Tutorial : Letak Lagu Youtube Tanpa Video (New Version)

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum Semua ! ^^

Sebelum tu , Lyssa syorkan korang guna TUTORIAL INI <<tekan

Kita kembali bertutorial okengg ? hehe .

Dahh banyak orangg tanya .. 
Macam mana nak letak Lagu di youtube macam Lyssa..?
Alar. maca Lyssa letakk sebelum nih lahh .


Tapi , sekarang ni punya ada video kan ? 
Contoh youtube sekarang ni , jadi macam ni :

 

Oke ! Ada yang tak suka macam ni kan ? Sebab bila tekan full screen akan terkeluar video . So , kalau tak nakk sangat orang tahu kita letakk lagu apa kan . Ikot step Lyssa  :)


1. Cari lagu yang korang suka kat youtube :

2. Then , ikut step macam kat bawah ni haa .

 
 
1. Tekan Share
2. Tekan Embed
3. Tick "Use old embed code
4. Copy kod yang di-highlight 

3. Sudahh kan ? Ok , sekarang nak masuk kan dalam blog .

4. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

5. Paste kod tersebut . Contoh kod jadi macam ni :

<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

6. So , kalau tak nak nampak Video tukarkan dan tambah kan jadi macam ni :

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

7. Ok . Kalau dah siap . Boleh lah SAVE ! 

8. Cuba bukak blog korang . menjadi kan ? HEHE .

p/s : Nak copy kod Lyssa tu pun boleh jugak . 
Lagu ; Cinta Muka Buku by Najwa Latif :)
 

=SELAMAT MENCUBA=
 
 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

281 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   201 – 281 of 281   Newer›   Newest»
Fazriena
AUTHOR
May 29, 2012 at 9:00 PM delete

kakak, dah save lepastu dia kata video player is too small canne pulak? :(

avatar
aInA mEkNa
AUTHOR
May 29, 2012 at 9:35 PM delete

mcm mne eak ? nk msuk kan ? x jdi ar .

avatar
June 6, 2012 at 12:01 PM delete

Oooohh.. Saya x la brapa tau sngat tpi haritu ada prnah skali sya buat jdi mcam tu jgak. Lpastu sya pilih video clip yng bukan official. Baru jadik. Entah la. Sya pon x tahu.

avatar
June 6, 2012 at 12:02 PM delete

Hye kak lyssa! Thank you for your help. BTW, sya dh follow blog akak! Please follow back! www.mybeatsoflife.blogspot.com

avatar
Marsha Perry
AUTHOR
June 6, 2012 at 5:51 PM delete

Thank you, kak lyssa :)

avatar
Marsha Perry
AUTHOR
June 9, 2012 at 2:17 PM delete

Thank you, kak lyssa :)

avatar
misZ eYe-zUe
AUTHOR
June 13, 2012 at 1:08 AM delete

sama la..sy pn jd g2..:(

avatar
Fayrious scha
AUTHOR
June 14, 2012 at 9:25 PM delete

Kucing tuu COMEL laaaa!!! meoww :3

avatar
nurul fatihah
AUTHOR
June 24, 2012 at 4:30 PM delete

akak lyssa . boleh letak kat blog , tapi tak boleh nak bukak pon ?

avatar
SyazaSyafiqa
AUTHOR
June 25, 2012 at 12:01 PM delete

dah jadi ;) thanks kak !

avatar
izzie izzam
AUTHOR
June 27, 2012 at 9:49 AM delete

tq syg :) jadi dah ...

avatar
Cute Girl
AUTHOR
July 1, 2012 at 3:41 PM delete

X menjadi lha..dah berpuluh2 kali wat..tetap videonya gambar besar

avatar
Cute Girl
AUTHOR
July 1, 2012 at 3:42 PM delete

x menjadi lagi...gambar besar..cam ne ni erk?

avatar
July 6, 2012 at 2:29 PM delete

hye kak lyssa..nak tanye nie..kenapa bila saya dah save..lagu 2 tak keluar..dia cakap video is too small..

avatar
Cinta Ilahi
AUTHOR
July 6, 2012 at 6:06 PM delete

kak lyssa..klau kita nk letak lagu lain untuk lagu sterusnya..mcm mne plak??

avatar
July 7, 2012 at 12:06 PM delete

kak lisa..dia tak autoplay pun

avatar
raihan kazuma
AUTHOR
July 7, 2012 at 8:55 PM delete

muahahha jadi laaa thanks <3

avatar
July 9, 2012 at 11:53 PM delete

Hi akak! Thank you! Dah jadi :)

avatar
July 15, 2012 at 10:58 AM delete

As'salam , kak
nak background music mcm akk gune kat blog ni
comel .

avatar
aqis
AUTHOR
July 22, 2012 at 7:10 PM delete

akk..mcm mne nk wt mcm akk nye lgu kt tepi tuh?

avatar
comot
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:38 PM delete

thanks kak lyssa :)

avatar
August 13, 2012 at 1:27 PM delete

Kak Lyssa, mcm maner nk buat music mcm kak Lyssa.. [yg warne pink tu],kecik pulak tu..

avatar
August 16, 2012 at 7:47 AM delete

Thanks kak lyssa :D ingt nk credit to : kak lyssa

avatar
Nina Haron
AUTHOR
August 16, 2012 at 9:48 AM delete

Kak Lyssa , tak jadikk pungg . Macam mana ni ? :/

avatar
mohd far-east
AUTHOR
August 29, 2012 at 3:45 PM delete

thank kak for the information
http://muhamadfaizfaiz.blogspot.com/

avatar
adzirahdidik
AUTHOR
September 9, 2012 at 2:44 PM delete

SALAM.. kakak xjadi lah.. dia kate video is too small

avatar
September 20, 2012 at 2:19 PM delete

kenapa dia tulis video too small?

avatar
September 30, 2012 at 8:29 PM delete

..tq.. hehe..
..sgt2 berguna..

avatar
Little Girl
AUTHOR
October 6, 2012 at 1:13 PM delete

Thankyouu kak lyssa :)

avatar
October 18, 2012 at 11:47 PM delete

Thanks kak Lyssa. menjadi..<3. follow my blog,ok?

avatar
farman
AUTHOR
October 28, 2012 at 10:25 PM delete

akhir nye dapat jgak,hehe,thanks..
http://tinyurl.com/wanita-1

avatar
Aliatul Husna
AUTHOR
November 4, 2012 at 12:18 PM delete

tak jadi punn... dia kata video tu kecik ><

avatar
November 23, 2012 at 4:49 PM delete

kenapa dia keluar note ' videoplayer is too small' ? kenapa yee ? please tolong kak :D

avatar
hidop malang
AUTHOR
December 1, 2012 at 4:15 PM delete

x le...die kte video too.small

avatar
siti zawiah
AUTHOR
December 1, 2012 at 6:23 PM delete

thanks kak lyysa..menjadi..:)

avatar
Hawa
AUTHOR
December 2, 2012 at 11:59 PM delete

GEMPAK! MENJADI GILA btw.. boleh tolong hawa tak? mcm mna nak buat header sendiri

avatar
Nadhirah
AUTHOR
December 7, 2012 at 6:08 PM delete

Hi, boleh tk update post ni? skrg youtube dah baru..rasanye tk boleh guna cara yg akk ajar ni..tq

avatar
December 12, 2012 at 10:07 PM delete

lyssa skrg kan dah version baru punya youtube akak tak jumpa use old embed code lah. if lyssa perasan msj akk bgtau akk eyh. plzz

avatar
Nactrah Farid
AUTHOR
December 16, 2012 at 8:34 PM delete

lyssa, youtube sekarang dh lain. tk de embed ngan old ape semua tuh. so, mcm mna nk buat?

avatar
Nactrah Farid
AUTHOR
December 16, 2012 at 8:35 PM delete

lyssa, youtube sekarang dh lain. tk de embed ngan old semua tuh. so, mcm mna nk buat?

avatar
December 30, 2012 at 8:24 PM delete

salam
akk npe dia ckp video is to small lagu dia pun tak main...???
tlgggg

avatar
January 1, 2013 at 10:47 AM delete

tq kak lyssa... byk btul tips2 n tutorial kak lyssa... tq u...

avatar
Aqilah Kmrdin
AUTHOR
February 28, 2013 at 8:38 PM delete

Wslm. Thanks Kak Lyssa :D

avatar
cik violet
AUTHOR
March 10, 2013 at 2:25 AM delete

tq. sangat bergunaaaa :)

avatar
RUNNING MAN
AUTHOR
March 16, 2013 at 11:07 PM delete

Hai..I am new blogger..Thanx for the tutorial..Helps a lot!!!If u love k-pop variety show,its a must to visit my blog!!

avatar
liyana ismail
AUTHOR
April 14, 2013 at 9:57 PM delete

akk tak jd auto play pun :( nak buat mcm mane ni ?

avatar
May 3, 2013 at 6:47 PM delete

THANKS kak lysaa da jadi ;)

avatar
ANNA MARIANA
AUTHOR
May 14, 2013 at 3:39 PM delete

yeaaayyy.. menjadi.. thanks lyssa...

avatar
Nur Syuhada
AUTHOR
May 19, 2013 at 8:04 PM delete

Lagu dari kumpulan A Pink kan,
tajuk lagu MY MY!!!

avatar
Yana Daniza
AUTHOR
June 5, 2013 at 8:33 PM delete

Jadi ! :) Tapi kalaw buh dualagu , boleh takk ?

avatar
'Iffah 'Izzah
AUTHOR
June 24, 2013 at 7:43 PM delete

yey thnxx akak! jemput2 la tgk blog saye yg x sekiut kak lyssanye blog :)
http://nurulizzah16julai.blogspot.com/

avatar
ceq ton
AUTHOR
July 22, 2013 at 12:32 AM delete

da jd..tp knp sekali men je,,pastu da senyap...?

avatar
Fryda Aulia
AUTHOR
July 26, 2013 at 12:30 PM delete

Thanks Kak Lyssa, hehehe..blog ku jadi comel berkat tutorial kak Lyssa

avatar
gurl sepi :'3
AUTHOR
July 28, 2013 at 1:20 AM delete

lisa yg ni boleh tukar kaler tak?

avatar
July 28, 2013 at 1:51 AM delete

lisa x boleh un urm tetap ada skrin besar

avatar
August 27, 2013 at 12:30 PM delete

lyssa xpaham la..emm, nak share ngn embed tu buka ape? kat you tube ke?hehe

avatar
GLOBAL CANOPY
AUTHOR
September 1, 2013 at 2:16 PM delete

nak tanya, blh x buat video tu auto replay?

avatar
Cik Maryam
AUTHOR
October 7, 2013 at 4:36 PM delete

Thanks kak :)) Menjadi.. Alang2 sudi ah singgahh ye http://ciksitimar.blogspot.com/

avatar
October 13, 2013 at 10:15 PM delete

Jadi ! thanks kak lyssa :)

avatar
Miss Tiynah
AUTHOR
February 11, 2014 at 7:27 PM delete

Design tuh kat mana ehh kak ? Kesiann kamii baru nak buad blogg ><

avatar
May 11, 2014 at 9:07 PM delete

tq akak ... menjadi .. hihi mmg dah lame cari camner nak buat last dapat jugak thanks again

avatar
Hezli Jeli
AUTHOR
May 20, 2014 at 5:40 PM delete

Thanks . menjadi . puas tengok tutorial kat youtube tapi tak jadi jugak. tgok lisa punya tutorial baru jadi . btw thanks youre helping me and thank you.

avatar
ekynsephia
AUTHOR
November 20, 2014 at 10:40 AM delete

Assalam lyssa. boleh tak kak ekin nak tny..kenapa sekarang youtube takde keluar tick untuk "use old embed code" yerk... dah baru jugak ke. kak ekin nak tukar lagu pun tak boleh coz code tu tak boleh nak tick. cuba lyssa try tgok. thankyou dear :)

avatar
friendship
AUTHOR
February 28, 2015 at 11:33 AM delete

@puteяi ʓαняα tak jadi pun kak lyssa sekarang ni

avatar
February 28, 2015 at 11:54 AM delete

@Nur Fatihah Husna

guna tutorial ini ok ??

http://www.lyssasecret.com/2015/02/tutorial-letak-lagu-di-blog-versi-lyssa.html

avatar
Wong Rudy
AUTHOR
March 16, 2015 at 1:03 AM delete

thanx lyssa, abang coba y...

avatar
«Oldest   ‹Older   201 – 281 of 281   Newer›   Newest»

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers