Tutorial : Pengguna Twitter | Jom Buat AutoTweet !

07/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Disebabkan ramai dah yang mendesak Lyssa tanya macam mana nak buat ,

" Thanks @LS sebab follow . Rajin-2 lah tegur" 


Sebab siapa yang follow Lyssa kat twitter tak sah akan dapat tweet dari lyssa macam ni kan ?

 
(Ini adalah contoh-2 tweet yang diorang dapat dari Lyssa yo )


Lyssa tahu , mesti ramai kat sini yang tertanya-tanya dan berminat macam mana nak buat AutoTweet macam tu kan ? Terus terang Lyssa cakap , selepas Lyssa guna AutoTweet tu , setiap saat dan setiap detik (nampak sangat tipu -.-) mesti ada je orang yang follow . 


Korang #WargaTwitterjaya yang teringin nak buat jugak , boleh ikut step yang panjang berjeler kat bawah ni eh . Ni pun sumber dari MuazFaris



1. Daftar di IFTT terlebih dahulu dengan masuk ke web http://ifttt.com
** Join and create account (!)

ifttt+1 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
2. Pergi ke ruangan dashboard dan tekan “Create a task

ifttt+2 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
3. Klik pada perkataan “THIS

ifttt+3 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
4. Pada bahagian “Choose Trigger Channel”, cari logo Twitter dan klik padanya.


ifttt+4 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
5. Pada bahagian twitter “Choose a trigger”, pilih New Follower seperti dalam gambar di bawah.


ifttt+5 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
6. Teken “Create Trigger


ifttt+6 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
7. Kemudian akan keluar camni, just pilih “THAT“. Lepas tu buat sama cam step 4.


ifttt+7 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
 
8. Pada bahagian “Choose an action”, pilih “Post a new tweet


ifttt+8 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
9. Isi la apa-apa ayat yang superb bagi followers korang rasa terharu, lepas tu.. “Create Action“. 

**Yang Full Name User Name tu biar je . Korang just tukar ayat yang "....is following me on twitter .


ifttt+9 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt 
 
 
10. Yang terakhir.. tekan cepat-cepat “Create Task” dan korang dah berjaya buat auto tweet sendiri. Tahniah! Yang # hashtag tu, tak perlu pun tak pe..


ifttt+10 [Tutorial] Jom auto tweet guna Ifttt



 Senangkan ? Senang kan ? HAHA . kalo rasa nak jenguk kelebihan lain IFTTT ni pun boleh.. tengok kat Recipes tu. Macam-macam lagi benda boleh buat dengan ifttt.com ni seperti youtube, dropbox, evernote dan pelbagai lagi.


Nanti , kalau ada orang follow tu menjadi leteww. hikhik .


** Bagi yang dah buat , kasitau okeh ? dan jangan lupa FOLLOW TWITTER LYSSA sekarang ! & TWITTER MUAZFARIS tanda terima kasih kat dia sebab bagi share tutorial ni :)
 
Like kalau SUKA entry ni ~ 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

89 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Hanis Syazana
AUTHOR
June 7, 2012 at 1:36 PM delete

laa. boleh autotweet rupanyaaa. hihi

avatar
June 7, 2012 at 1:37 PM delete

wahhh thanks kak lysaa , skrg jugak sy nak try , :)

avatar
June 7, 2012 at 1:39 PM delete

a'ahh . boleh ler sayangg ^_^v

avatar
June 7, 2012 at 1:40 PM delete

hehe . peace ^^v . Selamat Mencuba :)

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
June 7, 2012 at 1:41 PM delete

oo yeah dah buat!! berjaya!!

avatar
June 7, 2012 at 1:41 PM delete

haaa . pergi try cepat (!!!) haha .

avatar
nonyy
AUTHOR
June 7, 2012 at 1:43 PM delete

Thanks kak lyssa ;)

avatar
Amanina
AUTHOR
June 7, 2012 at 1:43 PM delete

nice one Kak Lyssa. saya dah buat, thanks tau! :D

avatar
June 7, 2012 at 1:47 PM delete

memang menarik punn ! ekekeke :P

avatar
June 7, 2012 at 1:48 PM delete

igt kan ada autolike je.. rupanya autotweet pon ada ^^

avatar
June 7, 2012 at 1:48 PM delete

hehehe. ok dear . sama-sama :P

avatar
June 7, 2012 at 1:54 PM delete

haha . zaman sudah canggih . Semua pakai Auto je . muahaha .

avatar
dIEy cHokIey
AUTHOR
June 7, 2012 at 2:20 PM delete

kaq lyssa , thankss ! superb gilerr ! =))

avatar
ika sulaika
AUTHOR
June 7, 2012 at 2:29 PM delete

owh ada outo jgk rupenya
patutlah selalu nmpk akak rjin tweet org
nk jgk lah

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 7, 2012 at 2:54 PM delete

mencik mencik!! tak ada twitter.

avatar
June 7, 2012 at 2:58 PM delete

thanks kak lyssa.nak follow kak lyssa jugak lah.
kalau sudi follow sekali >_<

avatar
Aldy Shah
AUTHOR
June 7, 2012 at 3:01 PM delete

Owh, no wonder lah my fren selalau kuar tweet say tenkiu ble ada org follow dye, autotweet rupernya, Mekasih sharing...

avatar
ir yien 9897
AUTHOR
June 7, 2012 at 3:02 PM delete

tak tahu lah menjadi ker tak..
sebab tak der sapa2 nak follow twiter kita lagi.. huhuhu

avatar
nabila huda
AUTHOR
June 7, 2012 at 3:10 PM delete

dah buat tak tau jadi ke tak..heehe..
hope menjadi la.:)

avatar
Nurain Aqilah
AUTHOR
June 7, 2012 at 5:06 PM delete

yoooooooooooo. dah buat dah lysa.
tq :)

avatar
rAIHan
AUTHOR
June 7, 2012 at 7:17 PM delete

thanx share. dah buat~

avatar
June 7, 2012 at 8:29 PM delete

Lisa, camner nak tambah link blog sama cam lisa bua kat ucapan tu?

avatar
June 7, 2012 at 11:35 PM delete

thanks akak! kita dh buat n menjadiiiiii!!!!! :D

avatar
shida'R
AUTHOR
June 8, 2012 at 1:43 AM delete

nice tutor..tp alahai twiter k.shida pun dah bersawang..skadar ade jerhh..hehee :)

avatar
June 8, 2012 at 2:24 PM delete

Yess !
Dah menjadi . Thanks Yaww ! :D

avatar
June 8, 2012 at 10:42 PM delete

thanks akk ^_^
ñnty nk try yaww ! :))

avatar
June 9, 2012 at 1:53 AM delete

Thanks kak lyssa. Done follow kakak di twitter. :)

avatar
miss atin
AUTHOR
June 9, 2012 at 10:59 AM delete

lyssa !! kter da wat !! tp npew txde tulisn yer ??

avatar
June 10, 2012 at 3:42 PM delete

lyssa.... mcm mane nak tahu yg kite buat tu jadi ke tak..?

avatar
Nur Liyanz
AUTHOR
June 10, 2012 at 11:15 PM delete

Saya tak dapat pun tweet tu dari Lyssa

avatar
June 12, 2012 at 10:49 PM delete

kak lyssa , dah buat tapi kan kenapa dia tak kuar link blog ? dia keluar line lain tapi kalau klik dia keluar ke blog .. the problem is bukan link blog yang timbul . dia kuar ini bit.ly/KykdnG

avatar
Sh Hily
AUTHOR
June 13, 2012 at 9:55 PM delete

Nice tuto..ifa buat jugak..hihi..^,~

avatar
ritastory
AUTHOR
June 20, 2012 at 8:45 PM delete

menjadilah sis lyysa , thanks a lot <3

avatar
June 23, 2012 at 4:19 PM delete

Camana nak follow twitter kak lyssa kalau kak lyssa pun dah block Izzah ?

avatar
mikoo ,
AUTHOR
June 29, 2012 at 6:51 PM delete

mcm mana nak gunakan nya ?

avatar
eyka
AUTHOR
June 30, 2012 at 12:37 PM delete

dah buat .... lepas ni,tak payah lah nak copy paste bila ada org follow.... hihihihi.... THANX lyssa .... :))

avatar
cik yuyu
AUTHOR
July 10, 2012 at 2:10 PM delete

lyssa.. kalau nk masukkan link blog kita kt autotweet tu cane??

avatar
~ Fazrinie ~
AUTHOR
July 14, 2012 at 2:15 AM delete

dh buat dh . hehe :')

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
July 23, 2012 at 12:04 PM delete

kenapa benda tu tak mention pon ? just ade name dorang jee . huk !

avatar
July 24, 2012 at 9:24 PM delete

Sys,camne nak cancel kan balek bnde ni ?

avatar
Call me Pykaa
AUTHOR
July 29, 2012 at 3:17 AM delete

kak lysa , kalo dah bt jadi lah ek ? *pelik lah and tak paham :(

avatar
Kii Fu Zii Ka
AUTHOR
August 6, 2012 at 3:45 PM delete

kenapa iyza buat ta boleh pun . iyza nk cuba buat fasal create task tu . tak boleh pun .

avatar
Fiza Jaafar
AUTHOR
August 6, 2012 at 4:27 PM delete

da buat..tp tak tau la jadik ke tak lyssa,,T_T

avatar
~syazie~
AUTHOR
August 6, 2012 at 9:29 PM delete

dah wat dh.. tgh tggu nk tgok jadik ke x.. btw, yhanx lyssa! =)

avatar
Liesa
AUTHOR
August 8, 2012 at 3:58 PM delete

yeah,,, dah jadi,, terima kasih akak....

avatar
August 23, 2012 at 6:44 PM delete

sampai 10 je ke last step? maksudnye dia akn ade sendiri kat blog nanti? knape mcm t'gantung aje..

avatar
Mahaney A.
AUTHOR
September 8, 2012 at 1:46 PM delete

ehh, kak lyssa knpa sy klik link autotweet tu page not found??

avatar
Hawa kowt
AUTHOR
September 16, 2012 at 4:37 PM delete

Akak lysa kenapa saya buat Tak jadik un?

avatar
Hawa kowt
AUTHOR
September 16, 2012 at 4:37 PM delete

Akak lysa kenapa saya buat takmenjadi un?

avatar
October 19, 2012 at 11:42 PM delete

saya tak reti , sebab bila saya buat acc tu . macam tak sama je yg dalam :O

avatar
November 13, 2012 at 11:52 PM delete

kenapa,bila sye buat acc tuh die kate no trigger in this site?? ...ke time kak lyssa buat acc tuh , die da lain and skarang lain??...

avatar
BungaOrgan
AUTHOR
November 14, 2012 at 3:15 PM delete

Lisa....Xjd la,dah mcm lain je..

avatar
November 14, 2012 at 5:59 PM delete

Takjadi pun akak ? aduduhai :/

avatar
December 10, 2012 at 11:36 PM delete

Takde pun creat a task kak lyssa ?

avatar
Cik Aishah
AUTHOR
December 14, 2012 at 10:10 AM delete

Tak jumpa2 logo Twitter. Camne ni kak Lyssa? :(

avatar
cik chenta
AUTHOR
December 29, 2012 at 5:47 PM delete

xbole guna da ye ni ? xde pon choose trigger to .. eemmm :(

avatar
February 7, 2013 at 1:37 PM delete

dah try tapi ta jadi lah.... :'(

avatar
April 13, 2013 at 11:16 PM delete

akk saya dah try buat tak leh pon..takde choose a trigger??macam mana kak??

avatar
kazai_lp
AUTHOR
May 11, 2013 at 12:15 PM delete

quite a useful tips.

although I think the tips you mention wasnt there.
but i found other useful things on the site.

Thanks

Will follow you.

:-)

avatar
August 16, 2013 at 11:16 AM delete

lyssa, kenapa bile sya nk choose trigger tak kuar pun twitter punye symbol.. knpe ye??

avatar
Amira Atikah
AUTHOR
November 20, 2013 at 4:34 PM delete

k.lyssa , tolong , k.lyssa tahu tak camne nak atasi masalah twitter ni ..


Locked out!

We've temporarily locked your ability to reset passwords. Please chillax for a few, then try again.

mase mira nak log in , tibe tibe eje tak boleh bukak .. padahal smlm oke aje .. camne k.lyssa ae ? .. please tlg ..

avatar
Amira Atikah
AUTHOR
November 20, 2013 at 4:37 PM delete

k.lysa , camne boleh jadi prob at twitter ni hah ? mira baru aje nak log in , tngok tngok jadi mcm ni ..

________________
Locked out!

We've temporarily locked your ability to reset passwords. Please chillax for a few, then try again.
----------------
so ? cam mne ? .. please k.lyssa , tlg lha ..

avatar
Amira Atikah
AUTHOR
November 20, 2013 at 4:37 PM delete

k.lysa , camne boleh jadi prob at twitter ni hah ? mira baru aje nak log in , tngok tngok jadi mcm ni ..


Locked out!

We've temporarily locked your ability to reset passwords. Please chillax for a few, then try again.

so ? cam mne ? .. please k.lyssa , tlg lha ..

avatar

Google+ Followers