2nd Day | Trip To Langkawi (25/12/2011)

Gadis Kidal Berceloteh...
27/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v



>>>> Sambungan daripada ENTRY YANG INI :)


Huwaahhh . Nampak nya ada yang ternanti - nanti Lyssa punya entry seterusnya ya . Iaitu entry ini lah . Okeyy . Kali ini , Lyssa nak share dekat korang gambar - gambar untuk hari kedua Lyssa di Langkawi . Fuhhh . Memang banyak sungguh ehh ? kikihkih . Biasa lah tuhh . Kata #GadisGILALensa!! tak gitu ? HAHA :) Okeyy . Kita mula .. Let's GO !


Pagi - pagi lagi , mama dah gerak kami untuk mandi . Err . Perlukah Lyssa cerita benda ni semua ! Ehh . Harus lahhh :D haha . Dah bersiap . Kita perkena sat , ROTI CANAI 6 ketul ! haha . Jap , breakfast pun , kena hambekk gambo tau ? >.<

 
Tak kira di mana aku berada .. Tetap nak hambek gambor ! HAHA:)
Itu GEDIK namanya . kehkeh# 

 
Wehh . Landak wehhh .. Landak ! HAHA . Mana ??? XD
Tu haaaa . Tak nampak ? Dah sah rabun neyy ~
 
Okeyy semua . Now dah habiss makan dah . Sudah tiba masa nya sekarang .. Jalan - jalan cari VAN ! Alarr . VAN untuk ke jeti . Ambik boat ... "ISLAND HOPPING" ! Syiok weh !!!

 
Sedang mancari - cari VAN . Di manakah dikau wahai Van ku sayangg ? :)


Ok . Bila dah jumpa van , maka naik lah dahku semua van tersebut . Bawak lah ia ke jeti dan tunggu lah kami bot untuk tiba . (Ayat tertonggang tonggeng) ! Pedulikkan ! :)


 
Maka , setiba nya aku di JETTY . Tak lain tak bukan bergambar lah saudari Lyssa ini di mana2 yang di suka . Biasa lah .. GadisGILAlensa lah katakan .! hahaa :D


 
Dah ada dalam bot dah . Ada macam kembar seiras lain mak lain bapak tak ? HAHA

 
Teringin jugak mereka bergambor ! HAHA :) Biarinn ~ >.<



Bergerak lah kami destinasi pertama kami ! Lyssa ambik yang ada 3 pulau tu . Pulau pertama , Pulau Beras Basah ... Then , Pulau Singa .. Kemudian Pulau Dayang Bunting . Kemain laju bebenor bot nya . Sampai terhinjut - hinjut abis pungkuq Lyssa ni haa . HAHA . Dah rasa macam naik kuda pulak dahh ! HAHA :) Gerrr . Hilang abis siapa yang ada penyakit buasir tu . wakakakaka :)


LOCATION : Pulau Beras Basah

Errr . Papa ! Mama ! Aksi romantik ke tuh ? HAHA :)

 Besauu nye pokok neyy ! Akar panjang2 oOoo .

Tengok kat belakang tu . Jangan tengok yang depan ! Ramai GILA orang kan ?
Bukan orang GILA lah . haha . Biasa lah tuh , musim cuti . Mana tak ramai~
 
  Love this PICUTE damn much ! Kau hadoo ? haha .

 
 
Cehh . Habis romantik lew tew . kahkahkah XD


 
Gaya bebas . Lyssa biasa lah . Hidup dengan PEACE jer .
Hoiyyy . PEACE yo (!) hukhuk# 




Next LOCATION : Pulau Singa ! Kasik itu burung Helang Makan ! :)



 


Next LOCATION : Pulau Dayang Dunting 


 
Tengok tu . kebuntingan perut nya . Memang sah sah nampak ohh (!)
Kepala , dada , perut , semua nampak real2 kan ? :) 


Next LOCATION : Tasik Dayang Bunting


 
HEHE . Sampai dah Tasiknya ! Kena mendaki pulak . lalala :)


 
Mendaki weyhh . Punya lah jauhh ! >.< Tak kisah lah .
Asalkan sampai tempat nya :) Boley rendam2 kaki . HEE ~ 

 
Angan - angan jadi model kot ! HAHA :)


Errr . Dia pun nak jugakk ek ! Adik Lyssa . Fitzz nama dia :)


Okeyyy . Selesai sudah pengembaraan kami di Tiga pulau tersebut . Maka , pulanglah kami ke sarang . Masa untuk mandi dah bersiap ! Whoaa . kehkeh :)


Sekarang , Lyssa nak ke destinasi seterusnya . Langkawi Cable Car ! . Fuhh . 1st sekali Lyssa nak cerita dekat korang ni . Nak tunggu untuk naik tuh , memang mengambil masa yang lama ooo . Dalam 2 jam mungkin . Punya lah ramai orang. Haishh . Tak terkata . Nasib lah last - last dalam jugak naik . kihkih :)



 Posing .. Jangan tak posinggg . HAHA :)


 
"Kini anda berada di 700 meter" Seramm Sejukkk :)

 
Wife & Husband berbaju merah . Ho yeahh (!)


Mama like a "baby" . Comel (!)



Okeyy . Dah ... Dah ... Tutup cerita . Masa untukk balik ! . Yeayy . Rehat kejap . Malam kang nak jalan - jalan pulak en ? hikih# Okey . Malam sudah . Papa and mama Lyssa nak keluar ke SPA . Urut - urut badan . Kami bertiga apa lagi ! Enjoyy lah . hikhik* 

Kami bersiap punya lah lama . Yang Lyssa ni tak tahu nak pakai baju apa . Lyssa pun try lah pakai baju ni ...


 
Dah macam ular dah Lyssa tengokk ! HAHA . Tak jadi lah nak pakai macam ni . 
Kang tak pasal - pasal kena makan dek helang . kahkah# 


Oke . Tukar baju lain pulak lah . haha . Pakai yang biasa2 je . Kami pun keluar g makan . hihihi :) Lepak - lepak kat Chenang . Snap - Snap picture lah . HHEE~





 


 HEHE . Itu je untuk entry kali ini . kihkih . Banyak benor gambar . Tanya lah apa - apa . Komen lah mana 1 yang nak komen . Lyssa akan jawab jugak dalam entry di ruangan komen ini . kihki :)


Ini baru hari kedua weyhh ~
 
Nantikan Entry Seterusnya .. 3rd Day : Trip To Langkawi ! :) =Last Day lah . Akan Lyssa update malam nih  Yeyyy >.< 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

94 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
alyah iljimae
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:32 PM delete

comel Lyssa dengan baju tuh :)

avatar
December 27, 2011 at 4:33 PM delete

Best nya! x pergi pun takpelah,asalkan dpt tengok gmbar..hehek :)

avatar
zieyha
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:34 PM delete

best lha keluarga k.lyssa nie :)

avatar
Mirza Afiqah
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:34 PM delete

Waaa...Bestnye akq...akq naek flight kat mne??

avatar
Aziha Ismail
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:34 PM delete

bestnye kak lyssa...
pandai kak lyssa posing..hehehhe

avatar
AmirahSM
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:36 PM delete

comel jugak org nye si lysa nie. =)
lngkawi mmg best! free duty kan

avatar
December 27, 2011 at 4:36 PM delete

miza paling suke pix yg akk n bff akk bergamabar gune bb tu..woo soo sweet..hehe

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:36 PM delete

Kak Lyssa bestnyaa !! best la kak lyssa ada camera canon gmbr pun jelas hehekk ^^

avatar
Misya_mimie
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:37 PM delete

jeleous tengok mak ayah kak lyssa yang sweet aka romantikkk tuh

avatar
December 27, 2011 at 4:37 PM delete

best laa family lyssa :) hee . untung laa kn dpt pe holiday .

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:38 PM delete

best kan naik boat laju tuhh .. hehe :)

avatar
Umairah Adnan
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:38 PM delete

romantiknya mama & papa kak lyssa.

avatar
Sweet Dream
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:39 PM delete

wahh , syokk nya . jeles saya . hihi

avatar
Xee Xa :)
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:39 PM delete

comelnya kak lyssa nii :)
macam barbie doll :)
parents kak lyssa romantic sangat :)
sukesuke :)

avatar
Bella Purple
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:40 PM delete

Kak Lyssa comel la.. :D Tersangat la comel! Pandai posing pula tuh :D

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:40 PM delete

Bestnyer baca entry Akak. Nanti update lagi. Budak ni gegila-kan/kehausan entry akak seterusnya. :P

avatar
December 27, 2011 at 4:41 PM delete

best ye, teringin pulak nak pergi,

avatar
Eyla Pinkish
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:42 PM delete

Omeyy arh , Haha ! Btw , pergi Langkawi , guna pakej pelancongan ke KOS sendiri ?

avatar
Hana-Niee
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:44 PM delete

best laa akak punyer blog...^^
akak jgn lupe follow ok...
http://hana-niee.blogspot.com

avatar
December 27, 2011 at 4:45 PM delete

seronoknye becuti! jeles :P

#da comel pakai ape pun tetap comel ^^

avatar
Ifti Sahary
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:46 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Nabila Medan
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:46 PM delete

Best nyer kak Lyssa! tak ajak pon :(
comel gambar kak Lyssa :)

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:47 PM delete

bole rase macam kat sane tengok gambar tu sume ! :) haha .

avatar
Ifti Sahary
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:47 PM delete

Waa.. Jeles plak tgk lyssa bercuti..:)

avatar
Gadis Coklat
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:48 PM delete

Comel nya Kak Lyssa,suka tengok muka akak

avatar
December 27, 2011 at 4:48 PM delete

sume gmbar comell.. best nyerrr !

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:51 PM delete

waaa~ bestnya.. daa lme x prgi lngkwi.. cntex k. lyssa!

TERBAEX~!

avatar
auni shahira
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:51 PM delete

alah..seronoknya kak lyssa jln2 eh....dengki nie...hahah
sweet sangat2 mak ayh kak lyssa...

avatar
wayda
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:54 PM delete

wau ,, cute lah kak lyssa .. suka tengok cara akak posing

avatar
shera
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:00 PM delete

kak lyssa ngan kawan akak tu hidung sama .. hihi
* sorry lah sbb citer psl hidung *

avatar
December 27, 2011 at 5:07 PM delete

woohh syiokknyaaa ! btw,luv ALL ur blouse / cardigan / t-shirt or what so everr ! <3<3<3

avatar
eyka
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:09 PM delete

romantik nye mama and papa lyssa tu ,, cam zaman muda2 gitu .... hik5 .... picture ni semua nye nice2 lah lyssa ...... :)

avatar
December 27, 2011 at 5:13 PM delete

jeles nye dengan kak lyssa! last saya pergi langkawi pon masa tahun 2003 kowt . nanti nak ajak parents saya gi trip to langkawi jugak lah :) thnks kaklyssa for the info . nanti boleh pergi dekat pulau dayang bunting tuh . hiewhiew :)

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:17 PM delete

seronok kan holiday ngn family..
btw,mama n papa lyssa romantik sgt <3

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:17 PM delete

alaa,, pakai je baju ular tu,, muja suke sangat,, hot kot,, hehe,, :D

avatar
Ezze ZieZie
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:23 PM delete

Kak Lyssa CUTE sesangat doh . By the wayy , KAKK ! Adik nk tanya !! mcm mana akak buat , 000 kat jumlah org komen ituu ~ Alorhh yg , 35 orang Pengomen Terhebat !! Ajar pleasee *mukakesian.

avatar
Ezze ZieZie
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:23 PM delete

Kak Lyssa CUTE sesangat doh . By the wayy , KAKK ! Adik nk tanya !! mcm mana akak buat , 000 kat jumlah org komen ituu ~ Alorhh yg , 35 orang Pengomen Terhebat !! Ajar pleasee *mukakesian.

avatar
December 27, 2011 at 5:34 PM delete

: : waahhh . bukan maen bercuti nyaa :D

avatar
December 27, 2011 at 5:43 PM delete

Wahh , entry lysa buat org yang tak pernah g sane nakk g skg jugakk ! HEHEH :]

avatar
December 27, 2011 at 5:43 PM delete

@Nurul Qaireen Erlysa


hihik . tengok gambar pun dapat rasa suasana nya kan ? huhu~

avatar
December 27, 2011 at 5:45 PM delete

@Aziha Ismail


hahahah . pandai lah sgt . Merepekk lah . HAHA >.<

avatar
December 27, 2011 at 5:45 PM delete

@Nur Izzati

huhuhuh beli lah DSLR . puas hati :)

avatar
December 27, 2011 at 5:46 PM delete

@Miss Niesa

Memangg best gilakk ! Tak rugi prgi :)

avatar
December 27, 2011 at 5:46 PM delete

@SpidermanHere

huhuhu . Suka naikk cable car ea ?

avatar
December 27, 2011 at 5:48 PM delete

@✿ Milly Molly ✿


kehkeh . ambikk hati lew tew... lalalal :)

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:49 PM delete

bestnye lyssa...sy da lama teringin nak g pulau..tskk.tskk..bile la agaknye boleh pegi...

avatar
December 27, 2011 at 5:49 PM delete

@shera

HHA . dah nama pun kembar . mesti lah sama :D

avatar
December 27, 2011 at 6:18 PM delete

Family Lyssa memang sporting dan happening :D Alhamdulillah..

avatar
Cytah Lovicry
AUTHOR
December 27, 2011 at 6:26 PM delete

wooaahh.. bestnyaa.. pandai kak lyssa posing

avatar
December 27, 2011 at 6:46 PM delete

wah best nye, x sbr nak tgu next trip.. mesti byk lagi gambar kan.. kan..

avatar
SHA
AUTHOR
December 27, 2011 at 6:49 PM delete

bestnye ..lyssa pergi bercuti ..mesti shopping jekan kat sne hehehe .. anywy lawa lah baju-2 lyssa :)

avatar
December 27, 2011 at 6:58 PM delete

Best. Sy pernah kena kejar dgn monyet dekat pulau dayang bunting. hehe..

avatar
idah_unic
AUTHOR
December 27, 2011 at 7:00 PM delete

seronok tgok cik lyssa n fmily pi brcuti. . jeles nyer.
#lyssa comey lah. . geram tgok :p hik hik hik.

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
December 27, 2011 at 7:23 PM delete

alaa , SORRY ketinggalan baca pada tepat masa sys publish .
tapi sekarang pon boleh jugak .
rasanya yang kali ni best part PULAU-II tuh .
nak tahu tak apa yang bestnya , NAMA pulau tu haa .
hamboi , tak boleh pelik lagi ke ?
hehehe .
menunggu entry sys yang LAST . yihuu , kalau boleh publish lepas isyak ok . nanti nk sembahyang lah :)

avatar
December 27, 2011 at 8:37 PM delete

Lyssa! Seronoknyer bercuti kat Langkawi tuh. :D Aku pun nak pergi sana tapi belum sampai lagi. Sebab org Brunei susah nak cuti huhu :'(

avatar
Nurul Sakinah
AUTHOR
December 27, 2011 at 8:48 PM delete

Kak Lyssa still sempat naik cable car ..
Tapi saya tak boleh naik ..
:'(
Sedih.. Tunggu lama tapi tak boleh naik ..

avatar
Mohd Shahrin
AUTHOR
December 27, 2011 at 9:01 PM delete

bestnye pegi bercuti.. adoi.. nk pegi kat.. kame dah x jalan2 ngn kuarga.. bestnya zaman dulu.. zaman umur 5tahun T.T..

avatar
farok313
AUTHOR
December 27, 2011 at 9:07 PM delete

ya Allah,cantiknye pulau ni.

avatar
Eiqa ciK
AUTHOR
December 27, 2011 at 9:23 PM delete

suke sangat tengok gambar Lyssa.. comey sangat2..hehe :)

avatar
Eyfa Zalifa
AUTHOR
December 27, 2011 at 9:57 PM delete

romantic lah parents lyssa:)cantik pose model kita nie ngn bebaju dia yang lelawa:) nak tnyer leh..umo mak lyssa brape?Muda je tgok..mcm my mom..my mom baru 35:)anak dh 14:)next year 15:)hehe:) Bestnya g Langkawi!

avatar
Aliya Osman
AUTHOR
December 27, 2011 at 10:20 PM delete

cunnya lyssa...nak ikowt...

avatar
December 28, 2011 at 12:06 AM delete

waaaaa....romantik mummy & daddy....suke3

avatar
tyrah lee
AUTHOR
December 28, 2011 at 1:59 AM delete

@suka dan duka ^_^mcmana nak bwad bila kita tekan gmba tuhh, frame gmba tuhh jadi bulat? Past0e mcmana nak anak panah tuhh gmba kita? Btw, your blog very nice. I like it <3

avatar
December 28, 2011 at 3:37 AM delete

lyssa ni mcm kwn kite..kalo tngkap gmbar asik berposing je..bdan mesti tak penah diri tegak.mesti terliuk-liuk.heheh :) aww,romatik la mak ayah lyssa

avatar
uncHa
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:21 AM delete

bestnya..kak lysa beli tak oleh2x kat saya? hehe :p

avatar
December 28, 2011 at 5:13 PM delete

Suka SANGAT-SANGAT Dressing Kak Lyssa ! Style plus Cantik ^^

avatar
syirah rasid
AUTHOR
December 28, 2011 at 9:22 PM delete

lisa, suka tgok mama n papa. romantik n sempoi. haha anak dia pon cntik :0

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 28, 2011 at 10:01 PM delete

err mmg patutla lyssa xjadi pakai,xberapa ssuai.

muaahhhaaa xsabar nak naik cable car.

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 5:25 PM delete

Letak je gmbar bnyk2. Adik suka tengok gambar akak n family. Happy habes.

avatar

Google+ Followers