Entry Bergambar : Tak Ada Kerja Cari Kerja ~

Gadis Kidal Berceloteh...
27/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hari ni memang suram je rasa . Dengan cuaca yang mendungnya dekat Penang ni . hihi .
Tak tahu nak buat apa . Dan sebab tak tahu nak buat apa , dah tak ada kerja , Lyssa cari lah kerjanya . Ehemm . 

Tiba-tiba jejari yang lembut lagi tulus mulus fulus Lyssa ni menggatai nak edit satu photo Lyssa ni . 

HAHA . Dan terlebih edit , muka Lyssa dah jadi macam kartun dah . haha . Dan memang niat nak edit sampai muka Lyssa jadi lain pun . Konon-2 nak buat ala~ala vector gitu . Tapi , tak jadi pun . Lain pulak jadi nya . HAHA ~ Tengok la~


 
Daku berada di jendela ~la~ la~

 
Sementara tunggu nak kering tu , sangkut dulu dengan pengepit baju kayu . haha .

 
Oh . Konon nak print satu je . Disebabkan tak reti nak guna printer  , ter-print banyak pulak . haha .

 
Ni lah Buku Diary Kesayangan ku . Aikk ? Lyssa ada diary ... ? Cukup-2 lah dah ada blog . haha .

 
Yeahhh ! Lagi satu je nak habiskan semua nyaaa~

 
Hasil lukisan tangan kidal ku . lalalala~ Percaye ker ? -.-'

 
Hijau itu menawan , kan ? haha .

 
Tolong Lyssa habiskan puzzle ni .. Tolongg ~ Susah pulakk~

 
Ntah lelaki mana pulak lah yang munculkan kepala nye ? Haish . Spoil betul . haha .

 
Glurppp ~ Glurpp ~ Tolong bukak kan penutup botol ni . Dah tak boleh tahan nafas dah nihh ~

 
Wahai jejeka kachak yang ada kat atas tangga tu , "Apa pandang-2??"

 
Oh , terasa diriku besaqqq . Hukhuk~ Ke , awak yang kecik sangat wahai lelaki berbaju hitam ?

 
Lyssa dalam majalah cina ? Hekk . Boleh pulak gitu . " I HAVE A DREAM" ..


 Cat~Cat kesayangan pun sibuk nak interframe jugak ye ? hehehe ~


Dah terjah satu-satu gambar ? Komen ! Komen !  haha~  


p/s : NAk Tahu Lyssa EDIT dekat mana gambar-2 ni ..??? KLIK SINI CEPAT !!!

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

104 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
EYFAalias
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:30 PM delete

wahhh. pandainya edit. huhuhu

avatar
March 27, 2012 at 6:32 PM delete

alahaiiiii . comel LOl .kat mana editt niyyyy >.<

avatar
Fatin
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:33 PM delete

Nice..akak edit guna apa?

avatar
daya jamal
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:33 PM delete

comel comel ! :) suke yang puzzle .

avatar
Nabila Medan
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:34 PM delete

cantiknya.comel2 belaka :D

avatar
najibah(';
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:34 PM delete

wow , canteknya akak lyssa edit . suka tengok (:

avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:34 PM delete

comel ! kak lyssa edit dekat mane ? --'

avatar
Nurul Erlysa
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:34 PM delete

haha comel macam barbie doll lah kak lyssa <3 edit pakai apa?

avatar
AyU BiEbEr
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:35 PM delete

akak !! semuanyeee comel nd LAWA akk edit <3

avatar
Iqa Zulaika
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:35 PM delete

wah.. cntiknya.. pndai lysa edit..
npe lysa xfollow blog iqa?? xsdi ke??

avatar
PuTeRi
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:36 PM delete

haha..lawak la..kreatif lor..tlg buat untuk sy!hheehe

avatar
EIYAA RAZ
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:36 PM delete

hahaha , style laa! lawa-lawa semua ! :D

avatar
misS whateva
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:38 PM delete

wah!! cutenya kak Lyssa!! suka yang puzzle tuh.. b0leh beli kat mana ye? hihihihi.. ^.^

avatar
Ainin Suffiah
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:38 PM delete

wah ! cantiknya kak lyssa ! :)

avatar
\\ Izzah //
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:41 PM delete

alolaooo , tomeynyee kak lyssa !!! nak cubitt rasenyaa ! :D

avatar
March 27, 2012 at 6:41 PM delete

Wah ~ comelnya Kak Lyssa!
:D pandai akak edit. hehe. suka yang orang lelaki bukak pintu tu.. :D

avatar
Nunaayat
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:45 PM delete

hehe...terbaek punya edit ni lyssa...Nuna suka tgk yg pic no.6...

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:46 PM delete

Muka cam PATUNG..! >.< Boleh la kata cam patung Barbie..hehe

avatar
March 27, 2012 at 6:47 PM delete

pandai kak lysaa edit...:)

avatar
NurFiqa
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:48 PM delete

Kat mane Lyssa edit ni? Lawa~

avatar
Cik Yaya
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:54 PM delete

waah..gambar lyssa semua comel-comel lah..tambahan pulak..akak lyssa ni comel..adoi..sesuai sangat..

avatar
Mizz Aein
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:56 PM delete

Sweet2 gettew mkee dea ! Mwehehe .

avatar
Sakura Aihana
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:56 PM delete

muka kak lyssa nmpk lain... klkr bla tgk...hehehe..sori kak

avatar
Mizz Aein
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:56 PM delete

Ala2 sweet gettew mke dea ! Mwehe

avatar
Anis Tasnim
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:58 PM delete

Eceh, kak lyssa cute giler, kak lyssa edit guna apa ya, seriously semua gambar-gambar tu cool lah. Hurmm tak tau pulak kak lyssa orang penang, area mana yah? saya area kepala batas. herher

avatar
Nurul Izzah
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:58 PM delete

Gne software XiuXiu ea ?

avatar
hazanis
AUTHOR
March 27, 2012 at 6:58 PM delete

pink!!...chomel..:))

avatar
Darwish
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:01 PM delete

macam mana buat gambar tu jadi puzzle..guna software apa ?

avatar
March 27, 2012 at 7:05 PM delete

Akk comel lah, hehe. Akk edit guna apa yer? Please buat tuto thanks..

avatar
March 27, 2012 at 7:06 PM delete

Holaaa ! kak lysaa ! lawaa giler gambar gambar tuu . kite jatuh cintaa pulak >< macam mane buat ek ? Kdone , kalau kaka lysa bg tahu macam mane buat pun kite tak kan reti . Heeee --' . Btwy , memang lawaa sangat sangat !

avatar
March 27, 2012 at 7:06 PM delete

wow canteknye kak lyssa editing gmbr . Kak lyssa guna ape nk edit gmbr2 tu jdi smpi mcm tu ? Ajarla sket . Lagi2 gmbr kak lyssa dlm puzzle tu haa . Cntk sgt . Ajar ! Ajar ! ;-) hehe

avatar
Ezzati
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:14 PM delete

kelakar but creative! ^^

avatar
ain vanilla
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:19 PM delete

omey sangad . menjadi lak edit kak lysa ni .:)

avatar
Nur Hamizah
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:20 PM delete

hee kak lyssa gne ape eik ? photofunia eik ?

avatar
wAniE mEimAy
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:30 PM delete

lyssa nak tanye edit picca tu gune ape???picasa ke???

avatar
shahrazali
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:30 PM delete

emmm...lyssa...buatkan utk sy bleh...hehehe....smart btol hasil edit awk ye....

bersinar-sinar btol muka..hehe..

avatar
Fatin Shahira
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:32 PM delete

suka suka suka ^_^
sume cantik :)

avatar
Aremeera
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:33 PM delete

nice lhaa sys ... awesome (Y)

avatar
polovin
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:36 PM delete

nice edited la . :) edit guna ap?

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
March 27, 2012 at 7:47 PM delete

1st !!!

tiba2 mata lyysa jadi besar

avatar
An-Nisa
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:04 PM delete

woahh... lyssa cantik sangat.. suke lah pict yang number 6 tuu...
lol, sorry bahasa melayu ku agak aneh...
cuz i am from indonesia... anyway, salam kenal :)

avatar
nia lysa
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:05 PM delete

wahh,sume cun ,, akak edit kt mane?

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:12 PM delete

wah cerah bebenor gambornyeeeeee . kuaat betoiii cik lyssa edit . hehe

avatar
March 27, 2012 at 8:14 PM delete

nice :) lyssa edit semua gambar ni guna apa?

avatar
missp0tpet
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:16 PM delete

ishh, rajin noh..
law x silap, lyssa dak uitm kn..??
dah abih exam ea..??

avatar
saRa k3c!k
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:18 PM delete

kelako jee caption2 tu..eheh.
lyssa, xda kerja yaa? jom date..sara pon kat penang :)

avatar
saRa k3c!k
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:19 PM delete

gamba akan jadi sgt kelako bila caption2nya sgt kelako jugak.hehe

lyssa, xda kerja yaa. jommm date :) . sara pon kat penang... :)

avatar
mybunny
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:20 PM delete

wah2..comel..nk wt jugak.pakai ape tu.?ihik

avatar
mysarah.
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:25 PM delete

lysa guna printer ape? lawa la gambar. huhu

avatar
March 27, 2012 at 8:35 PM delete

sume CANTEK2x belaka....anugerah yang tak terhingga...btw lyssa edit guna software ape ye???

avatar
March 27, 2012 at 8:35 PM delete

sume CANTEK2x belaka....anugerah yang tak terhingga...btw lyssa edit guna software ape ye???

avatar
March 27, 2012 at 8:35 PM delete

sume CANTEK2x belaka....anugerah yang tak terhingga...btw lyssa edit guna software ape ye???

avatar
March 27, 2012 at 8:35 PM delete

sume CANTEK2x belaka....anugerah yang tak terhingga...btw lyssa edit guna software ape ye???

avatar
Hani Shaa ♥
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:36 PM delete

Lyssa edit yang ade frame semua tuhhh gune ape ehh ? lawa laaa ....

avatar
March 27, 2012 at 8:37 PM delete

yg x tahan kucing tu..comel sangat..aiseyh kucing reena menjeling sudah tengok kucing ni..=)

avatar
EYJA MASLIZA
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:37 PM delete

akak , akak , orang cantik , buat cemana pun cantik , :) kat mana akak edit tu ? lawa lah kak , comel gitu lorhh --'

avatar
March 27, 2012 at 8:38 PM delete

memey comey... cemburunya tgok... brtuah c jejaka... hehe

avatar
Nurfatin
AUTHOR
March 27, 2012 at 8:54 PM delete

cantik , edit dekat mana kak lyssa ?

avatar
Minah
AUTHOR
March 27, 2012 at 9:01 PM delete

Canteknye, orangnye pon da comei tak edit pon comei jugak..i like!

avatar
March 27, 2012 at 9:19 PM delete

seriously awk cntk..ska tngk mka awk..dh tu pndai edit plak tu..huhu

avatar
Dak Fisha
AUTHOR
March 27, 2012 at 9:29 PM delete

ingatkan laki yang pkai cap itam tuh mr.ben laa tadi. hehe. tersilap la. heheh

avatar
March 27, 2012 at 9:31 PM delete

Comel-2 gambar kak Lysaa <3 , aien suka tengok :)

avatar
"Awie"
AUTHOR
March 27, 2012 at 9:54 PM delete

pandainye edit....

avatar
hazdnul
AUTHOR
March 27, 2012 at 10:04 PM delete

hye kak lisa..pandainya edt..cntik :)

avatar
March 27, 2012 at 10:44 PM delete

kak lyssa edit kat mana ? lawa gila gila gila gilaaaa ! :O jeles...

avatar
March 27, 2012 at 11:04 PM delete

wahaha..
creative! :DDD


p/s: okey nanti bila lyssa turun cni and pergi pesta buku, bagitaula..hehehehe..:DDD

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
March 27, 2012 at 11:06 PM delete

wah wah wah.. editkan satu gambar saya.. :)

avatar
Sh Hily
AUTHOR
March 27, 2012 at 11:12 PM delete

wah..pndai nya edit..comel la..:)

avatar
March 27, 2012 at 11:20 PM delete

sbar ye korang. . Hihi. nak tahu lyssa edit dekat mana, terus kan membaca entry seterusnya yahh. Terima kasih dengan komen2 anda semua :-)

hargai sangat! :-)

avatar
Eyka
AUTHOR
March 27, 2012 at 11:43 PM delete

terframe muke ke? untung laa cantik semua orang puji..tak macam kitew..harhar

avatar
March 28, 2012 at 12:15 AM delete

seriously... memang ohsemmm ! paling suka gambar kat buku tuhhh dgn kucing duk interframe sama, chantekkk :)))

avatar
Miss Ann
AUTHOR
March 28, 2012 at 12:39 AM delete

comelnyer !!! *jerit* .. suka yang buku diari tu :))) ..

avatar
Maya Diana
AUTHOR
March 28, 2012 at 2:19 AM delete

comeyy.....n....pandainya edit2

p/s:
8 SEBAB kenapa kita kena join RakanBlog....
SEBAB KE 4- Rakanblog.com membuatkan para bloggers rileks...tak payah pening2 nak post link kat page-page fb..yg mana admin2nyer strict..itu tak boleh..ini tak boleh....apaa punn tak boleyyy... ..padahal kebarangkalian utk orang klik tu 0.001% je...hehehehehehe...so bloggers boleh fokus utk buat entry yang terbaeekkkk.....bila entry kita terbaeek...readers yang akan pomot utk kita...dan byk Like laaa.....
Lagi 7 SEBAB lagi boleh tanya kat uncle google..>>8 sebab kenapa kena join Rakan Blog

avatar
aiemhebatz
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:08 AM delete

wah kesian gmbar awak jadi permainan........hehehe.....joke... hope u happy..

avatar
miss Z
AUTHOR
March 28, 2012 at 7:54 AM delete

alololo..comelnya.........

http://misszberceloteh.blogspot.com/

avatar
Shakyrah
AUTHOR
March 28, 2012 at 9:57 AM delete

cantik sangat.. ♥ suka tengok gambar lyssa..:)

avatar
March 28, 2012 at 10:06 AM delete

Salam Perkenalan.....chantek editting nya....rietta paling malas adalah edit....hehehe...

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
March 28, 2012 at 10:08 AM delete

edit guna apa eh lyssa?

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:39 AM delete

cantiknya. Nak gak. Huhhu

avatar
kiera'sakura
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:46 AM delete

dah cantik dah nie.. tapi klu pelbagaikan lagi gmbr awk tue msti lagi cantik ;)

avatar
deeya
AUTHOR
March 28, 2012 at 2:28 PM delete

amboi lyssa kemaen lagi dia punye xde kerja tu . nie kes tenet laju dapat ler buat bnyak2 . kalau lambat , akak pun pengsan . haha !

avatar
March 28, 2012 at 2:35 PM delete

hehe.sy rs saya tau Lyssa edit kat mane.edit gambar kat frame photo editor kan?

avatar
hahafyza
AUTHOR
March 28, 2012 at 2:43 PM delete

omey nyerrrr kak Lyssa ~ geramm dengan kucing kuning tuhh ! tgn diee >.< ouchhh !

avatar
MR simple
AUTHOR
March 28, 2012 at 3:55 PM delete

comelnyew >.< macam mane nak edit ni ajar la?

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:38 PM delete

hohoho rajin nya smua dia try..ehh tapi pic ni nmpak lyssa lbih matang la..

avatar
March 28, 2012 at 5:10 PM delete

wahhhhh..kerajinan betol cik lyssa nie..nice edit

avatar
NadyaBubble
AUTHOR
March 28, 2012 at 8:15 PM delete

Orang cantik gambar macam mana pun tetap cantik ;)

avatar
steffany daph
AUTHOR
March 28, 2012 at 9:49 PM delete

wah.. pandai sngt la edit picture :D . envy nih. guna aplication apa?

avatar
March 29, 2012 at 4:05 PM delete

Saya suka yg nomer 6 tu ..
like lah .. :D

avatar
March 30, 2012 at 11:17 AM delete

Cute arr akak..hehe edit guna pe iwh??

avatar
AzRi AtHiRaH
AUTHOR
March 30, 2012 at 12:11 PM delete

wah2.,c0mel k.lyssa.,huhu^^

avatar
April 1, 2012 at 1:45 PM delete

Cantiknya Lyssa :)
Cunss habiss !!! <3

avatar
April 12, 2012 at 6:46 PM delete

terima kasih kak lyssa,sebab ajar adik ;) muahhh ;*

avatar
Anum Abdullah
AUTHOR
February 28, 2013 at 12:50 PM delete

Memang best guna xiuxiu ni..

avatar

Google+ Followers