Melaka or Langkawi ? o.O Keputusan Sudah Dibuat ! Yes !

Gadis Kidal Berceloteh...
19/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


HEHE . Ada sesiapa yang terlepas status Lyssa dekat fanpage Lyssa_Secret tak ? Alar . Status yang buntu - buntu tuhh . haha :D  Masihh blurr .. ??  Tengok ni :


 



Memang tadi buntu gila ah kan . Mama tanya Lyssa . "Nak pergi mana ? Langkawi ke Melaka ? Sebab Mak su , pakcik semua pergi Melaka . Sekarang ni , semua ikut keputusan Lyssa dengan adik ."


Err . Mama tanya Lyssa ? Ishk#  Susah aku nak jawab ni . Ber-libang libu abis otak aku berpusing tak tahu nak pilih mana satu . Sampai satu tahap . Aku terus post kan kebuntuanku di fanpage aku tu . Kot - kot ada yang boleh selesaikan masalah haku tu . Serius ! Korang semua memang sporting . Ada respond yang baik punya ! hikhik#


Ishh . Sebenarnya kan . Dalam hati Lyssa nak sangat pergi Langkawi tu . Sebab dah lama pun tak pergi . Last pergi masa 5 tahun ! HAHA . Budak hingusan lagi . Serius .. Dah lupa segalanya . Hilang ingatan 7 saat ! Opss* Baru ingat . Haaa . Yang ada burung helang tu ehh ? :) hehe .


Hati memang nak ke situ . Tapi , bila fikirkan balik . Kalau lepak sekali dengan mak su and pakcik . Best jugak . Family diorang semua sporting ! Family belah papa Lyssa ler . huhu .Tapi ... Ishkkk ! MELAKA !!! Lyssa dah pernah pergi situ 2 tahun lepas . Best memang best . Banyak tempat yang kita boleh lawat . Tapiiii ... hm . Nak pergi LANGKAWi! 


Kebuntuanku semakin melanda seperti "ombak rindu" dilanda badai ! (chewahh) . HAHA . Err . Last - last Lyssa cakap kat mama . " Mama , tak kesah lah mana pun . Lyssa ikot jerk !"
Haa . Tuh kan ? Senang . Puas hati aku . kehkeh . Semua keputusan terserah pada mama . 
Lyssa tak kesah mana pun . Pikir punya pikir . Mama cakap . Okey lah , kita pergi Langkawi !! Jap . Mama nak msg ur papa . YESSSSS ! >.< 


Lega gila hati ni bila mama cakap macam tu  . Memang itu yang Lyssa nak pun . kihkih*  Ternanti - nanti perkataan "LANGKAWI" tu keluar dari mulut mama . Yeaa . But . Hotel tak booking lagi ni . Satu masalah jugak ! Ada sesiapa tahu , hotel or chalet mana yang best ? huhu . Saja nak buat survey . Kalau boleh , yang dekat dengan bandar untuk dilawati ! Oh yeahh :)


p/s : Padahal , tujuan utama Lyssa nak pergi Langkawi sebab .. "Cekelat" !
        ahakss ! Macam budak - budak :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
♥ MS ♥
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:42 PM delete

AH. SAMALAH, last pergi masa umur 5 tahun -..-

avatar
December 19, 2011 at 8:43 PM delete

pilihan yg tepat, nt boleh jumpa xD

avatar
Dalila Azeera
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:44 PM delete

hehe . kak lyssa . cekelat tuww bagi org sini sikit yerr . :D nak jugak . dah takdapat holidayy nihh x(

avatar
Sweet Vanilla
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:44 PM delete

pantai cenang , best gile . baru pergi je . hotel dia biasa je , tapi bilik dia besar and dekat saja dengan pantai ,

avatar
shinichi kudo
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:45 PM delete

kak lyssa , gi langkawi , beli arr coklat DAIM..hahahhahaha..=)

avatar
Nur Irdina
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:45 PM delete

Kite same la kak lyssa..thn nie my family pun pegi LANGKAWI..InsyaAllah kite bleh jumpe kt sane.heheh

avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:45 PM delete

haha . bagus lagi kak lyssa pergi sarawak . best gilerr ! haha

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:45 PM delete

yeay ! Keputusan yang tepat .. Hotel dekat pekan kuah tu selesa .. Tapi lupe pulak nama hotel tu .. hehe :) .. nanti post sini sikit tau coklat >_< ( tak malu )

avatar
Zainina Damia
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:46 PM delete

Booking hotel kat Langkasuka Beach Resort lahh. Best! :'D

avatar
December 19, 2011 at 8:46 PM delete

bagos2...boleh blikn ntuk sye ceklat nnti...ahaks3...

avatar
December 19, 2011 at 8:46 PM delete

terpulang pada Lyssa ,tempat mana yang BEST bagi Lyssa.Tak pernah Lyssa pergi ke.Kalau Lyssan pergi mana mana jangan lupa bawa cenderahati!:D

avatar
December 19, 2011 at 8:48 PM delete

duk kt tanjung malie best...
kirim coklat bole??huhhuu

http://halimatunbintunhesan.blogspot.com/2011/07/trip-to-langkawi-part-1.html

avatar
Iman
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:49 PM delete

Saya baru pegi Langkawi pertengahan tahun haritu :) Seronok gilaaa :D Banyak tempat yg boleh kite lawat! Selamat berseronok :) Kak Lyssa.

avatar
December 19, 2011 at 8:49 PM delete

Akak lysaa mknenye takk jadi la gi Melaka ? Hurmm ~

avatar
December 19, 2011 at 8:49 PM delete

bila kak lyssa maw p langkawi ?

avatar
Iman
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:50 PM delete

Saya baru pergi langakawi Pertengahan tahun harituh :) Seronok gilaaa :D Banyak tempat yg boleh kita lawat! Memang terbaiklah! Apepun. Selamat Berseronok kak Lyssa :)

avatar
Scha Lalala
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:50 PM delete

bestnyee g langkawi. scha yg ddk kedah ni pn dah lama tak pegi. last pegi mase dajah 3 kot. hehee.. enjoy ur holiday ;D

avatar
DiDiE eLa
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:50 PM delete

better lyssa g check dekat http://www.agoda.com.my/ untuk tempahan hotel ape semua.. DD dapat pon dapat sehari je..27 nie.. dekat langkawi

avatar
.*.WiE.*.
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:53 PM delete

Sebenarnya saya yang advise mama lyssa gi langkawi tu.. haha.. gurau jer.. leh tgk dkt booking.com search hotel kat langkawi tu.. jgn lupa cekelat saya ye.. :)

avatar
ZIRA [:
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:53 PM delete

Untung la pegi holiday ;)

avatar
December 19, 2011 at 8:54 PM delete

Wahhh, bestnya kak lyssa dapat pergi bercuti. :D

avatar
December 19, 2011 at 8:55 PM delete

Nanti jangan lupa yer beli kita cokelat. Hehe

avatar
December 19, 2011 at 8:56 PM delete

wow! best nyer k.lyssa prgi langkawi.. daa lama x pergi langkawi... huhu

avatar
Nurul Sakinah
AUTHOR
December 19, 2011 at 8:57 PM delete

Hope perjalanan akq k Langkawi akan membawa 1001 memori indah k..

avatar
qina
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:05 PM delete

nak ikut. nak ikut. coklat DAIM best tuu~

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:12 PM delete

nnty blikn adik cokelat jugak tau..

avatar
December 19, 2011 at 9:23 PM delete

bla lyssa na g lgkawi ? ara na g lgkawi ujung thun ni.. dok area pantai cenang :)

avatar
December 19, 2011 at 9:23 PM delete

Bellavista or bayview or holiday villa mang trbaikk ! Hekhek :)

avatar
alfi kasran
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:25 PM delete

bolehlah buat GA bagi coklat nanti..hehe

avatar
December 19, 2011 at 9:25 PM delete

Bellavista or bayview or holiday villa mang trbaikk ! Hekhek :)

avatar
December 19, 2011 at 9:26 PM delete

Cyn pun dah lama gila tak pegi langkawai . msti best kn nny Lyssa pegi , msti bnyak update hihi :D

avatar
December 19, 2011 at 9:26 PM delete

Cyn pun dah lama gila tak pegi langkawai . msti best kn nny Lyssa pegi , msti bnyak update hihi :D

avatar
SpidermanHere
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:32 PM delete

Lina baru je balik dari Langkawi semalam. Suggest Hotel Kondo Istana, kedai makan depan hotel tu je and dekat dgn Pekan Kuah, hehe ;)

avatar
December 19, 2011 at 9:35 PM delete

Bestnye K . Lyssa . Stay lha kat Mali Best Resort . Nanti bwk balik coklat untuk saye tauu !

avatar
NHY
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:35 PM delete

kenalan akak ada buat homestay. kalau nak, komen dekat blog akak ye.

avatar
Hilmi Razali
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:10 PM delete

pergy langkawi beli coklat banyak2 ! coklat daim,cadbury,choclairs,vochelle dan segala macam coklat !

avatar
zaty
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:27 PM delete

salam..eh nk pergi langkawi bila sis?weekend ni smpi mggu dpn full mostly org dh booked!sy pn nk pegi jgk sabtu ni tp terpaksa cancel sbb motel/chalet/hotel semua full.adei..dri kwsn pntai cenang,pntai tengah,chandek kura even pekan kuah pn dh full.mama td call satu2 hotel/motel tp x dpt2 bilik.agaknya org ramai sbb krismas kott. :'(

avatar
Rabiah Manan
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:29 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
MyzzNuryn08
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:29 PM delete

kak lyssa,tulung bwkkn cekelat utk saye yerrr....anta post.....bole x??cekelat daim!!!kalo bole,tengs yeaa!!!!AHAHAAA....yerrrr,sy mmg suke merepek!!!!!main2 je tuu....tp klo kak lyssa mmg nk belikan,tengss!!!!(tak nak putus harapan utk kak lyssa belikan cekelat)XDDDDD

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:35 PM delete

mas n family pun akan g,tapi next yr bulan may.n main point mas excited sgt- cable car..uhuhu..best2

avatar
ain syahirah
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:48 PM delete

akak lyssa camne kalo dah buat owner ke tutorial ke nak tulis dalam dia ye ?? plzz jawab tq..

avatar
ain syahirah
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:48 PM delete

akak lyssa camne kalo dah buat owner ke tutorial ke nak tulis dalam dia ye ?? plzz jawab tq..

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:14 PM delete

selamat bercuti..akak tak tahulah..dah lama tak pergi..hehe..beli coklat untuk akak sekali..hehe..

avatar
December 19, 2011 at 11:25 PM delete

langkawi mmg best ..=)

brong cekelat banyak2 yer ....hihihi

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:45 PM delete

masuk blog yang apit edit nie..100% dari hasil kerja apit..hihi..company langkawi..

http://holidayssweet.blogspot.com/

avatar
fieqa lurve
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:49 PM delete

g langkawi un ok gak lyssa. .

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:00 AM delete

bole la jumpe yuyu..hehe

avatar
December 20, 2011 at 12:12 AM delete

kak lyssa , klau g lgkwi zaza slalu g at pntai cenang . at ctu byk chalet2 yg murah2 n bez2 . try lar .

avatar
Eiqa ciK
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:32 AM delete

wah.. lyssa nk g langkawi.. best nyer.. byk tmpat menarik kat situ.. da chalet yg menarik kt stu.. tpi eiqa dh lupe la..hehe.. ^,^

avatar
EIYAA RAZ
AUTHOR
December 20, 2011 at 1:28 AM delete

wahh , kak lyssa nk dtg lgkw lahh. tempat tinggal saya kott . hehe . Nnt kalo dtg lgkw nak beli coklat , beli dkt Hj Ismail Group , murah2~ =)

avatar
December 20, 2011 at 7:54 AM delete

wah bestnye...nak cekelat jugak...(nak jugak jadi bebudak sekali sekala...hahaha)

avatar
December 20, 2011 at 8:32 AM delete

salam lisa... ble nak g? if lisa nak dtg langkawi inform la...coz bley bg best price... n bout hotel 2 bnyk akak bley suggestkan klu lisa nak... =)

avatar
CIK MAY
AUTHOR
December 20, 2011 at 8:40 AM delete

phew..cuti2 sekolah ni mesti byk hotel full!dulu g langkawi nek ai asia terus booking bilik kat awana porto malai..;)lg senang.

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:42 AM delete

Atoto ~ best nye dapat pergi Langkawi ! Bawak bella boleh ? mwehehe :)

avatar
aeinaa
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:01 PM delete

hotel skyview pun okey jugak..masa aein stay langkawi aeindudu dekat hotel astana ke vistana nama dia dah lupa dah..memang dekat gila dengan the zon..aquarium die and pasar malam yang jual baju-baju tu..jalan kaki je pun boleh..google aje..sure dapat nanti!! :D

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
December 20, 2011 at 5:24 PM delete

Cenang Beach!! saangat besh~dekat ngan pantai..

avatar
December 20, 2011 at 7:07 PM delete

huhu! sadis. x pat jumpe kak Lysa T_T.
Btw, smoge bhagie ea. nti leh naek kete kebal.. kt sne brng mumuwah.. jngn lupe bli minyak gamat. ha2..

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 9, 2012 at 11:01 PM delete

Wahh..Mesti best kan?huhuk..

avatar
Nina Haron
AUTHOR
September 1, 2012 at 4:59 PM delete

Kak Lyssa , pergi Pantai Chenang :) Best woo dekat situ :D

avatar
December 8, 2012 at 10:56 AM delete

Kalau kak lyssa gi melaka.saya boleh bawakkan lyssa gi jejalan kat melaka...walaupun kak lyssa dah pernah pergi melaka tapi ada 1 tempat yang belum lyssa lawat...

avatar

Google+ Followers