Makcik , Ooo Makcik .. Malu Lewtew ! :D

Gadis Kidal Berceloteh...
20/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


HEHE . Kelakar ! Apsal pulak kan ? Tak de lah . Tadi petang , Lyssa pergi sorang - sorang beli barang kedai depan dekat rumah Lyssa kan . Masuk je kedai , cari lah barang yang Lyssa nak beli tu . Oke . STOP !! Barang dah abis cari dah :)


Then , masa untuk bayar ! Perghhh . Ramai gila betol punya olang . Penuh berderet nak bayar . Lyssa pun tercangak lah tunggu turn nak bayar . Tapi , tiba - tiba ada satu incident berlaku antara sorang makcik ni , dengan apek si penjaga kedai . Kelakar nak mampuihh ! Nak tahu , apa jadi ?



**Apek = Jaga kaunter . Kira duit .
**Bangla = Tolong Apek masukkan barang dalam plastik
**Makcik = Pembeli barang di kedai tersebut !


Korang baca je lah dialong ni . Lyssa HAFAL tau dorang cakap apa ! HAHA . Teliti betul . kehkeh :) 


Apek : Itu saja ?

Makcik : Ye . Itu saje . Apek kira semua ni .. 

Apek : Okeyy . Okeyy . Machaa . Sebut harga tuhh ...

Bangla : 4 hengget ... 8 hengget ... 2 hengget ... blablablaaaaaaaa~~~ 

Apek : Ok . Semua sekali 21 ringgit !

Makcik : Hahhh ??!! Apa dia ?? 21 ringgit ?? Betul ke niy ? Tak kan kott ?! Barang saya bukannya banyak mana . Tak kan sampai 21 ringgit ?? Kira balik !! Kira balik !!

(satu kedai terkejut dengar makcik tu dok menjerit . Ishkk# Aku pun tokojoit sekali ooo . HAHA . Ape lah punya makcikk !)  

Apek : Okeyy . Okeyy . Kita kira balik ...

Bangla : 4 hengget ... 8 hengget .... 2 hengget ... blablablalblaa~~~~~ 

Apek : Ehh , betul lah . Dah kira balik .. 21 ringgit .

Makcik : Ehh . Ye jugakk . Tadi saya kira tak de sampai macam tu sekali. Tuh yang pelik tuu .  Berapa tadii ??

(malu lewteww. Aku tersenyum sorang - sorang . HAHA) 

Apek : Semua sekali , 21 ringgit . Eh . Tak pe lah . Harga barang dah naik ..

Makcik : Tuh lahh . Memang naik betul yer . Terkejut saya .



HAHA . Yang lain kat belakang dia dok berbaris masing - masing tersenyum . Yang Lyssa ni dah tak tahn nak tergelak . Tahan je lah . hukhuk#  Makcikk !! Malu lew teww . haha :)

 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

37 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Misz_Choki
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:51 PM delete

haha !
sempoi lhaa mkcik tuhh
tabik spring lhaa kt dya
toinkk toinkk !

avatar
cik yAnie
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:52 PM delete

ayoyoy...nie mcm ade kew...nasib makcik..kalau ank dare sure diam jew...hahaha,,,

avatar
diela yunyun
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:54 PM delete

kesian mak cik uh..hahaha

avatar
diela yunyun
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:54 PM delete

kesian mak cik uh..hahaha

avatar
Emira Zaharin
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:55 PM delete

Hahaha. Tah pape makcik tuu :D Wakaka.

avatar
Eena Arrina
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:55 PM delete

hahha..apa punya makcik..haha.mesti kelakar an...cuba baca cerita ni pulak.hahahahaHAHA http://lifeofusea.blogspot.com/2011/12/kisah-ibu-dan-bayi-yang-baru.html

avatar
aien
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:57 PM delete

hahahha makcik tu da bengang leteww :3

avatar
nur hidayah
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:57 PM delete

hahaha.. wt malu jew makcik uh..

avatar
Ina Amyza
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:58 PM delete

haha . Lawak lah seh . Apa bende lah mak cik tu merepek . haha

avatar
December 20, 2011 at 9:00 PM delete

Hahaha , kesian makcik tu kannn !

avatar
cikpjaz
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:01 PM delete

mak cik cover tu..hehehe

avatar
Adibah Azmi
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:01 PM delete

haha..lawaklah kak lyssa, sudah malu makcik tu..kehkehkeh

avatar
December 20, 2011 at 9:03 PM delete

kalau la i jd mak cik tu, mmg teros belah dari kedai tu..hahaha =D

avatar
December 20, 2011 at 9:24 PM delete

Kak lyssa duduk dekat area mana eh ? Yang saya tahu, kak lyssa dekat balik pulau, tujeh -.-

avatar
d a m i a
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:35 PM delete

as-salam..adik, nak mintak tolong..camne ye nak buat kotak advertistment free counter yang selalu timbul kat tepi2 layout blog tu..?? bila akak tekan X tu, ilang terus layout blog akak..tolong ye..thanx :)

avatar
NuRuL's
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:38 PM delete

hehehe.. saya faham perasaan makcik tu..kiki.. mesti malu sangat.. ^_^

avatar
fitriani zain
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:39 PM delete

Hahahaa..kesian..tp lawak..ehehe..

avatar
December 20, 2011 at 9:40 PM delete

hehehe...kalau lea pun mau terkejut dgr makcik tu menjerit..

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:40 PM delete

lyssa,, just curious k,, lyssa gi tak yang event nuffnang tu? sbab ramai blogger dok cakap2 pasal bnda tu,, nak sangat bace entry kalu lyssa ad gi event ape2.. mesti lyssa cantik kalau g event,, nak tengok your dressing :D

avatar
achik rin
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:43 PM delete

maluu letewwwwwwwwww ! ahaha . aptb la macik oi .

avatar
Mazni
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:47 PM delete

Barang sumenye naik. sume nak pakai duit. zzzzzz

avatar
December 20, 2011 at 10:15 PM delete

kesiannya mak cik tersebut.. huahuahua... haha

avatar
December 20, 2011 at 10:18 PM delete

Makcik tu sedar hak dia sebagai pengguna, kita kena hormat dia ya, HAHA ;D

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:52 PM delete

hohoho..lyssa nie memang telitilah...kelakar..

avatar
December 21, 2011 at 10:05 AM delete

lyssa..waa..mayb makcik 2 dh lama x kuar rumah kot..xtau harga brg terkini....haha..lyssa..jengah2 la erk blog sy..nk sgt lysa bce blog sy..hihih...
http://kesahcheguskola.blogspot.com/2011/11/nak-jadi-bini-aku.html

avatar
adeyla
AUTHOR
December 21, 2011 at 11:06 AM delete

haha..sempoiiiii..:DD

avatar
firdaus hilmy
AUTHOR
December 21, 2011 at 11:21 AM delete

xpe mak cik :) harap bersabar

avatar
Mira
AUTHOR
December 21, 2011 at 11:50 AM delete

Haha:D Tak pela makcik,makcik kan dah berumur,tu yg bulehh lupe tu^^

avatar
Anis Nazira
AUTHOR
December 21, 2011 at 11:58 AM delete

Tak pe mak cik , kita gengg :)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers