DIALOG | Perbualan Antara Lyssa Dengan Si Penjual Spec

Gadis Kidal Berceloteh...
08/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v








Baru - baru ni , Lyssa ada lar lepak dengan member Lyssa kan . Jalan - jalan dekat satu shopping kompleks tuu . Ntah macam mana , jalan .. jalan .. jalan .. Lyssa ternampak satu kedai spec ni . Tengok orang dok duduk dekat depan tu , dok check - check mata diorang .
Ishk , dalam hati Lyssa kan :


"Alahai , teringin gila aku nak check power mata aku niy . Ntah - ntah aku rabun ! "


Lyssa pun tarik  - tarik lar tangan member Lyssa tuu . 


"Weyh , weyh .. Jom pergi kedai spec tu jap ! Aku nak check power mata aku ni lah"


Sampai je depan kedai tu , Lyssa pun cakap dekat amoi tuhh ..


Lyssa : Saya nak check power ...

Amoi : Okey . Kamu boleh duduk ...

Lyssa : Okeyy ... Okeyyy .... 

Amoi : Letakkan kamu punya dagu di situ , rapatkan muka kamu ye ...

Lyssa : Baiklah . 

Amoi : Eh , kamu pakai contact lens ke nihh ?

Lyssa : (dalam Hati + kerut2 dahi) Ishk , masa bila pulak aku pakai contact lens ni ? Errr ...

Amoi : Saya tanya ni , kamu pakai contact lens ye ?

Lyssa : (geleng - geleng kepala) Eh , tak de lah . Mana de saya pakai contact lens .

Amoi : Ye ke ? Mata kamu cantik lah . Saya ingat kamu pakai contact lens . hehe

Lyssa : Eh , tak de lah .. Kalau saya pakai contact lens , saya tak check lah power mata saya ni..

Amoi : hehe . Okeyy , siap ! Kamu tak rabun apa - apa pun . Cuma silau je , itu pun sikit sangat .


Dalam hati Lyssa time tu  , ber-bunga bunga sebab ... 

YEYYY ! Aku tak rabunn ! hahaha . ( sambil mengembangkan hidung setengah inchi sebab dia puji mataku cantik!) kahkahkah ~ Ada ke patut cakap aku pakai contact lens . hekhek :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

42 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Niesa
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:21 AM delete

Hehe . Mata kak lyssa memang cantik !

avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:21 AM delete

afzal ada pegi check power gak.doc mengesahkan yang afzal ni power ranger kuning.ai tak sukeee sbb afzal punya rumah sukan warna biru!!

*apa yg ko merepek ni afzaaaallllll!!!

avatar
keri ikhwan
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:23 AM delete

untungler... dok ngadap komputer hari2 pn x rabun.. :)

avatar
December 8, 2011 at 9:23 AM delete

wah,,bgos 2 :)
baik la amoi tu,,

avatar
Chacha Myra
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:24 AM delete

Haha, na buad camne. Lyssa kan da canteq . :)

avatar
aina mysarah
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:25 AM delete

ha'ah.. memang mata akak canteq pon.
shining-shing lagi! ape petua, ek?
minum inner shine, eh?

avatar
yaya
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:27 AM delete

mate kak lyssa shining2 . sbb tu dy ingt akk pke contact lens .. yaya pon dlu ingtkan camtu jgk

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:30 AM delete

Kak..ape rahsia akak tuh!? Share2 lah ngan kteorg..hehehe

avatar
December 8, 2011 at 9:32 AM delete

@Miss Niesa

HAHAA . tak de lah . bebiasa je pun yunk :)

avatar
December 8, 2011 at 9:33 AM delete

@afzalsukasuki

hahaha . afzal mula merepek . kahkah !

avatar
December 8, 2011 at 9:33 AM delete

@amaniariijamran

kehkeh . memeyy baik oooo . hahahah . dapat kembang kan hidung orangg :)

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@Chacha Myra

HAHA . chanteq ? Biasa2 jee yunk ;)

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@aina mysarah


minum lah RIBENA time umur 1 tahun ! hahahaha

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@yaya

hehehe . igt macam tuh jugak ker . lalalala :D

avatar
December 8, 2011 at 9:35 AM delete

@Yui Bieyna

hikihikk . minum lah RIBENA masa umur 1 tahun . hahaha :) pergi balik zaman dulu2 ^_^v

avatar
yaya
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:39 AM delete

sbb tu la akq mng contest dlu tu kan ? arrr , jeleznyer .. hehe

avatar
sakura
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:46 AM delete

mata cantik orang nya pun cntik...

avatar
Anis Solihin
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:00 AM delete

tu la..mata kak lyssa memang cantik..adik saya pon kata mata akak ni pakek contact lens...haha =D

avatar
Syafiq_Elf
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:16 AM delete

Woww , mata cantik.. Akk blh tukar mata ? Ahaha~ Gurau2 :)

avatar
Cho Zila
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:26 AM delete

bestnyer... kalauler akak yang dapat pujian gitu... melayang

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:26 AM delete

memang tak dinafikan mata akak cantik lah..
mula-2 adik punss ingat akak pakai lens

avatar
December 8, 2011 at 10:27 AM delete

hahhha...ammoi tu segan je kan...

avatar
Nurul Amira
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:29 AM delete

Memaang cantk lah mata kak lyssa . memang patut pun cina tu cakp mata akak cantik :) ikhlas taw muehehe

avatar
Diyana Ali
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:31 AM delete

bagus2 tak rabunn. hehe :)

avatar
miSz apPLe
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:57 AM delete

apE rAhsiA mtE cNtEx??hehhe

avatar
Anis Syafiqah
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:00 AM delete

mate kak lyssa mmg cntik pown..
comel gitu.. suke suke !
nk mate mcm kak lyssa jugak !!

avatar
haifa nadia
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:11 AM delete

untung la lyssa..btw,mata kamoo mmg cntx..:)

avatar
December 8, 2011 at 11:40 AM delete

mata akk mmg omeyy gile laa. boolat gitu. :)

avatar
era kecik
AUTHOR
December 8, 2011 at 12:12 PM delete

era tengok dalam gambar kat sidebar tu, memang cantik mata kak lyssa. Tak puas pandang.. hehehe.. macam patung.. :)

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 8, 2011 at 1:41 PM delete

hahaha apsal kau malu-malu nak jawab? kelakar pulak. mesti kawan ke ternganga-nganga. haha
mana mata kau? aku nak tergagum macam dia juga :D

avatar
December 8, 2011 at 4:06 PM delete

ish..terase jeles didalam hati..

avatar
SeRi (",)
AUTHOR
December 8, 2011 at 8:40 PM delete

kak lyssa...nak pinjam mata kak lyssa....hehe...boleyh takk???

avatar
December 9, 2011 at 8:14 PM delete

poyolah kak lyssa ni...rabun sangat ke

avatar
Abyllazz
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:21 PM delete

untunglah.... mata lawalah kata kan... ;)

avatar
Abyllazz
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:21 PM delete

untunglah.... mata lawalah kata kan... ;)

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 2:53 PM delete

Saya suka tngok gmbar akak kat About Me. Mmg cantik. Baik pulak tu. Mahu sngt nak jumpa akak.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers