Fesbuk Aku : Buat Semak Otak Je Lah !

Gadis Kidal Berceloteh...
20/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Waduhhh . Waduhhh . Serabut dah habis satu kepala botak chin tengok benda alah ni . (kemain panjang ayat! hehe)  Oh yeah .  Memang betul - betul menyemakkan mata dengan perkara sebegini . Ye lah . Mana tak nya . Boleh merosakkan akidah manusia , boleh mencemarkan imej negara , boleh meruntuhkan akhlak insan di muka bumi ni . (Ceitt  . Tak boleh belah punya ayat kau, Lyssa) . Err . Betul !


Ape yang Lyssa dok membebel membuta tuli ni ? kehkeh . Masih Blurr ? Keyword ada kat tajuk tu haa . "Fesbuk Aku" . Apa kaitan ? Haa . Tu yang Lyssa nak cerita-in dekat korang semua ni . VIRUS !! Ada orang hantar virus ? Virus yang boleh mencemarkan otak ! Itu dikira satu pakej dengan "Virus Facebook" ke ? Ntah . Mana aku tahuu . Hm .


Memang geram dengan minah/mamat yang buat perkara or kerja terkutuk ni .Ntah Mat Salleh mana kot yag hantar ! Nak hantar virus sekali pun , berpada - pada lah kan ? Ni takk ? Tengok lah , dia hanta apa dekat Wall Facebook Lyssa ! umphhh .



 

Lyssa Blurrr kan gambar tuh . Sebab .. hm . Memang menjijikkan !!


 



Apa kejadah nye , hantar video sedemikian rupa ? MasyaAllah . Istighfar banyak - banyak je lah . Dah banyak kali dah video yang boleh dikatakan "Video Lucah" ni tertempek dekat Wall Facebook Lyssa ! Haish . Manusia zaman sekrang . Macam - macam boleh buat untuk melemahkan otak orang lain . JANGAN TERPEDAYA !! Jangan sesuka hati je nak bukak video tu heh ? Bahaya tau tak ? Mana tahu , kot korang bukak link tuh . Habis laptop korang sekali masuk VIRUS ! Ishk#  Nak ke ? 


Tapi , tak tahu pula . Lyssa sorang je ker yang dapat benda ni ? Ke , korang pun sama jugak . Sebab mama Lyssa pun dapat ! Err .  Apa - apa pun . Korang jangan pandai - pandai nak tuduh budak yang hantar dekat korang tu ehh ? Bukan diorang yang hantar pun . Diorang tak tahu apa - apa okeyy ? Kangg ada pulak umat Islam berpecah belah disebabkan perkara busukk ni ! 



p/s : Bagi sesiapa yang dapat video kotor sebegini daripada Lyssa , hope korang janganlah terpedaya dengan tipu helah manusia durjana ni eh ? Tapi , setakat ni memang tak de lagi hal lah yang mengatakan Lyssa yang hantar video tu . Alhamdulillah :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

79 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
AAZ ♥
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:44 AM delete

fb sy masih blum terjadi bnda2 cengini! hmm nie virus ka?

avatar
December 20, 2011 at 11:45 AM delete

ee.seramnya..mujur tak pernah kena..haraplah x kena..ni kerja penghacker la ni~

avatar
Bella Purple
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:46 AM delete

kak Lyssa , mungkin hacker yang post.. Saya pun penah dapat.. Terus je saya delete..

avatar
fie :p
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:46 AM delete

macam - macam kan dunia sekarang ny akak lyssa :)

avatar
saIDa
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:47 AM delete

sabar jewk lha kq,, ramai yg kne~ chill! :)

avatar
December 20, 2011 at 11:47 AM delete

Ni kerja Heckers . Selalu kene .

avatar
December 20, 2011 at 11:48 AM delete

Facebook dya kena hack la kak lyssa

avatar
Papa PUSS
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:48 AM delete

Salam

Betul banyak dpt yg bukan2.. semak jew

avatar
13r4
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:49 AM delete

Ntah ape2 la diorang buat

avatar
aima mazlan
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:50 AM delete

huhuhu..
sabor je la bile dpt mcm tu kan? -,-'

avatar
MiSs BlogGeR
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:50 AM delete

tapi kak lyssa terus berfesbuk kan?

avatar
December 20, 2011 at 11:51 AM delete

taw xpe wat semak je ...
lisa follow la kite bicaraekin.blogspot.com

avatar
December 20, 2011 at 11:51 AM delete

As p0wn dpt gak.. dlm 2 vdeo g tuh..

eee.. gqam bt0y..

avatar
MyzzNuryn08
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:51 AM delete

kak lyss,kwn sy ade antar kt sy,tp sy buadd bodo je sbb rmai org dh post psl virus tuee....sy tye deaa,mmg deaa ke yg anta,tp deaa ckp deaaa kt luar negara mse tuu

avatar
Azzah
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:52 AM delete

bahaya..bahaya..tapi wall azzah tak ada pulak..

avatar
December 20, 2011 at 11:53 AM delete

Itu hackers ! Mmg nani pown penah kene.. Sian kwn-2 yg kene pinjam nama ... Huuhhuhu

avatar
December 20, 2011 at 11:53 AM delete

Dik Lyssa dah dapatkan email GA yang akak tag adik semalam?

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:53 AM delete

adik muja salu dapat benda tu,, stupid giler arh,, ngek!!

avatar
December 20, 2011 at 11:54 AM delete

Ha , kak lyssa sme la ngn saye penat delete post2 yang dianta nye

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:54 AM delete

saya pun dapat gak benda2 nih

avatar
LaLa
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:55 AM delete

Lala pon dapat gak...
da dua kali...

avatar
December 20, 2011 at 11:56 AM delete

hye lyssa :) hmm tau takpe kekadang dkt chat pun ade jugak , kalau klik tau2 laptop kne virus . blm lg yg wt super impose sume tu . btw tenkss lyssa sudi share :)

avatar
Alyaa Rahim
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:56 AM delete

Alhamdulillah , orang tak pernah lagi hantar kat wall saya :)

avatar
achik rin
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:57 AM delete

aptb =='
ttup wall FB =='
merosakkan mata sajaa =='

kbhai xD

avatar
shashanatasha
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:57 AM delete

tutup wall for a while sis :)

avatar
yaya
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:57 AM delete

kesian akak kene ..

avatar
Hanis Zakirah
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:57 AM delete

hmmmmm,kat fb hanis pun banyak gila camni.tapi kawan hanis kata bukan diorang yang post

avatar
December 20, 2011 at 11:58 AM delete

orang tu mmg tak senonoh la lyssa !

avatar
December 20, 2011 at 11:58 AM delete

kak lyssa, fb bdak 2 kne hack lhaa .

avatar
miSz apPLe
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:58 AM delete

spE La yG buAT kERja2 cMni..

avatar
Laurie Gina
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:00 PM delete

fuuyoo...~~ acc masih lemah kot..~~huhu

avatar
Nurul Najwa
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:01 PM delete

Saya pun ade jugak dapat -,-

avatar
December 20, 2011 at 12:01 PM delete

kak lyssa , tu sume keje para hackers kak :))

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:03 PM delete

Kak Lyssa ,izzati pun rasa mcm tu la sbb hari tu izzati chat dgn kawan then tetiba dia ter-LOG OUT sendiri..huhu

avatar
Cik Ayien
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:04 PM delete

memang VIRUS puwn kak lyssa ! sy puwn kena bbrp kali

avatar
akubest501
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:04 PM delete

mmg serabut dpt mesej-mesej mcm tu....aku pun banyak kali terkena....sampaikan kwn2 pun bengang....

avatar
Meor Adzim
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:06 PM delete

wsalam..DM dahkene dah virus cm nie.. tp bukan pasal video nie.. Dm punya wall jadi gile.. jap ada jap takde status2nya,,, sehinggakan DM buat FB baru untuk lepas dari masalah tersebut..ini angkara orang yang dah tak der kerja kan..hantar virus2 kt orang

avatar
nur syafiqah
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:11 PM delete

kadang rasa sedih+kecewa bila orang lain buat macam nih. especially the hackers

avatar
nur syafiqah
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:11 PM delete

kak lyssa
org yg hntr video yg gmba nmpk tu sbnrnye kene hack .
lau ikut kawan2 kite yg kene la :)

avatar
Ariey Are-Rie
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:12 PM delete

Tahu tkpe,guna nama orang lain pulak tu 0,0

avatar
ShalleyaNna
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:12 PM delete

pernah dapat gak,,naseb ta sound dak yang anta uh,,banyak sangat2 kan

avatar
December 20, 2011 at 12:13 PM delete

sabar jela kak lyssa . kdang2 , kt FB syiqah pon ade jgakk . hbis nmpak burok FB . ;D

avatar
December 20, 2011 at 12:14 PM delete

tu virus fb la lyssa..sapa klik link tuh tersebar la..

avatar
December 20, 2011 at 12:14 PM delete

saya pun kena gak dulu huhu malu dengan membe2.. nice blog.. blogwalking ni... ada masa dtgla melawat

avatar
Nunaayat
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:26 PM delete

pernah ada kawan sy terkena..cm kak lyssa jgk... kesian dia.. tak pasal2 kena tuduh dia yang post....

:) kak lyssa jom dtg tengok2 blog sy...

avatar
Phat
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:28 PM delete

semak se semak semak nya....dgr cite virus

avatar
Phat
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:29 PM delete

semak se semak semak nya....dgr cite virus

avatar
nini
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:30 PM delete

saya pernah kena....pastu nasib baik ada orang inbox bgtahu...malu gile...

avatar
Phat
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:32 PM delete

semak se semak semak nya....dgr cite virus

avatar
Bi3H@
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:34 PM delete

saya dapat tahu dari kawan saya yang hackers yg hantar tp org punya account takkan tahu...
ish.. mintak2 lah saya tak kena...

avatar
December 20, 2011 at 12:37 PM delete

virus yang boleh membawa fitnah ni T__T

avatar
December 20, 2011 at 1:25 PM delete

bestfriend Eza penah antar video cenggitu kat wall Eza. Dia sendiri pun tak tau macam mana boleh jadi. Sebab time tu dia baru log in fb, terus benda tu TER-post kt wall Eza dan kengkawan yang lain. Kena perketat password la ye...

avatar
December 20, 2011 at 1:28 PM delete

akak.. akak jgn slh kan org yg hntr tu... bkn die org yg hntr... hackers punye keje tu... hehe... just remove je kak... sabar ye.. ;)

avatar
December 20, 2011 at 1:32 PM delete

say dah kena dah..tapi kawan saya tulis dalam bahsa latin..mana plak org melayu tulis bahasa tu

avatar
Miss Nadya
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:00 PM delete

tu spam dear..mmg auto..

avatar
Nurul ain
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:18 PM delete

itu virus tu.. turut memang menyemakkan kepala lutut...

avatar
farah izzati
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:25 PM delete

kak lisa , orang yg hantar benda tuhh kat kak lisa tak tahu yg dia dahh hntar benda tuhh kat sape-2 . kesian dia , hik hik . itu virus . kan yg dahh tersebar skarg dlm FB tuhh . adehh , farah pun risau takut-2 trhntar kat orang lain , bukannye farah tahu punn . . huhu

avatar
hidayah dayah
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:37 PM delete

same la kita kak lysaa.ramai dah hantar macam ni kat saya

avatar
Nabila_Aziz
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:40 PM delete

saye pernah dapat benda ni 2 kali ...
dari kawan..

avatar
JungRara
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:55 PM delete

sangat x sukakan benda macam ni.nasib baik belum pernah jd kat saye..

avatar
miss sue
AUTHOR
December 20, 2011 at 3:00 PM delete

betol tu lyssa...fb sue pon sama..kadang2 rasa malu kat org tgok wall kita penuh camtu..wu3..

avatar
Umi Faiqah
AUTHOR
December 20, 2011 at 3:09 PM delete

baru kene . lain macam jer rupa die . nasib tak bukak . banyak kali die hantar . haih . sekarang ni mcm-mcm .

avatar
Aida Azryn
AUTHOR
December 20, 2011 at 3:24 PM delete

macam2 sebar virus skrg ni.. -___-

avatar
siti
AUTHOR
December 20, 2011 at 4:18 PM delete

dh kena dh..last2 unfriedns org tuh..dh bnyk kali kena kowt dgn org yg sme

avatar
December 20, 2011 at 5:08 PM delete

lepas kena virus i love you,lepas tu ini plak..mesti ada hikamhnya

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 20, 2011 at 5:09 PM delete

akak selalu kena..malas nak layan remove je..senang citer..

avatar
uncHa
AUTHOR
December 20, 2011 at 5:20 PM delete

huish !!! kurang ajar betul !!!

avatar
Nura Veronica
AUTHOR
December 20, 2011 at 6:08 PM delete

Pernah dapat benda nieyh dulu..
Tapi jangan risau, boleh 'block'..
lepas dah tekan 'block' uh teross da xkena kacau dahh.. Yippeeeeeeeeeeee ! xD

avatar
ICESS
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:16 PM delete

tak pernah lagi dapat benda macam nie....tapi,pernah tertengok kat wall orang...serius jijik gambar video pertama tu...eeuuwww!

avatar
miss mira
AUTHOR
December 28, 2011 at 2:36 PM delete

akak lyssa ,tu sume virus .bukan nya orang punya fb tu yang sent :)

avatar
madiey
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:26 AM delete

ada jugak dapat video yg mcm tu..yg paling lawak nyer video tu di 'hantar' oleh cikgu disiplin skolah Madiey..agak-agak la cikgu nak hantar bnda mcm tu

avatar
Hana Humaira
AUTHOR
March 5, 2012 at 7:41 PM delete

Nceb bek larh saye ttup wall.. Kak lyssa pon tutup larh wall kak lyssa !
Kakak kite pon same adee ! die 'remove' balikkkk ! ade balik , dia tutup wall ! NGGEEEE ! pndaii takkk ? Kita pon tutup wall!

avatar

Google+ Followers