Jalan-Jalan Penang !

Gadis Kidal Berceloteh...
31/05/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Woot~Wott~ Datang Lyssa berceloteh lagi . haha . Kali ni saja nak berkongsi keriangan  , kegembiraan Lyssa musim cuti sekolah ni . Tapi agak sedikit kebosanan lah jugak sebab tahun ni bercuti kat tempat sendiri je .  HAHA . Jadilah dari tak ke mana-mana .  Kalau dulu-dulu kira nak hentak-hentak kaki paksa mama papa bawak ke luar negeri . erk . Tapi sekarang ikut je lah ke mana pun . * konon dah habis matang lah ni tak nak merengek lagi . Ciss -.-' 


Memang setiap tahun , kalau cuti sekolah je mesti Lyssa and family Lyssa akan bercuti bersama adik beradik belah papa Lyssa . Syiokk ! Sebab diorang semuaa sporting . A'ah  Sporting sangat ! Actually rancang nak bercuti ke Langkawi lah kan . Tapi .. Tapi .. disebabkan baru-baru ni pak sedara Lyssa meninggal dunia , terpaksa batalkanlah niat nak bercuti jauh-jauh . Penang pun , Penang lah ~


Dan apa yang paling best , adik-adik papa Lyssa semusa datang rumah Lyssa . Tidur semalam . Semalam lagi lepak hotel ! The Krystal Suites . Dalam Penang , tak de lah apa saaangat yang menarik . Rasanya banyak tempat untuk budak-budak kecik comel lote je kot . Satu Penang Lyssa dah jelajah . Dah naik muntah dah tengok tempat-tempat yang "best" kat sini . haha .


Tapi .. Lagi sekali .. Means untuk kali ni merupakan kali kedua Lyssa pergi Toy Museum . Eh , korang pernah tak sampai kat Toy Museum ni ? Tempat yang agak tersorok sampai dua tiga kali juga lah kami pusing-pusing area batu feringghi nak cari tempat ni . Padahal before ni pernah sampai dah . Tapi ntah kenapa sesat pulak kali ni . wakaka.  



 

 


Tak da apa pun yang berubah . Sama je masa Lyssa pergi tahun lepas . Tapi apa yang best diorang kata bulan 10 ni diorang nak berpindah ke Teluk Bahang . Toy semua akan bertambah and museum dia laagi besar lah kan ! Nanti pergi lagi .. Walaupun tempat ni untuk bebudak je . *Terasa diri daku ini seperti kanak-kanak ribena yang comel lagi menyerlah ni . haha . Dengan baju kepurple-purple-an nya . Dah nampak macam kartun ribena yang bolat-bolat dalam iklan TV tu lah pulak -.-'



 
Dengan spec besaq kaler "PINK" lagi . Ishkk ! Dah macam budak darjah dua pulak aku tengok ! Kan ? Kan ? hewhew .




 
Makcik-makcik and adik sedara ~


 
Ni yang TAK TAHAN ! Budak ni nampak lebih besaq dari aku pulak ! -.-



 
ONE BIG family . BIG sebab penuh dengan budak-budak je . hehe :)



Then bergerak ke Gurney Drive cari makan ! Wee~ Kami makan Nasi Ayam Berempah Nusantara dengan Air Sirap Kelapa je . Eh , sedap tau , Air Sirap Kelapa ni .... !





 Lepas dah perut kami dah jadi muncet , geraklah kami check-in Hotel Krystal Suites tu . HAHA . Siapa yang rasmikan dulu masuk hotel tu kalau bukan Cik Lyssa Faizureen ni . Masuk terus snap SATU gambar .  hekk . Pantang betul . Kalau bergambar , Lyssa lah no 1 ! haha .


 
Niat bergambar sebab suka tengok kusyen tu . Purple color mehh ~ Sama warna dengan baju! hihi .


Sebelah malam pulak , lepak Padang Kota Lama ! Sebenarnya dah lama teringin nak makan Sotong Kangkung , Kerang Bakar , Pasembur , Ais Kacang , Cendol Pulut !! Sebab rasa macam berabad dah tak makan menda ni . *Padahal baru sebulan lepas makan . Haaaa . Masa ni lah pun nak mentedarah . Tak kira lah orang nak kata apa  , main sumbat masuk mulut je ! hehe .






 Memang happy sebab dapat kenyangkan perut comel Lyssa ni . Dah tu , lepak lah kami tepi-tepi tembok tu . Sebab makcik - makcik Lyssa ni semua nak urut-urut kaki . Fuhh ! Berejam gak tunggu diorang semua habis urut . 12 tengah malam baru kami balik . Sempat lagi bergambor ! kahkah .


 


 Paksa mama pakai spec ! Cun jugaaaakkk . hewhew =)


Dah .. Dahh . Habis dah cerita . 
Rasa nak komen , komen .. Tak nak sudahh . HEHE =)
Terima Kasih sudi baca ~ LIKE SIKIT!~ (secara paksaan!hehe)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

52 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
May 31, 2012 at 12:51 PM delete

Seronoknye Lyssa dah pegy holiday huhu :)
Zaty tak berkesempatan lg nak pegy holiday..Sume bz keja..hee
Btw,cantik sume pic2 at Penang nh ;)

avatar
Nadhirah
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:53 PM delete

kak lyssa kita dah pernah pergi musium tu dah..best enn? haha..

avatar
May 31, 2012 at 12:53 PM delete

bestnya tengok kak lyssa holiday, jelly ni ! dah lama tak pergi muzium patung. =)

avatar
nis
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:53 PM delete

best kn pi penang? Hihi...

yg paling best, makan char kuew tiow! Pergh Terbaik! XD

kak lyssa jemput bukak blog saya ^^

http://kite2-jew.blogspot.com/

avatar
LyNdA Aziz
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:54 PM delete

seronoknya jenjalan dengan family .

avatar
Aisyahhhhh
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:56 PM delete

Haha. Best best ! Tak pernah pi lagi, nak jadik budak'budak balik lahh , wee :D

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:57 PM delete

Wah kak lyssa seronoknnya :) Mesti best Terbaik !!! lah

avatar
Atirah ★
AUTHOR
May 31, 2012 at 12:57 PM delete

Best nya . Nak pergi jugak . :D

avatar
May 31, 2012 at 12:59 PM delete

wah2 best la..
nak ikowt jgak..

avatar
May 31, 2012 at 1:00 PM delete

ececece penang best kan3..

avatar
nurul atira
AUTHOR
May 31, 2012 at 1:07 PM delete

penah pegi kat situ... weee~ best -.-

avatar
Farra
AUTHOR
May 31, 2012 at 1:08 PM delete

jemput join giveaway (:
http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/05/miss-jijie-1st-giveaway.html

avatar
mselim3
AUTHOR
May 31, 2012 at 1:23 PM delete

Best dapat jalan2 kat penang kan...
Insaallah kalu ada rezeki ingat nanti nak gi jugak ke penang...heheh

salam ziarah,salam jengok2...salam tengok2...

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
May 31, 2012 at 1:28 PM delete

Kalau bercuti kat tempat sendiri mesti bosan . kalau bercuti di tempat orang memang best . saya dah pernah sampai kat penang . BEST sangat !

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
May 31, 2012 at 1:35 PM delete

wahhhh . btw , kite pun baru balik dari penang . kalau terserempak kan best :0 nak amik gambar gn lyssa :)

avatar
May 31, 2012 at 1:48 PM delete

auwww ! best nyer . . untong la bole holidays :) kita nak holidays pun xmenyempat . .

avatar
May 31, 2012 at 2:17 PM delete

sioknya . kakak lyssa bercuti .

avatar
May 31, 2012 at 2:23 PM delete

Queen pernah sampai Toy Museum . hehe ~ ;D

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
May 31, 2012 at 2:24 PM delete

bestnye , kite tak jejak lagi ke penang ..
eh . air sirap kelapa ? macam mana rasa die ek ?

avatar
permata biru
AUTHOR
May 31, 2012 at 2:26 PM delete

nampak sma aje..mama & lyssa..^O^

avatar
Eyesha Zaidin
AUTHOR
May 31, 2012 at 2:44 PM delete

hi lissa!
okey,k.sha dah tinggalkan komen utk lissa..hihi

avatar
anissyahirah
AUTHOR
May 31, 2012 at 2:45 PM delete

comelnyaaaa kak lyssa . jealous pulak . kak , gambar yang kat kusyen purple tu buat twitcon :)hee ^^

avatar
Pinky Aina
AUTHOR
May 31, 2012 at 3:23 PM delete

Syok nya kak.lysa nak stu spek tu comel

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
May 31, 2012 at 4:34 PM delete

cuti cuti penang ye?syok lah akak
sye cuti cuti sekolah je
1 minggu pergi sekolah . syok jgk tau!nk join?

avatar
May 31, 2012 at 4:45 PM delete

Wah!! Bestnya. Kak Lyssa, pergilah Terengganu pulak. :)

avatar
Luvellecia
AUTHOR
May 31, 2012 at 5:10 PM delete

Kak Lyssa cunn,,hewhew..
Best ke p Toy Museum ?

avatar
Farhanim
AUTHOR
May 31, 2012 at 5:15 PM delete

owh bestnye . lyssa sye mnt ah dgn speck mata hello kitty awk tu comel awk beli kt mne ?

avatar
May 31, 2012 at 6:34 PM delete

comeynya lyssa..ada rezeki sha nak jln2 d penang hehe

avatar
May 31, 2012 at 6:47 PM delete

hee . tak pe . nanti hujunug tahun gi lah holiday puas-puas ! hikhik =)

avatar
May 31, 2012 at 6:49 PM delete

ehhh . awak tu yang comel ! :)

avatar
May 31, 2012 at 6:50 PM delete

eheee . Best ke ? boleh laaahh . muahaha .

avatar
May 31, 2012 at 6:53 PM delete

ohh , pernah pergi ekh ? tak pe . lepas ni , bulan 10 pergi yang kat Teluk Bahang punya . Mesti laagi best !

avatar
May 31, 2012 at 6:54 PM delete

Pwrghhh . Char kaoy teow ! Sedappp nyaaa~

avatar
May 31, 2012 at 6:55 PM delete

rasa sirap . dia buh buah kelapa . hikhik :)

avatar
May 31, 2012 at 6:55 PM delete

hahaha . apa yang sama ? :P

avatar
June 1, 2012 at 10:06 AM delete

Waa..besnye akak lyssa pi cuti..saye ni..dok umah je..ape-ape pon..cuti akak kali ni cuti abis ek ! haha..meriah betui !

avatar
Eyna Reen
AUTHOR
June 1, 2012 at 11:22 AM delete

Yee ! Saya pun pegi Penang hri ni . Hrp2 jumpa kak Lyssa eh , he he :D

avatar
Eyda Amanda
AUTHOR
June 1, 2012 at 8:10 PM delete

rindunya padang kota lama.selalu lepak dengan bf kat situ . :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 11, 2012 at 10:04 AM delete

Dang, I came into a long in addition to detailed
remark, when Cleaning it once a to distribute that my Web browser rammed.
Was it in some manner kept or even should i redo the item?
my web site: Treatment For Genital Warts

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 11, 2012 at 6:08 PM delete

Heya beneficial content. I'd slightly difficulity watching this information onSafari however, uncertain precisely why?
my page > Treatmentforgenitalwarts.Info

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 14, 2014 at 2:08 PM delete

Hey there would you mind sharing which blog platform you're
using? I'm planning to start my own blog in the near future but I'm having a difficult time making
a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
P.S Sorry for being off-topic but I had
to ask!

Also visit my homepage; home remodel ideas ()

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:24 PM delete

alololo...comelnyer Lyssa,,untunglah badan kecik...

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers