Balik Kampung Pulak Dahhh ?

Gadis Kidal Berceloteh...
28/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v





Seperti mana yang korang tahu , Isnin lepas iaitu 26/12/2011 Lyssa baru jer sampai Penang . Baru je melekat dekat rumah Lyssa ini kan ? Tupp .Tuuup . Tuppp . Mama cakap :


"Ehh , apa kata jom kita balik kampung nak ?" 


Hati Lyssa dah mula runsing .. Bukan hape . Lyssa pikir pasal blog Lyssa ni lahh . Dah lah lama dah tinggal . Ni pulak nak kena balik kampung ? Tu haaa . Kampung Lyssa dekat Tapah , Perak nun ! Boleh ker Lyssa nak online . Ishk# Berapa hari pulak lah dekat situ . Pikir punya pikir .. Lyssa dapat satu idea untuk bertanya :


"Ma , kalau kita balik kampung , Si Qaseh macam mana ? Dengan anak-anak dia lagi??"


Mama terdiam . Lyssa mula tersenyum leborrr . Tiba - tiba mama mengeluarkan suaranya :


" Lahh . Tak pe lah . Abah tu kan ada . Abah cuti keje lagi . Kita pergi lah 3 orang . Lyssa dengan Nynna . Adik , kalau dia nak ikut . Sukati dia lah . Kita 3 orang pun boleh kan ? Cuti - cuti ni , rugi kalau tak balik kampung . Nak jumpa opah kamu lagi . Si Qaseh tu , biarlah abah kamu yang jaga .  " 


Err . Boleh pulak macam tuh . Lyssa terkaku 10 saat ! Tak terkata . Fikiran dok terbayang - bayang blog akan BERSAWANG - SAWANG tak lama lagi . Esok dah nak balik kampung . Hari Sabtu , balik penang balik . Aiyoo . Tidaaakkk . Kesian blog ni kena tinggal lelama ~ 


Tapi , best jugak kalau balik kampung . Dah lama dah rasa suasana kekampungan ni  . Sejukk . Nyaman . Ye lah . Bila lagi nak rasa kan . Time cuti-cuti macam ni syokk . Daripada terperap dekat rumah ni , lebih baik keluar dari dunia sendiri . Ye tak ? Blog ? Hmm .
Tak pe . Dekat rumah makcik pun boleh online . Sebelah je dengan rumah opah tuh . kehkeh# Itu pun kalau boleh . Kalau tak boleh , abis kena cepukkk oleh makcik-2 sekalian . huhu * 


p/s : Nak lawat sekali tempat lahir Lyssa . Batu Gajah , Perak :) 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

37 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nadia
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:01 AM delete

kak lyssa balik kampung ker ?

avatar
siti
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:02 AM delete

ala xpe..balik jer kg..syiokkk pe..:) tp rindu la kt blog lyssa nie

avatar
AiNa fYqA ♥
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:03 AM delete

tag akak at contest !
join k ? :)

http://aina-pinkybunny.blogspot.com/2011/12/contest-my-blog-simple-but-cun.html

avatar
amira izzati
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:03 AM delete

lah..akak..nnti xdpat nak bce entry akak agi..

avatar
December 28, 2011 at 11:03 AM delete

wooo.bestnya. kesian jugak kat qaseh tak puas bermanja

avatar
PutryAin
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:04 AM delete

tak pe lyssa.. blog lyssa akk jaga ekhekheke

avatar
idah_unic
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:04 AM delete

bagus-bagus cik Lyssa. . balik la kg. bila lagi kn. . nnti jgn lupa snap pic pemandangan kg tau :D

avatar
Zainina Damia
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:05 AM delete

Balik kampung, balik kampung </3
Hihi

avatar
Siti Suraiya
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:06 AM delete

hye kaK lyssa . . .pic tuh gambar kg akak eyk? . . lawa lah. . <3

avatar
I'm A Girl
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:08 AM delete

Kak lyssa balik ajelah kampung,daripada duduk rumah,kann?Blog ni tinggal je utk beberapa hari :)

avatar
December 28, 2011 at 11:08 AM delete

Wah, mesti Kak Lyssa pent kn,jln sn sni,tp best, Hihi

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:10 AM delete

Seronok apa balik kampung :)

avatar
December 28, 2011 at 11:11 AM delete

hye lyssa ! Tapah dekat area mane ??

avatar
momokopiyaku
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:12 AM delete

wow... kg lyssa kt perak... my home! muehehe... ( tp sy dok ipoh).. ^^

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:24 AM delete

happy holiday dear..akak pun balik kampung jugak..

avatar
Fazi Isma
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:28 AM delete

selamat pulang ke kampung... =)

avatar
gaDiS maNJe
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:46 AM delete

http://chubbymanjeblogger.blogspot.com/2011/12/segmen-blogwalking-2011-2012.html

jom join

avatar
Secret Garden
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:52 AM delete

bestnya.. hidup di kampung lagi best! ^^L

avatar
Irasiwonnie
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:54 AM delete

Tapah ?! Dekat dgn rumah saye, LOL ! Come to my house , hee

avatar
Phat
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:55 AM delete

nak balik kampung jugak la minggu depan hehehe

avatar
December 28, 2011 at 11:59 AM delete

Wahh...bestnye...! Take care kak lysa :)

avatar
MUSYIRAH
AUTHOR
December 28, 2011 at 12:12 PM delete

Wah,cantiknya kampung Kak Lyssa.. =)

avatar
MUSYIRAH
AUTHOR
December 28, 2011 at 12:13 PM delete

Wah,cantiknya kampung Kak Lyssa =)

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 28, 2011 at 12:32 PM delete

its ok,, bersawang pun,, beriban jugak tengok blog lyssa ni,, :D

avatar
December 28, 2011 at 1:40 PM delete

selamat bercuti lyssa..take care and enjoy your holiday

avatar
yusrina
AUTHOR
December 28, 2011 at 2:06 PM delete

hai lyssa, seronoknya cuti blk kampung :)

avatar
I-sya
AUTHOR
December 28, 2011 at 2:10 PM delete

Hai kak lyssa , Tapah kat area mana ?

avatar
Aqilah Yazid
AUTHOR
December 28, 2011 at 5:06 PM delete

Wah , kampung kite serupe lahh :)
k Lyssa Tapah kat ne ? :3

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 28, 2011 at 9:46 PM delete

alahai makin sedih tak jenguk opah gak kat k.kgsar. :(

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
December 28, 2011 at 11:42 PM delete

update byk2 lyssa sblm blk kg...hehe :)

avatar
arnissa
AUTHOR
December 29, 2011 at 2:04 AM delete

kg lyssa kat perak ae? kg anis kat kedah..kite berjiran lar. hehe

avatar
Diny Athyrah
AUTHOR
December 29, 2011 at 10:59 PM delete

kite sme kg kat perak <3 hihi ^^ tapi diny dkt tapah .. dkt kg batu melintang XD

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 5:30 PM delete

Akak Nnyna tinggal serumah ngan akak ke? Jeles seh kat akak Nnyna. Dapat jumpa akak selalu. Huhuhu...

avatar

Google+ Followers