ENTRI TERBARU!

Tutorial : Jumlah Pengunjung Blog Cara-2 (Histats)

Gadis Kidal Berceloteh...
05/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Erhh . Memang tak dinafikan lagi , lama benar rasanya Lyssa tak buat tutorial kan ? huhu ~ Tapi malam ni Lyssa nak ajar korang macam mana nak letak jumlah pengunjung cara kedua pulak . Dulu masa cara pertama dulu ada tertulis di ENTRI INI . Cuba lah tengok . Tapi yang itu guna Freeonlineusers. Tapi , kali ini lebih tepat dalam banyak function nya . Guna Histats .

Macam dekat sidebar Lyssa yang gerak-gerak tu , menunjukkan berapa yang online masuk blog Lyssa . Cer tengok ni :


 

Ramai jugak yang tanya Lyssa macam mana nak buat benda alah ni  . Kalau nak tahu , jom ikot step kat bawah ni ...

1. Korang pergi ke link ini terlebih dahulu >>>  http://www.histats.com/ 

2. Kemudian fill link blog korang di bahagian register ..

 

3. Lepas tekan register , korang fill in form yang terpapar di screen korang sekarang .

4. Time Zone tu , pilih 8.36pm .. Kuala Lumpur . 

5. Masukkan Captha Code dan Tick Agreement Terms . Terus tekan Register.

6. Dia terus keluar >> REGISTRATION DONE ! please check your mailbox! 

7. Korang pergi dekat inbox mail korang , check dan tekan link warna biru . 

8. Lepas korang tekan link tadi automatik akan keluar macam ni :
Your account is now active, please login now and start using histats.com!  

9. Tekan link yang diorang bagi tu . (http://www.histats.com/)

10. Login balik . Masukkan email dan password .

11. Lepas tu , tekan ADD A WEBSITE.  

12. Masukkan Site URL (link blog) , Title , Description dan Captcha . Tekan Continue (!)

13. Tekan pada link blog korang yang tak terpapar tu , kemudian tekan bahagian ini pula :


 

14. Dah tekan kan ? Now tekan Add New Counter .

15. Pilih text dan yang Lyssa bulatkan tu .  Contoh :


16. Tick pada Users Online . In terpulang kepada koranglah nak tick mana korang suka pun :)

17. Lepas tick , tekan SAVE !

18. Then , tekan pula pada Counter id . Akan keluar kod di bahagian bawahkan ?

19. Sekarang korang copy kod tersebut .(Standard)

20. Seperti biasa .. Log in > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

21. Paste kod tadi di ruangan Html/JavaScript

22. SAVE . Cuba lihat dekat blog . Ada takk ? Selamat Mencuba (!)



PSTTT : Sorry ye  . Panjang sangat stepnya . Hope korang TERLEBIH paham  . peace ^^v 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

53 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
nurul asyiqin
AUTHOR
March 5, 2012 at 9:25 PM delete

teringin sgt nk buatt..thanx :D

avatar
Unknown
AUTHOR
March 5, 2012 at 9:28 PM delete

yeayy!! lyssa da ok daripada moody..hehehe..macam ni ler lyssa faizureen yang saya kenal. sentiasa kuat dan tabah.. :)

avatar
Amanina
AUTHOR
March 5, 2012 at 9:28 PM delete

ohh, nanti nak cuba ler :)

avatar
Dilla Delaila
AUTHOR
March 5, 2012 at 9:40 PM delete

jadi lha sis ! yeayyy . thanks . i love you :)

avatar
The Fakhirin
AUTHOR
March 5, 2012 at 10:01 PM delete

Toche Toche Toche Sifooo

avatar
Finn
AUTHOR
March 5, 2012 at 10:04 PM delete

whaha!ok punye tuto..i'll try it.. ;)

avatar
March 5, 2012 at 10:18 PM delete

wahhh mcm best jep , , jap lg nakk test wat lha :))
thanks kak lyssa :))

avatar
Unknown
AUTHOR
March 5, 2012 at 11:09 PM delete

Thnx kak Lyssa , lme dah cari tuto ni ;))

avatar
nasir hamzah
AUTHOR
March 5, 2012 at 11:54 PM delete

terima kasih, menjadi akhirnya.. walaupun pengunjung sikit je yg datang..huhu

avatar
March 6, 2012 at 12:26 AM delete

Time kasih kak lyssa.... you're the sifu.. (Yeay dpt jadi pengomen ke 14 sebelum ni asyik jadi pengomen ke 300 lebih je)

avatar
Fyzaa Chicc
AUTHOR
March 6, 2012 at 1:13 AM delete

kak Lyssa ! masehh eh :) akak cmne nak buat letak lagu mcm akak tu ? mksud fiza sembunyi kan mcam blog akak tuu ? hehe hope akak buat eh ?? ;)

avatar
Unknown
AUTHOR
March 6, 2012 at 2:59 AM delete

x buat pon.. sbb dh ade fibox tuh..

avatar
Diana @ BKKC
AUTHOR
March 6, 2012 at 3:12 AM delete

maybe akan buat bila akak rajin dan ada masa nt

avatar
NAL
AUTHOR
March 6, 2012 at 8:14 AM delete

Faham..thanks ye awk sebab kongsi.. :)

avatar
Unknown
AUTHOR
March 6, 2012 at 9:40 AM delete

terima kasih kak Lyssa (^___^)

avatar
Unknown
AUTHOR
March 6, 2012 at 10:34 AM delete

best ada stats tu..
tp i kena tunggu traffic tinggi baru nak letak..
segan lagi ni, heheh ;)

avatar
shera
AUTHOR
March 6, 2012 at 4:01 PM delete

wah ! jadilah . hihi . suke2

avatar
March 6, 2012 at 4:09 PM delete

alahh , susah2 jer kak lyssa nie .. hikhikhi :PP

avatar
Hayati
AUTHOR
March 6, 2012 at 4:40 PM delete

Lyssa, Lyssa.. macam mana nak buat kotak untuk follower..




#macam la saya ni ada follower..blog pun, sikit je org nak tgk..


http://hayatirosdi.blogspot.com/

avatar
Unknown
AUTHOR
March 6, 2012 at 10:00 PM delete

Kak Lyssa tolong saya

http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/03/ehh-apa-ini.html

avatar
Nanat Ab
AUTHOR
March 7, 2012 at 8:57 AM delete

as salam sis.. kasi ler tips utk tingkatkn traffic n followers.. >_<

avatar
Pixie Dust
AUTHOR
March 9, 2012 at 6:51 PM delete

Thnaks untuk tutorial yang berguna nie..Jadi tapi Rochelle cuma guna online user jer..Tak payah banyak2..:)) thnks again sis..muakhcxx...

avatar
March 10, 2012 at 12:52 PM delete

kak lysa...jadi...terima kasih kak lysa...

avatar
Student Kecik
AUTHOR
March 10, 2012 at 11:48 PM delete

x de la..time zone pukul 8.36

avatar
chiyoko comei
AUTHOR
March 11, 2012 at 10:47 AM delete

thankz lyssa..akk da buat da..:)

avatar
March 14, 2012 at 4:11 PM delete

camane nak letak..kite dah guna blogskin..kurg faham la dgn kod2 tu *_*
tolg tunjukkan yer

avatar
PELANGI INDAH
AUTHOR
March 15, 2012 at 8:34 PM delete

jd buat thnx lyssa.... :)

avatar
ilatasha
AUTHOR
April 1, 2012 at 12:17 AM delete

akak,tak dpt pun..xboleh nak tick..

avatar
M a Z n I
AUTHOR
April 24, 2012 at 9:59 PM delete

terima kasih lyssa...sangat hargainye..

avatar
Kjjj
AUTHOR
May 30, 2012 at 5:20 PM delete

Thank you Kak Lyssa.

avatar
Unknown
AUTHOR
June 8, 2012 at 5:39 PM delete

Kak Lyssa thanks 4 this tuto .. menjadi :D

avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2012 at 1:00 PM delete

daa try and daa jadii~! hehe thanks kak lyssa~!

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 10, 2012 at 10:37 PM delete

ok dah jadi.. tq for the info

avatar
Unknown
AUTHOR
November 6, 2012 at 3:58 PM delete

kak lyssa . tak jadi laa . :'( .
tolong laa .

avatar
Eira Nazhan
AUTHOR
December 24, 2012 at 5:12 PM delete

lysa lepas tick yang mana kite nak kan pastu xde pun button save dgn counter ID

avatar
shafiqahanuar
AUTHOR
January 19, 2013 at 6:08 PM delete

THX KAK LYSSA! JD LAA :D

avatar
January 27, 2013 at 7:29 AM delete

Terima kasih atas tutorial ni... Akak baru belajar buat blog untuk page business hantaran akak.. jom follow: http://pesonaindahhantaranmeru@blogspot.com

<3 <3

avatar
sYaFiNaS
AUTHOR
October 16, 2013 at 12:15 PM delete

hi kawan2..i am a new blogger..sila lah je blog cikfinazcuiey.blogspot.com...nanti nak try gak lah..tq..

avatar
sYaFiNaS
AUTHOR
October 16, 2013 at 12:18 PM delete

hi...i'm a new blogger..boleh la singgah kat blog saya...cikfinazcuiey.blogspot.com..nanti nak cuba buat gak lah..tq yea..

avatar
Unknown
AUTHOR
October 23, 2013 at 12:59 PM delete

TQ LYSSA MENJADI.. BESTNYEEEE.. :)

avatar
balqisfz
AUTHOR
December 8, 2014 at 2:12 AM delete

Alhamdulillah jadi dah. Tq kak Lyssa <3

avatar
Unknown
AUTHOR
March 26, 2015 at 11:38 PM delete

thankyou so much kak for this tuto. berguna sangat. terima kasih <3

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon