Kucing Tergemuk Mati !

Gadis Kidal Berceloteh...
15/05/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Actually , dah lama dah cerita pasal ni . 6 hari lepas kalau tak silap . Saja nak share kat korang ! Kucing Tergemuk Mati . Nak tahu lebih lanjut , boleh baca kat bawah ni :



Seekor kucing yang menjadi tumpuan umum kerana memiliki berat badan mencecah 18 kilogram (kg) mati akibat komplikasi kesihatan kerana terlalu gemuk, kata pihak pengurusan sebuah rumah perlindungan haiwan.



Kucing jantan bernama Meow, berusia antara dua hingga lima tahun itu dihantar untuk tinggal di Rumah Perlindungan Haiwan dan Persatuan Kemanusiaan Santa Fe pada bulan lalu selepas pemiliknya yang berusia 87 tahun tidak lagi berupaya menjaga haiwan tersebut.
Meow kemudian menjalani terapi diet dengan perkembangan kucing itu disiarkan di laman Facebook. Pengarah rumah perlindungan berkenaan, Mary Martin memberitahu kelmarin bahawa berat Meow turun 0.9 kilogram dan kucing tersebut berada dalam keadaan baik tetapi pada Rabu lalu ia mula mengalami masalah pernafasan.


Kucing itu menjalani beberapa ujian termasuk ujian jantung dan X-ray serta diberikan bantuan oksigen untuk bernafas. Namun, Meow akhirnya mati pada Sabtu lalu.
"Kami semua terkejut dan sedih dengan kematian Meow," kata Martin.
Punca berat badan Meow meningkat masih tidak dapat dipastikan tetapi menurut Martin, kucing itu mungkin diberikan makanan berkalori tinggi dan tidak aktif.
Kucing dewasa biasanya memiliki berat antara 3 hingga 5kg.-Kosmo.
Bila tengok badan kucing tu .. Mak aihhh ! Serius gemokkkk GILA ahh . Terkezut den ! Haishhh . Kalau lah aku ada kucing sebesar tu , boleh jugak dibuat bantal pelokk . huhu . 
Kan best kalau dapat bela kucing se-gedabak tu .Setiap masa nak *hug je ! hee~
Tapi , sedih pulak dengar kucing tergemuk tu mati . Wuu ~ Dah tak de kucing tergemuk yang lain ke ? uhukk .~ 
  
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nurul Aini
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:32 PM delete

Omey ooo , Kesian jgk , first

avatar
May 15, 2012 at 8:34 PM delete

Dahla comel :') Aduh....

avatar
May 15, 2012 at 8:36 PM delete

wow kalau lah rumah saye ade kucing macam tuh.... dah lame dahh saye peluk2 die..

avatar
May 15, 2012 at 8:38 PM delete

Ya Allah, gumuknyew kucing tuuuu...kalau dapat sekor, mesti sedap peluk...

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:43 PM delete

tak boleh blah name dia MEOW, cam takde name lain je.. hehe


~Love~

avatar
Rubikz Key
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:44 PM delete

mak aii, gemok gilaa. kalah kucing key, wuakaka.

avatar
Hanis Syazana
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:45 PM delete

comelnye tapi dah matii... kesian :((

avatar
May 15, 2012 at 8:50 PM delete

Dah larr Comell.. mti larr pulak!

avatar
May 15, 2012 at 8:52 PM delete

kecian! cedeh nye! daa larr comell..

avatar
nurul suhaida
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:54 PM delete

kesiannya, tapi serious comel.. :D

avatar
May 15, 2012 at 8:55 PM delete

BAPAK BESARNYA !!!
Tak penahh lagi akuu tengok kucing besaqq cenggituh ! -_-"

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
May 15, 2012 at 8:56 PM delete

habis la friskies n whiskies dia makan...hahahhaa

avatar
Secret Garden
AUTHOR
May 15, 2012 at 9:00 PM delete

sedih dengar! T^T.. scomel kucingtu!

avatar
Secret Garden
AUTHOR
May 15, 2012 at 9:00 PM delete

sgt2 comel.. YA ALLAH, sedih mendengarnya. rasa2 ada kot. sweety boleh kot! haha..

avatar
Cerry Merah
AUTHOR
May 15, 2012 at 9:04 PM delete

Gebunyaaa ! Sayangnya mati ~

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
May 15, 2012 at 9:46 PM delete

omooo ! beso nye kucen tu .. geram je tengok ..

avatar
May 15, 2012 at 9:52 PM delete

aduh..sedihnya..comel sangat kucing tu..=(

avatar
Aqilah Apple
AUTHOR
May 15, 2012 at 9:57 PM delete

comel nyee. tapi dah mati :/

avatar
May 15, 2012 at 9:58 PM delete

Kannn .. Kannn. Kannn , Kesiann kan ??? Ahh !

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
May 15, 2012 at 10:24 PM delete

macam lagi berat daripada budak2 je ni..besarnya!!!

avatar
CiK FizA
AUTHOR
May 15, 2012 at 10:51 PM delete

comeyyy nya ! huu. cian meoww >.<

avatar
Ohsenyum
AUTHOR
May 15, 2012 at 11:03 PM delete

aiii..mcm kenal lah.....hahaha!

avatar
ain dzaya
AUTHOR
May 16, 2012 at 1:42 AM delete

silap ari bulan lyssa kene timpap dgn eow..bhahaha

avatar
Seyra Zainal
AUTHOR
May 16, 2012 at 4:39 AM delete

mcm btul pluk pun adaaa...

avatar
cik nuraqim
AUTHOR
May 16, 2012 at 8:50 AM delete

haha ! gila gemokk :D

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
May 16, 2012 at 10:44 AM delete

bestnyer klu ada kucing ni sekor..geramnyerrrr!!!

avatar
May 16, 2012 at 11:09 AM delete

♥Assalamualaikum Bloggers!! ♥
。◕‿◕。Mr.Petak nak jemput melawat ke ♥ petakniaga.blogspot.com ♥.
Ada Siri Animasi Terbaru Anak Tempatan 2012 Bakal Dilancarkan!!
Bagi la tahu kat adik2 korang ea!! ♥Terima Kasih♥

avatar
May 16, 2012 at 11:37 AM delete

haiyoo...kalau jumpe kucing camni nak jugak pelok2 kan ..tak yah beli bear yg besau2 kan :)

avatar
atyyah amran
AUTHOR
May 16, 2012 at 12:37 PM delete

was so big. and takziah buat meow :'(

avatar
nadilah
AUTHOR
May 16, 2012 at 5:57 PM delete

Salam semua sedih juga sbb kucing baru jer accident. Emm nak tanya harimau mati tinggalkan belang, kucing mati tinggal aper ?

avatar
May 16, 2012 at 9:04 PM delete

Uat tido ni konpem x buka-2 mate ..

avatar
Acik
AUTHOR
May 16, 2012 at 9:29 PM delete

uh, kucing tergemok pun ada ... heheee

avatar
Choki
AUTHOR
May 16, 2012 at 9:51 PM delete

So much for the phrase 'nine lives'..Haha!! Kecian Meow >___<"

avatar
May 16, 2012 at 11:48 PM delete

aduh sedihnye ble dgr berita kematian kucing ni.touching2.npe dy patut mati.sdih sgt2 ni.. :(

avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
May 17, 2012 at 12:23 AM delete

Kesiannya kucing tu Lyssa :(

avatar
Linda Wahed
AUTHOR
May 17, 2012 at 7:39 AM delete

ni kira kucing obesiti la ni.. Tapi kucing tu comel la..

avatar
Linda Wahed
AUTHOR
May 17, 2012 at 7:39 AM delete

ni kira kucing obesiti la ni.. Tapi kucing tu comel la..

avatar
Atirah ★
AUTHOR
May 17, 2012 at 5:35 PM delete

Kucing Tercomel dan Tergemuk dah mati . Sobsobsob ~.~

avatar
anissyahirah
AUTHOR
May 18, 2012 at 2:59 PM delete

kak , mcm mana akak buat yg cctv tu ? nak tau jgak :)

avatar
Iswilma
AUTHOR
May 18, 2012 at 9:39 PM delete

nangis sye bace ... :'(

avatar
May 19, 2012 at 6:46 PM delete

Muk ny
maybe tuan ny org kaya , bgi makanan banyak2 sngat ,
sian kucing tu ,
3 kali sehari bgi makan cukup lh , bkn sampai 15 kali

avatar
steffany daph
AUTHOR
May 19, 2012 at 9:48 PM delete

ni dia bantal tido tgh malam. XD

avatar
Ainira Zurain
AUTHOR
May 31, 2012 at 2:43 PM delete

kesiannye kucing tuw . bytheway .. comel lha kucing tuw ..

avatar
ikaa
AUTHOR
June 3, 2012 at 4:06 PM delete

kucing niee...bsr gler

avatar
tiykha piykha
AUTHOR
June 5, 2012 at 11:21 AM delete

kcian....

cute... npa mti??

:(

avatar
alyz
AUTHOR
June 5, 2012 at 12:43 PM delete

comell yee ~~ cian dy da mati...

avatar
nis
AUTHOR
June 12, 2012 at 6:43 PM delete

kesiannye.. :(..

avatar

Google+ Followers