Tutorial : Daftar Shoutbox Busuk.org

Gadis Kidal Berceloteh...
13/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Nampaknya sekarang ni ramai dah yang guna shoutbox busuk.org ek ? hekhek . Memang tak dinafikanlah . Shoutbox ni memang terbaik buat masa ni . And hope sampai bila-bila lah =]. Kenapa ? Cer try guna ini .


 


Kalau rasa nak guna shoutbox hebat ini . Lyssa ajarkan ye ? kehkeh .

1. Korang pergi link ni dulu >>>  http://shout.busuk.org/m/index.php?view=register 

2. Dah ? Masukkan Username , Password dan Email korang ..

3. Then , dah berjaya ? Masukkan lagi sekali username dan password korang .

4. Ok . lepas tu , ubah width and height dia .(mengikut kesesuaian blog korang)
5. Kalau nakkan shoutbox korang tu lebih cantik lagi berseri-seri , tekan Customize Shoutbox!

6. Ok . Sekarang  ubahlah warna mengikut citarasa korang ye =]
7. Then , tekan SAVE !

8. Pergi dekat Home , copy code shoutbox .

9. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
10. Paste kod di ruangan tersebut .

11. SAVE (!) Siap . hehe
=Selamat mencuba=Selama  Berblogwalking=




 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

50 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 13, 2012 at 2:51 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
January 13, 2012 at 2:55 PM delete

wah satu lg tutorial yg brguna..hehe

avatar
Lady
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:02 PM delete

Thanks for the info.. like it!

avatar
dyabunga
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:16 PM delete

dya pun guna shoutbox busuk.org..senang guna..:D

avatar
January 13, 2012 at 3:21 PM delete

Kak Lyssa, mcm mane taknak private kan shoutbox busuk tuh ?
sebab yg eyda punyer private lahh :'(
nanti bagi tau kat shoutbox eyda..
timekasih kak lyssa.

avatar
January 13, 2012 at 3:33 PM delete

wah.. macam-macam jenis shoutbox ade.. akak pulak dok fkir nak letak shoutbox ke takkkk.. huhuhu

avatar
January 13, 2012 at 3:59 PM delete

caya la dik !!! akak baru buat shoutbox yang baru ni.. huhu tak muram lagi la blog akak.. huhu. tenQ lil sis... :D jemput2 la jenguk blog akak yang boring nih.. ceriteracintabulanaim.blogspot.com :)) assalammualaikum..

avatar
January 13, 2012 at 4:00 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
LeenNajib
AUTHOR
January 13, 2012 at 5:20 PM delete

Done! da gune ;) thnx 4 da tuto :)

avatar
January 13, 2012 at 5:21 PM delete

dah tukar dah guna busuk..gun afibox ada kuar iklan pula..

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:27 PM delete

tak try lagi coz masih setia lagi ngan fibox.if de banyak masalah baru curang ngan busuk lak.hahahah

avatar
liyana
AUTHOR
January 13, 2012 at 9:43 PM delete

thanks sbb wat tuto pasal shoutbusuk ni..kite pun dah buat..

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:43 PM delete

waa..siap ada gambo lg kat tepi..

avatar
ctm
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:58 PM delete

done.
thanks for the info :)

avatar
sabrina rahim
AUTHOR
January 14, 2012 at 8:06 AM delete

tenkiu wqt tuto nie kak lyssa..
rien dah gune dah pOwn...
dtg lha kew blog rien k!

avatar
Nimardhiah
AUTHOR
January 17, 2012 at 1:49 PM delete

Thanks for teaching :) Kak Lyssa, boleh x nnati ajrkan camne nak wat yang klik pada gambar untuk lebih jelass tuu..

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
January 27, 2012 at 11:15 AM delete

Kak Lyssa , nak tanya . Elok kea shoutbox busuk nieyh ? Kdg2 xleh nak tukar nme . :'(

avatar
February 12, 2012 at 10:44 PM delete

waa.... bagus lah sye jumpa blog awak ..ber guna sgt2...dh lama cari shout box ni :D

avatar
epics
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:45 AM delete

Terima kasih dari saya sebagai salah seorang admin Busuk.org. Entri lysa amat menarik dan membantu. teruskan membuat tutorial yang hebat2 ye. :D

p/s: haruslah <3 :D

avatar
najwashuha
AUTHOR
February 26, 2012 at 1:47 AM delete

terime kaseh kk lyssa . ebatla kak lyssa niyy

avatar
Kiena Rahim
AUTHOR
March 3, 2012 at 9:25 PM delete

cmne nk sorokkan shoutbox ?

avatar
WANee_StoRy
AUTHOR
March 10, 2012 at 4:52 PM delete

thanx kak lyssa ! tlg tngk blog wani bole ak ..? bgy la comment psl blog wani .. kalo ble follow la yer .. hihi .. kalo xbley xpe .. xpakse ..
http://blingblingshinee.blogspot.com/

avatar
Izzaty Najwa
AUTHOR
March 14, 2012 at 8:23 AM delete

kak lysa , saye nak masukan email , username and password tu tak boleh . die cakap "Username, email atau facebook id anda sudahpun register dengan kami" . camne tu ?

avatar
♥S@y@ng ♥
AUTHOR
May 15, 2012 at 4:36 PM delete

tq lyssa banyak tolong akak... shoutbox dah ok dah ...

avatar
MieraJellina
AUTHOR
May 26, 2012 at 11:48 AM delete

erm, tak boleh register pun? banyak dah create username sampai letih dah tgn nak click2

avatar
Fanda Dolce
AUTHOR
May 29, 2012 at 5:00 PM delete

kalau utk blogskin boleh ke ?

avatar
syahirah
AUTHOR
June 9, 2012 at 7:44 PM delete

Thanks. Dah berjaya Kak lisa

avatar
Afifah
AUTHOR
June 24, 2012 at 12:12 PM delete

Assalammualaikum kak lyssa
yang nih kena bayar tak ?

avatar
July 1, 2012 at 1:12 PM delete

salam...kak lyssa ni saiz berapa eyk?

avatar
ieja
AUTHOR
July 18, 2012 at 3:06 PM delete

mcmna ya kalau da daftar tapi tak ingatuser n id

avatar
Nina Haron
AUTHOR
August 28, 2012 at 6:28 PM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa , camna nak private kan shout kita ?

avatar
Syakira Aliya
AUTHOR
September 7, 2012 at 9:38 PM delete

Macam mana nak delete benda dalam shoutbox tu? contoh kita taksuka org tu tulis mcm2 and nak delete apa yg dia tulis. boleh ke?

avatar
September 22, 2012 at 6:58 PM delete

Salam kak lyssa...knp saya x leh nak log in Shoutbox busuk???saya x leh nak letak nama dia..hihihi kak lyssa tolong saya

avatar
October 12, 2012 at 4:49 PM delete

thx for the tutorial kak lyssa :)

avatar
October 31, 2012 at 4:15 PM delete

Hii Lyssa ,
Kenapaa , username asyik x dpt jee ? :((
Letihh lh tgn !

avatar
October 31, 2012 at 4:16 PM delete

Hii Lyssa ,
Kenapaa , username asyik x dpt jee ?
Letihlhh tgn , blh bgi idea untuk username tuhh ?

avatar
si ketot
AUTHOR
January 13, 2013 at 8:30 AM delete

Kak! Kalau guna blogskin cemana?

avatar

Google+ Followers