DIALOG | Perbualan Antara Lyssa Dengan Si Penjual Spec

Gadis Kidal Berceloteh...
08/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v








Baru - baru ni , Lyssa ada lar lepak dengan member Lyssa kan . Jalan - jalan dekat satu shopping kompleks tuu . Ntah macam mana , jalan .. jalan .. jalan .. Lyssa ternampak satu kedai spec ni . Tengok orang dok duduk dekat depan tu , dok check - check mata diorang .
Ishk , dalam hati Lyssa kan :


"Alahai , teringin gila aku nak check power mata aku niy . Ntah - ntah aku rabun ! "


Lyssa pun tarik  - tarik lar tangan member Lyssa tuu . 


"Weyh , weyh .. Jom pergi kedai spec tu jap ! Aku nak check power mata aku ni lah"


Sampai je depan kedai tu , Lyssa pun cakap dekat amoi tuhh ..


Lyssa : Saya nak check power ...

Amoi : Okey . Kamu boleh duduk ...

Lyssa : Okeyy ... Okeyyy .... 

Amoi : Letakkan kamu punya dagu di situ , rapatkan muka kamu ye ...

Lyssa : Baiklah . 

Amoi : Eh , kamu pakai contact lens ke nihh ?

Lyssa : (dalam Hati + kerut2 dahi) Ishk , masa bila pulak aku pakai contact lens ni ? Errr ...

Amoi : Saya tanya ni , kamu pakai contact lens ye ?

Lyssa : (geleng - geleng kepala) Eh , tak de lah . Mana de saya pakai contact lens .

Amoi : Ye ke ? Mata kamu cantik lah . Saya ingat kamu pakai contact lens . hehe

Lyssa : Eh , tak de lah .. Kalau saya pakai contact lens , saya tak check lah power mata saya ni..

Amoi : hehe . Okeyy , siap ! Kamu tak rabun apa - apa pun . Cuma silau je , itu pun sikit sangat .


Dalam hati Lyssa time tu  , ber-bunga bunga sebab ... 

YEYYY ! Aku tak rabunn ! hahaha . ( sambil mengembangkan hidung setengah inchi sebab dia puji mataku cantik!) kahkahkah ~ Ada ke patut cakap aku pakai contact lens . hekhek :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

42 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Niesa
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:21 AM delete

Hehe . Mata kak lyssa memang cantik !

avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:21 AM delete

afzal ada pegi check power gak.doc mengesahkan yang afzal ni power ranger kuning.ai tak sukeee sbb afzal punya rumah sukan warna biru!!

*apa yg ko merepek ni afzaaaallllll!!!

avatar
keri ikhwan
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:23 AM delete

untungler... dok ngadap komputer hari2 pn x rabun.. :)

avatar
December 8, 2011 at 9:23 AM delete

wah,,bgos 2 :)
baik la amoi tu,,

avatar
Chacha Myra
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:24 AM delete

Haha, na buad camne. Lyssa kan da canteq . :)

avatar
aina mysarah
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:25 AM delete

ha'ah.. memang mata akak canteq pon.
shining-shing lagi! ape petua, ek?
minum inner shine, eh?

avatar
yaya
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:27 AM delete

mate kak lyssa shining2 . sbb tu dy ingt akk pke contact lens .. yaya pon dlu ingtkan camtu jgk

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:30 AM delete

Kak..ape rahsia akak tuh!? Share2 lah ngan kteorg..hehehe

avatar
December 8, 2011 at 9:32 AM delete

@Miss Niesa

HAHAA . tak de lah . bebiasa je pun yunk :)

avatar
December 8, 2011 at 9:33 AM delete

@afzalsukasuki

hahaha . afzal mula merepek . kahkah !

avatar
December 8, 2011 at 9:33 AM delete

@amaniariijamran

kehkeh . memeyy baik oooo . hahahah . dapat kembang kan hidung orangg :)

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@Chacha Myra

HAHA . chanteq ? Biasa2 jee yunk ;)

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@aina mysarah


minum lah RIBENA time umur 1 tahun ! hahahaha

avatar
December 8, 2011 at 9:34 AM delete

@yaya

hehehe . igt macam tuh jugak ker . lalalala :D

avatar
December 8, 2011 at 9:35 AM delete

@Yui Bieyna

hikihikk . minum lah RIBENA masa umur 1 tahun . hahaha :) pergi balik zaman dulu2 ^_^v

avatar
yaya
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:39 AM delete

sbb tu la akq mng contest dlu tu kan ? arrr , jeleznyer .. hehe

avatar
sakura
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:46 AM delete

mata cantik orang nya pun cntik...

avatar
Anis Solihin
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:00 AM delete

tu la..mata kak lyssa memang cantik..adik saya pon kata mata akak ni pakek contact lens...haha =D

avatar
Syafiq_Elf
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:16 AM delete

Woww , mata cantik.. Akk blh tukar mata ? Ahaha~ Gurau2 :)

avatar
Cho Zila
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:26 AM delete

bestnyer... kalauler akak yang dapat pujian gitu... melayang

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:26 AM delete

memang tak dinafikan mata akak cantik lah..
mula-2 adik punss ingat akak pakai lens

avatar
December 8, 2011 at 10:27 AM delete

hahhha...ammoi tu segan je kan...

avatar
Nurul Amira
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:29 AM delete

Memaang cantk lah mata kak lyssa . memang patut pun cina tu cakp mata akak cantik :) ikhlas taw muehehe

avatar
Diyana Ali
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:31 AM delete

bagus2 tak rabunn. hehe :)

avatar
miSz apPLe
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:57 AM delete

apE rAhsiA mtE cNtEx??hehhe

avatar
Anis Syafiqah
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:00 AM delete

mate kak lyssa mmg cntik pown..
comel gitu.. suke suke !
nk mate mcm kak lyssa jugak !!

avatar
haifa nadia
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:11 AM delete

untung la lyssa..btw,mata kamoo mmg cntx..:)

avatar
December 8, 2011 at 11:40 AM delete

mata akk mmg omeyy gile laa. boolat gitu. :)

avatar
era kecik
AUTHOR
December 8, 2011 at 12:12 PM delete

era tengok dalam gambar kat sidebar tu, memang cantik mata kak lyssa. Tak puas pandang.. hehehe.. macam patung.. :)

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 8, 2011 at 1:41 PM delete

hahaha apsal kau malu-malu nak jawab? kelakar pulak. mesti kawan ke ternganga-nganga. haha
mana mata kau? aku nak tergagum macam dia juga :D

avatar
December 8, 2011 at 4:06 PM delete

ish..terase jeles didalam hati..

avatar
SeRi (",)
AUTHOR
December 8, 2011 at 8:40 PM delete

kak lyssa...nak pinjam mata kak lyssa....hehe...boleyh takk???

avatar
December 9, 2011 at 8:14 PM delete

poyolah kak lyssa ni...rabun sangat ke

avatar
Abyllazz
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:21 PM delete

untunglah.... mata lawalah kata kan... ;)

avatar
Abyllazz
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:21 PM delete

untunglah.... mata lawalah kata kan... ;)

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 2:53 PM delete

Saya suka tngok gmbar akak kat About Me. Mmg cantik. Baik pulak tu. Mahu sngt nak jumpa akak.

avatar

Google+ Followers