Tutorial : Satu Page , Satu Post

Gadis Kidal Berceloteh...
08/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Hey korang semua . Tutorial kali ni , bukanlah tutorial untuk mencantikkan blog ke ape . Tapi , ini salah satu untuk meringankan blog jugak . "Satu Page , Satu Post ? " Gi mana tuh sih ?

HEE , Okey . senang cerita , macam blog Lyssa ni lah . Korang tengok lah ada berapa post dalam satu page dalam blog Lyssa ney ? SATU JE KAN ?  So , dah ramai dah yang tanya kat Lyssa pasal benda ni . Lyssa tak jawab , sebab memang Lyssa akan buat tutorial pasal ni . 
Senang je sayang sekalian . Ikut je ye ~


1. Log in > Dashboard > Settings 

2. Lepas tu , korang pergi dekat Formatting

3. Tengok dekat

4. Lepas tu , tukar kan kepada 1 . Macam ni .

 

5. Sekarang SAVE !  Senang je kan ? 


*So , tak de lah berat sangat blog korang dengat entry yang banyak dalam satu page . hikhik#

=SELAMAT MENCUBA=
 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

66 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 8, 2011 at 5:09 PM delete

Saya dah buat satu post dah lama. Saya tak tahu pulak boleh meringankan blog. Terima kasih Kak Lyssa sebab bagitahu :)

avatar
December 8, 2011 at 5:11 PM delete

thanks kak lyssa , dah lama cari tuto nie :)

avatar
cik auliya
AUTHOR
December 8, 2011 at 5:28 PM delete

hemmm... tutorial yg baekk ! :)

avatar
December 8, 2011 at 5:32 PM delete

betol tu lyssa.. akak pun letak 2 post jer dlm satu page.. tak pening sgt.. huhuhu

avatar
nliyate
AUTHOR
December 8, 2011 at 6:29 PM delete

done it !! thanks . ^^

avatar
♥ scya ♥
AUTHOR
December 8, 2011 at 6:31 PM delete

Akak, nak tanya ni. macam mana nak tukar url blogspot, mcm akak punya tu.www.lyssasecret.com/ ?

avatar
nadkhairul
AUTHOR
December 8, 2011 at 6:31 PM delete

Hye kak lyssa. Nak tanya, kak lyssa tahu tak cane nak buang orang yang kita add dekat bahagian dashboard tu eh?

avatar
Hilmirda Daud
AUTHOR
December 8, 2011 at 6:33 PM delete

thanks.. nasib baik ade lyssa(eh bukan nak mengampu tau..)byk dot info.

avatar
December 8, 2011 at 6:53 PM delete

Assalamualaikum~ Trima Kasih Yew Bgi Tuutorial Cam Niey !!! Kamsahaminda :)

avatar
Sweet HoNey
AUTHOR
December 8, 2011 at 6:55 PM delete

Thanks kak lyssa..Syg kak lyssa ketat-ketat..

avatar
December 8, 2011 at 7:00 PM delete

salam dear :)

akak nak beri satu teguran, about the fan page yang ada kat blog lyssa tu. akak personally rasa lah, tak perlu benda tu :) you are already famous and people WILL like your fan page even without lyssa letak macam tu. akak banyak nak belajar dari blog lyssa, but then that thing is a turn off sangat everytime akak nak visit. akak ada terbaca satu post about that thing, and ramai orang tak menyenangi perkara tu sebenarnya. i'm telling u this for your benefit, you're a rising blogger, so don't let little things like this stop that from happening ok? :)

btw thank you so much for your tutorials! akak suka sangat2 :D lyssa memang sangat pemurah. hihi :D kalau lyssa tak nak approve comment ni pun takpe, akak tak amik hati :) you're the best! :)

avatar
ummi_norseha
AUTHOR
December 8, 2011 at 7:10 PM delete

tq dik dh lju...
nk tnye klu adik blh tlg knp bl akk nk edit html @ expant widget bl save x jd...

avatar
Aeny Minniey
AUTHOR
December 8, 2011 at 8:06 PM delete

Arigatou kak lyssa dh lame cari tuto ni.. hihihi...rupe2 nyerw senang jerw...

avatar
Qaseh
AUTHOR
December 8, 2011 at 8:37 PM delete

hu huu...dulu xtau skrg dah tau..

avatar
Cik tikah
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:42 PM delete

kalau 2 post pun ok jugak kan lysa? hehe

avatar
Pinky Aina
AUTHOR
December 9, 2011 at 1:20 AM delete

mcm bes je tuto ne.. mhu join jugak..

avatar
siti
AUTHOR
December 9, 2011 at 7:31 AM delete

nie larh yg sye nk dr dlu...thanks k.lyssa :)

avatar
sharifah suju
AUTHOR
December 9, 2011 at 5:37 PM delete

thank kak lysssa!! dah lame cari bende niehh

avatar
Maryam Melina
AUTHOR
December 9, 2011 at 6:07 PM delete

dah lame dah cari tuto ni akhirnye jumpe gak thanks sis

avatar
December 10, 2011 at 5:18 PM delete

kak lyssa cam new nak bt erro yg dew gmbr or name itew sndiri..yunk mcm erro kak lyssa punyew uh..hee
:)

avatar
Ahmad Hafiz
AUTHOR
December 11, 2011 at 5:24 AM delete

thanks lysa ia menjadi :)

avatar
December 13, 2011 at 5:15 PM delete

kak lyssa ,, thanks a lot .. kerana saya baru tahu mcm mane nk ringankan blog .. terima kasih for the tuto .. :)

avatar
tyka
AUTHOR
December 16, 2011 at 3:54 AM delete

.. hahah .. tengz bgthu ..

avatar
tyka
AUTHOR
December 16, 2011 at 3:54 AM delete

.. hahah .. tengz bgthu ..

avatar
tyka
AUTHOR
December 16, 2011 at 3:54 AM delete

.. hahah .. tengz bgthu ..

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
December 23, 2011 at 11:43 AM delete

ney la yang saya cari selama ney...jumpa jugak...thx lyssa :)

avatar
ain farahin
AUTHOR
January 4, 2012 at 1:53 PM delete

thankz..ain byk gne tutor lyssa

avatar
siti rawiah
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:59 AM delete

kak lyssa da jdk . tp mcm mne ea na hilangkn warning dkt blog ? ? menyebok je la bende tuh

avatar
siti rawiah
AUTHOR
January 11, 2012 at 9:01 AM delete

kak lyssa da jdk . lg 1 mcm mne ea na hilangkan warning time bukak blog ?

avatar
bellabravo
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:01 PM delete

askm..sya dh buat mcm2 tutorial kt blog sya..mnjdi..lpas tu cntik jdnya..tme ksih atas tnjuk ajar lyssa...

avatar
FaFa Remina
AUTHOR
January 31, 2012 at 10:28 PM delete

salam Lyssa , thanks sgt ats tutorial nie .. lyssa nk taw tak , saya hampir menangis( tipu je ,sbnrnya sgt gembira .. hihihi) sbb dh mcm2 cara yg sya bt untk bt 1 post , 1 page ni.. sehgga la sy jmpa tutorial nie . thanks lyssa.. :D

avatar
zullye
AUTHOR
February 18, 2012 at 10:12 PM delete

tutorial ni ok , tapi cmana nak buat satu page ada banyak post? akak ada buat pages dulu , tapi bila nk buat nezt post takleh .. cam kena continue je post yg lama tuh . so cmana nk buat post baru at the same pages?tolong akk ek .thanks .. skang akak pakai labe je jadikan pages.

avatar
huNNiefuNNie
AUTHOR
March 13, 2012 at 2:01 PM delete

sme la, cne nak buat satu page ade byk post?? sbb, xbole nak continue la tok the next post.. still ade post yg lme je, xreti nak add yg baru... cne ye? thanks..

avatar
Adam Zailani
AUTHOR
March 18, 2012 at 3:43 PM delete

akk sya daha buat dah mmg jadi tapi kan akk comel!!..em nak pergi ke post lain cm mane?tak de arrow lah ??Q

avatar
aliya
AUTHOR
March 19, 2012 at 1:00 AM delete

Akak ! menjadilahh . thanks :')

avatar
scha izz
AUTHOR
April 29, 2012 at 3:10 PM delete

thanks kak lyssa 4 everything :)
nk tya kak lyssa bud kt bwh tu yg ada home and arrow kiri kanan mcm mna eh ? :/
klo ad mse follow sya key ?
schaizz.blogspot.com

avatar
miss ain
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:53 PM delete

kak lisa, cne nk wat post baru dlm satu page lain?means sye de page slain drpd home..emm,,lebih krg mcm kak lisa nye menu tab tu..tu kira page kn?bile tkn tutorial,terus kluar list n ble tkn jdi in new tab..cne nk wat ek?klau x fhm,cbe tgk blog sye. ain-nufa.blogspot.com

avatar
July 3, 2012 at 2:59 AM delete

http://leronze.blogspot.com/

avatar
July 16, 2012 at 7:04 PM delete

kak takde pun die tulis Show at most .

avatar
July 24, 2012 at 9:03 AM delete

tehehe . masyeh ka lisa :D

avatar
| anis su |
AUTHOR
July 24, 2012 at 5:44 PM delete

Kak lysa , mcm mane nak hide blog archive ? reply me please , thank you :)

avatar
October 25, 2012 at 12:02 AM delete

lyssa xd pn perkataan show at most...tolongggg

avatar
Rini Misaha
AUTHOR
November 1, 2012 at 2:10 AM delete

HA'AH. TAK DE PUN SHOW AT MOST. TOLOOONG

avatar
November 7, 2012 at 1:15 AM delete

tq kak... baru best post banyak2

avatar
JengkingJohor
AUTHOR
December 22, 2012 at 5:07 PM delete

thanks.. for all ur tutorial k.lisa,,,sgt begune... ntuk blog kami... thanks lagi sekali..

avatar
Afifah Dali
AUTHOR
December 30, 2012 at 6:44 PM delete

kak lisa, takde pun, dy kluar languange and formatting , cmne ek ?

avatar
Ira Nadhira
AUTHOR
April 20, 2013 at 7:25 AM delete

Thanks kak Lyssa :) Dah lame carik tuto ni :D

avatar
September 30, 2013 at 5:28 PM delete

knp yg sy tak jadik kak lyssa ? huhu

avatar
Sha Dzan
AUTHOR
July 10, 2014 at 2:39 AM delete

Thanx Lyssa.. Mmg byk membantu..

avatar
Emy Effendi
AUTHOR
September 29, 2015 at 9:34 AM delete

ni punnnn dah buat.
dan jadi :)

tq kak..

#MasaUntukEditBlog

avatar

Google+ Followers