Tutorial : Turn Off / Delete Autotweet For Twitter

06/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hey you . Ada TWITTER tak ? Follow me jom ! --->> FOLLOW TWITTER LYSSA

Bagi yang ketinggalan entri lama Lyssa pasal AUTOTWEET , korang boleh RUJUK SINI ! 

Ok . Dan kali ni , Lyssa nak ajar korang macam mana nak DELETE or TURN OFF sebab rasa macam tak nak guna dah autotweet ni . Yup . Before ni ramai jugak yang tanya Lyssa tapi tak terjawab pun . So , Lyssa buat entri khas ni untuk korang yang dah rasa tak nak guna autotweet tu ok ?

1. Korang pergi ke link IFTTT.COM dan sign in masuk . 

2. Klik pada My Recipes .

3. Akan keluar macam ni , and TEKAN Turn Off untuk OFF . Kalau nak DELETE terus , tekan je DELETE . okey ?

 


* Tapi Lyssa bagi cadangan suruh korang TURN OFF je lah . Mana tahu satu hari nanti korang nak guna balik ke , tak payah dah create kan ? Just TURN ON balik je . 

4. Lepas dah tekan TURN OFF tadi tu , maknanya , sebarang AUTOTWEET dah disekat and takkan keluar kat timeline dah nanti . amacam ? suka tak ?


HEE . Lyssa pun sekarang dah turn off dah buat sementara waktu . Sebab asyik semakkan TL korang je kan ? *Sorry ! Eh , tapi memang betul . Kalau buat autotweet ni memang Lyssa tak nafikan ,  memang followers akan bertambah weh :) Tak percaya try lah buat .

Tekan link di bawah kalau berminat :)

Related post :

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

16 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Remy hazza
AUTHOR
August 6, 2012 at 11:45 AM delete

remy takde twitter...... tapi kalau ada nanti kita twit lyssa ye.....he3

avatar
August 6, 2012 at 11:58 AM delete

dah lama saya tercari2 tuto nie :') tskk tskk . thanks kak lyssa ! :D

avatar
August 6, 2012 at 12:45 PM delete

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

avatar
ღSyaღ
AUTHOR
August 6, 2012 at 5:14 PM delete

Lyssa yang comel,,hehe
jom la singgah sebentar sambil berbueno kat
http://www.facebook.com/pages/Gadis-Colourful-Designs/436191483066512

nak sangat ajak Lyssa like page nie. Jom la Lyssa.
Kalo Lyssa grab 2 items, dpt diskaun drp admin

meh la singgah, tak rugi pun

avatar
Nurlyla
AUTHOR
August 6, 2012 at 11:35 PM delete

dah lupa password.. hehe

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
August 7, 2012 at 7:15 PM delete

as simple as it.. hihi

avatar
aizadalias
AUTHOR
August 8, 2012 at 3:48 AM delete

owh begini caranya ;p

avatar
August 8, 2012 at 4:32 PM delete

Kita dah delete twitter lorh ehehe..banyaks sangat acc nanti lupa plak pass ke or emel hehe..btw, sedap lagu kat blog kak Lyssa cm suara kak Lyssa je tuh hehe..:)

avatar
August 9, 2012 at 11:54 AM delete

lyssa dear, cmne nk wt backlink utk gambar ek? contoh yg mcm klik banner untuk ke segmen..ha cmne ek? hehehe

avatar
tirahzairi
AUTHOR
August 9, 2012 at 3:48 PM delete

xbuat pon...hehe

#btw...akak dh update bloglist akak...lyssa pon ada#

GBS~

avatar
izzie izzam
AUTHOR
October 10, 2012 at 12:00 AM delete

tak boleh lah lyssa..akk buat die tak kua mcm lyssa tunjuk tuh -.-

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
December 11, 2012 at 9:31 AM delete

Saye Dh Follow Twitter Kak Lyssa . :D

avatar
Aliatul Husna
AUTHOR
March 12, 2013 at 7:21 PM delete

Thanks Kak! Sayang akak :D

avatar

Google+ Followers