Home
tutorial
Tips-Tips

06 December 2011

Tips : Nak FOLLOWER Beriban ?

Gadis Kidal Berceloteh...
06/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

(Hope korang baca setiap patah kata apa yang Lyssa tuliskan ye)


Haiiiiiiiiiiiiiii . (Pergh , panjang siot "hai" kau tu Lyssa) HEHE . Itu sudah semestinyaa sebab Lyssa dah terlampau eksaited kemain ni nak bagi korang tips macam mana nak tingkatkan follower beratus - riban dengan cepat ! Ecehh ~ Beratus - riban ? Alamak ! Lyssa pun tak tercapai lah lah beratus - riban tuu :)


Nanti adalah yang cakap tuh :

"Hek eleh , Follower dah banyak tu pun nak berlagak !"


Okey , Lyssa tak berlagak dengan follower yang agak banyak macam ni . Lyssa bersyukur je . Bukan Lyssa suruh :

"Wey , Follow aku Weyh . Aku dah follow kau !"


Ishkk . Tidak sama sekali . Maybe dulu , time belum rapat/sondol-sondol sangat dengan blog Lyssa ni ada lah kot . Itu pun dulu - dulu . Baru nak merangkak mengengsot - ngengsot dalam dunia blog . Alahai , perkara biasa lah tuh . Kalau follower kita '000000' , tak de pulak orang nak follow kan , mesti lah ada timbul kes " I FOLLOW U , U FOLLOW ME ".. Jangan pulak lah nak marah newbie macam diorang . Korang pun dulu sama jugak macam tuh , kan ?

Okey , Lyssa tak nak lah pulak salahkan sesiapa . Bagi Lyssa hari ni , Lyssa tetap jugak nak share tips kat korang macam mana Lyssa boleh dapat follower sampai 30 000 +++ dalam masa setahun ? 
Pelik ! Aneh ! Ganjil ! Ajaib ! Janggal ! Macam - macam boleh disinonimkan .

Memang ramai jugak yang tak percaya , Lyssa boleh dapat followers sebanyak tu dalam masa setahun dan Lyssa sendiri pun tak percaya betul ke tidak ni follower aku dah mencecah sebanyaak niy . Padahal , baru je setahun aku buat . Dalam masa sehari , 200 orang follow Lyssa . Memang Lyssa tak sangka - sangka lah kan .Tapi tetap bersyukur sebab ada jugak yang sudi follow blog Lyssa kan ?

HEE , tips ni memang Lyssa dah pernah buat dah sebelum ni . Di ENTRY INI ! Tapi  , masa tu follower Lyssa baru 2000++ . Now , Lyssa akan re-type dan buat sendikit penambahan ok ?


Kalau korang nak orang follow korang , korang MESTI :


1. Rajin Ber-jogging a.k.a Ber-Blogwalking ke Blog Orang Lain

Apa lah yang Lyssa dok merepek ni . Apa bendanya BLOGWALKING (BW) tu ? Err . Ok . Bagi yang baru buat blog , newbiesss  . Korang kena tahu , kalau orang lain cakap pasal BW tu , jangan pula korang angkat2 kening , kerut-kerut dahi .. Serupa macam tak pernah dengar langsung seumur hidup . hehe . Mesti lah tak pernah kan ? Lyssa pun macam tu lah jugak dulu . BW tu maksud nye , berjalan2 , bersiar2 , masuk ke blog orang sambil menjejakkan tapak kaki dalam shoutbox diorang . Ye la . dah sampai blog orang , jangan pulal lupa nak jejak . Bila korang jejak tu , tulis ayat sepanjang ... sekreatif yang korang mampu ... Dijamin , 99.99% orang akan jejak balik .. Dan insyaAllah , dijamin 77.77% diorang akan follow korang :) Don't Worry lah ^^ Blogger kini berhati baik !


2. Follow Terus , alang~alang Singgah 

Yup . Itu lah yang sepatotnya . Dah alang~alang singgah blog orang kan , follow lah terus ! Ni tak .. singgah , tinggalkan jejak then blah macam tuh je kan ? Manalah orang lain sudi nak follow kita . Hekhek . Tapi , itu sebenarnya hak masing - masing jugakkan ? Tak kan lah kita nak follow blog yang kita tak suka . Blog yang tak de ape2 yang menarik . Ye dak ? Tapi , bagi  Lyssa selalu nya , kalau kita dah follow blog someone , then kita cakap lah dekat orang tuh , "SAYA DAH FOLLOW AWAK" . InsyaAllah , if hati dia baik , dia pasti follow korang jugak :)


3. Postkan Entry Yang Menarik dan Membuatkan Orang Lain Tertarik 

Okey . The important part ! Entry yang menarik dan penuh dengan informasi akan membuatkan para bloggers akan lebih tertarik untuk follow kita .  Tak percaya ? Lihat sahajalah contoh dari blog Lyssa . Penuh dengan tutorial yang berguna , tips - tips blogging yang lain daripada orang lain . Yang penting  , kita menggunakan ayat kita yang tersendiri .
Sorry sangat lah ye korang , kalau korang tak berapa nak suka ayat Lyssa yang "tergedik" , "termanja" , "terkasar" or whatever lah kan . Apa yang Lyssa tahu , disebabkan ayat begitu , ramai yang tertarik untuk baca dan follow blog Lyssa . Maybe lar . hikhik#


4. Tinggalkan Komen Di Entry Bloggers Lain 

Yang ini , maybe dapat tolong korang jugak kot ! HEHE . Okeyy , macam ni . Korang terjah satu - satu blog . Korang mesti ada jugak baca entry yang diorang postkan , kan ? Dah baca tuh , jangan lah malas sangat nak komen entry diorang tuh . At least , komen lah satu ayat pun jadilah kan . Kalau boleh , korang jadilah pengomen pertama . Bila diorang publish , pengomen seterusnya , klau diorang bosan ke time tu , insyaAllah , dia akan try jugak bukak blog korang tu . Tak pun , korang tinggalkan je link blog korang dalam entry komen tersebut . InsyaAllah , hati yang baik akan jugak follow korang . 


5. Join Seberapa Banyak Segmen yang Melibatkan Kenalan Dari Bloggers Lain

HEHE . Lyssa tahu  , zaman sekarang niy , ramai sangat orang yang suka join segmen ni kan ?
Segmen itu lah , Segmen ini lah . Lyssa tak suruh pun korang memilih dalam meng-joinkan diri dalam segmen apa2 kan . Kalau lah boleh , cuba korang tengok segmen yang melibatkan kita untuk berkenalan dengan bloggers lain . Segmen follow-memfollow ke , segmen komen-mengomen ke , segmen BW-berBW ke . Kalau kita join segmen macam tu , nak pulak dari bloggers yang top , mana tak nya followers korang tuh akan cepat je bertambah . Ye dak ?


6. Meletakkan Widget Follower di Bahagian Atas Sidebar/Bawah Header

Maybe ini merupakan tips sampingan je kot untuk orang cepat follow kita . Ouke . Lyssa dah buat satu kajian . Kebanyakan (tak semua) yang letak widget follower di bahagian atas lebih banyaj followernya dari yang letak di bahagian bawah sekali . Kan ? Kan ? Ye lah . Orang yang masuk kita mana tahu diorang ni jenis macam mana ? Ntah , ntah jenis pemalas macam aku ney , haha . Sah - Sah dah tak scroll bawah untuk cari widget follower . So , bagi pendapat Lyssa , drag lah widget followers tu , ke bahagian atas di sidebar :) 


7. Joinkan Diri Dalam Group di Fesbuk 

Lyssa rasa , ramai dah yang tahu pasal join Group ni kan ? Bloggers tak sah kalau tak de yang join Group kat fesbukkan ? Kenapa Lyssa suruh join ? Ye lah  , lagi banyak group yang korang join , lagi banyak lah pembaca korang . Bila orang tertarik untuk baca , banyak lah follower yang korang dapat . Ye takk ? HIKHIK# Dekat sini , Lyssa akan senaraikan serba sedikit Group yang boleh korang join : (Ask To Join) oke ? :)



" Okeyy , itu lah serba tips yang Lyssa dapat kongsikan dengan korang ye . Hope korang enjoy dengan tips ini . Siapa yang nak followers nya meningkat , follow lah tips ni . Kalau tak nak , terpulanglah .. Itu hak individu masing- masing kan ? So , Selamat Memiliki Follower yang Banyak "  :)

333 000 orang Pengomen Terhebat !!:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 333   Newer›   Newest»
Ku Azhar said...

stuju2! :) ngantuk daaa

Encik Bedak Sejuk said...

lebih stahun berblog... still xsmpai 500... sabar je laa... :)

Eiqa Vandetta said...

saya dh join blogger group kak Lyssa..tp hari tu tak sempat nk join segmen kak lyssa hari tu.. =(

Miss Niesa said...

Adik akan amalkan tips ni ^_^

zuhaida said...

tips yang bagus. thanks for sharing :)

DAYANG. said...

tips yg bgusss :)

Si qusowt said...

huhu!!semua tu sy selalu buat kecuali join segmen..ehehe

♂ Ladies In The Greeny Blog ™ ♀ said...

good tips :) hehe

misz chokichoki lurve said...

, wow baguus laa tips2x nii . hehe . thanx for sharing dear :D

Fathiah Khairuna ♥ said...

Ala , lyssa kan comel. Haha hotstuff plak tu :) Baik lagi..

mizzkechique said...

mekaseh share.. :)

Phat said...

baek lah saya buat mcm tu lepas ni tq..for sharing....

Mazri Khairil Mazri said...

@Encik Bedak Sejuk

kite berbelog lebih 5 tahun pun tak sampai target kite... haaa jwab2 :D

FiHa said...

hee, metoi metoi...
arigato

~dya-ayda~ said...

salam...dya setuju sgt ngan cadangan ni...tp kan lyssa, dya nk tny ckit, mcm mn nk buat (REPLY HERE) mcm kt blog lyssa ni???hehehehe....minta bg tunjuk ajar...:)

shera said...

tips yang bagus . Insyaallah saya boleh ikut.

nuruashia ♥ said...

nice share dear =)

tHIs iS mE said...

THX 4 THE TIPS..TP XPNDAI NK WAT CITER YG LEY TRIK MNAT ORG NK BCE R..CMNE EH..HEHE

Syukrina said...

whoa ! bleyh ikodd ptua kq lyssa nyh , ehee ^^ , thanx ea kq lyssa =)

Mohd Amin Aizuddin said...

Tips yang menarik :D ..Thanks

GOLD FINGER said...

Ala comelnya adik ni..kecik2 cilipadi ni..thumb up girl!

Iza Soo-Yun said...

tq lyssa..tips yg berguna..akan saya praktikkan.. ;)

✿ AlynIrshadian ✿ said...

nice tips :)

Syazfida Afzan said...

Fida dah ikut serba sikit tip2 dari lisa masa entry yang dulu lagi...:) dan sangat2 membantu...betul tu lyssa...kita ni kena rajin...tip2 yang ni pun sangat2 berguna...tq dik...^_^

aiN @ Si BuLaT said...

juling tgk follower lyssa.. niwey, nice tips..

jibasuha said...

good tips . THANKSS SYS LYSSA ! ^____^

erin said...

oke kak lyssa, nak buat dari sekarang. hahaha. jum jenguk belogg nurin jum ..

ema_amy said...

tHANK A LOT LYSSA..

SANGAT BERGUNA...INSYA'ALLAH DI LAKUKAN DARI MASA KESEMASA. (^_^)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

org single senang dpt folower.upps..tihihi~

minah senget said...

terbaekkkkkk:))

cikyanxyanx said...

okay ! bagos kak Lysaa kite ni ha ><

mrs.insOmNia said...

insyaAllah kenit akn ikut tips ni ^_^

Cik nurul hamizah said...

wargh!!! setuju2..huhu jgn lupe ask to join di pesbukk! ok!

FADH FADHLINA said...

thanx kak untuk mklumat yg brguna ni.. insya allah sye akn praktikkan ^^

Syasya-Sone said...

Thanxx for sharing kak Lyssa.Memandangkan saya ni newbie,jadi ... I need some tips.
Again~ Thanxx for the tips !! :D

Scha Double Min said...

uwww , suka suka . XD my glogger group ade kat situ XD

Siti Farisya Izzati said...

Saya pun nak praktikkan jugak laa..
thnx kak lyssa !

deyLa aenieLLa said...

thanx akq , !!

smilenajah93 said...

lyssa mmg hebat ahh !

PutraKhairul™ said...

nIce Tips ! Thx kak lyssa ..!

fateenzieggler said...

Thanxx for sharing kak Lyssa. fateen akan cuba praktik kann oke .

Dieja said...

thank you kak lysa :)

saeko_nakamura said...

happy reading!=)

PURPLEVIOLET said...

YEAH,,azfa da masuk semua grup blogger tu.hopefully boleh dapat follower riban-riban mcm kak lyssa !

Arikal Razali said...

Wahh , tips yg berbaloi . Thanks bg lysaa bg link utk sebarkan blog tuu :) ada lagi tuu , Blogger Sana Sini pun boleh :)

myra azraff said...

sbenarnyer pernah bace dah tips ni,sebab tips2 akk la buat follower bertambah walaupon baru brape jer...sobbb...sob.....(tengah menangis kat bawah katil)

cik pinaz said...

thanks lyssa .. ^^

maszull said...

assalamualaikum lyssa...betul tu semua tip tu mmg berkesan mama dah cuba mmg menaikkan trafik blog mama thanks yer...:)

miss kara said...

thx kak lyssa.. <3 kak Lyssa

hazanis said...

tips yg bagus..thanks...^^

Honey Kumicky said...

Tips yg berguna..tq sis...

~wany geleo~ said...

thnx kak lyssa...smua group kat fb tu sye join tau... tq atas information kat lyssa tu..nie la sbb nya sye suka masuk blog kak lyssa nie..banyak info yng boleyh dapat...huhu..

Cik Lala said...

thanks lyssa,,huhu

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Thanks Lyssa bagi tips meletup lagi nie...

Twilleries said...

http://twilleries.blogspot.com/2011/12/kena-taglah-giveaway-by-aida-shafiena.html tag kak lyssa. hope masuk

sakura said...

adik lyssa tips yg menarik dan berguna la.. suka terjah ke blog lyssa bnyak dpt tips yg berguna

Cahaya Qaseh said...

thx lyssa 4 awesome info... i likeee.... >_<

VespaMerah said...

tips yang bagus dr Lyssa. thanks for sharing :)

Saida :D said...

baguslah kak lyssa ni ^^.Thank's app group ye kak ^^,semoga menjadi blogger yang sukses ! :DD

CekbOlat-bOlat said...

yey.. setuju.. btul tuh ^^
klaw buley keep n touch dgn org yg selalu komen2 ^^ kan2?

AIDA AHMAD ♥ said...

thanks lyssa :D

miza rahman said...

thank you for sharing adik manesssss!
pertama kali jumpa blog kamu & it was awesome!cane blh tak pernah jumpa blog kamu ye?tertinggal keretapi sungguh..

p/s:follow terus sbb xmo tertinggal lagi :)

buzz_ziela said...

tips yg berguna ^-^
tima ksih kak lyssa.ngee

l0llip0pz gurls st0riee said...

terima kasih kak lyssa !!! sayng kak lyssa

::Mastura Zakaria:: said...

tips yang menarik utk ditry pada newbie.enjoy blogging =)

miss sue said...

thanks lysaa..=)

gadis ungu berceloteh said...

thankss k.lyssa , , mcm gitu rupenye :)

Nafisya Ismail said...
This comment has been removed by the author.
iffah.nurdini said...

tips yang sangat berguna

Qaseh Yana said...

thanks 4 da tips dear :)
do visit me,ok?

http://hati-qaseh.blogspot.com

:)

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Makaseh dik :P memang tips baik punye..salam pkenalan :)

Zaf98 said...

wa'alaikumussalam~ thanks kak lyssa, bagi tips ni~ insyaallah sy akan cuba amalkan~ ;D

tapi, sy ni, malas sikit nk p0st entry~ hehee~

Fareed said...

Bagus jgk 2. kne rajin2 la lps nie.

zatidayah said...

bagus nye idea nie ! thanks :)

AinaFarhanahHaniz said...

bagus tips kak lyssa :) shuker !!

™αƬσƘ ИαƘα˩ ™ said...

MCAMANER NAK LETAK VIDEO YOUTUBE DALAM BLOGGER

PeJuAnG CinTa said...

entry tu paling penting .. kalau orang suke entry kite.. mesti die suke follow..

lagi satu design blog pon mesti cute n simple mcm blog kak lyssa kan.. heheh

~Dr.CiNta~ said...

wow dahsyatnye 30 K in a year. congrates dik :)

Hai aieQa said...

congrats k.lyssa dpat followers rmai , btw , thanks for the tips . sye hrap dpt la follower rmai , mcm k.lyssa nye blog . ^^

teratak hati said...

memang hebat la lyssa dlm setahun je follower dh camtu..

lovepurple_98 said...

thanksszzz...kak lyssa..tips yg sngt berguna untuk bl0gger baru cm saia..

k e y r i said...

thank you so much! :)

fathiyyahISMAIL said...

thanks kak lyssa :D

Jerr said...

ermmmm ... aaa .tol gak :D

Aida Ahmad said...

yeay ! setuju sangat :D thanks lyssa coz bg tip ^_^

Siti Naziha Armalia said...

Thnkz.Nk ikut sume tips akq

unieMARKS :) said...

rajin blogwalk tak rajin comment

Shaheira Azreena said...

Tips yang menarik, thankyou kak Lyssa ;)

Fendy said...

dalam sehari follower 400...ok x?

Presiden Makwe Kintan said...

tips berguna...tq lyssa...^__^

nor syahirah said...

kak lysa akk punya tips mmg brguna thumbs up for you

Nurul Mazni Sawal said...

wahhhhh.. dah 30k dah yer follower blog lyssa.. alhamdulillah..murah rezeki.. bukan senang nk dpt pencapaian cm nie.. btw, tips ni semua betol~ sebab akak pun buat jugak.. alhamdulillah ade hasilnye. :)

Bunga Zahra said...

kak cane nak wat Tulisan Bila kitaa taip citer citer tulisan Hitam pekat?

나스하 said...

thanks kak lyssa.so useful 4 newblogger.sya dh ikot tuto kak lyssa ni

Jaa said...

erm, patutler... saya ni suka baca jer, komen x rajin plak...erm, pasni kena ler rajin2 tinggalkan komen ek...

Miss Nadya said...

thanks sayang letak group sis..:)

GaemAiraKyu said...

Hey kak Lyssa. Nice one. Thankkyu ^^

nur zarifah said...

wahhh..! tq manyak2 lahh kak lyssa...! syg akak..! hikhik..

Nurul Fatin Najihah Zaini. said...

awesome gila tips ni . :D

Zizie LAM said...

wah... tips yg menarik la.. hehe.. ^_^

eNaL_WaNie said...

best gile tips nie !! saya slalu jengok2 blog akak ni dari newbie sampai skarang tak penah busan .. kadang2 satu entry tu bce 2-3 kali sehari sebb menarik yang paling best part tutorial tuh semua tuto akak menjadi tak penah tajadi hope banyak lagila tips2 mcm nie !!! peace kak lyssa ^^

Najwa Rahman said...

Wah! wah! wah! ade lagi rupanya group blogger yg najwa tak tahu eak. thanks very much kak lyssa! mmg berguna sesgt2 lah tips ni! ^_^

Capital N said...

tQ for the tips.. :) like like !

Rocker Hearted Girl said...

Rajin betul lysa berblog.. bagi la tips untuk blogger yang busy study mcm I.. @_@.. Jarang sempat nak blogwalking..

Artika Syahada said...

Ohh, best2! logik jugak kann! oraitt! Thank you lyssa! :)

❤ Cik adinda Obey-bie ❤ said...

thanx kak lyssa :)
macam mane nak letak banner akak tu kat blog kite eh?

Nyamuk Terbang said...

ptt la kna approve rmai org dlm group hri nie
haha thnx buat entry nie ^^

lenaliya.blogspot said...

:)thanks akak cute..:)
akak...maksima kte bleh follow org bape banyak ye..?? Atau x de had?
:)

ryn said...

kak lyssa grup saya xde pown :(

http://www.facebook.com/groups/forblogger/

Fiena + Qiena said...

terima kasih kak :) hehe

Aisyah Humaira' said...

http://gadissukaberceloteh.blogspot.com/

saye dah follow awak
follow saya balek

schaze zainn said...

dear lyssa :)
nak minta tuto boleh?
dah try PM kat FB, tapi tak boleh
btw macam mana nak kecilkan tulisan kat order form (fan page) HTML tu ye?
jenuh cari, tapi tak jumpa2 jugak.
kalau lyssa free boleh tak tolong buat tuto.
sebab tulisan dia besar sangat n hodoh =="
ni link order form akak
http://www.facebook.com/Colors.Kitchen?sk=app_174225559282949
nanti pape inform kat akak k. im waiting.thanks dear :)

Wawa Najwaa said...

oke akq lisaa.. thx bgy tips.. >,< suke tngok blogg akq yg cm barbie doll nie.. heheeee,,

Siha. said...

cup. mcm mne nak unfollow blog ekk. dulu ada "manage" tu. tp skrg tak boleh bukak dah.

aiman fanboy k-pop said...

tq...tips yg berguna...bnyk followwer,bnyk jugklah income nuffng n churp2...huuhuu...^6^

MisS aNaK PerEMPUan CiK Mah said...

kak lyssa!
ajaibnya!..hahah
tg kongc entri ni

MisS aNaK PerEMPUan CiK Mah said...

kak lyssa! peh hebat gila...5 mnit...je..hahahah

syahiratunadiah said...

thank you lyssa, berguna sangat sangat ini post :D

Iqin said...

dasyhat kak lyssa ! tahniah !
thank for sharing !
ssye ni msih blogger yg bru berjinak2 dgn blog

Iqin said...

hai kak lyssa
thanks for sharing !
kalau akak ade mase bole la blogwalking kt blog saye
www.heymysweetdecmber.blogspot.com
tq !

M@M@ SH@RIDZ said...

good info... i like

http://memoriessharidz.blogspot.com

Eyla Nabila said...

Thanks Kak Lyssa. :)
Tips ni berguna sgt.

cik auliya said...

wahhh ! such a gud info for me ! thx ! hehehe

Chris-ty V. said...

Dah setahun lebih blogging tp follower pun tak smpai 30. Hehe. :D

♥ Cik Emma ♥ said...

masukkan group ni sekali leh tak?? group baru :))

http://www.facebook.com/groups/204085936333162/

izzati said...

Tips yang menarik dan pasti akan berguna.Thanks kak lyssa for sharing :)

mimi blogger said...

tips kak lyssa mmg TERBAEKK! hihihi,,,thanks kak lyssa,,^^

FARAAHANIM said...

Kak Lyssa , nice info . Thanks atas semua tips kak lyssa : ) Lepas nihh faraa nk rajen-Ii blogwalking . Klw pndai nk buad tuto mcm kak lyssa . Haha xD Angan-II jea laa . Thanks again kak lyssa .

EdoHayra said...

thanx 4 sharing the tips..
http://edohayra.blogspot.com

Ezzattie said...

wah banyak group! nak join lah. huhu

era kecik said...

bagus tips nih! nak trylah.. :D

feeya said...

tengs kak lyssa . tips neh brgune betol (: btw , tengs dh approve msok group2 kat fb tuh (:

mohd shafiq ridzwan said...

@feeyabyk gak group blogger nie

Siti Aisyah said...

Kak Lyssa, mcm mane nak buat, klu saye tkan button 'dashboard' dia tulis (71 follower), tp klu tkan button 'view blog' dia tulis (2 member) je.. mcm mane saye nak buat tu?? terima kasih Kak Lyssa...

nonie.norlie said...

alright, tips yg bernas.. anyway, thanks, ;)

Mazni said...

betul la tu, hehe. Harap-harap same-same kite leh jadi Bloggers terhebat di abad ini. chewahhh! hehe, nice sharing :)

♥ aeryn ♥ said...

bernas! thanks!

nur shahellin said...

thanks lyssa ! berguna yaww >.<

nur shahellin said...

anyway , thanks lyssa ! ily

Alia Syaza :) said...

saya dah setahun pun tak reach 100 lagi, wuuu. tapi saya tak kisah sgt punn.. siapa yg rela hati nk follow tu mmg bgus lahh.. insyaallah lepas ni saya try cuba tips kak lyssa ^^

ehh, btw, jum terjah sini ! banyak hadiah best woo ^^
http://aliasenyum.blogspot.com/2011/12/ultimate-year-end-giveaway-by-nisa-kay.html

deevuitton said...

~ terbaekk ! :D

SpidermanHere said...

As a Admin from Blog Kite-Kite Je! I want to say thank you! :)

Quriosity Ideas said...

follower berapa byk x kesah la asalkan dorang baca entry2 kita,komen dgn baik2 je...hihi

Nur Zuraiti Abdullah said...

thanks sis sbb bgy tips yg munasabah .. hee~ :)

Nur Fazrina Hadi said...

heheh terima kasih untk info berguna tu :)) saya follower awk yg ke 34661 :) , and kite sebaye hehe .
semoge trus berjaye .

mama-anis said...

thanks untuk tips...harap2 dapat membantu mama anis dimasa akan datang...nice blog...

Faten Hasbulah said...

wahh.. tips yg bagus !

amla said...

hye k.Lyssa.. first tym comment ni.. Sebelum ni jadi silence reader je. hehe :) ..Eh, Terima kasih bagi tips ni..Banyak-banyak punya terima kasih.. =D

Ms.Cinderella said...

thanx sweetie..!

Amanina said...

thanks kak. awesome tips nie :)

missbunga said...

thanks lisa 4 da info..dya pun bru lgi dlm verblog nie..

! ♫ I LOVE MUSIC ♫ ! said...

Salam, thnkz lyssa..tips yg menarik..hehe..singgah2 la my blog klu sudi..huhu :)

Aizyah Cute said...

Followerku sedikit, akak...
Boleh dicuba...

Mizz Elle said...

da setahun 2 bulan da sy dlm dunie blog nie , tp followers x smpai 40 pon ... sdeh sgt :'(

nurul atira said...

best la tips ni~ tapi tenet line dia x okay la yg xdpt ikut tips tu... TT.TT

Haziqah Yahya said...

Tengkiu untuk info-info tuh! Lepas ney kena cube! Hehe..

http://takeiteasyla.blogspot.com/

Norfazira Manan said...

tips yang berguna !! marvelossss :P

shalynn said...

akak betul ke tips akak ni boley mnjadi .. ?

Nor Zilla said...

ok, i pom nak coment, since i pom br je blaja nk bukak blog...ok thanks for the info..da

dewi cenderawasih said...

new follower. blog yg best. =)

Nurul Assilah said...

thanks for the tips ;D

Nur Jiehan said...

gOod Tips , :)

nanny said...

i'm ur new follower. nice tips..hehehe..boleh praktikkan ni :)

Nurhanisah Mohd Sanip said...

nice,,,i'm a new blogger...follow me ok..

fiz_zatie said...

setuju !
thanks kak lisa sbb bagi tips cm nie :)

ERYN EDRINA said...

TERIMA KASIH ATAS TIPS2 NI SEMUA.. saya punya follower baru 175 :) Harap dapat meningkat..

EinLea Ulan said...

haha.. bt0l3.. tp kan kak,kte pnye f0ll0w still 0.. ahhh.. malang nyee.!

Shaquilla Abdullah said...

tips yang baik , thanks kak lyssa :P . saya akan ikut tips ni

Khairul Rahman said...

blog kamu hebat sangat~

Nur_Kegembiraan said...

kak lyssa knpa sya xboleh follow blog dh sebab dh follow 300 blog?xkan maximun follow blog 300..?

cik siti :) said...

tips yg bergune :)

CikFi said...

dr sini lah sy blajar..tq cik lyssa..follow me plaks =)
http://hatinufid.blogspot.com/

maro rozalez said...

huhu nice entri.
sy ni bkn jenis suka berceloteh sgt.itu sebab da 2 tahun wat blog bru dapat 10 follower. haha

Fatin Emelia said...

Kena amalkan tips nie . Thanks kak Lyssa ! http://are-tyn.blogspot.com/

Ahmad Haziq said...

almashoorjuniorboy.blogspot.com,
haha sy dh stahun tpi bru 19 ja ....hahahha kelakar btol...sbbnya mgkin lama x update kot...

Papa PUSS said...

Salam

Terbaek entry dan tips ni..
Papa PUSS akan buat camni jugalah.


BTW Follow Here..
Hope Hit Me Back.. Thanks... :D

Mr. Awkward said...

wow.....
nice tips

saya masih baru....


http://deraslaknat.blogspot.com/

AZIZI HAKIMI said...

salam..
ana blogger baru
please follow me...
syukran..:D

aidazzm said...

wassalam..tq 4 info utk new blogger like me.

ayuNonet said...

salam. hye lyssa. menarik tertarik kau mmg de boom. :)

shogun kefli said...

memang berguna lah tips nie untuk newbies mcm sya nie.....

Miss Mira said...

good tips! nak follow/...hee

myrahanaazizi said...

waaa..terimakasih awokk..

myrahanaazizi said...

waaa..terimakasih awokk..

elyqa :) said...

tengs for the tips , bagus2 sbab tuh larr orgg suke msok blog lysaa nie ,

Syafiqa Jaafar's :) said...

teringin nak follower ramai macam lyssa :')

Nabiha Thirah said...

hope la banyak yang follow blog Thirah . thanks kak Lyssa . .

wawa zara said...

Byk sgt yg nk jd mcm lysa . ad follower byk trmsk akk :) hehe

wany rizan said...

tengs lyssa utk tips..

wany rizan said...

tengs lyssa utk tips..

Siti Khatijah said...

haha! mmg betul tips tu.. :)

steffany daph said...

try kaedah ni jap (:

NurAisyah said...

salam. Thanks for the tips. Lurve its .

Diba said...

tips yg berguna:) thnx 4 sharing

♥ Syikin_My ♥ said...

tips yg sangat menarik, suke dan akan cuba cara ini, tq

Amenuddin bin Alias said...

tips yang sangat berguna untuk blogger bru cam saye nie tq....

Farah said...

terima kasih kak lyssa :)

dakcik said...

tips berguna! TQ lyssa comel!

Hafizah Zainal Abidin said...

sis lyssa..cmne yek nk jd budak hot cam sis lyssa ?? =P

veni, vedi, veci said...

hye, sis lyssa! sy newbie dlm blogging ni. tips dlm blog sis ni memang bnyk bantu sy. lepas ni boleh la sis follow blog sy. hehe
daridalamdiridaria.blogspot.com

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 333   Newer› Newest»