"Ada 3 Hal" Yang Perlu Korang Baca .....

Gadis Kidal Berceloteh...
10/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Hello korang . Tadi , Lyssa dok online . Tiba - tiba bunyii .. <<tringgggg>>  Bunyi apa tu kan ? hikhik#   Tu haa , bunyi ada orang hantar message dekat BB Lyssa . Nak tahu .. Dia tulis apa . 
Meh nak taip satu - persatu . Saje nak kongsi :)


Ada 3 hal dalam hidup yang tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata - kata
3. Kesempatan


Ada 3 hal yang dapat menghancurkan hidup seseorang :
1. Kemarahan 
2. Keangkuhan 
3. Dendam


Ada 3 hal yang tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran


Ada 3 hal yang paling berharga :
1. Kasih Sayang
2. Cinta
3. Kebaikan


Ada 3 hal dalam hidup yang tidak pernah pasti :
1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi


Ada 3 hal yang membentuk watak seseorang :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja Keras


Ada 3 hal yang membuatkan kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus


Ada 3 hal yang tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki
2. Umur 
3. Jodoh


TAPI ............


Ada 3 hal dalam hidup yang pasti :
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian


Ya Allah , sahabat saya yang membaca ini adalah sahabat yang soleh/solehah , kuat , sabar .
Sayangilah dia serta kasihilah dia . Tolong bantu tingkatkan kehidupannya , mudahkan rezekinya , sihatkan badannya .. Jika dia melangkah , selamatkanlah dia , mudahkan langkahnya ... Amin amin ya robbala'lamin ...



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

37 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Sepulz
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:51 AM delete

mantap jua tau ayatnya.....
banyak meberi inspirasi.....
huhu... I like it

avatar
Mat Stylo
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:51 AM delete

nice lh kak Lyssa..:)...mesej dari sape?

avatar
nuruashia ♥
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:53 AM delete

kematian tu adalah satu kepastian..

avatar
Najwa Rahman
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:54 AM delete

Amin~ betu la sume tu. ^_^

avatar
izamin
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:55 AM delete

good info sis lyssa :)

avatar
December 10, 2011 at 11:56 AM delete

semakin hari kita semakin tua,
semakin hari semakin dekat kita dengan mati...

avatar
DIEDA
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:59 AM delete

Waaaaa , semua 3 3 3 :D

avatar
nor fatihah
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:00 PM delete

betul-betul . Nice entry :)

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:01 PM delete

insaf nye bace entry ni,, tq lyssa,,, :'D

avatar
si ngokngek
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:04 PM delete

3 hal yg orang tak tahu

i luv you,hikhikhik
larik~~

avatar
December 10, 2011 at 12:05 PM delete

best nya ayat :O

aminn ~ ^^

avatar
FARAAHANIM
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:11 PM delete

untunglahhhhhh ayat kak lyssa buad hati kite tersentuhhh . wink wink >.<

avatar
December 10, 2011 at 12:12 PM delete

Nice entry kak Lyssa.. I like it.. :-)

avatar
December 10, 2011 at 12:31 PM delete

amboi kak , kemain lagi punya banyak '3 hal' , apa2 pun its very awesome !

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:35 PM delete

nice sharing lyssa...
sama2 ler kita beringat :)

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:54 PM delete

3 mu, aku rasa banyak sangat. haha apa pun, nice sharing :D

jangan dendam kat aku, aku kan comel hehe

avatar
alfi kasran
AUTHOR
December 10, 2011 at 1:01 PM delete

kak lyssa,nak share ni boleh?

avatar
December 10, 2011 at 1:36 PM delete

Salam, sukenye ayat ni..nk copy..hehe..visit lyssa..rajin2 visit la sy k..hehe :)

avatar
December 10, 2011 at 1:57 PM delete

sangat mendalam maksud mesej tuh =)

avatar
LifeIsDreams
AUTHOR
December 10, 2011 at 3:05 PM delete

hai...saya baru follow blog awak..n if u dont mind pliss follow my blog too..:) http://nursyahiracheharun.blogspot.com/

avatar
Kuchiki Rukia
AUTHOR
December 10, 2011 at 4:48 PM delete

Tersentuh ble bce sgala benda y ada 3 nih......

avatar
tirex here
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:48 PM delete

kak lyssa..nk copy blh x???nk letk kt fb..

avatar
Kawaii_Gurlzz
AUTHOR
December 11, 2011 at 8:15 AM delete

kak lyssa, nk share boleh tak ?

avatar
December 11, 2011 at 10:47 AM delete

wah, itu buatan ayahnya Dwi ya? ayah sahabatku

avatar
Ash Kyouhei
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:55 AM delete

akak , nak minta izin nak share entry ni ye :)
thanks .

avatar
Hamizah
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:30 AM delete

Yaaa... betul. Setuju.

avatar
Wolf
AUTHOR
November 22, 2013 at 2:15 AM delete

Macam mana nak cari html/java script dekat dashboad yang baru?

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers