Sabar lah ye , Wahai Bloggers :)

21/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Oh ye .  Kalau tengok tajuk tu , agak-agak korang .. Korang tahu ke apa yang Lyssa nak merepek dalam entry kali ni eh ? huk huk . 

Sabar lah ye , Wahai Bloggers :)

Agak-agak kenapa heh ? Kenapa bloggers di luar sana perlu sabar ? haha  .
Ye . Seperti yang korang semua dah tahu . dashboard blog kita sekarang ni dah 100% bertukar jadi new interface kan ?

Bila dah jadi macam ni , Lyssa lah orang pertama rasanya yang korang akan cari ! haha (*peraaaaasan gila kau Lyssa!) . Mana tak nya , penuh wall facebook , inbox pun penuh dengan pertanyaan mengenai  "Macam mana nak tukar balik ke dashboard lama ni Lyssa ?"

Disebabkan Lyssa dikenali sebagai salah seorang blogger yang  buat tutorial blog . Lyssa nak minta maaf awal-awal dekat korang sebab benda ni memang Lyssa tak boleh nak tolong korang . Bukan Lyssa tak nak . Tapi , memang tak boleh . Lyssa dah try buat cara Lyssa untuk kembali kan kepada dashboard yang lama . 

Tapi , bila Lyssa buat eksperimen balik , Lyssa hanya boleh kembalikan dahboard lama untuk Awaiting Comment dan Design/Untuk Edit Html je . Yang lain memang terpaksa guna dashboard baru . 

Tapi , pendapatan Lyssa , Lyssa harap , korang berjinak-jinak lah heh guna dashboard baru ni . Jangan disebabkan dashboard baru , korang dah malas nak berblogging , malas nak update and malas nak terjebak dalam dunia blogging ni dah . 

Takkan hidup tak pernah ada perubahan kan ? Semua orang nakkan perubahan . Termasuk juga lah orang yang mengelola BLOGGER.COM ni . Diorang pun nak jugak menaiktarafkan blog ni . Macam juga facebook . Seringkali berlaku perubahan , tahun demi tahun . 

So , dengan perubahan yang mendadak ni , lyssa harap korang boleh berdikari godek-godek , belek-belek setting yang ada dalam blog new interface ni heh . Tak de lah banyak yang berubah sangat pun . Cuma korang kena pandai-pandai lah explore sendiri . Apa yang tak tahu , boleh je tanya lyssa . Ada masa , Lyssa free , insyaAllah Lyssa akan reply setiap semua pertanyaan korang tu . 

Dashboard baru sebenarnya banyak kelebihannya dari dashbord lama dari segi SEO . Oh yeah . Sebenarnya , tak banyak Lyssa tahu pasal SEO bagai ni . Sebab tu lyssa tak pernah tulis entry pasal SEO . *sorry bout that ya !

Apa-apa pun , korang kena banyak bersabar ! Jangan disebabkan ini , mood korang nak UPDATE , jadi down gilaaa . Dan Lyssa nak mintak maaf sebab korang dah tak boleh nak guna TUTORIAL INI kan ?  Sebab button "OLD INTERFACE" dah tak de . Memang 100% dah jadi new interface lah ni . Sabar  . Sabar . Sabar . 

Chill beb ! Daaa :)


 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

52 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
mimijoe
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:05 PM delete

first time jadi org yg first komen..fuh..naseb baik sempat jinakkan diri ngan new interface..btw,smangat nak berblog xkan padam..^^

avatar
huda
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:07 PM delete

betul, kena belajar dan kena biasakan ... ^_^

avatar
September 21, 2012 at 5:07 PM delete

kak lyssa macam mna nak nak ubah HTML yg kita dah buat kat dashboard lama?

avatar
September 21, 2012 at 5:08 PM delete

Hurm..sedihnya sabar jelah..takper

avatar
Nanie
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:08 PM delete

susah lah kak lyssa nak jinak dgn yg baru ni , :(

avatar
cik ainisha
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:08 PM delete

yup.. kne blja sstu yg baru... jom cik lyssa ke blg sy...
realitipink.blogspot.com

avatar
September 21, 2012 at 5:10 PM delete

@mimijoe

haaaa , bagus gituu . chaiyokk2 ! :)

avatar
September 21, 2012 at 5:10 PM delete

@huda

yupp . nampaknye , macam tu lahh :)

avatar
September 21, 2012 at 5:11 PM delete

@Ash Dixon's ♥

huhu . akak rasa , tak perlu lah . dekat bahagian DESIGN je dia keluar ~

avatar
September 21, 2012 at 5:11 PM delete

@Nanie

tak pe . pelan . pelan . lama lama nanti , okey leteww :)

avatar
September 21, 2012 at 5:13 PM delete

terpakse jugak belajar blogging guna dashboard yang baru.. sedih :'(

avatar
September 21, 2012 at 5:14 PM delete

@Lyssa Faizureen nasib baik saya pakai template senang sikit nak buat :) btw Thank you :D

avatar
September 21, 2012 at 5:14 PM delete

terkial2 nak godek2 bnda bru nie

avatar
September 21, 2012 at 5:21 PM delete

bikin serabut kepala jee :<

avatar
miz ruha
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:21 PM delete

nasib baik dah terbiasa guna yang baru ni...
so, tak ada lah kekok sangat~~
okay ape guna yang baru ni.. ^_^

avatar
September 21, 2012 at 5:26 PM delete

Kak Lyssa , macam mana nak tengok post orang lain yang terkini ?

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:44 PM delete

geram dengan lyssa... dush2

avatar
Remy hazza
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:58 PM delete

nasin baik remy dah lama tukar...... takde ler susah sangat pun.....

avatar
September 21, 2012 at 6:00 PM delete

Hah ni kali ke 2 akak nak komen kat sini. Kali pertama komen sampai ke sudah tak lepas. Agakny 'filter' tebal sangat. Macam yg Lyssa cakap...buat jelah ' trial and error ' lama-lama molek lah tu. Adios Lyssa.

avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
September 21, 2012 at 6:46 PM delete

baru tukar rupenye.. sya ingat suma owg gna template tu.. :)

avatar
B.e.e.n.a.
AUTHOR
September 21, 2012 at 6:49 PM delete

Dah la da lame rehat dari blogging.bila stat blek tengok2 dashboard dah tukar. nuffnang dengan churp2 pon tukar.sabar aje la T.T

avatar
Syaza Nazurah
AUTHOR
September 21, 2012 at 6:53 PM delete

Terus tak de mood nak update blog. Blogger sje je hilangkan button "old interface" tu supaya kita guna yg "new interface".

avatar
Swaggie ♥
AUTHOR
September 21, 2012 at 7:12 PM delete

a'ahh .. semuanya dh berubah .. okey jugak la gna dashboard baru nieh :D terperanjjat sungguh msa bukak blog kelmarin

avatar
September 21, 2012 at 7:22 PM delete

lyssa dear nak cari edit html kat mane eyh?

avatar
September 21, 2012 at 7:22 PM delete

lyssa dear nak cari edit html kat mane eyh?

avatar
September 21, 2012 at 7:28 PM delete

Yup ! Kena sabar :D Tapi okay juga lah dashboard baru nie ^^ ;D

avatar
September 21, 2012 at 7:30 PM delete

"Pendapatan" ? Atau "Pendapat"? Hahaha
Typo2..

avatar
Azra Najwa
AUTHOR
September 21, 2012 at 7:32 PM delete

alaa sng je guna yg bru ni,naz dr dia perkenalkn terus guna.. lg best :)

avatar
September 21, 2012 at 7:34 PM delete

dah lama guna dan dah pandai pun bukannya susah pun dashboard baru ni

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
September 21, 2012 at 7:48 PM delete

Hehe.. sabar jelah.. dah takleh nak ngelat guna old interface.. Ape pon tak boleh.. Huhu.. Nak tak nak kenalah jugak berdikari biasakan diri dengan new interface ni.. Takde la susah mana pun sebenarnya.. Cuma cam complicated sikit..

Oh, btw cubit2 iklan lyssa.. Jemput cubit2 MM pulak ye.. Hehe.. =)

avatar
yayahnasake
AUTHOR
September 21, 2012 at 7:49 PM delete

saya SOKONG lyssa 100%... mula2 memang susah lama2 kacang jerk just kna praktis ari2 dulu...slow awal2 tetapi laju pastu.... :)

avatar
kate na
AUTHOR
September 21, 2012 at 7:54 PM delete

lebih senang lagi gua interface yg ni..jangan tuka lagi ye bloger...:)

avatar
irwan alessa
AUTHOR
September 21, 2012 at 8:11 PM delete

Salam..
haha tak tahu pulak..
since buat blog aritu mmg guna interface yang baru.. sometime je tukar sebab nak ikut bulat2 tuto dari lyssa tu.. ape pun xkan sesekali lumpuh semangat untuk berblogger and tulis entry2.. : D

avatar
Fiza Suhaimi
AUTHOR
September 21, 2012 at 8:16 PM delete

agak serabut dashboard baru ni.. tapi lama-kelamaan ok la kot.. just enjoy ^^

avatar
September 21, 2012 at 9:02 PM delete

xda masalah dgn new interface ni sbb dh lama biasakan diri.hehe lyssa pn chill jgk ye :)

avatar
Aimie Anuar
AUTHOR
September 21, 2012 at 9:41 PM delete

hmm, mengalirkan air mata darah pun tak guna :'( just continue jea..

avatar
CikAda
AUTHOR
September 22, 2012 at 11:07 AM delete

kita pon pening laahh . xreti sangat . dah la newbie blogger . aiseymen . :(

avatar
September 22, 2012 at 2:25 PM delete

iye lah, dasbor yang baru ni agak payah... tp saye dah pandai makainya akak... :)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
September 22, 2012 at 6:03 PM delete

xbiasa lagi ngn dashboard baru ni . xbest . berserabut . walaupun akk kte dia canggih skit drp yg lama , sy lebih suka yg lama . hmmm :/ . klau lah ada prubahan , boleh tukar jadi old interface kan best . dlu boleh je , skrg tak

avatar
Minah Sepet
AUTHOR
September 22, 2012 at 7:36 PM delete

kak lyssa2 ! need help :'((((((

macam mana nak tukar blog jadi template denim smeua tuu ? ke dah takde ? tolong lahh ! :((

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
September 23, 2012 at 1:19 PM delete

akak Lyssa,, tlg ajar SEO blogspot boleh. nk tahu laaa..

avatar
♥ShiErA♥
AUTHOR
September 25, 2012 at 10:18 PM delete

kak lissa saya xsuka yang baru, xpaham langsung macam mana nk gune lar kak oi ! geram nyerr ! xkn xde cara lain kot nk ubah blik ?

avatar
Shekalums
AUTHOR
December 18, 2012 at 10:25 PM delete

:(( http://candygirl-shekalums.blogspot.com/

avatar

Google+ Followers