Home
tutorial
Tips-Tips

09 December 2011

Kenapa Bila Edit Dekat "Edit Html" Tak Boleh Nak Save ?

Gadis Kidal Berceloteh...
09/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Hai sayam - sayam semua . Sayam ? Err . Macam bayam je . hikhik# kidding ~ Oukey , baru - baru ni Lyssa ada terima persoalan daripada salah seorang rakan blogger kita . Tapi , sorry sangat , Lyssa terlupa pulak siapa yang tanya . huhu . Tapi , dah teringat , alang - alang tu update sikit pasal ni . hikhik#


Okey , Lyssa nak tanya ni  . Korang pernah jadi macam tuh tak ? Lyssa rasa mungkin pernah .
Dan ada juga yang tak pernah , kan ? Macam Lyssa , Lyssa mengaku ! Memang selalu jadi macam tu . Bila Lyssa nak edit dekat "Edit Html" je , bila dah siap .. SAVE .. Dia keluar benda ni . Dia akan tulis ERROR ! Pernah korang jadi macam ni ?


 


That's an error ?  Error lah sangat . hihi . Tak lah . Korang jangan lah pulak tetiba rasa cuak bila jadi benda ni . Tipu je tuu . Bukan error pun . Nasihat Lyssa , bila ada yang jadi macam ni bila dah save kan , korang tekan je back . Then , pergi ke blog korang tu balik . Comfirm ada punya lah apa yang korang SAVE tadi tu . hehe .


Jangan cuak tau ? uhuk # Cian je Lyssa dengar bila ada yang ngadu macam ni . Apa yang Lyssa boleh tolong , Lyssa tolong . InsyaAllah . Apa - apa pun , keep in blogging yeah .
Jangan cepat putus asa . Chaiyokk ! >.<
Sekian :)
 

26 000 orang Pengomen Terhebat !!:

SpidermanHere said...

Nice tips ;)

The Dreaming Girl said...

fuhh lega kak lyssa ckp gituhh.. :)

b2utyhuda said...

la .. cm2 rupenye . thanks for your info sys :D

b2utyhuda said...
This comment has been removed by the author.
**NH-Nurul Hidayah** said...

memang ade je jd cmtuh..blogspot saje nk manje2..gurau manje ngn dyeorg...kih2 :)

oneylofeunhyuk said...

kk follow blek XD

HanyaDuniaKita said...

terima kasih... tutorial tu semua best... n berguna...
ader tak tutorial mcm mana nk buat icon comel2.. mcm 'home' 'tutorial' ' tips' yg kat atas tu??
mana nak cari ek yg cumel2

faridatul atira said...

kak lyssa nak tnye ...mcm mne klu kite gne blogskin pas 2 die pnye button follow x bleh berfungsi ???

Ah Long said...

saya x cuak . saya goyang haha.

Saidatul Azwa said...

Akak , nak tnya . knapa nak dlate post x bole eyh ?

Miss Purple Ungu said...

nice sharing lyssa :)

ummi_norseha said...

tq dik nnti akk cb...

smilenajah93 said...

ouh ~ mcm tu je ke ~ ok2 :)

ummi_norseha said...

slm dik akk dh try tp ttp x jd,bl edit html je kuar pl Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure that all XML elements are closed properly.
XML error message: Element type "head" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".
ada cr selesaikn x...
pleaseee....

eiqa azra said...

lyssa!! cantik nye button naik lif laju2 tu.. tolong ajar eiqa.. :)

Zaza said...

mcm mane nak hide HTML? lyssa,, try tgk blog sy ade line HTML?

Ainaa said...

Lysa , canne klau HTML tu hilangg , pleasee tlg aina :) Aina bru je follow , btw , klau boleh tlg , tlg ek :) thu blogg ni dri kwn , :) Klau nk buat HTML tu ade blik , canne ek ?

Syaza Afiqah said...

Salam Lyssa,Syas pown ade error mcm ni...tapi mcm lain..tapi bile save tu x jadi?kenape Lyssa?

Syara Nur Qistina said...

Thanks kak Lyssa..saya selalu ada problem macam ni rasanya saya lah yang hantar kat Kak Lyssa time tuh hehe..memang dh cemas sngt time tu..thanks a lot :)

aLieya said...

Lyssa,nk tnya ni ha..
knpa kLau saVe kt edit kt html 2,dia akan jd mcm ni?..
(We're sorry, but we were unable to complete your request.
When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:
Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code.
bX-8gjbts
This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologize for the inconvenience.)

mcmna 2 ek.. sOrry mEnyUsaHkn..

nurul camelia said...

saya nak masukkan template baru,saya padam semua isi2 dalam edit html,pastu saya pon letak code baru. lepas save,tak error, tapi takder pon template tu..camner tu kak lyssa?

muhammadFaez said...

Yang ni pon masalah gak..nak tnye ni..sy nk tambah pages,sy g pages-new page-edit-lpas edit,sy update la.dye ckap xleh,dye kuar yg ni (
We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code.

bX-4h6y9s

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologise for the inconvenience.) macam mane tu?ade x jalan pnyelesaian..

Ira Nadhira said...

@b2utyhuda Kak lyssa , kalau dia cakap macam nie : widget must be unique tu macam mane pulak kak ? HTML baru yg kita buat semua tak terima :(

TASHA AQISHA said...

SALAM AKAK... SAYA NAK TANYA KENAPA SAYA TAK BOLEH NAK POST ENTRY.. BILA NAK POST JA DIA SRUH ISI WORD VRIFICATION TU... BLA DA ISI DIA JDI ERROR PULAK... DAH CBA BNYAK KLI DA.. MCM NK NGIS PUN ADA NI...:(

Panda Biru said...

Ok :)

Pe Perico said...

Kak lyssa.. Knapa bila saya bukak blog jdi mcm ni??

[Imgur](http://i.imgur.com/ffdPSNa.png)