Info : Download Full Template Tersangatlah Penting Bagi Yang Gemar Mengedit Blog !

Gadis Kidal Berceloteh...
12/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

(Diharap korang baca semua sekali ye !)

Awak semua ! Awak tahu tak , apa benda "DOWNLOAD FULL TEMPLATE" tu ? Ishk , tak kan tak tahu kot ? Alar .. korang rajin mengedit blog . Tapi , tak tahu apa benda download full template ! Ruginya lah kalau tak tahu . 


Kalau korang nak tahu , benda tu , tersaangat lah PENTING tau ? Kalau korang tak download terlebih dahalu , bila korang SAVE , macam mana kalau tiba - tiba korang punya blog jadi rosak ? Alar ~ Rosakk . Macammm . hmm . Tiba - tiba blog jadi berceramuk , post title ilang , post ilang , header kat bahagian bawah , nak buang welcome image note . Haaaa .. Kan dah susah kalau tak download . Ishk#


Setelah dibuat kajian , memang ramai sangat tak tahu menatang Download Full Template nih apa benda ? Aiyoo . Okey , Lyssa terangkan satu - persatu lah apa benda Download Full Template ni ye . Okey , cuba korang perhatikan gambar di bawah , ada pernah perasan tak ? Pernah nampak tak sebelum ni ? Pasti ada ,  bagi yang rajin edit blog .

 


Okey , bila tekan Download Full Template tu , apa yang akan keluar ye ? Bila tekan , keluar ni:





Korang tekan OK , then automatik akan keluar yang ini pulak :


 

Right click yang template tu , then bagi pengguna mozilla , akan keluar containing folder . Tekan containing folder tu , lepas tu akan ter-pergi kat folder tu , right clik , dan RENAME !


Dah RENAME kan ? Double-Click pada nama yang dah di-RENAMEkan tu . Terus akan keluar macam ni :



Apa dia kod banyak - banyak tu ? Haaa . tuh lah kod yang ada dekat EDIT HTML korang tuh .Makna nya , benda DOWNLOAF FULL TEMPLATE tu  , hanya untuk Backup apa yang korang edit untuk blog korang . Mana tahu , kod kod blog korang rosakkan ??  Korang boleh lah COPY balik semua kod yang korang SAVE ni , dan paste kan balik di EDIT HTML korang ..


* Tapi , korang kena selalu jugak lah update untuk DOWNLOAD FULL TEMPLATE ni .. Macam Lyssa , Lyssa akan download setiap minggu sebab Lyssa ni jarang edit blog Lyssa . Kadang - Kadang je . Kalau korang  , selalu - selalu kan lah ye :)


Itu je info yang Lyssa nak share bagi yang tak tahu , dan yang masih keliru dengan DOWNLOAD FULL TEMPLATE ni . So , korang paham tak lagi ? =.=


Kalau paham , bagus !*wink ~

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

49 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Ash Kyouhei
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:42 PM delete

thanks for sharing kak ^_^v

avatar
December 12, 2011 at 12:42 PM delete

BARU TAHU apa gunanya DOWNLOAD FULL TEMPLATE ni . thank akak for the information

avatar
December 12, 2011 at 12:42 PM delete

baru tahu , thanks for the information :)

avatar
farah@engoys
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:48 PM delete

Hehehe tau benda tu tapi kekadang lupa buat... tu kadang2 bila edit blog dah jadi macam, x tau nak ubah balik huhu... Thank you Lyssa..

avatar
December 12, 2011 at 12:49 PM delete

Ouh ..
Dah download
Ingat menatang ape tuh
TY Kak Lyssa

avatar
Cik Ain
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:50 PM delete

ain penah rosak blog uh ~ susah jgk lhaa nk kena edit balik ~last2 buat baru ~ thank lisa ingatkan DOWNLOAND TEMPLATE tu tiap kali edit :)

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:50 PM delete

yes ! thanks kak lyssa dah tahu , tp kalau gunagoogle chrome mcm mna?

avatar
Miawwww
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:51 PM delete

Thanks kak lyssa bagi information ni... Saya pon sebenarnya tak thu juga fungsi benda ni..Thanks banyak2..

avatar
ibnuismaini
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:51 PM delete

Nice sharing! Lebih baik berjaga2 sebelum menangis tak sudah.

Sometimes kalau nak ubah sikit2 je dan takde line kita boleh ubah kat full template yg kita didownload tu.

(itupun kalau korang tak pening tgk kod2 tu. hee~)

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:52 PM delete

tanx lyssa sbb sudi share info :)

avatar
Aimman96
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:52 PM delete

Wah! sye gemar mengedit blog >w<
haha.. :)
thanks kak lysa! :D

avatar
December 12, 2011 at 12:56 PM delete

Salam, thankz lyssa..sy dah backup.. :) sudi2 la visit my blog..hehe

avatar
Esya Aysha
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:58 PM delete

Baiklah , Kak Lyssa . Tq 4 da information . Slame nie , sye buat2 x wujud je bler nampak download full template tu . hehe !

avatar
burhanlibra
AUTHOR
December 12, 2011 at 1:03 PM delete

assalamualaikum.. lyssa mcm mane nak tukar blogspot jd .com mcm lyssa eh

avatar
December 12, 2011 at 1:05 PM delete

yup..kebanyakkan memang cm tuh ler...

avatar
December 12, 2011 at 1:37 PM delete

tengs 4 da in4mation yeahh . ;D

avatar
December 12, 2011 at 1:40 PM delete

thnx kak lyssa .. tp ,, klu blog dh rosak cmne ? boleh elokkn blik x ? dh cbe wat yg kat ats ni ,, x jd .. hehe :)

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 12, 2011 at 1:44 PM delete

hahaha ketawa aku tengok kau guna "menatang" tu :D

kalau yang tak suka download-download, tekan expand(expand ke?) lepas tu copy kod paste je dekat text file baru. haha aku selalu buat yang ni.

avatar
yaya
AUTHOR
December 12, 2011 at 2:01 PM delete

sblum nie , ta pernah download full template .. bile dah rosk mule lah mglabah .. hehe , thanx tau kak gtau ..

avatar
Azar Azlan
AUTHOR
December 12, 2011 at 2:47 PM delete

sama la kita seminggu sekali je. hehe. btw, dtg la blogg tau. u've been tagged in my blogg. HEHE. :)

http://azarthegilagila.blogspot.com/2011/12/killing-questions.html

avatar
nurulsyazwani
AUTHOR
December 12, 2011 at 3:27 PM delete

salam kak lisa. kenapa bile saya tekan double click lepas rename tu dy xkeluar pon? tbe-tbe je dy keluar kat internet explorer.tapi xde pon kod2 macam kak lisa ade?please, tolong adik ye kak

avatar
December 12, 2011 at 11:49 PM delete

salam lyssa nak tanya i buat tak dapat pun mcm mana ehh :) boleh ajar i tak ?

avatar
December 13, 2011 at 12:15 PM delete

thank akak.. :)dari dulu lagi xtahu ape tu FULL TEMPLATE..now dah tahu dah

avatar
Hamizah
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:02 AM delete

Ya, setuju. Suka sangat edit blog. Hehehe...

avatar
Manja suraya
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:42 PM delete

lysaa dear..i xbuat pun full tmplate tu..skg ni i nk buang yg wlcome to my pge tu acane eh dear??pleasssshhhhhhh

avatar
lea camelia
AUTHOR
December 15, 2011 at 7:09 PM delete

salam...sy bdk bru blajaq..awk ada link untuk template??? hihi ;)

avatar
Myshdorm
AUTHOR
December 29, 2011 at 10:25 PM delete

oo..skrng baru tahu..thanks2 kak...hehehehe

avatar
SyafyNajihah
AUTHOR
December 30, 2011 at 1:33 AM delete

thanks share kak..tetibe sy rse 'seram' bile bace 'mana tahu kod blog rosak'..klaw la rosak tp x download n save lg, mahu nye sy menangis x berlagu~ xD

avatar
nur asnyra
AUTHOR
January 27, 2012 at 9:05 PM delete

thnx k.lyssa ! tapikan , kalau guna google chrome macm mne plak ??

avatar
TiQa Razak
AUTHOR
February 10, 2012 at 12:00 PM delete

Assalamualaikum..Lysaa sy dh cbe ikut step2 yg lysaa kasi uh.. tapi nye...
nk edit uh jer sy ngan lysaa laen beza nye.. uh yg sy pelik uh....dh try berpuluh2 kali.. still x boleh.. ase geram pon ade..terima kasih :'( :)

avatar
March 10, 2012 at 8:34 AM delete

Lyssa , but semua kod itu , sama ke dengan kod kod di blog kita yang sebelum ni ? takut nanti buat abis semua hilang ??

avatar
qieynnabo0
AUTHOR
March 17, 2012 at 9:41 PM delete

akak , mcm mana nak d0wnload full templat ni guna layout yg baru ? b0leh aja tak ?

avatar
April 28, 2012 at 4:57 PM delete

alahaii lyssa..saya nak downlod tapi x ley la ..apasal ek?

avatar
zikri
AUTHOR
May 26, 2012 at 4:46 PM delete

penting sgt kew...

avatar
typing error
AUTHOR
May 26, 2012 at 8:17 PM delete

uhu thanks lyssa gtaw pasal nie..pasnie x nangis lagi klo blog jadi ting tong.. :)

avatar
CeritaJe..
AUTHOR
May 27, 2012 at 1:36 PM delete

Okey , bila tekan Download Full Template tu , apa yang akan keluar ye ? Bila tekan , keluar ni:

x kluar pon mende tu!! kak lyssa nie nk aja tpi x betul!! erghh!! gram ah cmnie!!

avatar
Eira Shahira
AUTHOR
June 1, 2012 at 11:31 PM delete

kak lyssa,npe sy da downlond template tu tpi dia kte this page contains the following erros??

avatar
Nimardhiah
AUTHOR
July 3, 2012 at 3:13 PM delete

Akak.. Xde pon kuar code manyak2 tu.. cam ne ni?

avatar
kasandra
AUTHOR
October 14, 2012 at 10:09 PM delete

akak.. sye ade blog. pastu wat lagy satu. yang lame nak delete da. kenapa yang baru ni tak de macam yang lame? mcm dye update untuk blog. jady sye tak jumpa ni semua. boleh tak ajar mcm mne? :(

avatar
Sya Zayn
AUTHOR
October 18, 2012 at 9:52 PM delete

Akak , Tak De Pun Yg Dia Tulis " Download Full Template "..

avatar
kasandra
AUTHOR
November 28, 2012 at 1:10 AM delete

dashboard baru mcm mane pulak??

avatar
niniymimiy
AUTHOR
September 7, 2013 at 7:20 PM delete

salam , akak lyssa . boleh tak tolong ajarkan niniy macam mna nak cantik kan blog ?? niniy dah bnyak kali cari kat mana nak tukar latar dan warna blog . tapi tak jumapa . harap kak lyssa dapat bantu niniy :( tolong ya ?

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 21, 2013 at 3:44 PM delete

Kak Lyssa, mcm mna nak edit klu kita punye blog style baru? I VERRY2 NEED YOUR HELP KAK.

avatar
Mami Leesya
AUTHOR
June 10, 2014 at 10:15 AM delete

kalo blog style baru mcm mn? uuu
lg satu lau dah rosak, mcm mn nak undo.. uuuu

avatar
Mami Leesya
AUTHOR
June 10, 2014 at 10:15 AM delete

kalo blog style baru mcm mn? uuu
lg satu lau dah rosak, mcm mn nak undo.. uuuu

avatar
September 4, 2015 at 8:02 AM delete

tq kak lyssa . entry yg berguna utk sayerr

avatar

Google+ Followers