Cuti Seminggu Tak Puas !

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik .. Dah hampir nak masuk seminggu dah Lyssa bercuti di rumah (Penang). Dalam masa seminggu ni, apa yang Lyssa buat ? ehm. Macam biasa.. Berehat . Online . Update blog . Tidur . Makan . *macam tak de life kan ??*  Itu je lah rutin harian Lyssa kalau balik Penang. Tak ada benda apa pun nak buat. Ye lah kan , kalau di KL tu hari-hari keluar , setiap masa tak melekat pun bontot ni kat rumah.. Ada je idea nak ke mana-mana..



Jadi, dalam masa seminggu cuti pertengahan semester ni, Lyssa buat keputusan untuk berehat sahaja di rumah.. Tenangkan fikiran. Tak mau stress-stress. Nak kosongkan minda je dari sebarang masalah. Sebabnya, nanti lusa dah start masuk kelas, mula lah nak stress dengan assignment berlonggok, project bertimbun, kerja banyak yang tertangguh...! Dan masa tu jugak lah macam-macam masalah akan timbul. Kadang rasa macam nak naik gila bila fikir masalah yang susah nak settle satu persatu pun.



And bagi Lyssa kali ni punya cuti, memang rasa tak puas sangat. Rasa macam nak ambil cuti lagi seminggu je nak berehat lagi. Aduh ! Lepas ni dah masuk kelas mesti makin runsing dengan macam-macam projek yang kena buat. Eh! Tak baik mengeluh.. Bersabar dan syukur je kan. Nama pun student kan. Lain la kalau dah bekerja, haaa masa tu, tahu lah nasib.. Mula la fikir nak belajar je balik....

Itu pun nasib la ada jugak cuti seminggu kan. Kalau tak de langsung ? Cuba fikir la . Mau bernanah otak asyik tumpu study je kan. Kira ok la, dapat juga berehat sekejap otak ni. Seminggu pun seminggu lah. Asalkan dapat rest . hihi !

So, esok pagi Lyssa bertolak lah dari Penang ke KL. huhu . Sedihlah pulak rasa nak tinggalkan family. ermm . Tak puas lagi sebenarnya nak bersama dengan keluarga tersayang ni. Apakan daya, anak mu ini mau berjuang untuk belajar. Tak boleh nak buat apa la. huk huk >.<


Ok lah guys. Jumpa lagi di entri yang lain. See ya ~

Terima Kasih Sudi Baca !

P/S : Korang boleh comment, nak Lyssa kongsikan mengenai apa lagi ? Nak Lyssa update apa lagi ? InsyaAllah, Lyssa akan update entri apa yang korang nak :D

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

18 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
November 19, 2016 at 7:57 PM delete

Kucing-kucing Lyssa apa khabar..hukhukhuk :)

avatar
aswaleyla
AUTHOR
November 19, 2016 at 8:35 PM delete

duk je rumah lisa, habiskan masa dengan famili. lela ni lagi sebulan nk study week. tak sabar nak cuti sem.

avatar
Shafuhan Smab
AUTHOR
November 19, 2016 at 10:00 PM delete

selamat belajar kak lyssa.

btw, cuti kat rumah mmg tak puas kan walaupun kerjanya tido makan kemas rumah. sbb duk sama mak ayh ni tak pernah puas. hihi.

avatar
Deeb :)
AUTHOR
November 20, 2016 at 12:16 AM delete

Kak Lisa sambung Master ke?

avatar
mejuez
AUTHOR
November 20, 2016 at 8:15 AM delete

Ehh, lysa duduk penang jugak ke?? Penang belah mana je? Saya pun duk penang jugak... :)


www.mejuez.com

avatar
Mohd Adib
AUTHOR
November 20, 2016 at 8:47 AM delete

Kadang2 cuti sebulan pun rasa sekejap je.. tapi bila belajar sebulan tu rasa lama gila huhuhu.. selamat menikmati cuti lyssa. ;)

Jemput singgah : www.adibsite.com

avatar
szwnyxxi_
AUTHOR
November 20, 2016 at 9:42 AM delete

[20/11 9:18 am] Suzwani🙄: Sape2 nk tmbh duit bole keja partime kt sni .. just promote this link n buat akaun dlu .. cuba dulu bru tau .. yg rasa was2 pn korg cuba dlu .. klu rsa tipu takyah join yee .. nk ketahui lebih lanjut sila cht sy .. trima ksih http://reseller.antzcommerce.com/register.aspx?id=szwnyxxi
[20/11 9:18 am] Suzwani🙄: Saudara/i , sila maklumkan
kepada rakan2 anda.
Pengeluaran balance dalam
akun antz anda boleh melalui 2
cara. Pertama sama ada ingin
ditukarkan ke pakej
pelancongan (ikut banyak duit)
atau pengeluaran melalui
akaun bank semasa anda.
Setelah masa 30 hari tersebut
tamat,automatik pihak antz
akan menghantar email
kepada anda sma ada ingin
mengeluarkan duit dlm bentuk
tunai atau pakej pelancongan.
Tp ramai yg pilih tunai. Jadi,
bila anda telah untuk memilih
pengeluaran tunai. Anda akan
diminta mengisi maklumat
nombor akaun tempatan
semasa anda. Tapi itu
dilakukan setelah tempoh 30
hari yang ditetapkan genap.
jangan risau tentang
pembayaran.

avatar
szwnyxxi_
AUTHOR
November 20, 2016 at 9:43 AM delete

[20/11 9:18 am] Suzwani🙄: Sape2 nk tmbh duit bole keja partime kt sni .. just promote this link n buat akaun dlu .. cuba dulu bru tau .. yg rasa was2 pn korg cuba dlu .. klu rsa tipu takyah join yee .. nk ketahui lebih lanjut sila cht sy .. trima ksih http://reseller.antzcommerce.com/register.aspx?id=szwnyxxi
[20/11 9:18 am] Suzwani🙄: Saudara/i , sila maklumkan
kepada rakan2 anda.
Pengeluaran balance dalam
akun antz anda boleh melalui 2
cara. Pertama sama ada ingin
ditukarkan ke pakej
pelancongan (ikut banyak duit)
atau pengeluaran melalui
akaun bank semasa anda.
Setelah masa 30 hari tersebut
tamat,automatik pihak antz
akan menghantar email
kepada anda sma ada ingin
mengeluarkan duit dlm bentuk
tunai atau pakej pelancongan.
Tp ramai yg pilih tunai. Jadi,
bila anda telah untuk memilih
pengeluaran tunai. Anda akan
diminta mengisi maklumat
nombor akaun tempatan
semasa anda. Tapi itu
dilakukan setelah tempoh 30
hari yang ditetapkan genap.
jangan risau tentang
pembayaran.

avatar
Ain Syahirah
AUTHOR
November 20, 2016 at 1:51 PM delete

Jom Join Giveaway kek lapis.. Syaratnya simple je..:D http://nurain-syahirah.blogspot.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html

avatar
November 20, 2016 at 9:45 PM delete

wah, bestnya dah cuti mid sem, while me waiting for it next week, sobsss huhu

www.neezalife.com

avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:37 AM delete

seminggu memang rasa tak cukup pejam celik pejam celik cuti dah habis hehe...

avatar
November 21, 2016 at 12:46 PM delete

dah namanya cuti dik oiii... seumur hidup pun tak puas.. hahaha

avatar
Amin Hakim
AUTHOR
November 21, 2016 at 5:29 PM delete

Mintak je lecturer tambah cuti.. ehehe

avatar
Pan
AUTHOR
November 23, 2016 at 5:59 PM delete

Bila bukak blog Kak Lisa teringat zaman tutorial dulu XD hahaha

avatar
November 23, 2016 at 6:58 PM delete

@PeRdU cINta
kucing lyssa sekarang ni tinggal jenny and jacob je . Alhamdulillah sihat .. hehee

avatar
izad amir
AUTHOR
November 29, 2016 at 9:22 AM delete

huhu dulu abang pon time belajo same mcm tu deq. tapi biler dah keje ni dapat cuti satu hari pon alhamdulillah sesangat hehe

avatar

Google+ Followers