Tutorial : Salji Turun Versi Baru

Gadis Kidal Berceloteh...
10/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Heyy , kalau korang perasan , blog Lyssa hari ni , Lyssa ada tambahkan dengan sajli yang turun dari atas  . Warna ptuih . Lyssa tahu , memang tak berapa nak nampak . Sebab warna blog Lyssa ni , terlalu cerah , tapi , kalau korang nak jugak blog korang ada salji/snow . Boleh lah try . 


Before ni , Lyssa ada jugak buat tutorial snow dekat TUTORIAL INI .. Tapi , banyak jugak yang tak menjadi . So , apa kata korang cuba yang ini pulak . kehkeh :) Salji tu , besar ni je , ni contoh nya . tak tahu lah korang perasan ke takk . 


 

Janganlah disebabkan eksaited sangat kan , korang SAVE , pastu tengok2 tak de ! Ishk# Tunggu lah dulu dalam 15 saat kot . Nanti , dia akan keluar lah salji tu . Jom try !


1. Dashboard > Design > Edit HTML 
2. Cari kod ini : Tekan Ctrl F serentak

<head>

3. Lepas tuh , dah jumpa , copy kod ini pulak ekk :

<script src='http://s1.wp.com/wp-content/plugins/snow/snowstorm.js?m=1322079647g&amp;ver=1322079647' type='text/javascript'/>
<script src='http://s1.wp.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?m=1322588680g&amp;ver=1.7.1' type='text/javascript'/>
<script src='http://s2.wp.com/wp-content/blog-plugins/loggedout-follow/widget.js?m=1320005313g&amp;ver=20111128' type='text/javascript'/>

4. Paste kod tersebut di bahagian bawah kod yang korang cari tadi .

5. Then , dah siap , PREVIEW . Tunggu lama ciket  . Baru salji keluar .

6. Kalau tak de ERROR , korang terus SAVE ok ? :)

=SELAMAT MENCUBA=

p/s : Bagi tutorial lain yang di-request , korang tunggu esok je lah heh ? tq :) 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

134 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 10, 2011 at 8:16 PM delete

Thnx sys..Terbaek dari ladang :)

avatar
December 10, 2011 at 8:17 PM delete

Sejuk blog saye..ade 2 snow..warna putih n warna pinkk..:D

avatar
December 10, 2011 at 8:20 PM delete

menjadi la. thanks lyssa. :)

avatar
December 10, 2011 at 8:24 PM delete

#yeyy...menjadi jugak... duk cari lama dah tutorial mcm nie... thanks sis lyssa... (^^)v

avatar
sweet story
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:25 PM delete

Akak. lyssa.. salji dlm blog.. ni hanya wrna putih je ke?? x ley nk tukar warna ke?? sbb sy tgh x der langsung kod warna

avatar
Kuchiki Rukia
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:26 PM delete

Bru terperasan dr pg td x nmpk pun.....hehe.....cntik

avatar
December 10, 2011 at 8:27 PM delete

jadi2 hehe tapi kan lyssa, bukan ke sebelum 'head' kena letak tanda /

nway thnx lyssa ! :) <3 <3

avatar
sweet story
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:28 PM delete

Kak Lyssa... kesan salji ni x ley nk tukar warna ke? wrna putih je.. sbb sy tgk x da pn kod warna

avatar
Zaf98
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:32 PM delete

tak nampak pun kak~ transparent ke salji tu?

avatar
Suha Nasuha
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:33 PM delete

akk xphm stu habuk larh !! hehe

avatar
aziha ismail
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:39 PM delete

yach..kak lyssa dah jadi...tq2...cayunk kak lyssa..

avatar
yaya
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:52 PM delete

tapy bukan ke blog kite nanti tmbh bert ?

avatar
December 10, 2011 at 9:05 PM delete

Cntk kak lisa... thank you...

avatar
fara
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:08 PM delete

tq Lyssa

btw akak de wat preloved item kat blog. high heels, kalau berminat singgah la k? ;)

http://malaysianonlineshopping.blogspot.com/2011/12/pre-loved-heels.html

avatar
December 10, 2011 at 9:09 PM delete

thank you kak lisa... cntk! kak lisa,mcm mane nak guna cursor kak lyssa tu??

avatar
misshannajr
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:31 PM delete

nnt musim panas hbs la blog basah sbb snow dah cair hehehe..adik2 comel sila buatkat blog uolss ok..akak nak buat malu plak sbb dah tua kan..hehehe..

avatar
TiraPengemis
AUTHOR
December 10, 2011 at 9:33 PM delete

kn best kalo ade salji btl...heheh

avatar
enna zackni
AUTHOR
December 10, 2011 at 10:12 PM delete

erkkk kak lyssa klu de error cam ne ek?

avatar
Nadyra Nad
AUTHOR
December 10, 2011 at 10:54 PM delete

fuyo akak! mne akak dpat?? blog adik dpat snow biru + putih.. sweet gilaa.. :)
thanks kak..

avatar
pinkY_girls
AUTHOR
December 10, 2011 at 10:57 PM delete

hi ! lyssa , nk tanye skit bole? cam ne lyssa buat yg kat ats tuh , yg lyssa buat , (KLIK SEMUA KALAU ANDA SEORANG BLOGGER) please sangt2! harap lyssa buat tutorial !

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:27 PM delete

kak lyssa, kenapa itew tak nampak? bukan sebab itew rabun oteh, tapi memang tak ada!

aku tak nampak, eh salah, kat komputer aku dia tak keluar! terkejut den. ke kau dah buang semula? :O

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 10, 2011 at 11:28 PM delete

oh, aku dah nampak. tadi rabun. haha yang ni comel pulak, adorable sungguh :D

avatar
December 10, 2011 at 11:40 PM delete

: hehe ! yes ! Menjadi ! Thank kaka lysa :)

avatar
December 11, 2011 at 12:18 AM delete

Assalamualaikum kakak Lyssa . Terima kasih . yes ! menjadi dah ^^ ting2 ( angkat kening sikit )

avatar
Meyhmae Lee
AUTHOR
December 11, 2011 at 1:08 AM delete

sis lyssa .. i've tagged you .. :)

http://shwetieymeyhmaeshweyt.blogspot.com/2011/12/tagged-by-lizel.html

http://shwetieymeyhmaeshweyt.blogspot.com/2011/12/tagged-by-shenana.html

avatar
mistAchEntA
AUTHOR
December 11, 2011 at 4:51 AM delete

lyssa nnt blh x ajar nk lebarkan ruang post?sbb space post tsya terlalu kecil.if u dont mind terjah la blog tsya n see it.thanks :)

avatar
SHA_TONE 91
AUTHOR
December 11, 2011 at 7:43 AM delete

Jalan-jalan pagi ni kat blog lyssa .erm ,nk request nie mcm mne nak letak iklan chrupchrup tuh .yg mcm lyssa bo wat tuh .ajarin .bisa gak???;D

avatar
December 11, 2011 at 8:14 AM delete

lyssa ! thank you !
menjadi larh . . <3

avatar
nurul hazira
AUTHOR
December 11, 2011 at 9:38 AM delete

jadi ponnn thankzzz akak lyssa

avatar
Amiera Aishah
AUTHOR
December 11, 2011 at 2:29 PM delete

kak lyssa , macam mana nak carik kod yang guna ctrl F and ctrl C tuu ? kita buat tak jadik pun . please help me kakak sweet :)thanks .

avatar
Q E Q E N
AUTHOR
December 11, 2011 at 3:15 PM delete

Jadi lah lyssa. Thanks sharing :)
Jom singgah tgk kesan salji.
WeetWeet.
Thanks again <3

avatar
hidayah_amran
AUTHOR
December 11, 2011 at 3:21 PM delete

terima ksih kak! suke sesangat
=.)

avatar
EiKa QiQi
AUTHOR
December 11, 2011 at 5:33 PM delete

kak lyssa,, tolong bwat kan tuto camne nak gune background dekat 'my cute graphics' x??

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
December 11, 2011 at 5:45 PM delete

Thanks sys.. menjadi.. :)

avatar
Anna Syazana
AUTHOR
December 11, 2011 at 8:09 PM delete

Thanzz kak lysaa !anna dari tak tahu ap pasal blog dha thu dah skit dri ta thu ap2 kn ! ! bljr kt tuto kak lyssa bez ! love you sis !

avatar
Anna Syazana
AUTHOR
December 11, 2011 at 8:19 PM delete

Thnz kak lyssa ! umm mnjdi ! but snow tu mcm dia ad kt ats je !dia brgrk tp snow tak turun bwh la ! dia mcm menyenget !

avatar
December 11, 2011 at 8:45 PM delete

jadik lah kak lyssa...gomawo !
snow tuh ikot jewk cursor tuh...huhuhu

avatar
December 11, 2011 at 10:13 PM delete

kaq.. kalau kta buat snow yg baru.. yg lama nt trdelete k dye jd brtindh?? faham k ape sye mrapu mraban kt sini niey??

avatar
Aynn Ajeera
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:04 AM delete

oke thanks sis...
mnjadi pown da 2 kali buat..
hehhe..thankss :)

avatar
My Reality
AUTHOR
December 12, 2011 at 10:19 AM delete

ermmmmmmm . .thank ye kak . . .btw . .nak tnya cm mna akak buat header aka tu???cute lah . huhuh
tolong ajrkan leyh . .huhuuh .. btw .. mcm mna akk buat mouse error akk tu . .yg ada gmbar akk ngn seseorang lelaki ye . . .??

avatar
Abyllazz
AUTHOR
December 12, 2011 at 5:37 PM delete

Thanks sis Lysaa .. :) so pretty !!

avatar
NaNa
AUTHOR
December 13, 2011 at 4:24 PM delete

thnx kak lyssa..!! cute sgt..!!

avatar
AsmYza PaNda
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:59 AM delete

yeah,...jd dah,..thanx lyssa,...^^

avatar
shera
AUTHOR
December 18, 2011 at 5:03 PM delete

da jadi ..hihi ..thx kak lyssa

avatar
atiqahhirkam
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:54 PM delete

DPT PON..YG KAK LYSSA BGI SEBELOM NI X LEH..YG NI BOLEH..TQ KAK LYSSA

avatar
December 21, 2011 at 2:59 PM delete

thanks,,jady,,tima kasih bnyak bab ajar:)

avatar
MrsLobakLobak
AUTHOR
December 22, 2011 at 12:41 PM delete

lama x nak jumpa salji keluar ?
tq

avatar
December 24, 2011 at 12:14 AM delete

kak lyssa..
buleh x kalu snow nieyh tukar warne hitam ??

avatar
Nur Aida
AUTHOR
December 26, 2011 at 12:18 PM delete

thanks akk, menjadilh..

avatar
December 27, 2011 at 1:04 AM delete

@purplesweetlove
lyssa!!suke gile...ade salji kat sy punye blog..best!!!!thanx dear for the tutorial:)

avatar
December 30, 2011 at 3:27 PM delete

thnks kana bg tips ne . .hehe . .snow sy dha mnjadi . ^_^

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 5, 2012 at 4:30 PM delete

Kak Lyssa!
Nape sye buat Dye error??????

avatar
atiqah eiqa
AUTHOR
January 5, 2012 at 10:56 PM delete

thank ye awk banyak bantu sye

avatar
dyna
AUTHOR
January 8, 2012 at 8:32 PM delete

x boleh lah kak Lyssa... die loading jer.. dh lebih berminit2...

avatar
January 9, 2012 at 1:29 PM delete

YEAY!! JADI PON...THANKS LYSSA!!! :)

avatar
January 13, 2012 at 6:55 PM delete

bencila sume wat x jadi!!!!

avatar
ajwad
AUTHOR
January 23, 2012 at 6:09 PM delete

terima kasih saya dapat entry semua kakak punya

avatar
Kim Hyun Jae
AUTHOR
January 24, 2012 at 8:38 AM delete

kak lyssa... kalo salji tu.. nk tukar warna hitam bole? zizi nyer blog warna putih la.. xD thanks! :D

avatar
Teha Fuad
AUTHOR
January 25, 2012 at 12:37 PM delete

kita tak faham sangat lah stepnyaa ^_^

avatar
Hafiz54
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:35 AM delete

Wah,menjadi.Terbaik!!!!!!:)

avatar
Mira ^_^
AUTHOR
January 26, 2012 at 1:41 PM delete

Hye .. best lah belajar kat sini .. mcm2 sy buat .. rekalah lagi yeee

avatar
February 18, 2012 at 7:46 AM delete

Akak Lyssa. Sy dah buad salji ni. Lepas tu kalau nak padam semula mcm mane yea? Nak buang salji tu mcm mane?

avatar
February 19, 2012 at 12:49 AM delete

akak saya da buad !
tapi bole ta warne lain selain warna putih :)tank u akak

avatar
Lia Smiley
AUTHOR
February 24, 2012 at 8:47 PM delete

AKAK ..saya nak tanye macam ..mane nak buat anak panah kite tu jadi ...berbentuk..macam akak tulis LYSSA TU...

avatar
Siapa saya ?
AUTHOR
February 25, 2012 at 5:51 PM delete

akak lisa boleh tak kalau akak tolong manage blog saya....saya ni da try bnyak kali follow ape yg akak ckp tu tp heheheh...saya nak gak mntak tolong akak edit blog saya jadi cantik...mcm blog akak,pleassssss

avatar
March 3, 2012 at 12:51 PM delete

Salam akk ! Best arh sume akk nye tuto.. Akk nk tye leh tak.. cam ner nak besor kan header kite hah ? And cam ner nak wat lagu yg invisible mcm akk tu...
Harap akk balas..
Thanks
!

avatar
dyana syahira
AUTHOR
March 9, 2012 at 2:26 AM delete

Blog cantikk meyhh :)
tp kite banyakk yg tak retyy lahh :/ haishh :/

avatar
dyana syahira
AUTHOR
March 9, 2012 at 2:26 AM delete

Blog cantikk meyhh :)
tp kite banyakk yg tak retyy lahh :/ haishh :/

avatar
SUHAIR
AUTHOR
March 9, 2012 at 11:07 AM delete

cm ne nx cri design..??

avatar
Nur Diana
AUTHOR
March 16, 2012 at 10:09 AM delete

mnjadi lah kak lyssa terima kasih ...^_^

avatar
March 23, 2012 at 11:39 AM delete

Winter Sonata! :P Dh mnjdik,tengs kak lyssa,nh flying kiss ♥ ^^

avatar
March 24, 2012 at 5:03 PM delete

Yeayyy ! Kak Lyssa , dah jadi ! Thanks eh akak ! Nice :*

avatar
March 29, 2012 at 12:44 AM delete

salam,sis...seriously awesome gila blog sis..tutorial dia pun terbaik..thanks 4 everything..:)

avatar
March 29, 2012 at 12:45 AM delete

salam,sis...seriously awesome gila blog sis..tutorial dia pun terbaik..thanks 4 everything..:)

avatar
April 6, 2012 at 10:51 PM delete

er...sys lysaa... kawan saye :) ade buat salji ikut cursor.... mcm ni.... (dia turun mcm salji biasa (blog punya) tpi kalau arrow@cursor ke kanan die ke kanan cursor ke kiri die ke kri) ni link die http://esyaerisya.blogspot.com/
Try la tgk....kalau ade nak leh x thnx :) ^_^

avatar
niji
AUTHOR
April 12, 2012 at 9:06 PM delete

Salam ^-^ ...
alhamdulillah, sy buat menjadi ^-^V..
Kak Lyssa, Gomawoyo *bow*

avatar
hayati
AUTHOR
April 18, 2012 at 1:11 PM delete

wahhh...jd la,thanks ya lyssa...

avatar
megasyawal123
AUTHOR
April 20, 2012 at 5:19 PM delete

macam mana nak copy kt gambar tu tolong ajar

avatar
April 25, 2012 at 1:32 PM delete

@niji
alhamdulilah jadi gak hehe ... tq lyssa jgan uper follow blog sya u allz .. lavendargirlz atau kalo xdpt lavendargurlz . blogspot.com

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:38 PM delete

Terima Kasih..Kak Lyssa

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:38 PM delete

Terima Kasih..Kak Lyssa

avatar
Kinah
AUTHOR
May 10, 2012 at 3:29 PM delete

Terima kasih kak.. cantik dah blog saya..

avatar
May 20, 2012 at 10:10 AM delete

jdila lysaa..thanks a lot dear:)

avatar
May 29, 2012 at 10:37 AM delete

dh jadi..thanx kak lyssa ^_^

avatar
Yanie Ninie
AUTHOR
May 30, 2012 at 1:13 PM delete

nk copy tuto ni bleh ? :)

avatar
June 1, 2012 at 4:19 PM delete

hye saye amik satu ok :)tq

avatar
it's me!
AUTHOR
June 30, 2012 at 6:44 AM delete

yeah.. memang terbaik punya.. thanks ya Lyssa.. ada salji turun kat blog saya :)

avatar
July 3, 2012 at 4:09 PM delete

akak ade lagi x yg akak nak sharekan....

avatar
meeyaa
AUTHOR
July 14, 2012 at 4:36 AM delete

thanks kakk lysaaa . iloveyouu :)

avatar
nur izzaty
AUTHOR
August 4, 2012 at 12:44 PM delete

kak lyssa dekat saya punya dashboard x de html/java script...mcm mana nak buat??

avatar
Nurul Anisah
AUTHOR
August 12, 2012 at 12:07 PM delete

Jadi.Thanks kak Lyssa =)

avatar
Mizz Levander
AUTHOR
October 9, 2012 at 9:53 PM delete

waa thx kak lyssa!! its works!!

avatar
October 12, 2012 at 4:04 AM delete

wahh..thx again lyssa..sejuk lah blog sy nnt..

avatar
Qku Nieyna
AUTHOR
October 13, 2012 at 10:53 PM delete

time kaseh kak lyssa ...blog sye da cntik da..semua ni disebabkan tutorial akak

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 21, 2012 at 3:46 PM delete

thanks a lot kak lyssa ! :)

avatar
Nabilah Pearl
AUTHOR
November 13, 2012 at 2:29 PM delete

Jazakhallahukillah .. Sangat2 berguna tuto ni :')

avatar
fatinsweet
AUTHOR
December 23, 2012 at 5:42 PM delete

kak lyssa kt dashbroad mne nk cri design..sya cri x jmpa..hehe..bru ja mla blog..x bpa nk pndai sngt dgn blog ni..

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
December 29, 2012 at 1:38 AM delete

saya buat tapi x jd la,,cam ner ni kak lyssa,,tolong plizz =)

avatar
Mizs Nizsa
AUTHOR
October 23, 2013 at 9:47 AM delete

Kenapa tak menjadi :( Hmm nak jugak ada salji'2.

avatar
Sweet Fifi
AUTHOR
January 13, 2014 at 11:22 AM delete

KAK MACAM MANA NAK BUANG SALJI TU EKK

avatar
March 15, 2014 at 11:39 AM delete

akak macam mane nk cri design tuu???? saye da pening cri tapi x jmpe pn

avatar
March 15, 2014 at 11:42 AM delete

akak knape blog saye x de pn design??? dha pening saye cri tp x jmpe pn!!! tlong saye akak..kbnyakan tuto akak sye x dpt buat sbb x de design

avatar

Google+ Followers