ENTRI TERBARU!

Tutorial : Post Title Background

Salam , 
Hari ini ,Lyssa nak ajar korunk buad "Background Post Title"
haha. nak blaja tak ? okie! Lyssa ajarkan oke?


Kat bawah niyh , Lyssa ada kasi contoh gambar background tuh:)


Oke, nak blaja kan ?
Meh cini :)

  1. Log in --> Design --> Edit Html
  2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {
  3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }
  4.  Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }
    border:0px dashed #cc99cc;

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }
4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)

 border: 3px solid #C0C0C0;
background: url(URL BACKGROUND); 


  • Yang Lyssa tulis tulisan warna merah tu en , korunk gantikan dengan URL background yang korang suka.
4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)

**PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

327 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   201 – 327 of 327   Newer›   Newest»
Anonymous
AUTHOR
September 14, 2011 at 10:49 PM delete

Kak Lysaa, mana nak carik url background tuh? Dah bukak photobucket.com then? benda tu kita kena edit sendiri eh?

avatar
Izzatul
AUTHOR
September 17, 2011 at 7:22 PM delete

thanks for the tuto kak lyssa :)

avatar
ezzatystory
AUTHOR
September 23, 2011 at 6:02 PM delete

lyssa knape sye preview x mnjadi ek ? dye kluar tulisan yg kite copy tuh .

avatar
ArianaFadzil
AUTHOR
October 2, 2011 at 5:36 PM delete

Hehe , nak tanye lagi ~ kalau nk background colour je ~ xnak corak2 mcm mana pulak ek ? =)
ada tutorial utk tu x?

avatar
eisyapipit :)
AUTHOR
October 3, 2011 at 1:33 PM delete

kak lyssa , hmm . x jadi pun. da banyak kali da try buat dari tadi . .

avatar
October 3, 2011 at 3:14 PM delete

Kak Lyssa, tak jadi lah, tolong bolehh?

avatar
October 8, 2011 at 10:30 AM delete

kak lyssa ,, ice dah cuba buat , tapi tak menjadi pon kak lyssa ?? sampai ice kena makan panadol pening kepala aw! semua okey! tpi yg url uw kot ,, prob sikit lh kak lyssa !! @Little Ice

avatar
earysyah
AUTHOR
October 8, 2011 at 11:04 AM delete

thanks kak lyssa :)
i like it !

avatar
PykaaBoo
AUTHOR
October 8, 2011 at 11:29 PM delete

mana nak carik URL background?

avatar
Fiwaaa
AUTHOR
October 9, 2011 at 3:18 PM delete

Kak ,
Nak wat dye jadi curved mcm mana eh ?

avatar
October 19, 2011 at 10:41 PM delete

yang..nak tanya..kalau Ctrl F tu kan tp dia just jumpa h3.post-title a { atau h3.post-title, h4 { mcm mana??

avatar
NurAmanina
AUTHOR
October 20, 2011 at 9:15 PM delete

kak lyssa .. ta buley pun .. huhu :(( da byk kali try .. still cannot .. mcm mne nehh ? ~

avatar
Mak Usu
AUTHOR
October 21, 2011 at 11:22 PM delete

salam lyssa... akak nak tanya... background n nak centerkan post title xblh la... msh xjumpa code tu...huhuhuhu

avatar
smkAwa_96
AUTHOR
October 22, 2011 at 3:50 PM delete

akak...sy dh try byk kli dh...p x jd p0m...cmne nie???

avatar
October 24, 2011 at 7:36 PM delete

Kak Lyssa , kalau kita nak buad body dia melengkung camne eh ? Sbb Dina buat jadi rectangle je ~ Dina nk bagi melengkung ckit . Camne eh ?

avatar
October 26, 2011 at 9:58 PM delete

salam kak lyssa , ta jd un .. da bnyk kali da wt tp ta jd jgk ..

avatar
October 27, 2011 at 1:07 PM delete

besar sangat la kak lyssa~ camne nak kecik kan bagi saiz nye cukup cukup ngan tajuk nye? please reply~ >,<

avatar
erleena
AUTHOR
October 27, 2011 at 11:16 PM delete

eh btw lyssa mg mule2 sis wat ade problm , actuallly suppose

y color : titlecolor

xde $

avatar
Adlh_Aqlh
AUTHOR
October 28, 2011 at 10:18 AM delete

kak lyssa...
mcm mana nk delete semula post title background tu ye?

avatar
October 29, 2011 at 10:27 AM delete

@milosalamm adek boleh tlg btkn blog yg cntik x??akak dah bt bnyk kali hari2 akak tgk blog adek...semua dah try tapi xmnjadi pon...

avatar
October 29, 2011 at 10:30 AM delete

salam..adekk boleh mnta tlg x 2 pon klu sudi..nk minta btkn blog yg cntik nk bt gambar yg ada kt atas 2 sekalingn nama tpi akak dah bt bnyk kali xboleh ari2 akak tgk blog adek.

avatar
put !
AUTHOR
October 29, 2011 at 2:59 PM delete

wah!! thankz 4 this tuto..bez laa..:)

avatar
October 29, 2011 at 10:47 PM delete

@aida4evaizz xfaham laa kak lyssa,,xkuar pown background tu.. :(

avatar
Ain Nurfitrah
AUTHOR
October 31, 2011 at 10:06 PM delete

SALAM KAK LYSSA...TQ.. :)

avatar
Unknown
AUTHOR
November 4, 2011 at 4:06 AM delete

kak..tak jadi la..da jumpe kod yg akak suruh cri..bile letak.copy semua html,background tu x mncul2..npe ek?@aida4eva

avatar
Unknown
AUTHOR
November 4, 2011 at 4:10 AM delete

dah jadi la..hehehhee..thakz kak !!@aida4eva

avatar
Echa Most
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:59 PM delete

kak lyssa ! mne na cari contoh2 gambar backgr0und ??

avatar
sasyashubby
AUTHOR
November 8, 2011 at 11:35 AM delete

salam..cik lyssa nak tanya mcm URL toe amek katphotobucket kann???amek direct link ke???html???tolong sayee....thax:))

avatar
amerrazainol
AUTHOR
November 10, 2011 at 12:01 AM delete

kak lyssa, tak paham lerr.. kalau saya bagi psswd akk boleh buad kan tak ?
@Lyssa Dollixious

avatar
abiey_miey
AUTHOR
November 13, 2011 at 5:00 PM delete

thx kak .. sdkit sebnyk dapt la adk hias blog adk .. hehe

avatar
Ira Thira
AUTHOR
November 16, 2011 at 7:06 AM delete

tansk kak lyssa..menjadi

avatar
Nor ™ ツ
AUTHOR
November 16, 2011 at 3:51 PM delete

@Lyssa Dollixious

xpham langsung ! heeh !
mcm mana 2 ! kak !

avatar
dayah
AUTHOR
November 17, 2011 at 5:48 PM delete

yess jadi ! thanks kak lisa . tp kite ubah sikit , yg code h4{ tuhh kite paste code yg nihh bru jdi --> border: 3px solid #C0C0C0;
background: url(URL BACKGROUND);

avatar
Kak nad
AUTHOR
November 20, 2011 at 9:12 PM delete

lyssa.. saper yg tak dapat tu... cuba suruh diorang carik nie...

h3.post-title, .comments h4 {

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 22, 2011 at 12:53 PM delete

Lepas click (ctrl+f) kena search ( .... ) . Soalannya macam mana search benda tu?

avatar
joana syeilla
AUTHOR
November 23, 2011 at 4:38 PM delete

ermmm , kak reen ,,,saya da cube buat post title tpi xjdi coz saya gune template denim so tak ley !! bole tolong tak ? please ,,, thanx !! =]

avatar
Shandy
AUTHOR
November 24, 2011 at 7:28 AM delete

thx lisa:) sekali lagi berjaya:)

avatar
Dihaa Musaa
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:08 PM delete

kak lyssa tak jadi pon saia buat .mcm mne ney ?

avatar
Nur Izwani
AUTHOR
November 25, 2011 at 6:09 PM delete

hey lysa :) kenape sy cari semue kod2 yg lisah suh cari tu semue x ad erk? mcm mne nk buat nie ?

avatar
Fida
AUTHOR
November 25, 2011 at 9:36 PM delete

hye lyssa,dh try cri kod2 tu tpy satu pon x dak,yg ade

="Post Title" selector="h3.post-title, h4, h3.post-title a">

macam mane ek lyssa,please tolong..:)

avatar
November 28, 2011 at 2:56 PM delete

thanks kak lisa...menjadi sangt...cntik..penat jugak mencari kod tue..last2 hentam dapat jugak!! syukran

avatar
November 30, 2011 at 9:11 PM delete

salam akak.. mcm mne nieh?sya bru umur 12 taon.. n bru je tau psal blog nieh.. n.. dh cube buat kt ats nie.. tp x jd.. n. nk tnye.. aper gunenye.. ctrl f tu??sye klru...

avatar
mi_yuuki
AUTHOR
December 4, 2011 at 1:39 AM delete

k'lyssa, asal dia taknak jadi bile gabung dgan turo centerkan post title?
:[

avatar
December 7, 2011 at 8:41 PM delete

@aida4eva

:( T.T ta faham la sys!!!
saya budak baru! mane ler faham kat ne nak cari!! and saye pun x tau cam ne nak cari kat photobucket

avatar
SyaSyA .. :)
AUTHOR
December 8, 2011 at 3:34 PM delete

lyssa ! mcm mna nak tukar semua background kt belakang??

avatar
December 8, 2011 at 8:12 PM delete

salam..boleh saye tahu apa itu edit HTML..saya tak paham lah

avatar
December 11, 2011 at 12:43 PM delete

X dapat buat la,kak Lyssa..Kod dh jumpa,tapi x bole paste kod yg kak bagi kat bawah kod yg dicari tu..huhu..

avatar
nadia yussof
AUTHOR
December 12, 2011 at 9:58 AM delete

kak lyssa , nk tnye nie . hmm .cmne nk wt kotak kt post title tu ? pliz kak lyssa . tlog sy . :(

avatar
THE HK
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:07 AM delete

ihik. comeyymeyy. thanks :)

avatar
MIMI AFINIE
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:42 AM delete

lyssa dah try banyak kali, tak boleh pun :'(

avatar
December 17, 2011 at 8:37 PM delete

kaka, kalau guna blogskin, camne nk ade kan comment..tlogg sayaa !

avatar
H A N I M
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:27 AM delete

hehe,kaq lyssa cmne ek nak cari url background yang menarik?

avatar
Tasya Cullen
AUTHOR
December 21, 2011 at 10:45 PM delete

akak , saye dah wat yg h3.post-title {
punyer ... url background pon dah wat , tpi TETAP xdpt .. knpe erk ?

avatar
Lily
AUTHOR
December 28, 2011 at 4:15 PM delete

hye !akk, sye tak tahu lah camne nak buat yg Tuorial : Post Tittle Background tuh..
x fhm la..

avatar
Maizatul
AUTHOR
December 28, 2011 at 5:08 PM delete

thnks kak lyssa dah jdi :)

avatar
December 31, 2011 at 12:18 PM delete

Hohohoh..akk...dah jd lah...tengs yaww !! clear giler akk ajar.... :))

avatar
December 31, 2011 at 12:54 PM delete

tiga2 code tu dah cari, tapi satu pon tak jumpe.
so tak boleh buat =(

avatar
Nur Atikah
AUTHOR
December 31, 2011 at 1:32 PM delete

k.lisa!!nk cri url bgr0un kt ner??

avatar
January 2, 2012 at 6:13 PM delete

ermm..nk tanye skit soalan kat akak lyssa..
ermm.. psal template tuh akak kate amek kat photobucket an?sye dh choice template kat situ.. pas2 soalannye ialah :

"URL BACKGROUND" nye yang mane satu ye?

avatar
Miz SoFfia
AUTHOR
January 10, 2012 at 8:47 PM delete

erm , xpham la .! susah nyee , pening laaa ,, :/

avatar
Miz SoFfia
AUTHOR
January 10, 2012 at 8:50 PM delete

tak pham la k.lyssa . !!

avatar
iqa yusof
AUTHOR
January 11, 2012 at 9:58 PM delete

kak lyssa sya da cbe tpi x jdi pon..

avatar
Atiqah Ahmad
AUTHOR
January 20, 2012 at 7:28 PM delete

xboleh pun ? dah preview , tak jadi ape2 .

avatar
Hajar Ibrahim
AUTHOR
January 21, 2012 at 8:20 AM delete

kak lyssa , tak menjadik laa .. huhu
nape ea ? bile sy cari h3.post-title { takder .. yg ade pun h3.post-title a"> .. asal ek ?

avatar
AinNadhirah
AUTHOR
January 23, 2012 at 6:32 PM delete

Salam kak lysa... kenapa post title background saya hanya jadi bila home je?? Sedihla kak lysa.. Nak buat macam mana yer???

avatar
AinNadhirah
AUTHOR
January 23, 2012 at 6:32 PM delete

Salam kak lysa... kenapa post title background saya hanya jadi bila home je?? Sedihla kak lysa.. Nak buat macam mana yer???

avatar
~ALLIA~
AUTHOR
January 24, 2012 at 10:28 AM delete

Kak . lysaa ,,
x jumpe kod tuh :'(
cm ne ekk ?

avatar
FASYAHEERA
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:16 PM delete

kak lyssa,xm'jdi lha...xpe lha,t kite cube lgy len kli... :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:39 PM delete

Akak lyssa .. tak jadi lah , dia kate invalid :(

avatar
nurafiee
AUTHOR
January 30, 2012 at 1:13 PM delete

sis , 'tittlecolour' tuh memang mcm tuh jaa eh ?

avatar
Chokewlart97
AUTHOR
February 5, 2012 at 9:19 PM delete

kak lyssa takk jumper pown code tuww

avatar
February 7, 2012 at 10:57 AM delete

Thanks akak lyssa :) Jadi yehh :)

avatar
Hus
AUTHOR
February 13, 2012 at 4:29 PM delete

salam..lyssa thanks!!!! semua tutorial awak sy try menjadi..thanks sangat!!! awak best!!1

avatar
February 19, 2012 at 10:43 AM delete

kak lyssa x leh pon ... :(
dah save pastu die terus blank :( ??

avatar
Pixie Dust
AUTHOR
March 11, 2012 at 2:14 PM delete

Thnks kak,,,Menjadii..:))

avatar
thesfieya
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:02 AM delete

kak lisa . buatkan tutorial nk buat background dekat post body boleh ?

avatar
Unknown
AUTHOR
March 15, 2012 at 6:32 PM delete

kak lyssa. background dah okay. tapi mcm mna nak tukar font type dgn font color ?

avatar
ArinaAlia_
AUTHOR
April 2, 2012 at 1:50 AM delete

K.lyssa . knape arina buad tak jadi eh ? bole tolong ?
:D

avatar
April 4, 2012 at 1:06 AM delete

lyssa... SHA DA BUAT..TAPI XJD JUGAK..BL DA WAT SUMER TU N PREVIEW BLEH VIEW BLOG..TP SEOLAH2 CAM X WAT PAPE PON..POST BACKGROUND STILL KOSONG CAM TRANSPARENT..!! NPE EK..

avatar
nurun nasuha
AUTHOR
May 10, 2012 at 5:42 PM delete

kak, x jumpa kod 2 la...

avatar
putEra HyriEl
AUTHOR
May 31, 2012 at 11:24 PM delete

smue code yg nk kne crik xder... cmner?

avatar
Unknown
AUTHOR
June 8, 2012 at 12:58 AM delete

mcm mna ni kak lysa .,saya x reti laaa ??

avatar
mambang_hitam
AUTHOR
July 6, 2012 at 10:14 AM delete

kak saya x jumpe lah kod2 di atas tu :(
tolong :O

avatar
nur syazwani
AUTHOR
July 21, 2012 at 12:40 PM delete

assalam ...
kak lyssa...
mana nak dapat url background tuh?

avatar
Unknown
AUTHOR
August 3, 2012 at 5:38 PM delete

cane nk cari kod....???

avatar
SyiqaMokhtar
AUTHOR
October 4, 2012 at 5:29 PM delete

kenapa dah cari kode tu tak dapat pun.

avatar
Lydia Ramli
AUTHOR
November 3, 2012 at 4:13 PM delete

@Lyssa Dollixiouskak lyssa x de pun url yg ada IMG je ?

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 10, 2012 at 10:50 PM delete

tak jadi pon :(

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 12, 2012 at 9:48 PM delete

@Syafiqa Ahmad tk..awk ambik direct link jerr..then copy :)

avatar
Unknown
AUTHOR
December 29, 2012 at 11:53 AM delete

Da carik tige tige kod tapi tige tige x jumpe :(

avatar
January 3, 2013 at 1:38 PM delete

@Lyssa Dollixious akak, semua code tu takda lah. ;'(

avatar
Unknown
AUTHOR
April 3, 2013 at 8:23 PM delete

dah jadi . thanks kak . :)

avatar
Unknown
AUTHOR
August 23, 2013 at 2:57 PM delete

kak lyssa , kat url background tuh kan .. kne ltk link dye ke ape ?? x fhm sgt ..

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 30, 2014 at 11:48 AM delete

salam.
akak,nape saya carik yang akak suh search tu tapi takde ? :/

avatar
Flower
AUTHOR
March 29, 2014 at 11:18 AM delete

Akak lisa tak boleh la :( boleh akak tlg edit kan ? :(

avatar
Unknown
AUTHOR
April 4, 2014 at 1:05 PM delete

hm , tak fahamlahh :/

avatar
Anum Abdullah
AUTHOR
May 9, 2014 at 11:02 AM delete

dah jadi dah tuto nya..

avatar
aqilah
AUTHOR
September 29, 2014 at 8:54 AM delete

salam kak lysa . saya da try cari 3 code ni tapi tetap tak jumpa lah akk . akk tolong saya plis plis plis . saya guna template yang paling baru . tolong ye akak ..

avatar
Unknown
AUTHOR
October 8, 2014 at 5:35 PM delete

@Lyssa Dollixious kak lyssa kenapa sy buat tak jadi ?

avatar
Unknown
AUTHOR
October 8, 2014 at 5:36 PM delete

kak lyssa kenapa sy buat tak jadi ?

avatar
Nurul Hazirah
AUTHOR
December 24, 2014 at 2:00 PM delete

XFHM LAA LISA.. MCM MNE NIE.??? TLG SY PLZZZ.....

avatar
Unknown
AUTHOR
August 3, 2015 at 5:56 AM delete

@eyka ! ghii ! macam mana nak cari url background yg lain tu?

avatar
HelloMaryam
AUTHOR
October 23, 2015 at 9:10 PM delete

Assalamualaikum akak. Saya dan try guna kod, tapi saya x jumpa. Tlg saya plz... :'(

avatar
Unknown
AUTHOR
April 18, 2016 at 1:08 PM delete

wah seronok sangat nak mencuba...

avatar
«Oldest   ‹Older   201 – 327 of 327   Newer›   Newest»

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon