VidTutor : Membuat Cursor Bergambar Menggunakan Adobe Photoshop

Gadis Kidal Berceloteh...
28/08/2011

.Assalamualaikum. ^^

Haii Korang. Korang. Korang. hehe~


Ok. Hari ni , Lyssa nak teruskan dengan tutorial Lyssa.
Tapi , kali ni ,Lyssa nak buat tutorial menggunakan Video .
Selau nya , kalau tutorial photoshop-photoshop nih , Lyssa akan menggunakan Video .. sebab memudahkan korang untuk paham dan tak de lah menyemak je blog Lyssa dengan gambar2 besaq kedabaqq , kan ? kehkeh .


Ok , pada siapa yang tak download photoshop lagi ... boleh lah 
KLIK SINI untuk download ^^

Tutorial kali ni , nak ajar lah korang , macamana nak buat cursor bergambar macam Lyssa punya sekarang nih . Lihat lah bawah ye ^^

 Kalau lambat tuh , mintakk maaf sesangat lah ye ;)



 
 
Dah abis tengok dah kan ?
Paham ke takk , eh ?
Lyssa tahu terlalu kechik dah tak berapa nak jelas. hihokk .
Tapi  , itu je yang mampu Lyssa tolong korang..
Lyssa minta maaf :) 
Tapi , korang tolong SAVE AS .PNG ok ? 

Jadi , lepas ni boleh lah korang cantik kan blog korang dengan cursor gambar muka korang tuh kan ? Siapa dah jadi , bagitahu Lyssa..
 
Kalau tak tahu nakk letak kat macamana kat blog boleh rujuk SINI 
Tak tahu nak upload cursor tuh , kat mana ?
Bolehlah ke SINI 
Ambikk kod "Direct Link"ye.. ;)

K.Baii =,=



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

41 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Solihahazahar
AUTHOR
August 28, 2011 at 9:53 PM delete

blog semakin hari semakin tantekk :D

avatar
August 28, 2011 at 9:58 PM delete

@Solihahazahar

ehee . terima kasihh .tak cantikk mana pun ;)

avatar
August 28, 2011 at 10:53 PM delete

Lyssa...nak minta tolong...akak ada buat ikut tutorial lyssa tukar background @ template jadi cute tu..nape akak punya kuar yg asal n then baru kuar yang cute tu?? leh tolong tak?? hehe

avatar
sweetlove
AUTHOR
August 28, 2011 at 11:30 PM delete

akak x paam lhaa .. wat lhaa tuto mcm dulu .. :D

avatar
Yaya Maisarah
AUTHOR
August 29, 2011 at 12:22 AM delete

ehh, dah jadi! tengs kak.. tapii masalahnye,, cursor sy besaa sgt laa.. :(

avatar
CiMinniy
AUTHOR
August 29, 2011 at 6:42 AM delete

kak lyssa , buatlah VidTutor dgn suara . Sbb klau sekadar video shj , tak semua org faham . Lagipun , msti ramai yang tertunggu2 nak dgr suara cik lyssa kita ni . :)

avatar
syakilla
AUTHOR
August 29, 2011 at 8:21 AM delete

kak lyssa ! boleh buat kn tut0rial warnakan rmbut x?

avatar
AreFiSya Aien
AUTHOR
August 29, 2011 at 11:03 AM delete

kak lyssa...da jd...thnx

avatar
fariwan
AUTHOR
September 6, 2011 at 1:02 AM delete

salam,
lepas edit cursor gmba kite 2,cm ane nk dpt kan link die untk jd kn cursor blog??thankz

avatar
Apizain
AUTHOR
September 11, 2011 at 1:59 PM delete

lau gne photoshop cs3 leh x???

avatar
Syierah Rahim
AUTHOR
September 20, 2011 at 10:47 AM delete

akk,,leyhh tlg era wat kan ta pic tok cunsor..era wat tak jdi lha akk..kdg2 era mcm geram aje!

avatar
Ida Fitri
AUTHOR
September 20, 2011 at 7:09 PM delete

kak, sye buat jdi tpi mcm mne nak dptkn URL gambar tu?? sbb sye pakai photoshop so tk thu mne nak dptkn Url tu

avatar
Mrs Berry
AUTHOR
September 24, 2011 at 8:27 PM delete

@Lyssa Faizureen

pandainye lyssa wat blog. even da tgk tutorial un still xphm..huh..susanye..tlg.

avatar
Maheran Amel
AUTHOR
September 29, 2011 at 8:08 PM delete

hihi, da jd.. thanx akak :)

avatar
anis
AUTHOR
October 9, 2011 at 11:53 AM delete

Kak Lysa thanks ya.
Da jadi.
Hihi sukanya. =)

avatar
Miss K's
AUTHOR
October 29, 2011 at 7:13 PM delete

thanks lyssa..finally dapat gak saya blaja mcm mane nak buat cursor sndiri..hihihi (:

avatar
Eirz Feirz
AUTHOR
November 3, 2011 at 10:40 PM delete

assalamualaikum ,,
susah nyer nak buad .. ape kata saye nak mintak t0l0ng ngan cik lysaa niw buad kan curs0r unt0k saye .. b0le ??

avatar
BeBy dOmO IiI
AUTHOR
November 20, 2011 at 8:43 AM delete

akq lyssa . ajakkan lah buat cursor at photoscape plak . bole la .. pliss

avatar
zyla nia
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:15 AM delete

Assalamualaikum kak lyssa ..
sye da try wt cursor tu
tp bile sye save gmbr tu
xley nk bukak cause kt situ
tulis doesn't support this file
format ..
so cm ne erk , bley tlong x???

avatar
November 29, 2011 at 5:33 PM delete

Salam , kak lysa , akk amek dekat mne cursor kecik warna pink tuh ? :DD

avatar
si oTak kiri
AUTHOR
December 2, 2011 at 5:42 PM delete

salam,
new blogger here ..
photoshop cs3 x leh ek?

avatar
si oTak kiri
AUTHOR
December 2, 2011 at 5:42 PM delete

salam,
new blogger ..
minx tlong bole ?
n buat cursor guna photoshop cs3 x leh ek?

avatar
Dia Nadia
AUTHOR
December 5, 2011 at 3:46 PM delete

thanks akak... cuesor saya menjadi!!!

avatar
December 12, 2011 at 1:44 PM delete

@Solihahazahar

hye lyssa tengs foe ur tutorial :)

avatar
nadiah
AUTHOR
December 30, 2011 at 9:00 PM delete

kak lysa mcm mne nak letak gmbr kite un tuk tajuk page owner..??

avatar
dean
AUTHOR
January 8, 2012 at 6:24 PM delete

akak lysa
thanks kerana memberi kemudahan untuk mencantikkan blog saya
sperti nye memberi tunjuk ajar dan link-link dan widget yang terbaik(yang bermanfaat)

kak lysa kalau saya ade tershared atau mengkonsi maklumat pembelajaran
dari link akak lysa ke link saya.
saya minta izin awal-awal tau.

sebenar nye
blog saya guna nie
blog kongsi dengan kawan saya yang bernama udin(dean)

avatar
My Reality
AUTHOR
January 16, 2012 at 4:29 PM delete

Salam kak lyssa thanx coz buat tuto nie .. btw .. ada tak wakt kak lyssa buka folder new clipart tu . .terkejut sye bnyak sngat clipart kak lyssa . .tpi sye xtaulah kak lyssa wat sendiri or ambil kat google . .btw .. . boleh tak kak lyssa bgi freesbies kat kita .. . . klau boleh lah
sye tak pksa
nak tnya nie mna kak lyssa dpat clipart t ye???
share lah sikit. . huhuhuhuh

avatar
Puteri Anna Asyura
AUTHOR
January 30, 2012 at 3:10 PM delete

cntikk blog akk .hhe .

avatar
Della_dello
AUTHOR
February 13, 2012 at 4:19 PM delete

gmana caranya bisa bikin cursor ada namanya kak..
mohon dibalez yah

avatar
May 30, 2012 at 6:45 PM delete

akk lyssa klau adek bgi thu emel blog adek leh x akk lyssa uat kn

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
June 6, 2012 at 1:58 PM delete

Akak , kalau nk buat name macm mne ?

avatar
Iwani Irdina
AUTHOR
June 8, 2012 at 11:37 AM delete

Akak lyssa!!dah jadi!!thankz bagi tutor ni.=D

avatar
Nur hanim
AUTHOR
July 7, 2012 at 8:33 PM delete

Thankss kak lyssa :)

avatar
Ina Halim
AUTHOR
December 27, 2012 at 7:50 PM delete

Menjadi la akk lyssa .. Thanks ye !! Syg kak lyssa :)

avatar
Afiqah leman
AUTHOR
July 17, 2014 at 1:00 AM delete

thank you so much lyssa !! header kita menjadi walau simple learn from your tutorial.. i appreciate it !! come and see my website based on your teach that you give.. i am so happy now !! tuto lyssa it meaningful to me... :))

avatar

Google+ Followers