Tutorial : Comment Untuk Di-Approve (Awaiting Moderation)

Gadis Kidal Berceloteh...


.Assalamualaikum.

Haii . Hari tu , ada orang tanya Lyssa .
Macam nak buat bagi approve komen dulu .. Baru akan terpampang komen tersebut pada entry .

Senang je . Sebelum korang Approve kan , kat dashboard korang , akan jadi macam ini . Ada yang tak de , sebab korang tak setting .
Contoh macam ini :


** Dia tulis kat situ 137 comments need to be moderate

Macam mana nak buat ? Jom Lyssa ajarkan ! :)


1. Log in > Dashboard > Setting > Comments

2. Scroll ke bawah.Korang ada nampakk tak perkataan Comment Moderation ?

3. Tick bahagian Always !

4. Save Settings ! Dah siap . Senang je kan ? :)


** Lepas ni, korang tak de lah pening sangat , mana yang belum or yang sudah baca . Kalau settingkan macam ni kan lebih mudah :) Good Luck ;)



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

45 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
syerz eyryn
AUTHOR
August 6, 2011 at 3:54 PM delete

wah ! ryn bru na tnye. . haha
cm thu2 jewp :)

avatar
Cik Qiqi
AUTHOR
August 6, 2011 at 4:20 PM delete

thanks kak lyssa ! by the way , macam mane nak buat url blog jadi 'www.lyssasecret.com' macam kak lyssa punye tu ?

avatar
August 6, 2011 at 4:28 PM delete

Ohoo , thanks kak Lyssa ~ :D

avatar
August 6, 2011 at 4:29 PM delete

teng dik.. hee
dik akak nak tye cmne nak buat background untuk 2 kolum ea?

avatar
Cik Pear
AUTHOR
August 6, 2011 at 4:58 PM delete

thanks kak lyssa , kak boleh tak tunjuk cara nk download gimp dengan photoscape , saya try buat tp x boleh , plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss , saya tringin nak ada header comei :)

avatar
August 6, 2011 at 5:03 PM delete

@syerz eyryn

hahaha . Lyssa tahu baca hati org ! hehe

avatar
August 6, 2011 at 5:04 PM delete

@Cik Qiqi

oh , itu kena beli taw. Domain :)

avatar
August 6, 2011 at 5:04 PM delete

@♥ cik_farah ♥

template kot . ok . tgk tutorial template and background untuk blog .. :)

avatar
August 6, 2011 at 5:05 PM delete

@Cik Pear

insyaAllah . nanti , akk try buat ,:)

avatar
August 6, 2011 at 5:25 PM delete

oh yg tu eh..
tp rasanya x la dik..
akak nak buat sidebar dgn entry lain kotak.. dye x bersambung..
then akak nak tye cmne nak buat buang border yang dalam dlm enty akak tu..
cube adk tgk blog akak.. dye ada mcm border yg timbul tu.. cmne nak buang eh..

avatar
hpmurah2u
AUTHOR
August 6, 2011 at 5:59 PM delete

terima kasih for info ni...

regards,
hpmurah2u( jom tengok handphone)

avatar
August 6, 2011 at 8:52 PM delete

Aku tak penah guna setting ni... aku guna yang default sahaja.

avatar
August 6, 2011 at 9:00 PM delete

yeay...dah tau...thankz sis =]

avatar
August 6, 2011 at 9:26 PM delete

@Lyssa Faizureen

default tu... Comment moderation adalah "Never"

avatar
Mr Ezzany
AUTHOR
August 7, 2011 at 2:35 PM delete

Ynag kene beli domain guna apa yerr...kalau nak guna free sahaja leyh tak ?

avatar
My Dreams
AUTHOR
August 7, 2011 at 3:52 PM delete

thnks kaq lyssa ! jadi!

avatar
Wanaa Nana
AUTHOR
August 14, 2011 at 2:28 PM delete

terima kasih akak.. :)

avatar
gadis kidaL
AUTHOR
August 20, 2011 at 8:48 AM delete

da lame cari benda niey..
terima kasih lyssa.. >_<

avatar
AidaSuria
AUTHOR
August 24, 2011 at 11:08 AM delete

Thanx lisaaa! Best tutorial ever! Banner tu sue dah amik dahhhh!! =))

avatar
August 24, 2011 at 5:57 PM delete

x menjadi la pulak but ok .. best tuto aka

avatar
idah_unic
AUTHOR
November 3, 2011 at 5:34 PM delete

terima kaseh Cik Lyssa ^^,

avatar
Maizatul
AUTHOR
November 21, 2011 at 6:32 PM delete

ohh mcm tu rupenye hehe masehh kak lyssa :)

avatar
November 23, 2011 at 11:56 PM delete

Thanks Lyssa .. Menjjadi!! la

avatar
Ainul Hayati
AUTHOR
December 14, 2011 at 9:41 AM delete

jadi,,,thank you kak lyssa!! ^___^

avatar
December 15, 2011 at 1:32 AM delete

Arigato Gozaimasu Lyssa-nee

avatar
February 18, 2012 at 8:26 AM delete

Kak lyssa , boleh ajarkan Izzah macam mana nak buat , kalau macam satu orang dah komen kat entry kite kan,and dia akan cakap 1 000. Macam mana ek ?? Please ajarkann

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 9, 2012 at 8:01 PM delete

Thnks kak lyssa..Menjadi..::))

avatar
Rubikz Key
AUTHOR
May 13, 2012 at 7:46 PM delete

ouhh, mcm tu rupenye, thanks :)

avatar
June 8, 2012 at 4:07 AM delete

Owhh....cmtu ke.nk try jgk la...
Thanks lyssa.

avatar
June 13, 2012 at 3:15 PM delete

yeayy dah jumpa pon entry ni..dah lama cari tapi tak jumpa..nasib lyssa ada buat tutorial. lyssa banyak membantu.thanks :)

avatar

Google+ Followers