Tutorial : Facebook Like Button For Fanpage

Gadis Kidal Berceloteh...
03/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



**NEW UPDATE**

Korang just follow --->>> TUTORIAL INI <<klik untuk dapatkan Kod iFrame



Tutorial dibawah ini , old version .....

Heyy . Disebabkan ada yang tanya Lyssa macam mana nak buat Button Like untuk Fanpage untuk di letakkan di blog , Lyssa akan ajarkan sekarang jugak . Kalau tak tahu macam mana bentuk like fanpage tuh . Ni haa kat bawah . Simple saje :)


 


Senang je caranya . Ikut step dibawah ye :

1. Ok . Korang perlu ke link ini terlebih dahulu >>> KLIK SINI !!

2. Dah , oke . Then korang pergi dekat wall fanpage korang . Copy URL Fanpage . Tak tahu mana nak cari ? Tu haaa . Bahagian atas sekali ada address http:// tuh kan . Copy semua tu . 

3. Lepas tu , pastu di bahagian "Facebook Page URL" di kotak yang disediakan di link ini .

4. Isi kan dan UNTICK sampai jadi macam ini :



5. Oke . Dah tu , Terus tekan Get Code ! Copy code di IFRAME :)


 
6. Sekarang nak letak dekat blog kan ? Hmm . Macam biasa ye .

Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

7. Paste lah kat situ ! Then SAVE ! :)

Mudahkan korang ??*  Selaamat Mencuba ! :D

 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

59 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
husna dina :D
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:17 PM delete

kak lyssa , boleh adjust height semua tu ke ?

avatar
Sya Syahirah
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:18 PM delete

so nicee..thanks for the share :)

avatar
January 3, 2012 at 1:33 PM delete

ha..ini la tutorial yang dicari2..hehe..thanks kak lyssa

avatar
PinkUmmi
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:54 PM delete

Thanks Lyssa for da tutor. Really appreciate it!

avatar
cykin
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:01 PM delete

kak lyssa .. thanks share tuto nie..sye dh lme nk buat bnde nie..:)

avatar
cykin
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:02 PM delete

kak lyssa .. thanks share tuto nie..sye dh lme nk buat bnde nie..:)

avatar
cykin
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:04 PM delete

kak lyssa .. thanks share tuto nie..sye dh lme nk buat bnde nie..:)

avatar
cykin
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:04 PM delete

kak lyssa .. thanks share tuto nie..sye dh lme nk buat bnde nie..:)

avatar
Vaishnavi
AUTHOR
January 3, 2012 at 3:05 PM delete

thank you kak lyssa sebab buat tuto ni selepas diminta tlg semalam........btw thank you soo much

avatar
nabila
AUTHOR
January 7, 2012 at 3:08 PM delete

hii ? thank yoouu kak lyssa

avatar
Yuyu Ashari
AUTHOR
January 12, 2012 at 2:56 AM delete

kak lyssa, knape tak keluar gambar like button nye tu bile tengok kat blog ? da ikot satu2 da mcm akak ajo. musykil ni !

avatar
January 19, 2012 at 2:43 PM delete

heeee , lyssa jadi lha ! thanx lyssa . . muaxxx lebiuu lha yayunx !

avatar
January 23, 2012 at 1:18 PM delete

nk tnye kt ne nk dpt background yg cute2??like ur page vry much <3

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:06 PM delete

Kak Lyssa ~ Mcm mne nk buat background tu wane pink mcm kak lyssa punye tuh ?

avatar
DYANA
AUTHOR
February 12, 2012 at 11:22 AM delete

k.lyssa xjd lh.. npe eh... dy tulis mcm nie kt blog 2
Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.
npe yew...

avatar
Rifqi
AUTHOR
February 17, 2012 at 5:44 PM delete

Wahh thanks akak lisa....add saya https://www.facebook.com/pages/Mohammad-Rifqi/110497385745503

avatar
afiq adli
AUTHOR
February 18, 2012 at 2:44 PM delete

yang nak letak button twitter tu kau tulis log in .aq tak tau nak log in apa?

avatar
Puan Gojes
AUTHOR
February 19, 2012 at 3:50 PM delete

saya da pakai tuto ni..thanks for sharing syg :) mai ramai² like fan page gojes blog...thanks!

avatar
miss Asysha !
AUTHOR
March 12, 2012 at 12:33 AM delete

tengs kaka. saya sudah dapat buat. :)kalau sudi singgah dan follow+like laa yaa.. :D

avatar
Awa Fadzil
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:35 AM delete

kak lyssa, nak tanye. cuba kak lyssa tgk blog ni. http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/10/tutorial-sembunyikan-fb-fan-page-di.html
tutorial dlm blog tu tunjuk cara2 nak sembunyikan fan page belah kanan je. kak lyssa tahu tak mcm mane nak buat belah kiri? :)

avatar
mas edayu
AUTHOR
March 22, 2012 at 5:27 PM delete

assalammuaikum,lyssa ayu tak faham la,,,nak buat fanpage tu macam mana

avatar
Cik Nana
AUTHOR
March 31, 2012 at 11:41 PM delete

lisa tolongggg!!! awat code dya x keluaq???...

avatar
*Arr
AUTHOR
April 11, 2012 at 2:48 AM delete

thanks sis:) urm nk tny, sy nak letak "page", tp tak boleh sbb dah t'letak scra automatik dkt layout. sy tk jumpa dkt layout sy huhu. boleh tak akk bg code utk page, so sy boleh delete dan buat balik :D trimas

avatar
Aimi Syakira
AUTHOR
April 13, 2012 at 10:59 AM delete

Kak lyssa..yang button like ni kan,kalo kite update blog,entry tu kuar tros kat fb ea?

avatar
putribongsu
AUTHOR
May 10, 2012 at 6:03 PM delete

thanks yowww...sgt membantu!

avatar
May 28, 2012 at 11:57 PM delete

Thank you kak Lysaa. Jadi pun. Hehe :)

avatar
yaya c domo
AUTHOR
June 5, 2012 at 9:37 PM delete

mudahnya... thanks...

avatar
Anonymous
AUTHOR
August 5, 2012 at 11:50 PM delete

napa tak boleh kak lyssa ?

avatar
Safia Subirin
AUTHOR
September 17, 2012 at 5:05 PM delete

Assalamualaikum Kak Lisa. Nak tanya nih. Macam mana kalau nak letak ayat basmallah macam Kak Lisa tuh? Tq.

avatar
aszfa nur
AUTHOR
November 17, 2012 at 9:31 AM delete

erm....Kenape tak jadi-jadi ekk kak lyssa ?? Asal saye click "INFRAME " tu tak de code pun keluar .... cm mne ekk ??

avatar
aszfa nur
AUTHOR
November 17, 2012 at 9:31 AM delete

erm....Kenape tak jadi-jadi ekk kak lyssa ?? Asal saye click "INFRAME " tu tak de code pun keluar .... cm mne ekk ??

avatar
November 23, 2012 at 6:35 PM delete

Best. Banyak pahala Lyssa mengajarkan ilmu pada orang lain. Terima kasih Lyssa.

avatar
Nadia Aiman
AUTHOR
December 31, 2012 at 2:32 AM delete

kalau guna blogskin pun sama ke ? nak paste kat ne ? saya buat tak boleh lah :/

avatar
KaitoFiqz
AUTHOR
January 19, 2013 at 8:07 PM delete

http://kutakama.blogspot.com/

avatar
shahneda
AUTHOR
January 28, 2013 at 9:18 PM delete

Assalamualaikum dear..tq so much utk tutorial2 yg sgt berguna!!sy d berjaya buat blog hasil tutorial awak tau..hehe..tq so much!!jgn lupa jln2 kt blog sy ek http://afnadcollections.blogspot.com/

avatar
February 1, 2013 at 1:24 PM delete

thanks. hihihi. baru letak kat blog :-)

avatar
BEAUTY_SHOP
AUTHOR
February 3, 2013 at 5:00 PM delete

@Amiera Ellysha kak lisa blh tlg bt kn x?? sy x reti bt la... btw im a biginner/newbie.. cntact sy kt inbox page http://www.facebook.com/MISTINEMALAYSIABEAUTYSHOP .. help me plzz :(

avatar
Nur Amiela
AUTHOR
February 15, 2013 at 4:24 AM delete

Ok , da jady , terima kasih akak :)

avatar
ANa Ahmad
AUTHOR
March 8, 2013 at 11:32 AM delete

jadi tapi nama panpage tu tak hilang huhu cmna nak bagi hilang?

avatar
Mionica Pic
AUTHOR
March 12, 2013 at 10:12 PM delete

tengs akq..ite bnyakk guna tuto akq ny.. hee :DD

avatar
May 8, 2013 at 5:51 PM delete

thanks kak lyssa :D yg mcm ni la sy cari..hee~

avatar
fendevils
AUTHOR
August 20, 2013 at 9:21 AM delete

makasih kk sangat membantu...oiya kunjung balik dan komen ya ka http://fendevils.blogspot.com

avatar
September 8, 2013 at 4:38 PM delete

Thanks kak lyssa =) Dah jadii pun !!!

avatar
Nas
AUTHOR
October 1, 2013 at 10:27 AM delete

terima kasih daun keladi ye.. ^_^

avatar
Budak Sedih
AUTHOR
October 2, 2013 at 11:47 PM delete

Almost done. btw, thankss. jemput like fan page ek :)

avatar
mawar kamila
AUTHOR
July 2, 2014 at 5:08 AM delete

Terima kasih kak lyssa.
jemput ke blog Tinta Mawar Kamila dan mengikuti karya novel Isteri Aku Kalis Cinta terbitan Love Novel
http://mawarkamila.blogspot.com

avatar
Syidah Jamal
AUTHOR
February 18, 2015 at 8:43 PM delete

kak lisa,nk letak like button ni,kitew kene buat page dulu ek??x salahkan tanye..hihi

avatar

Google+ Followers