Sotong Kangkung Ada .. ABC Ada .. Eh , Gerhana Bulan Pun Ada ?

Gadis Kidal Berceloteh...
15/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Waaaa . Tepat jam 12.07 pagi , sampai lah Lyssa kat rumah Lyssa ni haa . hehe . Legaa ~ Alhamdulillah . Hape lagi , sampai je rumah bukak tudung , bukak WIFI , bukak Lappy , hapdett entry terus . kahkah ! (betapa huduh nye , perangai saya .. Yup ! Saya tahu) Ter-eksaited terlebih je ni . Harap maklum . HAHAHA ~


HEHE . Tak de lah nak hapdet hape pun pepagi buta ni kan . Kangg hapdet panjang - panjang kang  , ada jugak yang terkeluworr air basi ... tersenget - senget pipi sampai melekat ke keyboard ni kang . Jenuh pulak nak suruh bibik korang cuci sana sini . HAHA .


Seperti mana yang korang tahu (setengah je kot) .. Tadi , Lyssa ada lepak - lepak makan dekat Padang Kota tu haaa . Korang pernah sampai tak Padang Kota ? Ishk# Syiokk oh ! Makanan sodap - sodap taw . Rugi siapa yang tak pernah datang .. Walaupun before nak order tu . Bising sana sini orang mintak order , tapi ... Makanan semua THE BEST lah .HAHA.


Ni lah , Sotong Kangkung + ABC Kegemaran Lyssa . Sotong memang sodap . Tapi , ABC kurang sedap .. Sebab . Ehem . Agak cair ! #Tak suka cair - cair ( HAHA . Cerewat betul!)



 


Dah habis makan tu , lepak pulak dekat tepi - tepi laut tuh kan . hikhik# Saje nak hambekk angin . Lama gila kot , tak lepakk situ . Cehh :D  Jalan - jalan punya jalan belek apa yang ada jual dekat situ , tiba - tiba .. Lyssa ternampak gerhana bulan . Ishk ! 1st time Lyssa tengok ni . Syukur :) Hari tu , Lyssa tak dapat tengok , sebab g karok ngan familiy :D


Nampak je , terus tanya GF Lyssa . 

"Eh , Nynna .. Itu Gerhana bulan ke ?"

"A'ahh . Ye lah tuhh . Gerhana bulan !"


Waaa . Sangat cantik , walaupun terasa seram abis bulu roma dahku ini . Tapi , disebabkan SAYAINIGILABERGAMBAR .. (saja kasi pening) Terus Lyssa SNAP _ SNAP diri Lyssa bersama Gerhana Bulan yang kechikkk giler tu . Nak tengokk ?


 
 
 Ishkkk ! Bukan ini lah . Ini gambor muka Lyssa tersenyum leborr  nampak gigi putih !
hehehehe . Say Cheesssss !!  Nyummy ! :D

 
Ini pun bukan dengan gerhana bulan oke ? Ni dengan Gerhana Hidup Lyssa ..
Mama Lyssa  :D *Jangan kata apa ,tutup mulut anda :) 

 
Tu baru ada Gerhana Bulan ! Ceittt  . Kechik sungguh rupa paras nya . 
Heyy . Apa ushar - ushar tu ? Ah moi mana ntah dok dating - dating tu . Skodenggg ! :D 

 
Kali kedua snap , baru dapat centerkan bulan tu . Yes !! :D Saya berjaya . HEE :)

 
Konon - konon nya , nak lah letak bulan atas tangan . konon berangan sat jadi GOKU . HAHA . Tak menjadi pulakkk . kihkih :D 



p/s : Puas dapat makan sotong kangkung kegemaran dahku :D Hilang kempunan 2 bulan 1 hari :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
~Jue Aziz~
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:03 AM delete

lyssa seyes sotong kangkung kat sane sedap sangat...last makn akhir bulan 1 hari tu

avatar
Ms.Siti
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:04 AM delete

sedapnye.. tetibe rase lapau pulak mlm2 ni. siti pon sempat gk tgk gerhana mlm tu. xsmpt nk snap pon>>

avatar
Cytah Lovicry
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:04 AM delete

wahh.. cantik gambar n bulan tu jugak.. cytah nk pergi pdg kota ahd nie.. hehh

avatar
cik Q
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:05 AM delete

Comelnya Kak Lyssa . Haaa terliur tengok sotong tu :3

avatar
December 15, 2011 at 1:05 AM delete

bestnya Lyssa .saya tak pernah tengok gerhana bulan.By the way,Lyssa comel in and out.hikhik

avatar
cik violet
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:06 AM delete

comey gamba yg dekat bulan tuu :))

avatar
December 15, 2011 at 1:06 AM delete

wah beznye dapt mkn sotong kangkung... hehehe.. teringin nk mkn.. gulp.. sedpnye ABC tu..

avatar
afiq
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:07 AM delete

wahhh...balik2 terus update entry...rajinnye...mmg xtw penat ini budak kecik...hahahah....tapi nice la bulan 2... =)

avatar
December 15, 2011 at 1:08 AM delete

uihh ... peliknye nye aksi org dating tuu ... bhaya2..^^

avatar
Norm SuperB
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:09 AM delete

sedapnya sotong kangkung..... nyum2... -.-

avatar
nadia liyana
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:09 AM delete

haha...sedap nyerr...nak rasa gak la...k.lyssa kiut r...simple but cute :)

avatar
SYERAH
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:10 AM delete

wahh bestnye hehe (:

avatar
December 15, 2011 at 1:12 AM delete

haha , untung k.lyssa , mkn mkanan sdp , tbe2 mncul si bulan , haha , nsib b'tuah :)

avatar
December 15, 2011 at 1:12 AM delete

best2...iza ta pena smpai sane lagi..huhuu... ABC febret iza jgk.. wee :)

avatar
a m i R a
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:12 AM delete

waaa .. best nye kak lyssa dapt tgok gerhana bulan :)

avatar
ain husna
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:13 AM delete

Bestnyer kak lyssa dpt tgk gerhana bulan! Kite trlepas nk tgk :`(

avatar
Woofie Story
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:18 AM delete

kelakar lha kak lyssa niey . ~ hihikkh !! ^^

avatar
Biskut Honeyz
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:21 AM delete

kak lyssa best nyer..terliur ABC.. nk thu mcm mne nk letak link blog kite kt gmba mcm kak lyssa?

avatar
December 15, 2011 at 1:23 AM delete

macam best je sotong kangkung tu..kuah/sambal die mesti kene sedap kan!tak berkesempatan nk tgk gerhana bulan tu =_='

avatar
cik yAnie
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:25 AM delete

wah....bestnye...jenjalan mlm....dapt tgk bulan lg...nak ckp nie..thnks aw,,,dgn tutorial lyssa yg bayk sgt2 2....hehhehe...

avatar
Jisya Jihah
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:33 AM delete

HY LYSA...TLONG FOLLOW BLOG JIHA BOLE..http://jisyastory.blogspot.com/

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:40 AM delete

haiyakk lyssa oiii..trbeliak mata ni dok tengok pic last2 tuh,baju hitam..just nampak muka.adoii.

aah abc klu cair tak best

avatar
December 15, 2011 at 1:47 AM delete

kak lyssa macam mane nak buad copyright tapi lain fonts tu?tak tau lha nak tukar fonts dia.hrp dpt ajrkan...

avatar
abidara
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:54 AM delete

cik lyssa,blh x bt tuto mcm mna nk msuk kan kotak link exchange kt dlm tab kte,i mean kte dh create pages tu,tp mcm mn nk msuk kan dia pnya kotak tu,bnda alah tu??

avatar
~Nana BamBam~
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:12 AM delete

gerhana bulan dia mengambang tak ? huhu

avatar
airel chan
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:17 AM delete

salam.
daa laa pagi. blogwalking kat sini wat lapar jer..
hahaa~

(^^,)

avatar
Live to Life
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:21 AM delete

tuka cepat . tu bukan gerhana bulan tu .

avatar
Aliah Sweetie
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:06 AM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa.. comel lah muka Kak Lyssa mcm tu simple,tapi cntik..

avatar
Miss Ann
AUTHOR
December 15, 2011 at 4:15 AM delete

comel . ^^ lapar pulak tbe2 . heheh .

avatar
nordiyana
AUTHOR
December 15, 2011 at 4:16 AM delete

wah ,nmpak sodap ! kne try nih . hehe :D

Kak lyssa nak tnye sket
knpe sye tak bleh bkak belog yg ade iklan nuffnang dkat header
tahu tak knpe ? :(

avatar
Rint Ahmad
AUTHOR
December 15, 2011 at 4:45 AM delete

wah!!! comey giler kak lyssa...

avatar
by Shah [SC]
AUTHOR
December 15, 2011 at 5:01 AM delete

nk tanye ckey lyssa..mcm mne kita nk tukar url blog kt alexa kalau kita dh tukar domain?ataupun x perlu tukar?

blog saya : www.shahamri.com

harap lyssa dpt tlg ye..komen kt blog sye :]

avatar
Kuasai Minda
AUTHOR
December 15, 2011 at 5:55 AM delete

Memang makanan kat sana best...
KM pun dah lama tak pekena pasembor padang kota. Dah lama sangat duduk di perantauan ni, asyik makan budu je...

avatar
Farah Alyaa
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:16 AM delete

kak lyssa, tempat nih name ape ek? dah lupe.. pernah pergi tempat nih! makanan kat situh pon sedaap.. :D hehe

avatar
December 15, 2011 at 8:47 AM delete

Wahh ! Bestnye kak lyssa . Sedapnye lahaii tgk makanan2 tu . Terliuhh ! hehe :D

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 15, 2011 at 9:05 AM delete

wah! siap dapat pegang bulan lagi..jeles nie..mama lyssa dah macm kakak lyssa...comel..

avatar
December 15, 2011 at 12:18 PM delete

Lamanya tak gi makan kat Padang Kota tu. Sedapkan rojaknyeee.. adehhhh terliuoq sat! :P

avatar
miss nurin
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:19 PM delete

akak boleh x akak ajar sy buat shoutbox warne pink ni?

avatar
December 15, 2011 at 8:01 PM delete

haritu pergi penang..best sgt kat padang kota lama..makan2 pon sedap..mmg syok lar dkt penang

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 3:22 PM delete

Grrr. Nmpak sedap. Nanti kalau free ajak adik gi mkn ngan akak. hehehe...

avatar

Google+ Followers