"Lyssa Edit Dekat Mana Ni?"

Gadis Kidal Berceloteh...
28/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Chewaahhh . Merujuk kepada ENTRI INI <<------- Tekan cepat ! Baca komen-komen dalam entri tersebut :) 


Ramai yang tanya :

  "Lyssa Edit Dekat Mana Ni?"


Waa . Sudah ku agak . Ramai yang bertanya dan berkenan dan berminat dan tertarik untuk tahu dekat mana Lyssa edit kan ? huhu . Sabar lah geng . Ada pulak yang melalak dekat shoutbox Lyssa marah kata Lyssa tak reply komen-komen tu , padahal Lyssa suruh komen .
Lekkkk luuuuu . Waa manyak busy lah . Tak reply tak bermakna wa tarak baca lu olang punya komen kan ? hihi . Sabar . 

Sekarang Lyssa akan bagitahu kat mana Lyssa edit ye . Ok . Sebelum tu , kalau korang nak tahu , Lyssa mula guna software ni since Lyssa berumur 16 tahun lagi which is that time in year 2008 . Waaa . Lamaaanye . hihi .

And for your information , software ini merupakan software untuk orang Cina je kot sebab tulisan semua China . HAHA . Lyssa pun masa mula-2 guna tu buat-buat faham bahasa China je tanpa ada orang yang mengajar Lyssa . Sekarang Lyssa nak curahkan ilmu ni pada korang lahh ye . Siapa nak , boleh cuba :)


Ikut je step ni ..

1. Korang pergi ke link ini ----->>  KLIK-KLIK !!! 

2. Nampak tak button hijau macam kat bawah ni ? Haaaa , klik benda tuu ..



3. Then akan keluar satu pop-up suruh SAVE FILE . (bagi pengguna mozilla) Tekan !!

4. Bila dah habis loading tu , double-click pada file xiuxiu tersebut .  

5. Akan keluar pop-up macam ni : TEKAN RUN !


 
 6. Haaa , Lepas tekan RUN , akan terkeluar banyak-banyak bahasa Cina kan ? Korang jangan panik pulak tau ? HAHA  . Ikut je step dia .. Means , korang tekan je button Warna Biru . Maksud dia Next(N) . Agaknya lahh . haha . 

7. Tekan-tekan NEXT sampai akan terkeluar INSTALL (loading.......)

8. Nanti , dekat desktop korang akan ada icon macam ni :

 


9 . Haaa . Double-click kat situ . Akan terkeluar macam ni tauuu :  (KLIK PADA WARNA KUNING TU UNTUK UPLOAD GAMBAR ... )



10. Haa . Bila dah UPLOAD , akan keluar pulak macam ni kan ? 


KLIK UNTUK KELIHATAN LEBIH JELAS !


11 . Kat situ  , Lyssa ada nyatakan kat mana Lyssa edit bagi nampak sempoi tu . haha .
Lyssa ada jugak nyatakan UPLOAD kat mana .... SAVE kat mana .... Paham kan ?

12. Kalau korang dah siap edit  , pergi dekat SAVE tu ... Akan keluar macam ni :




13 . Haa . Kalau nak SAVE , tekan yang Lyssa petakkan hitam tu ye . Selesai ... hehe .
Senangkan ?


p/s : Banyak laaagi benda yang korang tak tahu . Apa kata , korang godek satu persatu benda-benda dalam tuu . Menarik tauu ? HEHE . Lyssa expert dah benda-2 dalam tu . wakkakaka . (Perasan sejekap) . Sekarang diri anda pula nak meng-ekspertkan diri . haha.
 
Pssstt . Konon-konon bajet tahu bahasa cina letewww . Selamat Mencuba . Daa~   

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

86 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
MR simple
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:14 PM delete

hoho...mahu cubalah~~ thanks yup!

Reply
avatar
qiela domo
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:15 PM delete

ooo .. macam tu .. tapi qiela tak nak sebab blog qiela tak femes macam kakak lyssa ..

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:15 PM delete

Alamak aih,cine ke?? Peningnya kepala..BTW,thanx kak Lyssa =)

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:16 PM delete

Wahh . Hebat Kak Lyssa niy .
Kalau ade bende menarik share kt sini lg yep ! :)

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:17 PM delete

Wahhh . Series suke ! Hebat kak lyssa niy . Kalau ade lg bende best share lg yup . ;)

Reply
avatar
TyaZizan ♥
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:18 PM delete

Kite sukee gune bendee nihh ! besttt !! Yeahhh ! :))

Reply
avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:18 PM delete

sama la kita guna yg ini jugak...
best....

Reply
avatar
dolly sarah
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:18 PM delete

bahasa cine ke??kak lyssa fhm??

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:19 PM delete

hahahahahaha...kak lyssa pown guna xiuxiu..saye pown gune tuh..:D

Reply
avatar
Atirah ★
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:21 PM delete

Lamanyaa lyssa guna xiuxiu ni kann ? saya baru je taun lepas .. Hehe .

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:22 PM delete

@MR simple

cubaaa . jangan tak cubaa . muehehe~

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:22 PM delete

@qiela domo

jgn la , ckp mcm tuu . tak sukee . hmm -.-

Reply
avatar
Iza Zaty
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:23 PM delete

saye nak cuba lahh ~ thx kak lyssa sbb ajar bahasa cina nii ! haha :)

Reply
avatar
Iza Zaty
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:24 PM delete

saye nak cube la ~ thx kak lyssa sbb bagi link dan ajar bahasa cina ni .. hehe :)

Reply
avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:27 PM delete

ya..memang terbaik...especially kalau kita nak kaburkan background gmbr kita n just gambar kita aje yg terang...

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:33 PM delete

hihihi macam2 ragam..(posing artis lagi tuh..pieewwiitt)hihihi

mas dulu terkial2 guna format factory dlm bhsa cina.bila dh thu guna ..baru sedar yg mas xtukar dlm english.ceh..

Reply
avatar
Atin Tory
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:33 PM delete

haha dh agak dah >_< kaklyssa edit stu ..
atin pun edit phot kat sini
tp masahnye bahasenye je kt x bole phm >_<

Reply
avatar
Inz Indah
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:37 PM delete

thanks~ nyway,pening jgk ngn cina sne sni ni..hehe adehhh~ =,='

Reply
avatar
March 28, 2012 at 4:41 PM delete

auwww ! same lha kita lyssa . layla pown ad install benda ni tp xpernah pulak cube yg lain tu :)

Reply
avatar
Putri Lagu
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:46 PM delete

trimas ye lyssa.. dah lama cari ni.. cari kat 4share tak jumpe..

Reply
avatar
hahafyza
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:48 PM delete

cehh nih kene p kursus bahase cina duluuu . kehkeh ! tengs Lyssa omeyy >.<

Reply
avatar
March 28, 2012 at 5:02 PM delete

la..sis da gne da bnde ny,,best kn,,mcm2 de..hukhuk!!

Reply
avatar
March 28, 2012 at 5:02 PM delete

wahh tekaan mle2 yg salah.hik3 ohh edit kat site chinese,patot la da majalah cina dlm edit pic td =)

Reply
avatar
beLLa
AUTHOR
March 28, 2012 at 5:05 PM delete

aiya. hebatla lyssa paham bhsa cina. kena blaja dlula bru tau functionnye kan. klw x, edit kt photoscape jela. hehe

Reply
avatar
NurFiqa
AUTHOR
March 28, 2012 at 5:28 PM delete

Thank you Lyssa :) Nak cuba nak cuba

Reply
avatar
March 28, 2012 at 5:40 PM delete

ala~ cina la.. tak paham ^_^

Reply
avatar
firna (:
AUTHOR
March 28, 2012 at 5:54 PM delete

wah menarik lah . tengs share ^__^
terbaek lah k lyssa .

Reply
avatar
Luqman Hakim
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:03 PM delete

Thanks , akak memang baik :)

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:09 PM delete

lepas ni .... banyaklah yang serupo ngan cik lyssa come lote ++++ : )

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:16 PM delete

kak lyssa kenapa saya dah edit takleh save ek ? saya tak faham kenapa takleh save sebab dalam bahasa cina. saya bagitahu kak lyssa kot2 kak lyssa ada pengalaman masalah cam saya ni. hope kak lyssa boleh bantu :/

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:31 PM delete

kak lyssa . Saya na tanya la . Kalo guna Samsung galaxy Tab (mcm kak lyssa punye Tab.) , mcm mne pulak nk download bende alah tu ? ._.

Please! please! Jawab please! ;-)

Reply
avatar
Pit Kassim
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:33 PM delete

nasib baik sy ni tak secomel tuan punya blog..law x dah layan edit2 ni kih3....anyway mcm mn nak buat button comment lisa tu...awk tekan sini utk komen

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:33 PM delete

Ehem, pantun :

Cincin dalam bahasa inggeris ialah ring,

Terima kasih kerana sharing akk lyssa comel..

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:43 PM delete

rasa annoying plak sbb tulisan cina~

Reply
avatar
love.fafa
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:47 PM delete

fafa akan try . thanks lyssa .@MR simple

Reply
avatar
March 28, 2012 at 6:51 PM delete

kak lyssa..time kaseh bnyak3...dh lma katt cri program mcm nie..walaupn x fhm bhsa cina..tp wt3 pham ;h...hehehe

Reply
avatar
hana
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:53 PM delete

wah..
bahasa cina lak tu..
menarik tol
=D

Reply
avatar
Cik Isya
AUTHOR
March 28, 2012 at 6:55 PM delete

sys , cme ble gne time online je ea ?

Reply
avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
March 28, 2012 at 7:17 PM delete

Woww kak lyssa . Same lol xD cuma kak lyssa awal setahun guna xiuxiu nim . XD tak aci sungguh :P

Reply
avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
March 28, 2012 at 7:24 PM delete

dah downloada akak comel...! :)

Reply
avatar
nur_za
AUTHOR
March 28, 2012 at 7:29 PM delete

ala..buat2 je la paham kan..hehe

Reply
avatar
March 28, 2012 at 7:39 PM delete

huhu , mcm nak belajar bhasa cina lar pula

Reply
avatar
cik zera
AUTHOR
March 28, 2012 at 7:45 PM delete

Nama sofware ni ialah XIUXIU,. Sekarang memang dah femes dah ^^

Reply
avatar
March 28, 2012 at 7:55 PM delete

wo..bahasa cina..kejap..otak kena bagi betul dulu baru boleh buat..thx 4 the info kak lyssa..=)

Reply
avatar
zeyeyey
AUTHOR
March 28, 2012 at 8:11 PM delete

Untunglah pandai baca bahasa cina .
Hahaha . Zeyy masih tak pandai baca bahasa cina even kecik kecik dulu tadika cina kat TSI tuh :')

Reply
avatar
March 28, 2012 at 8:16 PM delete

alamak..lyssa pandai cakap cina ke?
hehehe
*tiba2 lari topik..:p*

Reply
avatar
Tqah-Ngegeh
AUTHOR
March 28, 2012 at 8:19 PM delete

saya dah install XIUXIU nie tpi bila dah siap laptop trus tukar ke bhasa cina ~ alahai ..

Reply
avatar
kaammeeyy
AUTHOR
March 28, 2012 at 8:22 PM delete

kitew pown dh lama guna software nie...hehehehe...kwn kitew yg ajr...pandai godem...bnyak lah ilmu yg akn dpt kt c2...kalau x paham....jgn lupa translate d goggle translate ye...=)

Reply
avatar
Puteri Izyan
AUTHOR
March 28, 2012 at 8:32 PM delete

Akk !! hari itu izyan download terus computer lembab semacam =="

Reply
avatar
Nurul Hani
AUTHOR
March 28, 2012 at 9:05 PM delete

Akak...nak download bendealah tuhh mmg lame ea????:)

Reply
avatar
March 28, 2012 at 9:08 PM delete

thanx kak lyssa , .
drpd x twu bhsa cina , tr0z twu da :D

Reply
avatar
steffany daph
AUTHOR
March 28, 2012 at 9:10 PM delete

semacam best! nanti2 nak try. info yg guna ni kak lysaa. hoho, sharing is caring. :D

Reply
avatar
Ierah
AUTHOR
March 28, 2012 at 9:18 PM delete

bile saye dahh install XIUXIU nie..pastu berubah semua jadi bahasa cina..macam mane nie..?pelek dahh..

Reply
avatar
March 28, 2012 at 10:30 PM delete

Kak Lyssa npe destop sy jdi rosak semua bertukar jdi bahasa cina , camna ni kak lyssa ?

Reply
avatar
sha-finaz
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:21 PM delete

kak lyssa,sy dh install software tu tp lps je install software tu ,,,semua tulisan kt laptop sy jd tulisan cina..mcm mn,,,blh tlg x kak lyssa?

Reply
avatar
March 28, 2012 at 11:24 PM delete

xie xie lyssa ! wo hen ai... dh download, nak try mengEXPERTkan diri... huhuhu ^^

Reply
avatar
March 28, 2012 at 11:26 PM delete

xie xie lyssa... wo si huan ! *baru betol ayt ni* hehehe... nk try ! nak mengEXPERTkan diri... thanks :)))

Reply
avatar
March 29, 2012 at 12:51 AM delete

tak boleh delete balik la kak lyssa.desktop saya dah lain :(

Reply
avatar
NEL
AUTHOR
March 29, 2012 at 2:01 AM delete

Kak lyssa rasenye link yang ni bile di download automatik akan terdownload benda lain yang akan ubah dekstop jadi tulisan cina .. Bile dekstop saya jadi macam tu saya google memang ada orang yng dah kena macam ni and masuk virus sekali . Nak uninstall pun tak boleh sebab tak paham and tak leh copy tulisan .. Harap kak lyssa dapat buat something seblum ramai lagi yng kena

Reply
avatar
Boni JLL3
AUTHOR
March 29, 2012 at 2:25 AM delete

OMG.. bahasa cina?? hahaha.. kalau Bahasa Omputih pun tak paham, inikan pulak Bahasa Cina..hehehe

Reply
avatar
hairyeda
AUTHOR
March 29, 2012 at 3:43 AM delete

mmg best la guna software ni.. thanks lyssa. http://hairyedaherman.blogspot.com/2012/03/testing.html ada gmbr yg saya edit guna software ni :)

Reply
avatar
March 29, 2012 at 3:51 PM delete

Kak lyssa tolong sy, npe destop sy jdi camni http://1.bp.blogspot.com/-NfLXAIsf3Dg/T3QUGQmLWLI/AAAAAAAAAjc/ekkOS7OCPoI/s1600/Untitled.png , kak lyssa tolong lha tengok , nk buad camna ni kak ?

Reply
avatar
bleedrose
AUTHOR
March 29, 2012 at 6:32 PM delete

oo..sy ngt lyssa edit photoshop ke..hehe..nc edit..
sy start guna da 2 taun..hehe..ape pn thx ye lyssa kongsi rahsia edit nie..

Reply
avatar
sha-finaz
AUTHOR
March 29, 2012 at 8:17 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
sha-finaz
AUTHOR
March 29, 2012 at 8:19 PM delete

@Nurul Khaleeda
sama mcm sy....destop sy jd mcm tue gak

Reply
avatar
Cik Isya
AUTHOR
March 29, 2012 at 8:20 PM delete

@Tqah-Ngegeh sama la , terus delete software tu..takut lak ade virus ke

Reply
avatar
sue ky :)
AUTHOR
March 29, 2012 at 8:57 PM delete

lyssa, hope u can help us how to uninstall software tu. semua dah bertukar cm altraman. thanks lyssa :)

Reply
avatar
// Aida Rarra
AUTHOR
March 30, 2012 at 6:07 PM delete

@Nurul Khaleeda saya punya pon jdi mcm tuh.Naseb baek abg sya ada. Dia sempat tukarkan.Abg sya trus buang benda tuh.Cuba tnya kak lyssa mcm mna nak buang bnda tuh.Maybe boleh tnya dekat cbox ataupun fb dia..

Reply
avatar
Ouhh Allyaa
AUTHOR
March 30, 2012 at 6:17 PM delete

Sye da upload :) tp , xpaham la bahasa cina . Hewhew :D btw , thanks kakak .

Reply
avatar
March 30, 2012 at 6:24 PM delete

assalamualaikum..
nice ! sy suka la software tuu... :)
trima kasih kak Lyssa :))

Reply
avatar
Izz_Zaty
AUTHOR
March 30, 2012 at 11:54 PM delete

Sofie pon edit dekat tu gak. Best enn edit kat ctuh. HEHE. Boleh buat macam-2. Kasi putih muka, ilangkan jerawat n manymore! Kena pandai ah paham-2 sendiri kan Kak Lyssa. Huhuk -,-

Reply
avatar
Azieda Dayana
AUTHOR
May 5, 2012 at 6:57 PM delete

Thanks K.Lyssa ! Yana dah pandai buat ! thx kak :D

Reply
avatar
Azieda Dayana
AUTHOR
May 5, 2012 at 6:59 PM delete

Thanks K.Lyssa ! Yana dah pandai buat semuanya... buat buat pandai bahasa cina dh pandai ... hihihi

Reply
avatar
fyfynaa
AUTHOR
May 7, 2012 at 1:39 AM delete

hyee,, kwn2 sayee rmai yg daa try ambik pic editor ni, tp laptop dieorang semua jd bahasa cine. mcm mne ekk.

Reply
avatar
ira conan
AUTHOR
July 21, 2012 at 9:39 PM delete

tapi kan kak Lyssa , nanti dia keluar kotak biru tuh. nanti nak buat macam mana pulak? Fenin fenin -.- dia tak keluar dekat desktop pun. acano tuh?

Reply
avatar

Google+ Followers