler hijau

avatar
Nurul Izzah
AUTHOR
April 12, 2012 at 10:08 PM delete

Silap .. bukan nak download . Nak uninstall ^^ Hehe

avatar
fatso chan
AUTHOR
April 12, 2012 at 11:40 PM delete

same jugak keluar cina semua , mula - mula gelabah jugak . teros uninstall bende yang mengarot selain dari software tu . jadi macam biasa balik :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 13, 2012 at 10:33 AM delete

hahaha.. ada yang desktop jadi tulisan cina ke??haha

avatar
Nurul
AUTHOR
April 13, 2012 at 1:45 PM delete

kak lyssa .. mcm mne nk buang terus bende alah tu dari komputer ??

avatar
April 13, 2012 at 7:47 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
April 13, 2012 at 7:49 PM delete

Kak Lyssa!!! Thanks sangat'2 sbb buat tuto ni yer :3 Sayang akak ketad'2 <3

avatar
cik wieda
AUTHOR
April 17, 2012 at 8:39 PM delete

kenapa dy tulis bhs cina ?? arghhh !
(sedih ayah dapat taw , kena marah ):

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
April 20, 2012 at 4:25 PM delete

Yeay Kak Lyssa ! berjaya ! Ty kak Lyssa ! :)

avatar
Cik Isya
AUTHOR
April 20, 2012 at 7:24 PM delete

sysss..tenkiu...sayang sys ketatketat..haha

avatar
NOR HANISAH
AUTHOR
April 20, 2012 at 10:54 PM delete

thanks taw bg tips nie..klu tak hbis suma bahasa cina..hehe

avatar
ryzna sha
AUTHOR
April 23, 2012 at 5:40 PM delete

sy ske software ni , tp , bf sy soh uninstall . tau2 j la pe sbb T_T

avatar
`cik areyin
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:55 AM delete

Heee, jadi tulisan cina >.< Sedihhh :') Nasib baik boleh uninstall balik :P

avatar
May 31, 2012 at 2:55 PM delete

aku pun kene yang program 360 , tak leh uninstall -,-

avatar
aty suri
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:56 AM delete

thanks lisa lma dah dok cri :)

avatar
June 9, 2012 at 2:52 PM delete

haha..betul2 mmg desktop jdi tulisan chine..g pling best ade applikasi iphone apple plak..klu sume dlm bm grnti sy xtukar sbb best sgt2..

avatar
June 26, 2012 at 9:22 PM delete

Saya punyer pon kene app 360 , camne nak uninstall ???

avatar
Ivy.Iyona
AUTHOR
July 3, 2012 at 1:57 PM delete

Sye Tak jadi CINE Semue... Sebab Sye WIN7 mcam Lyssa... :) Hhehe... Die Jadi MCAM IPAD Jee

avatar
Cik Anne Ally
AUTHOR
July 4, 2012 at 6:09 PM delete

hye lyssa..nk tnye..kn kita asik duk add html/java tu kn??kan ade kuar mcm setting tu kan??so camne nak hide ek??da berterabur kui kui kui...tq tq tq heee

avatar
September 17, 2012 at 1:34 PM delete

Thanks kak lysa, dah boleh buat pun. Semak laa dengan tulisan china semua bagai :/ Thankyou :)

avatar
Amer Amirah
AUTHOR
December 26, 2012 at 10:04 AM delete

akak lyssaa , dah menjadi , thank you !

avatar
Misz Lonelyz
AUTHOR
January 12, 2013 at 8:40 PM delete

Assalamualaikum..saya tk tau ape nak buat,,yg kluar tulisan kotak je..tk faham langsung..

avatar

Google+ Followers