Tips : Ceria Selalu | Muka Mesti Ada Senyum :)

Gadis Kidal Berceloteh...
25/08/2011


.Assalamualaikum ^^


Muka Mesti Ada Senyum | Barulah akan sentiasa happy ..
*Abaikan muka yang tak comel nih . Model tak berbayar ^^


AHAA .. Muka mestilah sentiasa nampakk ceria . Barulah hidup akan sentiasa happy ! Macam Lyssa .. Korang fikir Lyssa ni jenis macam mana ? Seriiusss 48 jam 59 minit 59 saat ke ? HAHA . Bagi Lyssa , Lyssa bukanlah jenis yang suka seriuss sangat ! Happy Happy Meal gitu lah . haha. Tak suka lah serius sangat . Nanti otakk manyakk serabut maa~

Kerekk je kan ? Lyssa nak share siket lah tips macam mana nak ceria selalu . Alahh .. tips yang simple mimple je . Sebab , Lyssa kan budakk yang ceria selalu . happy nak mampuss . periang macam kanak-kanak ribena tu .:) Tak percaya ! Ce tanya kengkawan Lyssa. hak2! Kompom diorang akan kata gitu ! (perasan je lah kaw nih Lyssa oiyyy)

Jom sondol cendol dekat tips Lyssa nih..

1.  Sentiasa Berfikiran Positif
Oh yeahh . Berfikiran positif terhadap semua benda . Semua yang berada di sekeliling anda. Jangan terlalu ikutkan perasaan jika terjadi sesuatu perkara yang tidak diingini . Kalau dekat tempat kerja tu , pastikan suasana di situ , selesa , ceria , bersih dan ada bau-bauan yang wangii-wangi . Alah , kalau penyembur wangi tu abess. Guna je lah Shieldtox ke . 2 in 1 lagi tuh .. Boleh matikan serangga + menjadikan persekitaran anda berbau wangee. HAHA.

2. Selalu Memaafkan Orang Lain 
Jika kita mempunyai sikap yang selalu memaafkan orang lain , maka hidup kita akan sentiasa ceria dan happy selalu ... Ye lah . Kalau kita ada buat salah dekat orang kan .. Then , kita tak mintak maaf dekat diorang.. Ada hidup korang akan ceria ! For sure tak lah kan ?  So, saling memaafkan orang lain . dan selalulah mintakk maaf kat orang . Hidup Ceria.. aman Sentosa..hihi.

3. Bergaul dengan Rakan Yang Boleh Menceriakan Hidup Anda
Wahh ! Suka..Suka.. Lyssa suka kalau dapat bergaul dengan orang seperti ini . Boleh mencerikan hidup kita pabila kita dalam kesedihan . Tambah-tambah kalau kengkawan kita tu suka buat lawakk ! Tak ke best macam tuhh ? hee . Kalau Lyssa .. orang lai yang best ! Sebab , Lyssa nih jenis yang suka buat orang tertawa . HAHA . Pak Lawakk ~ 

4. Jangan terlalu memikirkan masalah 
Ye . Ini lagii penting kalau nak diri tu sentiasa ceria ! . Pada sesiapa yang banyakk masalah sangat tuh . Tak kira lah , masalah dengan keluarga ke , masalah dengan boyfie/gurlfie korang ke , masalah dengan kengkawan ke , masalah dengan sapa2 je lah kan .. Korang jangan pulakk terlalu memikirkan masalah tuh . Itu akan membuatkan korang akan bertambah runsing , tension dan akan selalu marah-marah . Padahal , masalah tu , boleh disettle kan dengan baik . 

5. Lakukan aktiviti yang kita suka 
HEHE . Apa yang korangg suka ehh ? Kalau Lyssa , Lyssa suka saangat online , berblog , and dengor lagu . hee. Walaupun aktiviti ini hanya mengadapp lappy je kan . Hidup Lyssa sentiasa ceria oo . Sebab masalah akan kurang kalau kita buat aktiviti yang kita suka. Daripada asyik dokk pikirkan masalah je kan . Sampai bila kita nak dapat saat-saat ceria kan ? kehkeh . Betul takk ?

Ok . Itu sahaj 5 tips yang dapat Lyssa kongsikan ..
Ceria-Ceria Selalu yeahh . Chill Beb ~ K. Baii ~

Thnx For Reading ! Comment Jom ! >.^
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
August 25, 2011 at 5:36 PM delete

Wahh, macam-2 tips akak Lyssa buat. Hehehe :D

avatar
August 25, 2011 at 5:37 PM delete

x comel? lyssa comel taw.. huhuhu. good tips dik! senyum sokmo..

avatar
alepridz
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:39 PM delete

yang bab mintak maaf tu... ada orang yang selalu EGO susah nak maafkan org.... ntah pape jer...


Jemput ke entry alep..
PERKARA YG SERING BERLAKU DI AKHIR RAMADHAN..

avatar
Ary
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:41 PM delete

mmm..betul tu lyssa.. yg paling penting sentiasa berfikiran positif..

avatar
August 25, 2011 at 5:43 PM delete

pic 2 akk kea.....issh comey lah ...hehe...kite harus heppy

avatar
Cik Nisa
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:45 PM delete

senyum x perlu kata apa2 . ehee :)
tengs sis ur tips .

avatar
epul ~
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:47 PM delete

Thank you !
tips yang berguna !!
: D

avatar
zaty
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:48 PM delete

senyum, xperlu kata apa2 :))

avatar
August 25, 2011 at 5:48 PM delete

wah,mmg berguna la tips lyssa nie...lyssa,jgn lpew follow blog daya k...

avatar
Miss Belieber
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:52 PM delete

wahh, tips ni mnarik lahh :)

avatar
Gen2Merah
AUTHOR
August 25, 2011 at 5:56 PM delete

saya suka yang nombor 1 tu. olwez berikiran positif kan... semuanya akan baik2 saja

avatar
August 25, 2011 at 5:56 PM delete

@alepridz

huu~ org EGO, tk bolehh nak kata ape lah :)

avatar
August 25, 2011 at 5:57 PM delete

@♥MISS DIYA ♥

yupp . pic akk lahh .tapii takk comel mana pun :*

avatar
August 25, 2011 at 5:58 PM delete

@Gadis Comel

muka Lyssa ler . muka sapa lagii nak ditempekk besaq2 . huhu .~

avatar
amal
AUTHOR
August 25, 2011 at 6:35 PM delete

nice sharing ;)
lyssa , cmna eh nk buad underlined bwh tajuk tu eh ?

avatar
LyNn AnaLya
AUTHOR
August 25, 2011 at 6:47 PM delete

senyum selalu.. nampak lesung pipi kan comel gitu..hehe ;)

avatar
August 25, 2011 at 7:21 PM delete

comel la sis lyssa..tapi D'ya rasa d'ya pernah nampak la muka Lyssa kat satu butik baju raya, sebijik macam muka Lyssa, dekat Jalan TAR, betul ke?

avatar
Ieyra Suraya
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:07 PM delete

alaa .. kalau kite mnx maaf mcm lah org tu nk maafkan dye pike salah kite je slh dye x di pike .. hahahahah
* geram2
btw tenz bgi tips ni .. :))

avatar
Owner Blog
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:18 PM delete

@Lyssa Faizureenlorh ingt kn muka spe tdi..muka kak lyssa rpa2nye...chumil!!

avatar
NieyNiey...
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:25 PM delete

Assalamualaikum kakak lyssa....kenal kan adik ? yang Nur Hanini Hurul Ain yang kat facebook tu...hehehe....kakak thank sebb kongsi tip senyum senyum ni :).....best kalau tengok blog kakak ....aman damai jep ? :D

http://dl10.glitter-graphics.net/pub/416/416360z7gn5hq46i.png

avatar
farah hanim
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:37 PM delete

amalkn tips dr lyssa
yakin lepas nie muka ada senyummmm =)

avatar
fiLfiL
AUTHOR
August 25, 2011 at 8:38 PM delete

wahh.. berguna tips nie..
thnks 4 ur tips ;)

avatar
linda malenni
AUTHOR
August 25, 2011 at 9:18 PM delete

comel nya :)
interesting ^^

avatar
Ninie
AUTHOR
August 25, 2011 at 9:31 PM delete

Comelnya blog ni...princess-like...I LIKE!!! Kiter dh follow awk, follow kita jugak ek...

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

avatar
August 25, 2011 at 11:43 PM delete

cntik ... nk cm neyh blog tlonk ajarkn ..

avatar
aimi adilah
AUTHOR
August 26, 2011 at 1:02 AM delete

wah tips yg mst digune kn :)

avatar
August 26, 2011 at 7:47 AM delete

wahh.. ble msok je blog nie,sejuk je hati.. hehhehe follow sy k..:)

avatar
August 26, 2011 at 11:27 AM delete

nice entry..best..sebab ade banyak tips..hehe suke2..
saya follow sini..:)
jom jalan2..
http://blogakufadila.blogspot.com/

avatar
AININ SURAYA
AUTHOR
August 26, 2011 at 12:47 PM delete

hey . suka blog u . banyak tips :)

avatar
aya blog
AUTHOR
August 26, 2011 at 6:54 PM delete

first nak kate akak ni comel la...
second aya suka yang ketiga tu...sbb aya pernah mengalaminya
third tapi akak masalahnya mak aya larang aya bukak internet....
last SOALAN: apa kesan apabila kita
terlalu STRESS?(x reti eja la)

thank kak lyssa kerana melayan komen yg x seberapa ni

avatar
August 26, 2011 at 9:07 PM delete

saia ska lha kaka lyssa .

avatar
August 26, 2011 at 9:18 PM delete

nice entry :)
err akak ! akak taw tak macam mana nak tukar icon yg cute tepi post title atau nak buang terus icon tuhh ?
plez help me !!

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 30, 2011 at 12:38 AM delete

senyummmm tanpa perlu kata apa-apa..hehe

avatar
November 19, 2011 at 10:11 AM delete

sy da merembat sikit2.. hahaa. tq.. http://whereistheloveiz.blogspot.com tp xbape nak comel la..

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 31, 2012 at 4:36 PM delete

waaaaaa
bes idea die
huhu

avatar
Myra Eunhyuk
AUTHOR
December 28, 2012 at 9:49 PM delete

Wah, akak tq sbb bgi tips2 yg brguna... lpas ni blehla kte snyum slalu~~ hehe smile alwayzzzzz.....

~ akak,kte dh follow akak punya blog~ hehe

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 1, 2013 at 11:59 AM delete

kalau kita senyum memanjang, nnt org kata gila plak.. so, cmner??

avatar
mia
AUTHOR
May 15, 2015 at 10:15 AM delete

Btul tuuu .... hidup kna ceria ... lau trlampau pkir msalah ... leh stresss .... tak psal2 msuk hospital skit jiwa ... hahaha

avatar
mia
AUTHOR
May 15, 2015 at 10:18 AM delete

Btol tuu .... hidup ni kna ceria .... lbih baek ingat Allah .. dpat phala ... kita tdak thu bla ajal dtg ... pkir hal dunia x kn abiz .. trlmpau pkir msalah kta akn jdi stress ... tak psal2 msuk hospital skit jiwa ... ..hahaha

avatar
mia
AUTHOR
May 15, 2015 at 10:19 AM delete

Btol tuu .... hidup ni kna ceria .... lbih baek ingat Allah .. dpat phala ... kita tdak thu bla ajal dtg ... pkir hal dunia x kn abiz .. trlmpau pkir msalah kta akn jdi stress ... tak psal2 msuk hospital skit jiwa ... ..hahaha

avatar
September 4, 2015 at 10:37 AM delete

hidup mesti ceria!! jyeahhhhH!!! suka suka sukaaa! senyummm

avatar
September 4, 2015 at 10:38 AM delete

teringat pulak lagu senyum aziz harun. nak nyanyi la japp. heheee

avatar

Google+ Followers