ENTRI TERBARU!

Tiada Lagi Masalah Rabun Warna. Usj Optometrist adalah Penyelesaiannya!

Assalamualaikum..


Hi semua !

Nak story sikit nih.. Baru-baru ni kan, ada seorang member ni, dia dapat naik pangkat jadi ‘manager’, tapi gagal peperiksaan perubatan sebab dia tak tahu yang dia tu rabun warna / Colorblind.


Bukan sahaja dia tidak dapat peluang untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi dan gaji lebih baik, tetapi berkemungkinan dia hilang pekerjaannya sekarang jika dia tidak boleh melalui ujian ishihara. Dia berjumpa dengan satu pakar mata dalam sebuah pusat perubatan swasta dan dirujuk oleh Usj Optometrist di Taipan, Subang Jaya untuk kanta Chromagen.


Dia melalui beberapa ujian di kedai optik itu dan telah mendapat sepasang kanta lekap untuk masalah rabun warna dia. Kanta lekap chromagen ini membantu dia untuk mengenal pasti setiap halaman pada ujian ishihara  dengan mudah dan lulus ujian dengan cepat dan tepat. Member tadi ni, dia beli sepasang permanent contact lens dan sepasang cermin mata untuk penglihatan warna supaya dapat membantu dia untuk menikmati warna yang mana kebiasaannya dia tidak sedar dan tidak dapat tahu langsung.


Petang tadi, dia ke klinik panel syarikatnya dan buat semula ujian ishihara. Dia lulus ujian penglihatan berwarna dan peperiksaan perubatan. Dia juga mendapat kelulusan dari bosnya untuk terus bekerja di situ dan mendapat kedudukan bekerja dia bulan depan. Dia amat berterima kasih dengan kanta lekap chromagen yang telah banyak membantunya dan menjalankan pekerjaannya dengan lebih mudah apabila memakai kanta lekap tersebut.



Lyssa sangat-sangat recommend Usj Optometrist kepada sesiapa yang menderita akibat masalah rabun warna sebab tak banyak kedai-kedai optik lain di Malaysia dan Singapura yang dapat bantu untuk masalah rabun warna ini. Usj Optometrist ini sentiasa menyimpan lens dalam ‘ready stock’ untuk pelbagai tahap penglihatan berwarna.


Korang juga boleh periksa mata dengan mereka dan akan terus diberi lensa chromagen  yang sesuai untuk membantu korang lulus dalam ujian ishihara. Usj Optometrist telah diiktirafkan dan dicadangkan oleh banyak hospital klinik mata di Malaysia untuk memperkenalkan kanta ini kepada pesakit.



Yang ini, gambar dia pakai kanta lekap chromagen tapi tak mudah untuk melihat di bawah cahaya yang terang.







Ini pula, cermin mata baru dengan kanta chromagen.



Siapa yang rabun warna, dan nak cuba.. boleh terus ke alamat ini :


Usj Optometrist
28, jalan usj 10/1e, taipan, Subang Jaya, selangor, Malaysia.


Waze: Usj Optometrist

Untuk maklumat lanjut boleh ke :

Tel : 03 – 8011 9038


Terima Kasih.

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

7 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Unknown
AUTHOR
January 4, 2020 at 3:44 AM delete

Harga contact lems ni brapa ye?

avatar
ray
AUTHOR
February 6, 2020 at 10:06 PM delete

cool. thank you for sharing this

avatar
February 11, 2020 at 12:39 PM delete

tak sangka dah ada jalan penyelesaian rabun warna. hari ni baru tahu...

avatar
Unknown
AUTHOR
April 11, 2020 at 12:14 PM delete

Saya pun selalu ada masalah bila buat medical check, bab rabun warna ni sentiasa gagal 😑😑😑

avatar
Unknown
AUTHOR
June 5, 2020 at 12:08 PM delete

Saya memang nak check mata sebelum sambung belajar hmm...tapi harga lens tu berapa doktor??

avatar
Unknown
AUTHOR
June 9, 2020 at 6:06 PM delete

nak tnya berapa harga cermin mata tu?

avatar
Unknown
AUTHOR
June 24, 2020 at 5:15 PM delete

bagaimana nak oder lens ni

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon